espa banner
συμβουλές κατασκευής ιστοσελίδων 2021

Παρακαλώ αξιολογήστε


Μια κρίσιμη πτυχή της επιτυχίας είναι η διατήρηση της γνώσης στο ίδιο επίπεδο με τις τελευταίες συμβουλές σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων.

Ως αποτέλεσμα, θα είστε σε θέση να παράγετε έργα που είναι πραγματικά εξαιρετικά, είτε για τον εαυτό σας είτε για τους πελάτες σας, με το να κατανοείτε τις επιθυμίες και τις προσδοκίες τους. Η διατήρηση των νέων τάσεων και συμβουλών στο σχεδιασμό ιστοσελίδων έχει τα πλεονεκτήματά της. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές συμβουλές για το σχεδιασμό – κατασκευή ιστοσελίδων που μπορούν να σας βοηθήσουν το 2021.

1. Ξεκινήστε έναν οδηγό στυλ

Στον εκδοτικό κλάδο, οι οδηγοί στυλ είναι πολύ δημοφιλείς. Μπορούν να λάβουν τη μορφή μεγάλων βιβλίων ή εγγράφων που χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης για να διατηρήσουν το υλικό τους σε τυποποιημένη μορφή. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι είναι συνεπείς στις εμφανίσεις, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων μπορούν να δημιουργήσουν τους δικούς τους οδηγούς στυλ. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για σχεδιαστές που συνεργάζονται με άλλους ελεύθερους επαγγελματίες. Ένας καλογραμμένος οδηγός στυλ θα βοηθήσει μια ποικιλόμορφη ομάδα να παραμείνει σε καλό δρόμο.

2. Αφαιρέστε τις πλαϊνές μπάρες

Οι πλευρικές εργαλειοθήκες δημιουργούν ακαταστασία στη σχεδίαση. Σχεδιάστηκαν για να βελτιώσουν τη χρηστικότητα ενός ιστότοπου, εμφανίζοντας πρόσθετα στοιχεία πλοήγησης, συμπεριλαμβανομένων συνδέσμων σε πρόσφατες αναρτήσεις και κοινό υλικό. Ενώ οι πλαϊνές γραμμές με συνδέσμους και άλλο χρήσιμο υλικό θα πρέπει γενικά να βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών, πολύ λίγοι επισκέπτες του ιστότοπου τις χρησιμοποιούν πραγματικά. Κατά συνέπεια, η θυσία της αρχιτεκτονικής του ιστότοπου για χάρη μιας πλαϊνής στήλης για σκοπούς μάρκετινγκ μπορεί να μην αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εξετάστε το ενδεχόμενο σταδιακής κατάργησης των πλευρών των σχεδίων σας, ειδικά αν ο ιστότοπος σας δεν τις χρειάζεται. 

3. Αναπτύξτε πρώτα το σχέδιο εκτός οθόνης

Μπορείτε αρχικά να χρησιμοποιήσετε μολύβι και χαρτί για να σχεδιάσετε πρώτα μια ολόκληρη διάταξη του ιστότοπού σας. Χρησιμοποιήστε αυτή την τακτική για να πάρετε μια ιδέα για το πού θέλετε να πάνε συγκεκριμένα στοιχεία. Προσλάβετε σχεδιαστή ιστοσελίδων που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ολόκληρο το έγγραφο έργου και να το εκτελέσετε.

4. Χρησιμοποιήστε το ιδανικό μέγεθος γραμματοσειράς

Παρά το γεγονός ότι η μεγάλη τυπογραφία δεν είναι μια νέα τάση ή χαρακτηριστικό του σχεδιασμού, εξακολουθεί να είναι μια καλή ιδέα να ακολουθήσετε το 2021. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να τραβήξει την προσοχή του αναγνώστη και να τον καθοδηγήσει στο περιεχόμενό σας. Η επιτυχία της τάσης οφείλεται κυρίως στην αναγνωσιμότητά της σε μικρότερες οθόνες, όπως συσκευές χειρός. Μια σύσταση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων για το 2021, είναι να χρησιμοποιείτε μεγαλύτερα μεγέθη γραμματοσειράς στα σχέδιά σας. Αυτό περιλαμβάνει οποιοδήποτε κείμενο σε εικόνες κεφαλίδας, καθώς και οποιοδήποτε κείμενο σε μια αρχική σελίδα με μεγάλη εικόνα.

5. Αφήστε περισσότερο λευκό χώρο

Ένας ιστότοπος με υπερβολική ακαταστασία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες και να φαίνεται άσκοπα περίπλοκος. Για να βοηθήσετε τους χρήστες σας να έχουν εύκολη πλοήγηση στον ιστότοπό σας, μειώστε τη σύγχυση του σχεδιασμού σας και δώστε περισσότερο χώρο μεταξύ και γύρω από τα στοιχεία. Τα Whitespace μπορούν να βοηθήσουν τους αναγνώστες σας να κατανοήσουν το επίκεντρο της προσοχής τους.

6. Ο ανταποκρινόμενος σχεδιασμός προς τις κινητές συσκευές

Οι κινητές συσκευές χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο, ειδικά κατά την πρόσβαση σε ιστότοπους. Ως αποτέλεσμα, η διασφάλιση ότι οι ιστότοποι είναι φιλικοί προς κινητά είναι πιο κρίσιμοι από ποτέ. Μία από τις πιο σχετικές συμβουλές σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2021 είναι να δεσμευτείτε πλήρως για τον ανταποκρινόμενο σχεδιασμό ως προς τις κινητές συσκευές. Καθώς αυτή η τεχνολογία εξελίσσεται, χρειάζεστε κάτι περισσότερο από απλά ρευστές διατάξεις. Εξετάστε αν οι φωτογραφίες σας είναι φιλικές προς κινητά, αν τα μενού επίλογών αποτυπώνονται κατάλληλα στις διάφορες συσκευές και πολλά άλλα.

7. Επεκτείνετε και επανεκτιμήστε το σχέδιό σας

Νέοι πόροι σχεδιασμού ιστοσελίδων αναδύονται σε τακτική βάση. Αξίζει πάντα να κοιτάξετε κάτι νέο που μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τη ροή εργασίας και το ρυθμό ευχαρίστησης. Προσλάβετε σχεδιαστή ιστοσελίδων που μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε αν υπάρχουν νέες τεχνικές που ταιριάζουν καλύτερα στις απαιτήσεις σας.

8. Κάντε την πλοήγηση απλή

Υπάρχουν πολλοί σύνδεσμοι προς το μενού περιήγησης, τη γραμμή εργαλείων, τις αναρτήσεις ιστολογίου ακόμη και προς την αρχική σελίδα, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούν να βοηθήσουν τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας. Τα άτομα όταν συναντούν περίπλοκα συστήματα πλοήγησης, μπορούν να εγκαταλείψουν εντελώς τον ιστότοπό σας. Η μείωση του αριθμού ή η αφαίρεση των πλευρικών πλαϊνών αιχμών στα μενού πλοήγησης είναι εξαιρετικοί τρόποι ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων στον ιστό σας. Αυτό σας βοηθά να αναπτύξετε πιο δελεαστικά πρότυπα χωρίς να θυσιάσετε την εμπειρία του χρήστη ή τη βελτιστοποίηση του ποσοστού μετατροπών.

9. Χρησιμοποιήστε ελκυστικές εικόνες

Η βελτίωση της ευκρίνειας των φωτογραφιών που χρησιμοποιείτε είναι μια τέλεια συμβουλή σχεδιασμού ιστοσελίδων για την ανύψωση των έργων σας. Ίσως είναι καιρός να αρχίσετε να επενδύετε σε μια premium υπηρεσία εικόνων αντί να βασίζεστε στις δωρεάν εικόνες που έχουν όλοι οι άλλοι. Ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να επιτύχετε τους στόχους σας θα μπορούσε να είναι η παραγωγή ή η προμήθεια πρωτότυπων εικόνων, είτε με φωτογραφία υψηλής ποιότητας, ή συνδυασμό των δύο. Μόλις προσλάβετε σχεδιαστή ιστοσελίδων, μπορεί να σας καθοδηγήσει στο σωστό δρόμο.

10. Αφαιρέστε τα sliders

Πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο ερώτημα εάν πρέπει να χρησιμοποιούνται ρυθμιστικά ή όχι. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να καταργηθούν σταδιακά μέχρι το 2021, ειδικά αν θέλετε να μειώσετε τους περισπασμούς στον ιστότοπo σας και να διευκολύνετε την πλοήγηση για τους χρήστες. Εάν ανησυχείτε για την αρχική σας σελίδα, επιλέξτε μια ευρεία περιοχή κεφαλίδας με μια ειδική, καλά σχεδιασμένη στατική σχεδίαση που καθορίζει σαφώς την επωνυμία του πελάτη σας. 

Ελπίζουμε ότι οι παραπάνω ενδείξεις σχεδιασμού ιστοσελίδων θα σας στρέψουν προς τη σωστή κατεύθυνση και θα σας βοηθήσουν ώστε να διαθέσετε ένα ποιοτικότερο περιεχόμενο προς τους δυνητικούς σας πελάτες. 

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι