espa banner

Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε στην Aboutnet βασίζονται σε δυναμικά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Πρόκειται για ελεύθερες πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα, διαρκώς αναβαθμιζόμενες, για τη χρήση των οποίων δεν απαιτούνται τέλη αδείας ή άλλες δαπάνες. Αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα σας μπορεί να εμπλουτίζεται συνεχώς και να αναβαθμίζεται εξασφαλίζοντας την κάλυψη των αναγκών σας. Με την χρήση και αξιοποίηση των εργαλείων αυτών, η Aboutnet είναι σε θέση να σας απαλλάξει από περιττά έξοδα, προσφέροντάς σας παράλληλα τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Διαθέτουμε πληθώρα εργαλείων τεχνολογίας αιχμής, εξειδικευμένους προγραμματιστές και γραφίστες ικανούς για την κάλυψη όλων των διαφημιστικών αναγκών. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε: Joomla, WordPress, WooCommerce, Opencart, Drupal, Magento, Virtuemart!

>> Joomla

Το Joomla είναι ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS – Content Management System), συνήθως μίας ιστοσελίδας, το οποίο διαχωρίζει τον σχεδιασμό, τη διαδραστικότητα και το περιεχόμενο μεταξύ τους, προκειμένου να γίνει πιο εύκολο σε κάποιον να εισάγει περιεχόμενο. Έρευνες δείχνουν ότι το 2,3% των ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο είναι κατασκευασμένες με Joomla, λογισμικό ανοιχτού κώδικα με μεγάλη απήχηση στην Ευρώπη.

Το Joomla δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργεί πλούσιο περιεχόμενο με τη χρήση διάφορων διαθέσιμων επεξεργαστών, όπως κείμενα, εικόνες, συνδέσμους, αρχεία PDF και πίνακες, ακριβώς όπως σε ένα αρχείο Word. Τα άρθρα αυτά μπορούν να ταξινομηθούν σε κατηγορίες και οι κατηγορίες αντίστοιχα σε τομείς.

Δεν υπάρχει όριο στη δημιουργία κατηγοριών και τομέων. Οι κατηγορίες και οι τομείς έχουν επεξεργαστές κειμένου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή περιγραφής και εικόνων.

Modules

Τα Modules είναι μέρος των κύριων κατασκευαστικών τμημάτων μιας ιστοσελίδας Joomla και τοποθετούνται σε προκαθορισμένες θέσεις σε κάθε σελίδα μαζί με το κύριο περιεχόμενο.

Τα Modules είναι τμήματα κώδικα που είναι κατασκευασμένα να εκτελούν ένα σύνολο λειτουργιών που είναι ενσωματωμένες στο Joomla, όπως για παράδειγμα: ένα πλαίσιο εισόδου χρήστη, ή ένα ενημερωτικό/διαφημιστικό mail.

Μενού

Μία ιστοσελίδα δεν πρόκειται να αποφέρει επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς την παρουσία ενός μενού που να βοηθάει τους χρήστες να πλοηγηθούν σε διαφορετικές υποσελίδες. Το Joomla έχει ένα ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης μενού. Το σύστημα αυτό έχει κατασκευαστεί γύρω από τρεις τύπους δεδομένων Joomla: τις εφαρμογές, τα modules και τα plugins.

Οι εφαρμογές αποτελούν την κύρια πληροφορία σε μια ιστοσελίδα Joomla και μπορεί κανείς να πλοηγηθεί σε αυτές μέσω των μενού. Διαφορετικά μενού μπορούν να κατασκευαστούν και να τοποθετηθούν σε πολλές ξεχωριστές θέσεις μέσα στην ίδια ιστοσελίδα.

>>Wordpress

Το WordPress είναι ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου γραμμένο σε κώδικα PHP και MySQL. Πρόκειται για ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία ιστότοπων (sites) και ιστολόγιων (blogs).

Έχει πολλές δυνατότητες, όπως αρχιτεκτονική πρόσθετων λειτουργιών και σύστημα επεξεργασίας προτύπων. Έτσι, οι χρήστες του μπορούν εύκολα να διαμορφώνουν το site χωρίς να χρειάζεται να επεξεργάζονται εκ νέου τον κώδικα PHP. Το WordPress διαθέτει επίσης δυνατότητα ενσωματωμένης διαχείρισης συνδέσμων, οι οποίοι είναι φιλικοί προς τις μηχανές αναζήτησης. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει επίσης αυτόματα φίλτρα, τα οποία παρέχουν προτυποποιημένη μορφοποίηση κειμένου. Υποστηρίζει τα πρότυπα Trackback και Pingback για προβολή συνδέσμων προς άλλους ιστότοπους και είναι συμβατό με τις εφαρμογές κινητών συσκευών. Τέλος, η πλούσια αρχιτεκτονική πρόσθετων λειτουργιών, επιτρέπει μιαν ευρεία χρήση, καθώς η λειτουργικότητά του εκτείνεται πέρα από τις δυνατότητες της βασικής εγκατάστασης.

>>WooCommerce

Το WooCommerce είναι ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου με plugins για το WordPress. Πρόκειται για ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που χρησιμοποιούν ήδη το WordPress.

Το πρόγραμμα εισήχθη στην αγορά στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 και σήμερα χρησιμοποιείται από περισσότερους από 380.000 online εμπόρους λιανικής πώλησης. Πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία λόγω του μεγάλου όγκου χρηστών παγκοσμίως αναβαθμίζεται συνεχώς ώστε είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις τις τεχνολογίας και τις τάσεις της σύγχρονης ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας.

Είναι εξαιρετικά δημοφιλές καθώς διαθέτει εύχρηστα plugins και πολυάριθμες επεκτάσεις (extentions) που μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό WordPress site σε ένα ελκυστικό και λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα.

>>Opencart

Το OpenCart είναι ένα σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου γραμμένο σε γλώσσα προγραμματισμού PHP. Πρόκειται για ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα που δίνει την δυνατότητα σε εμπόρους να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση στο διαδίκτυο με το ελάχιστο δυνατό κόστος μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

Προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό επιλογών και εργαλείων πλοήγησης για την πραγματοποίηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Επίσης, διαθέτει μεγάλο αριθμό χαρακτηριστικών τα οποία εμπλουτίζουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, όπως:

 • Πλοήγηση στα προϊόντα με βάση τον κατασκευαστή.
 • Πλοήγηση στα πιο δημοφιλή προϊόντα.
 • Πλοήγηση στα πρόσφατα προϊόντα.
 • Πλοήγηση με βάση τις κατηγορίες των προϊόντων
 • Λειτουργία καλαθιού αγορών.
 • Παραγγελίες – αναλυτική λίστα πληροφοριών των παραγγελιών
 • Τρόποι πληρωμής (πληρωμή με μετρητά χρήματα κατά την παράδοση, paypal, πληρωμή μέσω τράπεζας)
 • Μετατροπή νομίσματος

>>Drupal

Το Drupal είναι ένα σύγχρονο αρθρωτό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου γραμμένο σε κώδικα PHP. Πρόκειται για ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία ιστότοπων (sites) και ιστολόγιων (blogs).

Έχει πολλές δυνατότητες όπως, διαχείριση και οργάνωση περιεχόμενου, προσαρμογή παρουσίασης και αυτοματοποίηση εργασιών. Οι χρήστες του μπορούν εύκολα να διαμορφώνουν το γραφικό περιβάλλον χωρίς να χρειάζεται να επεξεργάζονται κάθε φορά τη γλώσσα προγραμματισμού. Διαθέτει πολλές δυνατότητες οι οποίες υπερβαίνουν την απλή διαχείριση περιεχομένου, επιτρέποντας την εκτέλεση μεγάλου εύρους υπηρεσιών και συναλλαγών.

Ο αρθρωτός σχεδιασμός του, περιέχει το βασικό του στρώμα, δηλαδή τον «πυρήνα», ο οποίος παρέχει τα βασικά χαρακτηριστικά του Drupal στην προεπιλεγμένη εγκατάστασή του. Επιπλέον, πρόσθετα χαρακτηριστικά λειτουργικότητας και παρουσίασης μπορούν να επεκταθούν στον πυρήνα με την πρόσθεση προσαρτώμενων μονάδων και θεματικών παραλλαγών.

Έτσι, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται το περιεχόμενο, να δημιουργούν μενού, να λαμβάνουν πληροφορίες για τους διαχειριστές, να υποβάλλουν σχόλια, να δημιουργούν φίλτρα και χάρτες ιστότοπων, να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους κ.λπ.

>>Magento

Το Magento είναι ένα σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου γραμμένο σε κώδικα PHP. Πρόκειται για ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα που δίνει την δυνατότητα δημιουργίας websites και καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το Magento χρησιμοποιεί το σύστημα διαχείρισης σχεσιακών βάσεων δεδομένων MySQL / MariaDB, έχει γλώσσα προγραμματισμού PHP, και χρησιμοποιεί το περιβάλλον ανάπτυξης Zend.

Το Magento είναι ένα από τα δημοφιλέστερα συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου σήμερα καθώς προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών και δυνατοτήτων για τη δημιουργία και διαχείριση ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει απλώς ένα από τα προσφερόμενα θεματικά μενού του προγράμματος ή να δημιουργήσει ένα καινούργιο, σύμφωνα με το δικό του προσωπικό στυλ.

Στον πυρήνα του προγράμματος βρίσκεται ένα παντοδύναμο σύστημα επεκτάσεων (modules), το οποίο πολλαπλασιάζει και επεκτείνει τις δυνατότητες επιλογής των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα μπορεί να επεκτείνεται απεριόριστα χωρίς να απαιτείται επανασχεδιασμός στο άμεσο μέλλον. Το Magento περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως: πολυεπίπεδη κατηγοριοποίηση προϊόντων, φόρμα σύγκρισης, αναζήτησης και αξιολόγησης προϊόντων, εφαρμογές εκπτωτικών κουπονιών, αποτελεσματικότητα στις μηχανές αναζήτησης, μηχανισμό υποστήριξης google analytics, wish lists, e-mails, newsletters κ.λπ.

>>Virtuemart

Το Virtuemart είναι ένα σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου γραμμένο σε γλώσσα προγραμματισμού PHP και συνδέεται σε μια βάση δεδομένων MySQL. Πρόκειται για ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μια ολοκληρωμένη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου. Χρησιμοποιείται από χιλιάδες εταιρίες διεθνώς.

Στο Virtuemart μπορεί να προστεθεί αναρίθμητο πλήθος κατηγοριών, υποκατηγοριών και προϊόντων.

Το Virtuemart διαθέτει μεγάλο αριθμό χαρακτηριστικών τα οποία εμπλουτίζουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, όπως:

 • Στοιχεία καταστήματος (όνομα καταστήματος, διεύθυνση, πληροφορίες επικοινωνίας, περιγραφή καταστήματος και λογότυπο)
 • Είδη προϊόντων
 • Φάκελοι προϊόντων
 • Ειδικά προϊόντα
 • Ευρετήριο προϊόντων
 • Κατασκευαστές προϊόντων
 • Ομάδες χρηστών (μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προστεθούν προσφορές σε διάφορες κατηγορίες πελατών)
 • Παραγγελίες – αναλυτική λίστα πληροφοριών των παραγγελιών
 • Τρόποι πληρωμής (πληρωμή με μετρητά χρήματα κατά την παράδοση, paypal, πληρωμή μέσω τράπεζας)
 • Λίστες πιστωτικών καρτών
 • Λίστες κουπονιών
 • Εκπτώσεις
 • Επιλογές παράδοσης (υπηρεσίες courier, ΕΛΤΑ κ.λπ.)
 • Εξατομικευμένα διαγράμματα φόρων
 • Λίστα συναλλάγματος
 • Εισαγωγή / εξαγωγή CSV
 • Αναφορές πωλήσεων

Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι