espa banner
συμβουλές front-end ανάπτυξης ιστοσελίδων

Παρακαλώ αξιολογήστε


Δεν σας αρέσει να εξερευνείτε όμορφες και τακτοποιημένες τοποθεσίες με καθαρό περιβάλλον εργασίας προς το χρήστη; Ενώ οι περισσότεροι θα απαντούσανε με ένα δυναμικό “ΝΑΙ”, λίγα, γνωρίζουμε το είδος της προσπάθειας και της ικανότητας που πηγαίνει για να κάνει έναν ιστότοπο ελκυστικό και φιλικό προς το χρήστη. Το μυστικό για τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού ιστότοπου είναι να κυριαρχήσετε την τέχνη της ανάπτυξης front-end και όχι μόνο, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται!

Ωστόσο, ούτε αυτό είναι αδύνατο.  Ακολουθούν πέντε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε στη σχεδίαση και την ανάπτυξη ιστοσελίδων.

Αυτοματοποιήστε!

Ως προγραμματιστής front-end, πρέπει ήδη να φροντίσετε τις μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να γίνουν συντριπτικές κατά καιρούς. Πρέπει να επενδύσετε το χρόνο σας σε πράγματα όπως boilerplate, δοκιμές, ροή εργασίας, διαχείριση εξάρτησης, απόδοση, βελτιστοποίηση, κατασκευή, ανάπτυξη και ούτω καθεξής.

Ενσωματώστε αυτοματοποίηση στη ροή εργασίας σας. Ενώ η αυτοματοποίηση μπορεί να φροντίσει για πράγματα όπως βελτιστοποίηση, δοκιμές κ.λπ., μπορείτε να εστιάσετε στους βασικούς τομείς ανάπτυξης του front-end, όπως HTML, CSS, δημιουργία λογισμικού από την πλευρά του πελάτη, βελτίωση της εμπειρίας χρήστη και ούτω καθεξής. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα αυξηθεί η παραγωγικότητά σας, αλλά θα μάθετε επίσης να χρησιμοποιείτε το χρόνο σας για να εστιάσετε στις περιοχές που θα βελτιώσουν τη συνολική λειτουργικότητα του ιστότοπού σας. Το Grunt, και το Gulp είναι μερικά πολύ αποτελεσματικά εργαλεία αυτοματισμού.

Επανασχεδιάστε τον κώδικά σας ανά τακτικά διαστήματα.

Με την “ανακατασκευή” του κώδικά σας, βελτιώνετε τον κώδικα χωρίς να παραβιάζετε τη λειτουργικότητά του. Αυτό θα βελτιώσει το πηλίκο ποιότητας και αναγνωσιμότητας του κώδικά σας και όσο πιο συχνά το κάνετε στην κατασκευή ιστοσελίδων, ο κώδικάς σας θα ενημερώνεται συνεχώς σε μια καθαρότερη και πιο φρέσκια έκδοση του. Εκτός από αυτό, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ανακατασκευή είναι ότι εξασφαλίζει ότι ο κώδικάς σας παραμένει απαλλαγμένος από λογοκλοπή.

Η γραμμή εντολών εκμάθησης είναι ο τρόπος να προχωρήσουμε.

Είναι μια τυπική σύμβαση μεταξύ των προγραμματιστών να χρησιμοποιούν εργαλεία GUI για την τροφοδοσία του τερματικού. Αυτό που οι περισσότεροι από αυτούς δεν συνειδητοποιούν είναι ότι με αυτόν τον τρόπο, καταλήγουν να ξοδεύουν ένα σημαντικό μέρος του πολύτιμου χρόνου τους στο χειρισμό εργαλείων GUI από το να σημειώνουν πρόοδο στο τερματικό. Ο σωστός τρόπος για να το κάνουμε είναι να μάθουμε τη γραμμή εντολών. Ξεκινήστε με τα βασικά στοιχεία της γραμμής εντολών και προχωρήστε σε υψηλότερα επίπεδα καθώς προχωράτε και θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε πολλές εργασίες με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και αποτελεσματικότητα με εργαλεία γραμμής εντολών παρά με εργαλεία GUI. Επιπλέον, η αυτοματοποίηση του τερματικού με τις κατάλληλες εντολές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια.

Επενδύστε σε παραγωγικά εργαλεία.

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από σειρές εργαλείων ανάπτυξης ιστού, από πρόσθετα προγράμματος περιήγησης έως έξυπνα πρόσθετα, ο αριθμός των διαθέσιμων επιλογών τώρα είναι τεράστιος! Έτσι, γιατί να μην επενδύσετε σε μερικά πραγματικά παραγωγικά εργαλεία ιστού που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στο σχεδιασμό front-end; Εργαλεία όπως το jQuery, το Emmet, το GitHub, το Bootstrap και το Sass δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα θεόσταλτο δώρο για τους προγραμματιστές ιστού.

Πάντα να είστε περίεργοι.

Ένας προγραμματιστής front-end πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς με τα τελευταία νέα και καινοτομίες στο χώρο. Πρέπει να πάρετε μια προορατική στάση και να μάθετε νέα πράγματα σχετικά με την ανάπτυξη front-end από ενημερωτικά ιστολόγια και βίντεο. CSS Εβδομαδιαίο, HTML5 Εβδομαδιαίο, JavaScript Εβδομαδιαίο, Web Design Εβδομαδιαίο, Codrops και ShopTalk Podcast είναι μερικές από τις πιο ενημερωτικές και χρήσιμες πηγές μάθησης για προγραμματιστές front-end. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε συνέδρια και διαδικτυακά σεμινάρια σχετικά με το θέμα. Αυτές οι συναντήσεις παρέχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για να επεκτείνετε το δίκτυό σας και να εξοικειωθείτε με ταλαντούχους ανθρώπους.

Ενώ αυτές οι συμβουλές σίγουρα θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι σχεδιαστές front-end, μακροπρόθεσμα, πρέπει πάντα να θυμάστε δύο πράγματα κατά το σχεδιασμό της πλατφόρμας σας – κρατήστε την απλή και τακτοποιημένη και μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε το στυλ υπογραφής σας.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι