espa banner
σύγχρονες τάσεις στην κατασκευή ιστοσελίδων για το 2021

Παρακαλώ αξιολογήστε


Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων έχει προχωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι εμφανίζονται νέες τάσεις και τεχνικές σχεδιασμού ιστοσελίδων. Ποιες είναι λοιπόν οι τελευταίες τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων;

01. Dark mode

Για μεγάλο χρονικό διάστημα στο σχεδιασμό – κατασκευή ιστοσελίδων, ένα λευκό φόντο ήταν ο μόνος τρόπος δημιουργίας κενού χώρου σε ιστότοπο ή εφαρμογή. Το Dark Mode (σκοτεινή λειτουργία) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια μοντέρνα, κομψή πινελιά σε οποιονδήποτε ιστότοπο. Εκτός από το ότι είναι κομψό και πιο εύκολο στα μάτια, είναι ιδανικό για αύξηση της αντίθεσης και καθιστώντας τα σχεδιαστικά στοιχεία πιο ορατά.

02. Κολάζ

Το Collage (κολάζ) ήταν μια από τις μεγαλύτερες τάσεις για να αναλάβει τη γραφιστική και το τοπίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φέτος και γρήγορα εμπλέκεται στον κόσμο του web design. Η ενσωμάτωση των μικτών μέσων και του κολάζ στο σχεδιασμό του ιστότοπού σας είναι ένας σίγουρος τρόπος για να προσθέσετε μια πινελιά δημιουργικότητας σε μια κατά τα άλλα συνηθισμένη εμπειρία χρήστη και να κάνετε την επωνυμία ή την επιχείρησή σας να ξεχωρίζει.

03. Αντι-σχεδιασμός

Προειδοποίηση: γνωρίζουμε ότι αυτή η τάση δεν είναι για όλους! Εάν το 2020 μάς έχει διδάξει κάτι, είναι να ξεπεράσουμε όλους τους κανόνες και τις προσδοκίες. Το anti-design είναι μια τάση που ενισχύθηκε πρόσφατα. Διαθέτει πειραματικές και ασύμμετρες διατάξεις, υπερβολή, παραμόρφωση, στρώσεις και παραδοσιακά «άσχημα» στοιχεία. Αλλά αν είστε κάποιος που του αρέσει να ξεχωρίζει από το πλήθος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας ιστότοπος κατά του σχεδιασμού είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για να το κάνετε ακριβώς αυτό!

04. Μινιμαλισμός

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός βασίζεται στη χρήση μόνο των βασικών στοιχείων – όπως βασικά σχήματα, καθαρό κείμενο, περιορισμένες χρωματικές παλέτες και κενό διάστημα – για να δημιουργήσετε κάτι απλό, λειτουργικό και αξέχαστο.

05. Βιολογική σχεδίαση

Ο οργανικός σχεδιασμός αφορά τη χρήση της φύσης και του κόσμου γύρω μας ως έμπνευση. Αν και εμφανίζεται συχνά στη σχεδίαση προϊόντων, στην εσωτερική διακόσμηση και στη γραφιστική, αυτή η τάση αρχίζει τώρα να κερδίζει δυναμική και στον κόσμο του σχεδιασμού ιστοσελίδων.

06. Εικονογράφηση

. Πολλά brandκαι επιχειρήσεις και δημιουργοί προσελκύουν τη δημοτικότητα της εικονογράφησης και της ψηφιακής τέχνης, με πολλούς να ενσωματώνουν χειροποίητα στοιχεία στα σχέδια των ιστότοπού τους.

Ακολουθώντας τη βιολογική σχεδίαση, οι εικόνες είναι εξαιρετικές για την προσθήκη μιας έξυπνης, αυθεντικής πινελιάς στο σχεδιασμό ιστοσελίδων σας και για να προσφέρετε στον ιστότοπό σας μια φιλόξενη αίσθηση.

07. Λειτουργικότητα, Περιεκτικότητα & Προσβασιμότητα

Η λειτουργικότητα της ιστοσελίδας υπήρξε ανέκαθεν βασική πτυχή του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Ωστόσο, μαζί με γρήγορους χρόνους φόρτωσης, ταχύτητα σελίδας και φιλικό προς κινητά σχεδιασμό, η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για να είναι πιο λειτουργική, προσβάσιμη και χωρίς αποκλεισμούς δεν είναι μόνο καλή για την εξυπηρέτηση πελατών. Αυξάνει επίσης τη μετατροπή, ενισχύει το SEO σας και επεκτείνει την προσέγγιση του κοινού σας.

08. Κίνηση & διαδραστικότητα

Το βίντεο έχει αποδειχθεί ότι είναι η πιο ελκυστική μορφή περιεχομένου στο διαδίκτυο, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κίνηση έχει γίνει επίσης μια μεγάλη τάση στον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Χρησιμοποιείται παντού, η κίνηση και τα κινούμενα σχέδια στο σχεδιασμό ιστοσελίδων είναι ένας απλός τρόπος για να κάνετε μια κατά τα άλλα συνηθισμένη ιστοσελίδα πιο συναρπαστική και ελκυστική.

09. 3D & Γεωμετρική σχεδίαση

Γεωμετρικά σχέδια και στοιχεία χρησιμοποιούνται συχνά στον κόσμο του σύγχρονου σχεδιασμού ιστοσελίδων. Η χρήση τρισδιάστατων σχημάτων και πλωτών αντικειμένων στο γεωμετρικό σχεδιασμό συνδυάζει την υπερφυσική κίνηση με ρεαλιστικά αντικείμενα, δημιουργώντας ένα μαγευτικό, φουτουριστικό αποτέλεσμα – ένα στυλ που διαδίδεται από την ανασταλμένη, περιστρεφόμενη κίνηση που χρησιμοποιείται συχνά σε τεχνολογικές διαφημίσεις για να αναδείξει νέα προϊόντα.

10. Εργαλεία δημιουργίας σελίδων WordPress

Τα τελευταία χρόνια, τα πρότυπα ιστοτόπων αυτοεξυπηρέτησης και οι δημιουργοί σελίδων έχουν αυξηθεί στη δημοτικότητά τους. Οι κατασκευαστές ιστοσελίδων όπως το Elementor και το WordPress κάνουν ακόμη και το λιγότερο τεχνολογικό άτομο να μπορεί να δημιουργήσει έναν επαγγελματικό ιστότοπο σε χρόνο μηδέν.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι