espa banner
τάσεις κατασκευής ιστοσελίδων 2021

Παρακαλώ αξιολογήστε


Ακολουθούν 12 τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το 2021 λίγο πιο φωτεινό.

1. Αναδρομικές γραμματοσειρές

Οι ρετρό γραμματοσειρές έχουν βιώσει την ίδια άμπωτη και ροή στη δημοτικότητά τους και πολλά σχέδια με vintage τυπογραφία δεν έχουν γεράσει ακόμα. Η τυπογραφία έχει περάσει από μια μικρή αναβίωση.

2. Κινήσεις κύλισης παράλλαξης

Τα εφέ κύλισης είναι μια τάση  στην κατασκευή ιστοσελίδων εδώ και χρόνια και το 2021 ελπίζουμε να δούμε πιο δημιουργικές εξερευνήσεις για το τι μπορεί να επιτευχθεί με την παράλλαξη. Ωστόσο, μην αφήνετε τα εφέ παράλλαξης να αποσπούν την προσοχή από σημαντικές πληροφορίες και διατηρήστε τον αριθμό των επιδράσεων παράλλαξης στο ελάχιστο.

3. Οριζόντια κύλιση

Βλέπουμε περισσότερους σχεδιαστές ιστοσελίδων να συνεχίζουν να πειραματίζονται με οριζόντια κύλιση. Εκείνοι που το κάνουν καλύτερα σπάνε το μοτίβο όχι για χάρη του να είναι διαφορετικοί αλλά ως πρακτικός τρόπος για να αποκαλύψουν σταδιακά δευτερεύουσες πληροφορίες. Όμως, πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το περιεχόμενο που θα ωφεληθεί από την εμφάνιση σε οριζόντια κύλιση – μια συλλογή φωτογραφιών είναι ένας καλός υποψήφιος, καθώς η οριζόντια κύλιση θα έδειχνε στους χρήστες μια μικρή προεπισκόπηση και θα τους επέτρεπε την επιλογή να δουν περισσότερα ή να συνεχίσουν να κινούνται προς τα κάτω στη σελίδα.

4. 3D απεικονίσεις παντού

Τα στοιχεία 3D προσθέτουν μια αίσθηση μοναδικότητας και διάστασης σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα.

5. Εμπειρίες πολυμέσων

Με τους περισσότερους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε ταχύτερες ταχύτητες διαδικτύου, οι εμπειρίες ιστού πολυμέσων εμφανίζονται παντού. Η συγκέντρωση απεικονίσεων, κειμένου, βίντεο και ήχου δημιουργεί μια πλούσια εμπειρία χρήστη. Δώστε προτεραιότητα στην απλότητα, όπως όταν συνδυάζετε κίνηση και ήχο. Πάρα πολλά που συμβαίνουν μπορεί να αποσπούν την προσοχή ή να είναι συντριπτικά σε άτομα με γνωστικές διαταραχές.

6. Εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας (AR)

AR σημαίνει περισσότερα τώρα από το κυνήγι του Pokémon στην κινητή συσκευή σας. Οι περισσότεροι ιστότοποι λιανικής και ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιούν τη δύναμη του AR για να βοηθήσουν στην πώληση των προϊόντων τους και να ενδυναμώσουν τους πιθανούς πελάτες στη διαδικασία αγοράς.

7. Εστίαση στους κόκκους

Τα άκαμπτα πλέγματα και τα επίπεδα μπλοκ συμπαγούς χρώματος μπορούν πραγματικά να αποστραγγίσουν την προσωπικότητα από ένα σχεδιασμό ιστοσελίδων. Οι κοκκώδεις υφές μπορούν να τους δώσουν μια πιο φυσική αίσθηση.

8. Εστίαση σε απαλά χρώματα

Ακριβώς όπως οι κόκκοι μπορούν να δώσουν σε ένα σχέδιο μια πιο φυσική αίσθηση, έτσι μπορούν και τα υποτονικά χρώματα. Τα απαλά χρώματα είναι το τέλειο σκηνικό για το χειρόγραφο κείμενο και τις απεικονίσεις.

9. Σχέδια με βάση την προτίμηση

Η ανάπτυξη ιστοσελίδων έχει κάνει μεγάλα βήματα στην προσφορά πιο εξατομικευμένων εμπειριών. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από τη συμπερίληψη μιας εναλλαγής μεταξύ της λειτουργίας σκοτεινού / φωτός και άλλων τρόπων αλλαγής της εμφάνισης και της πλοήγησης ενός ιστότοπου έως την προσφορά προσαρμοσμένου περιεχομένου.

10. Θόλωση Γκαουσιάν

Η θόλωση Gauss λειτουργεί τόσο καλά στην παροχή μιας εστίασης σε εικόνες και διαβαθμίσεις.

11. Η κυλική αφήγηση

Έχουμε δει μια αυξανόμενη τάση στους σχεδιαστές να λένε ιστορίες μέσω διαδικτυακών εμπειριών. Εδώ έρχεται η κύλιση – οπτική αφήγηση που κεντρίζει το ενδιαφέρον.  Βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε στοιχεία κύλισης βοηθούν στην έμφαση της ιστορίας, αντί να αποσπούν την προσοχή από σημαντικό κείμενο.

12. Σκοτεινή λειτουργία

Περισσότεροι σχεδιαστές αγκαλιάζουν την αισθητική της σκοτεινής λειτουργίας, με το μαύρο να παρέχει το τέλειο σκοτεινό σκηνικό.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι