espa banner
ασφάλεια ιστοσελίδων διαδικτύου

Παρακαλώ αξιολογήστε


Η θωράκιση και η προστασία της επιχείρησης από πιθανές απειλές αποτελεί πράγματι πρωταρχική ευθύνη κάθε επιχειρηματία. Και με αυτό, δεν εννοούμε τη λήψη απεριόριστου αριθμού ασφαλιστηρίων συμβολαίων ή την πρόσληψη ατόμων για τη διατήρηση της ασφάλειας του οργανισμού που σας ανήκει. Αλλά μιλάμε για τη διασφάλιση των ευαίσθητων δεδομένων της επιχείρησής σας.

Τώρα, μπορεί να σκέφτεστε ότι η ύπαρξη ενός προστατευτικού τείχους προστασίας για το δίκτυο είναι το μόνο που χρειάζεστε για να κρατήσετε τους χάκερ μακριά από την εισβολή στην ιδιωτική ζωή του οργανισμού σας. Ο χρόνος έχει αλλάξει, το ίδιο και το παράδειγμα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα για τους χάκερ να παραβιάσουν το τείχος προστασίας του δικτύου σας και να ανακτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες από τους υπολογιστές του οργανισμού σας.Ως εκ τούτου, φέτος, κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των σχεδίων κυβερνό-ασφάλειας.

Οι επιθέσεις αναμένεται να αυξηθούν σε σημαντικό ρυθμό.

Ορθώς λέγεται ότι το περιεχόμενο των επιστολών ενός ατόμου είναι πολύ πιο ευεργετικό από το περιεχόμενο του πορτοφολιού του.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αλλά το έγκλημα στον κυβερνοχώρο θεωρείται το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες και η ζημιά αναμένεται να φτάσει περίπου τα 5-6 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2021. Και αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό.

Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, όπως το ransomware, συνεχίζει να εκφοβίζει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια. Οι διαρρήκτες ανακτούν κωδικούς πρόσβασης και χρήματα ή έχουν πρόσβαση στα εμπιστευτικά αρχεία και ζητούν χρήματα σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση όσων έχουν. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο χειρότερος εφιάλτης για κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης. Αυτά τα περιστατικά ransomware και οι απαιτήσεις αυξάνονται με σημαντικό ρυθμό αφήνοντας την επιχείρηση παράλυτη για κατά μέσο όρο 18-20 ημέρες.

Η ασφάλεια στο cloud μπορεί να παραβιαστεί.

Όπως συζητήθηκε προηγουμένως, είναι πολύ εύκολο για τους χάκερ να μπουν στους διαδικτυακούς λογαριασμούς της εταιρείας σας και να ανακτήσουν τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για να βλάψουν εσάς και τον οργανισμό σας.

Σήμερα, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χρησιμοποιούν στην κατασκευή ιστοσελίδων cloud storage που τους επιτρέπει να διαχειρίζονται τα δεδομένα τους στο διαδίκτυο. Αλλά οι επιχειρηματίες έχουν επίσης συνειδητοποιήσει ότι όσον αφορά την ασφάλεια, το cloud είναι επίσης ευάλωτο σε πιθανές επιθέσεις. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι επαγγελματίες στην πληροφορική έχουν κατατάξει την ασφάλεια ως κύρια πρόκληση, ενώ μιλούν για το cloud. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να παρακολουθείτε το διαδικτυακό οικοσύστημά σας και να κάνειτε ό,τι είναι στο χέρι σας για να ασφαλίσετε τους οργανισμούς σας και για να κρατήσετε τους χάκερ μακριά από την παραβίαση της υποδομής cloud.

Οι τήλε-εργάζονται μπορεί να είναι ευάλωτοι σε απειλές.

Λόγω της πανδημίας covid-19, πολλοί οργανισμοί επέτρεψαν στο εργατικό δυναμικό τους να εργαστεί από το σπίτι για να περιορίσουν την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού. Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα σε αυτό. Χωρίς επαρκή βοήθεια στον κυβερνοχώρο, οι τήλε-εργαζόμενοι δεν είναι σε θέση να σωθούν από τους κινδύνους στο διαδίκτυο και καταλήγουν να είναι θύματα εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

Ως εκ τούτου, το 2021, είναι πραγματικά σημαντικό για τους τήλε-εργαζόμενους να φροντίζουν τις ανεπαρκώς ασφαλείς προσωπικές συσκευές τεχνολογίας, τα router και να ελέγχουν στενά τον τρόπο μεταφοράς εμπιστευτικών και ευαίσθητων πληροφοριών. Επίσης, πρέπει να διασφαλίσουν ότι όλα τα κανάλια που δεν έχουν λάβει άδεια, όπως οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και οι επεξεργαστές εγγράφων που βασίζονται στο cloud, θα πρέπει να διατηρούνται προστατευμένα με κωδικό πρόσβασης, ώστε να αποφεύγονται τυχόν διαρροές δεδομένων ή παραβιάσεις.

Ολοκληρώνοντας,

Η κυβερνο-ασφάλεια είναι πράγματι μια τεράστια έννοια. Υπάρχουν τόσα πολλά να μάθει κανείς κάθε μέρα. Αλλά όταν πρόκειται για επιχειρήσεις, δεν είναι έξυπνο να το αφήσουμε να εκτεθεί. Ας ελπίσουμε ότι οι λόγοι που αναφέρθηκαν παραπάνω ήταν αρκετοί για να δώσουν μια λεπτομερή περιγραφή της σημασίας της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για κάθε οργανισμό το 2021.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι