espa banner
Τάσεις κατασκευής ιστοσελίδων 2021

Παρακαλώ αξιολογήστε


Κάθε χρόνο οι τάσεις αλλάζουν, υπαγορεύοντας νέες οδηγίες για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και προγραμματιστές. Η εφαρμογή προοδευτικών εφαρμογών, η Τεχνητή Νοημοσύνη, το Διαδίκτυο των πραγμάτων, δεν είναι κάτι νέο για μεγάλες εταιρείες προώθησης και κατασκευής ιστοσελίδων. Για να παραμείνετε στο ίδιο επίπεδο με τέτοιους ‘γίγαντες’, είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις επιχειρήσεις να αναλύουν τις τάσεις μεταξύ των κλάδων και να μην αγνοούν τις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία στην ανάπτυξη του ιστού. Είτε η επιχείρησή σας στοχεύει σε ηλεκτρονικό εμπόριο, ψηφιακό μάρκετινγκ ή τεχνολογικές εφευρέσεις, θα πρέπει να γνωρίζετε αυτές τις κορυφαίες τάσεις ανάπτυξης για το 2021.

# 1 Τεχνητή νοημοσύνη

Με την επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων πελατών, το AI επιτρέπει εξατομίκευσης δείχνοντας στους πελάτες μόνο τις πληροφορίες που είναι ενδιαφέρουσες και σχετικές για αυτούς. Με κάθε επίσκεψη στον ιστότοπο, οι πλατφόρμες AI συλλέγουν όλο και περισσότερα δεδομένα για μεμονωμένους πελάτες που επιτρέπουν σε αυτήν την έξυπνη τεχνολογία να κάνει πιο ακριβείς και σχετικές προτάσεις.

# 2 Διαδίκτυο των πραγμάτων

Το Διαδίκτυο των πραγμάτων μπορεί να οριστεί καλύτερα ως η διασύνδεση των συσκευών υπολογιστών σε καθημερινά αντικείμενα μέσω του Διαδικτύου.  Ασχολείται με τεράστιες ποσότητες δεδομένων που συλλέγονται από αισθητήρες, επεξεργάζονται και μεταφέρονται μέσω δικτύων cloud. Η τεχνολογία εξασφαλίζει υψηλή ασφάλεια όλων των διαδικασιών που συνδέονται με δεδομένα, ακριβή αποτελέσματα και οικοδόμηση μιας δυναμικής και διαδραστικής εμπειρίας χρήστη.

# 3 Chatbots

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρήσαμε μεγάλη αύξηση της ενσωμάτωσης chatbots σε ιστότοπους. Και η ζήτηση για αυτοματοποιημένες λύσεις επικοινωνίας προβλέπεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Ενσωματωμένοι με αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, τα chatbots ανταποκρίνονται στα ερωτήματα που παρέχονται από τους χρήστες χωρίς καμία ανάγκη για ανθρώπινη βοήθεια. Είναι σε θέση να παρέχουν έξυπνες λύσεις σε ορισμένα κοινά ερωτήματα, και αργότερα να μεταβιβάζουν το ζήτημα σε μια ανώτερη αρχή εάν χρειαστεί.

# 4 Βελτιστοποίηση φωνητικής αναζήτησης

Για την τεχνολογία φωνητικής αναζήτησης έχει εντοπιστεί πως αυξάνεται η ζήτησή της μέρα με τη μέρα. Αντί να ξοδεύουν χρόνο πατώντας κουμπιά και πληκτρολογώντας, οι χρήστες μπορούν να μιλήσουν και τα αποτελέσματα της αναζήτησης εμφανίζονται αμέσως στις οθόνες τους. Η εμπειρία του χρήστη βελτιώνεται κάνοντας τις μηχανές αναζήτησης πιο γρήγορες, πιο βολικές και αποδεικνύοντας πιο ακριβή αποτελέσματα. Έτσι, οι επιχειρήσεις πρέπει σίγουρα να δώσουν προσοχή σε αυτήν την τάση.

# 5 Εφαρμογές Single-page

Πολλές παγκοσμίως γνωστές εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν εφαρμογές Single-page. Η Single-page είναι μια εφαρμογή που λειτουργεί μέσα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και δεν απαιτεί επαναφόρτωση σελίδας κατά τη χρήση. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των εφαρμογών μίας σελίδας είναι η βελτίωση του UX. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές εφαρμογές του ιστού, δεν χρειάζεται να περιμένετε για τη φόρτωση της σελίδας. Το περιεχόμενο αλλάζει αλλά η σελίδα παραμένει η ίδια. Επιτρέπει στον χρήστη να απολαμβάνει εύκολη και αδιάκοπη κύλιση.

# 6 Ιστοσελίδες Single-page

Οι Ιστοσελίδες Single-page είναι ένας ιστότοπος που περιέχει μία σελίδα χωρίς πρόσθετες σελίδες όπως Υπηρεσίες ή Σχετικά. Το περιεχόμενο φορτώνεται πλήρως στην αρχική σελίδα και πλοηγείται από συνδέσμους που επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν διαφορετικές πληροφορίες στη σελίδα. Τέτοιοι ιστότοποι είναι τακτοποιημένοι και περιεκτικοί.

# 7 Επιταχυνόμενες σελίδες για κινητές συσκευές (AMP)

Το AMP είναι ένα έργο που σχεδιάστηκε με στόχο την ανάπτυξη πολύ γρήγορων σελίδων για κινητά. Είναι ένας τύπος βιβλιοθήκης ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία ιστότοπων, ιστοσελίδων και εφαρμογών ιστού με τη λεγόμενη HTML που έχει ως αποτέλεσμα την γρήγορη φόρτωση. Οι επιταχυνόμενες σελίδες για κινητά είναι εξαιρετικά χρήσιμες για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς συμβάλλουν στην πώληση περισσότερων σε σύγκριση με σελίδες εκτός AMP λόγω του βασικού απλού λόγου – οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να περιμένουν.

# 8 API-πρώτη προσέγγιση

Είναι ένας διαμεσολαβητής λογισμικού που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικού λογισμικού. Το API μεταφέρει τα αιτήματά μας σε ένα σύστημα και μας επιστρέφει μια απάντηση.Ο πρώτος σχεδιασμός API προσφέρει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη του ιστού. Επιτρέπει την ανακύκλωση του κώδικα μεταξύ των έργων, επομένως έχει χαμηλότερο κόστος ανάπτυξης.. Με απλά λόγια, το API δίνει στις νεοσύστατες επιχειρήσεις την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις τεχνολογίες που θα ήταν πολύ μεγάλος προϋπολογισμός για να αναπτυχθούν.

# 9 Motion UI

Τα κινούμενα σχέδια, οι μεταβάσεις και τα γραφικά είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την ανάπτυξη ελκυστικών ιστοσελίδων, εφαρμογών και ιστότοπων. Το Motion UI είναι μια από τις τελευταίες τεχνολογίες front-end που χρησιμοποιούνται για να ζωντανέψουν τη διεπαφή ιστού. Πρόκειται για μια βιβλιοθήκη με μεγάλο αριθμό ελκυστικών κινούμενων σχεδίων. Η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την αύξηση της αφοσίωσης των χρηστών που οδηγεί σε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη και αυξάνει το χρόνο που αφιερώνεται στον ιστότοπό σας.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι