espa banner

Παρακαλώ αξιολογήστε


Ο κόσμος ανάπτυξης ιστού είναι ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς. Οι πελάτες θέλουν υπερσύγχρονες υπηρεσίες και περιμένουν να τις παραδώσεις. Έτσι, εάν θέλετε να παραμείνετε μπροστά από τους ανταγωνιστές σας, πρέπει να εστιάσετε στις τελευταίες τάσεις και ενημερώσεις. Επίσης, προσπαθήστε να προβλέψετε προσεγγίσεις που μπορεί να γίνουν δημοφιλείς τα επόμενα έτη.

1. Όλα σε ένα μέρος

Οι χρήστες θέλουν πληροφορίες και τις θέλουν τώρα. Δεν τους αρέσει να κάνουν κλικ και να περιμένουν να φορτωθούν σελίδες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εφαρμογές μίας σελίδας και οι ιστότοποι μίας σελίδας αρχίζουν να κερδίζουν πολλή έλξη.

Οι εφαρμογές μίας σελίδας υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά μόλις πρόσφατα έχουν γίνει μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των προγραμματιστών. Έχουν δημιουργηθεί με σκοπό τον εξορθολογισμό της επικοινωνίας με τον διακομιστή, παρέχοντας έτσι τόσο καλύτερη απόδοση όσο και βελτιωμένη προστασία δεδομένων. 

2. Τεχνητή Νοημοσύνη

Όπως πιθανότατα περιμένετε, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ακόμα στη λίστα και δεν θα φύγει σύντομα. Οι προγραμματιστές συνεχίζουν να ανακαλύπτουν νέους και βελτιωμένους τρόπους με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενσωματωθεί στη διαδικασία ανάπτυξης, ακριβώς επειδή ο τομέας αναπτύσσεται τόσο γρήγορα. Η συμπεριφορά των καταναλωτών μετατοπίζεται πολύ γρήγορα και οι επιχειρήσεις πρέπει να ενημερώνονται. Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην ανάπτυξη ιστοσελίδων μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κάνουν πιο ακριβείς προβλέψεις σχετικά με τη συμπεριφορά των καταναλωτών και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσουν αυτές τις προβλέψεις για να βελτιώσουν τον ιστότοπο και την επιχείρησή τους. 

3. Προοδευτικές εφαρμογές Ιστού (PWA)

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, οι χρήστες θέλουν πρόσβαση σε πληροφορίες με αξιόπιστο και εύκολο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές που εκτελούνται ομαλά είναι εύκολες στην πλοήγηση, φορτώνονται γρήγορα και είναι αξιόπιστες. Εάν παρέχουν επίσης μια φιλική προς το χρήστη εμπειρία, τότε έχετε τον εαυτό σας τον ορισμό των προοδευτικών εφαρμογών ιστού.

Ενώ οι προοδευτικές εφαρμογές ιστού δεν είναι νέες για τους προγραμματιστές, προβλέπεται να κυριαρχήσουν στην αγορά το 2021. Αυτό που οδηγεί τους προγραμματιστές στο PWA είναι η ικανότητά τους να παρέχουν μια εμπειρία χρήστη υψηλής ποιότητας. Το γεγονός ότι είναι επίσης πολύ φιλικοί προς τα κινητά θα κάνει τη ζήτηση για PWA να αυξηθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες. 

4. Βελτιστοποίηση φωνητικής αναζήτησης

Οι εφαρμογές φωνητικού προσανατολισμού δεν είναι μόνο για όσους δεν έχουν χρόνο να πληκτρολογήσουν την ερώτησή τους, αλλά και για άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την οθόνη. 

Η φωνητική αναζήτηση είναι ήδη ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας και θα συνεχίσει να γίνεται ακόμα πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για τις επερχόμενες εφαρμογές. Κάνει τις εφαρμογές εύχρηστες και μας επιτρέπει να κάνουμε πολλαπλές εργασίες – μια ικανότητα που απαιτείται πάρα πολύ σε αυτόν τον ταραχώδη κόσμο. Κάνει για μια καλή εμπειρία χρηστών, η οποία εκτιμάται πολύ από τους πελάτες. 

5. Σχεδιασμός κίνησης

Ο σχεδιασμός κίνησης θα είναι μεγάλος το 2021, τόσο στην κατασκευή ιστοσελίδων όσο και στο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Στην πραγματικότητα, είναι μια τάση που φέρνει τα δύο μαζί και προσφέρει αστρικές εμπειρίες χρήστη.

Η τάση περιστρέφεται γύρω από μινιμαλιστικά σχέδια με ελκυστικά χαρακτηριστικά ενσωματωμένα για να τραβήξουν την προσοχή του χρήστη. Το όνομα υποδηλώνει ότι ο σχεδιασμός κίνησης έχει να κάνει με την εμψύχωση στοιχείων, αλλά στην πραγματικότητα, υπερβαίνει κατά πολύ αυτό. Για να ενσωματωθεί με επιτυχία ο σχεδιασμός κίνησης, πρέπει να εισαχθεί από το στάδιο σχεδιασμού εμπειρίας χρήστη.

Με αυτόν τον τρόπο, οι κινήσεις θα έχουν έναν σαφώς καθορισμένο σκοπό και δεν θα είναι μόνο εκεί για να κάνουν το φορτίο της σελίδας πιο αργό. Τα αναδυόμενα προγράμματα, τα γραφήματα, τα αναδυόμενα μενού και οι μεταβάσεις κεφαλίδων σελίδων είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που μπορεί να εφαρμοστεί ο σχεδιασμός κίνησης. 

6. Ενσωμάτωση chatbots

Όταν οι καταναλωτές χρειάζονται βοήθεια, πρέπει να λαμβάνουν βοήθεια το συντομότερο δυνατόν. Αν όχι, θα πάνε κάπου αλλού όπου θα το λάβουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα chatbots έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και θα είναι ακόμα πιο παρόντα το 2021.

Η ενσωμάτωση chatbot αυτοματοποιεί την επικοινωνία και καθιστά τα πράγματα πιο προσβάσιμα στους χρήστες. Χωρίς να χρειάζονται ανθρώπινη βοήθεια, τα chatbots μπορούν να χρησιμοποιήσουν αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για να απαντήσουν σε ερωτήματα που παρέχονται από τους πελάτες. Ενώ για μια πιο λεπτή κατάσταση ο πελάτης θα πρέπει ακόμα να έρθει σε επαφή με έναν άνθρωπο για να το λύσει, τα chatbots μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων για πολλά απλά προβλήματα.

7. Βελτιώστε την εμπειρία χρήστη.

Οι ειδικοί λένε ότι οι εγγενείς εφαρμογές θα κυριαρχήσουν στην αγορά ανάπτυξης ιστού το επόμενο έτος. Αυτό συμβαίνει επειδή παρέχουν αξιοπιστία στους χρήστες. Ένα παράδειγμα είναι όταν εργάζεστε σε κάτι, αλλά ξαφνικά έχετε σφάλματα σύνδεσης δικτύου. Εάν η εφαρμογή που χρησιμοποιείτε δεν μπορεί να λειτουργήσει εκτός σύνδεσης, αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε πολύτιμο χρόνο περιμένοντας τα πράγματα να αρχίσουν να λειτουργούν ξανά.

Οι περισσότερες εγγενείς εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς συνδέσεις στο διαδίκτυο, με ορισμένες εξαιρέσεις, καθώς εγκαθίστανται απευθείας στο smartphone σας. Συνεχίστε να περιμένετε όλο και περισσότερους πελάτες να το ζητήσουν αυτό το 2021, σε μια προσπάθεια να παραδώσουν καλύτερα προϊόντα στους πελάτες και να παραμείνουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους.

8. Τεχνολογία cloud

Το cloud θα είναι εδώ για πολύ καιρό. Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι καταναλωτές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για αυτό. Μόνο φέτος, οι υπηρεσίες cloud παρήγαγαν έσοδα περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει αύξηση 17% μόνο τον τελευταίο χρόνο. Εάν συνεχίσει να αναπτύσσεται με παρόμοιο τρόπο, θα μπορούσε να υπερβεί τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολική αγοραία αξία σε μόλις ένα ή δύο χρόνια.

Εξετάζοντας αυτά τα στοιχεία είναι αρκετό για να προσδιοριστεί ότι η τεχνολογία cloud πρόκειται να είναι μια εξαιρετικά ζητούμενη υπηρεσία το 2021. Και αυτό μπορεί να είναι μόνο μια επιτυχία για μεγάλους προμηθευτές cloud όπως η Microsoft και η Amazon. Ανεξάρτητα από τη βιομηχανία, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο μεταναστεύουν στο cloud. Αυτή η τάση θα συνεχιστεί σίγουρα για τα επόμενα χρόνια.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι