Παρακαλώ αξιολογήστε


Η φιλοξενία Ιστού είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει σε οργανισμούς και άτομα να δημοσιεύουν έναν ιστότοπο ή μια ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο. 

Ένας οικοδεσπότης Ιστού ή ένας πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων, είναι μια επιχείρηση που παρέχει τις τεχνολογίες και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για την προβολή της ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο. Οι ιστότοποι φιλοξενούνται ή αποθηκεύονται σε ειδικούς υπολογιστές που ονομάζονται διακομιστές.

Όταν οι χρήστες του Διαδικτύου θέλουν να δουν τον ιστότοπό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να πληκτρολογήσουν τη διεύθυνση του ιστότοπού σας στο πρόγραμμα περιήγησής τους. Ο υπολογιστής τους θα συνδεθεί στη συνέχεια στον διακομιστή σας και οι ιστοσελίδες σας θα παραδοθούν σε αυτούς μέσω του προγράμματος περιήγησης.

Οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων απαιτούν να έχετε το όνομα τομέα σας για να τους φιλοξενήσετε. Εάν δεν έχετε όνομα τομέα, οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων θα σας βοηθήσουν να αγοράσετε ένα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός προγράμματος φιλοξενίας ιστοσελίδων περιλαμβάνουν:

Χώρος στον δίσκο

Όλοι οι λογαριασμοί φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν ένα συγκεκριμένο χώρο στο δίσκο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τα αρχεία ιστού σας. Συνιστάται πριν την κατασκευή ιστοσελίδας να έχετε κάποιες εκτιμήσεις σχετικά με το τι χρειάζεστε για διάφορες εργασίες, το μέγεθος του χώρου που χρειάζεστε για τα email σας, τα αρχεία ιστού, τις βάσεις δεδομένων κ.λπ. Όταν διακόπτετε την χρήση, μπορείτε να εκτιμήσετε καλύτερα πόσο χώρο πρέπει να αναζητήσετε.

Εύρος ζώνης ή μεταφορά δεδομένων

Πολύ συχνά οι οικοδεσπότες Ιστού μιλούν για εύρος ζώνης και μεταφορά δεδομένων με την ίδια οντότητα. Ωστόσο, είναι στην πραγματικότητα διαφορετικά.

1.  Το εύρος ζώνης είναι το ποσό των δεδομένων που μπορούν να μεταφερθούν ταυτόχρονα.

2.  Η μεταφορά δεδομένων είναι η πραγματική ποσότητα των δεδομένων που μεταφέρονται.

Σκεφτείτε το έτσι. Εάν το εύρος ζώνης ήταν μια σήραγγα, όσο μεγαλύτερο είναι το τούνελ τόσο περισσότερα αυτοκίνητα μπορούν να περάσουν από αυτό. Η μεταφορά δεδομένων θα ήταν τότε ο αριθμός των αυτοκινήτων που επιτρέπεται να διέλθουν από τη σήραγγα σε μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Όσο μικρότερο είναι το εύρος ζώνης που διαθέτετε, τόσο πιο αργή η φόρτωση του ιστότοπού σας, ανεξάρτητα από τον τύπο σύνδεσης του επισκέπτη σας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους. Όσο λιγότερη μεταφορά δεδομένων έχετε, τόσο πιο συχνά θα βρείτε ότι ο ιστότοπός σας δεν είναι διαθέσιμος επειδή έχετε φτάσει στο μέγιστο όριο δεδομένων που επιτρέπεται να μεταφερθούν.

Για να προσδιορίσετε τι είναι αρκετό, πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του ιστότοπού σας και τον αριθμό των επισκεπτών που έχετε σε ένα μήνα.

Λογαριασμοί email

Οι λογαριασμοί email είναι μια κοινή δυνατότητα φιλοξενίας ιστοσελίδων, ειδικά εάν φιλοξενείτε έναν τομέα. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι λογαριασμών email: POP3, προώθηση και ψευδώνυμα.

Οι λογαριασμοί POP3 είναι τα παραδοσιακά εισερχόμενα. Έχετε χώρο στο διακομιστή για να αποθηκεύσετε τα email σας και ταυτόχρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα email για να κατεβάσετε τα email σας. Κάθε συνδυασμός σύνδεσης και κωδικού πρόσβασης ισοδυναμεί συνήθως με έναν λογαριασμό.

Η προώθηση λογαριασμών αλληλογραφίας είναι χρήσιμη εάν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία άλλης εταιρείας για να φιλτράρετε τα email σας για εσάς. Αντί να αποθηκεύετε τα email σας στο διακομιστή αλληλογραφίας σας, τα email ανακατευθύνονται σε άλλη διεύθυνση email.

Οι λογαριασμοί ψευδωνύμων είναι παρόμοιοι με τους λογαριασμούς προώθησης αλληλογραφίας. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε ένα ψευδώνυμο catch-all, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για τη συλλογή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται σε διευθύνσεις που δεν αναγνωρίζονται από τον διακομιστή αλληλογραφίας σας.

Πρόσβαση FTP

Αφού δημιουργήσετε τις ιστοσελίδες σας στον υπολογιστή σας, πρέπει να μεταφέρετε αυτά τα αρχεία στον διακομιστή ιστού σας. Τα αρχεία μεταφέρονται στο διακομιστή με χρήση FTP.

Το FTP είναι επίσης το πρωτόκολλο λήψης των αρχείων ιστού από τον διακομιστή στον υπολογιστή σας, δηλαδή, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων του ιστότοπού σας.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι