espa banner

Παρακαλώ αξιολογήστε


Κάθε τεράστια εφαρμογή για κινητά υποβάλλεται σε μια σειρά δοκιμών για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί όπως αναμένεται και έχει αποδεκτή απόδοση επένδυσης (ROI) και αποτελεί βασικό επιχειρηματικό εργαλείο.

Χωρίς τις κατάλληλες δοκιμές, η ποιότητα των εφαρμογών που υπάρχουν στην αγορά θα μειωθεί, με τα σφάλματα και τις ανωμαλίες να γίνονται πολύ πιο συνηθισμένα. Για να αποφευχθεί αυτό, οι προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά θα πρέπει να εξετάσουν μερικά βασικά πράγματα για να διασφαλίσουν ότι θα πιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σφάλματα και θα παραδώσουν ένα εξαιρετικό προϊόν, όπως γίνεται και με την κατασκευή ιστοσελίδων.

1. Συμπεριφορά κατά τη διάρκεια διαφορετικών λειτουργιών

Οι λειτουργίες καλύπτουν όλα όσα συμβαίνουν σε μια κινητή συσκευή και τον τρόπο συμπεριφοράς μιας εφαρμογής. Μία από τις πιο κρίσιμες λειτουργίες είναι η συνδεσιμότητα. Οι δοκιμές εφαρμογών για κινητά πρέπει να καλύπτουν το τι συμβαίνει σε περίπτωση πτώσης ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Άλλες περιπτώσεις περιλαμβάνουν όταν το τηλέφωνο βρίσκεται σε λειτουργία αεροπλάνου ή το τηλέφωνο άλλαξε από 5G σε 4G ή ακόμα και 3G.

Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα είναι οι διακοπές. Πώς συμπεριφέρεται η εφαρμογή όταν υπάρχουν άλλες ειδοποιήσεις εφαρμογών, ειδοποιήσεις συστήματος, εισερχόμενες κλήσεις και κείμενα ή μια αναγκαστική ενημέρωση συστήματος;

2. Δοκιμή σε διαφορετικές διαμορφώσεις

Παρόλο που ένας προγραμματιστής θα πρέπει να δοκιμάσει την εφαρμογή για κινητά στην πλατφόρμα για την οποία αναπτύσσεται, είτε πρόκειται για Android είτε για iOS, υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται για κινητές συσκευές.

Τα πιο σημαντικά ζητήματα εδώ περιλαμβάνουν την έκδοση του λειτουργικού συστήματος ενός χρήστη, διαφορετικές διαμορφώσεις υλικού, διαστάσεις οθόνης και πολλά άλλα. Κάθε ένα από αυτά τα διαφορετικά επίπεδα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ή θετικά τη χρηστικότητα, την απόδοση και την εμπειρία χρήστη που παρέχεται από μια εφαρμογή.

Λόγω της πληθώρας των κινητών συσκευών, κυρίως Android, που κυκλοφορούν κάθε χρόνο, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη στρατηγική δοκιμών για κινητά που μπορεί να καλύψει όλες αυτές τις συσκευές.

Αντ ‘αυτού, οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες δοκιμών εφαρμογών για κινητά και διαδικασίες δοκιμών που είτε αφορούν συγκεκριμένες δοκιμές εφαρμογών είτε γενική διασφάλιση ποιότητας για να πιάσουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχουν προκύψει στη διαδικασία ανάπτυξης.

3. Δοκιμές σε φυσικές ή προσομοιωμένες συσκευές

Το κατά πόσον είναι καλύτερο να δοκιμάζεται σε πραγματικές συσκευές ή εξομοιωτές συζητείται εδώ και πολύ καιρό. Είναι ένα σημαντικό ερώτημα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν δοκιμάζετε την εφαρμογή σας για κινητά.

Η χρήση εξομοιωτών είναι φθηνότερη από την αγορά μιας σουίτας τηλεφώνων, αλλά είναι περιορισμένη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εξομοιωτές δεν μπορούν να δοκιμάσουν λειτουργίες όπως χαρακτηριστικά κάμερας, δυνατότητες γεω-εντοπισμού, βιομετρικούς σαρωτές και πολλά άλλα. Όπου είναι δυνατόν, οι προγραμματιστές θα πρέπει να επιλέξουν πραγματικές συσκευές για να τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν πιο διεξοδικές δοκιμές.

4. Αυτοματοποιημένη ή χειρωνακτική δοκιμή

Οι αυτοματοποιημένες δοκιμές μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα. Ωστόσο, η χρήση τους θα εξαρτηθεί από τον τύπο της εφαρμογής που δοκιμάζεται και τους στόχους των δοκιμών. Από την άλλη, η χειροκίνητη δοκιμή δεν είναι μια βιώσιμη επιλογή, ειδικά αν ένας προγραμματιστής θα ήθελε να πραγματοποιήσει πολλούς διαφορετικούς τύπους δοκιμών.

Η δοκιμή μιας εφαρμογής για κινητά είναι ένα κρίσιμο βήμα για τη διασφάλιση της λειτουργίας της όπως πρέπει. Θα πρέπει να αναπτυχθούν κατάλληλες στρατηγικές δοκιμών, αν και αυτές οι στρατηγικές θα εξαρτηθούν από τη συγκεκριμένη εφαρμογή και από το πόσες δοκιμές είναι πρόθυμος να κάνει ο προγραμματιστής.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι