espa banner
seo και μάρκετινγκ ιστοσελίδας επιχείρησης

Παρακαλώ αξιολογήστε


Μόλις αναπτύξετε τη στρατηγική μάρκετινγκ, υπάρχουν τα 7 κλειδιά (ή 7 p’sστα Αγγλικά) που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να αξιολογείτε και να επανεκτιμάτε συνεχώς τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες. Αυτά τα επτά είναι: προϊόν (product), τιμή (price), προώθηση (promotion), τόπος (place), συσκευασία (packaging), τοποθέτηση (positioning) και άτομα (people). Καθώς τα προϊόντα, οι αγορές και οι ανάγκες αλλάζουν γρήγορα, πρέπει να επισκέπτεστε συνεχώς αυτά τα επτά P για να βεβαιωθείτε ότι είστε σε καλό δρόμο και να επιτύχετε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα για εσάς στη σημερινή αγορά.

Product

Καταρχάς, αναπτύξτε τη συνήθεια να κοιτάτε το προϊόν σας σαν να ήσασταν εξωτερικός σύμβουλος μάρκετινγκ για να βοηθήσετε την εταιρεία σας να αποφασίσει εάν βρίσκεται ή όχι στη σωστή διαδρομή αυτή τη στιγμή. Ρωτήστε κρίσιμες ερωτήσεις όπως, “Είναι το τρέχον προϊόν ή η υπηρεσία σας ή ο συνδυασμός προϊόντων και υπηρεσιών, κατάλληλο για την αγορά και τους πελάτες του σήμερα;”

Price

Το δεύτερο P στον τύπο είναι τιμή. Αναπτύξτε τη συνήθεια της συνεχούς εξέτασης και επανεξέτασης των τιμών των προϊόντων και των υπηρεσιών που πουλάτε για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθούν να είναι κατάλληλες για την πραγματικότητα της τρέχουσας αγοράς. Μερικές φορές πρέπει να μειώσετε τις τιμές σας. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να είναι κατάλληλο να αυξήσετε τις τιμές σας. Πολλές εταιρείες διαπίστωσαν ότι η κερδοφορία ορισμένων προϊόντων ή υπηρεσιών δεν δικαιολογεί το ποσό της προσπάθειας και των πόρων που πηγαίνουν στην παραγωγή τους. Αυξάνοντας τις τιμές τους, ενδέχεται να χάσουν ένα ποσοστό των πελατών τους, αλλά το υπόλοιπο ποσοστό αποφέρει κέρδος σε κάθε πώληση. Θα μπορούσε αυτό να είναι κατάλληλο για εσάς;

Μερικές φορές πρέπει να αλλάξετε τους όρους και τις προϋποθέσεις πώλησης. Μερικές φορές, με τη μείωση της τιμής σας σε μια σειρά μηνών ή ετών, μπορείτε να πουλήσετε πολύ περισσότερα από ό, τι  σήμερα, και το ενδιαφέρον που μπορείτε να χρεώσετε θα αντισταθμίσει περισσότερο την καθυστέρηση στις εισπράξεις μετρητών. Μερικές φορές μπορείτε να συνδυάσετε προϊόντα και υπηρεσίες μαζί με ειδικές προσφορές. Μερικές φορές μπορείτε να συμπεριλάβετε δωρεάν πρόσθετα αντικείμενα που σας κοστίζουν πολύ λίγα, αλλά να κάνετε τις τιμές σας να φαίνονται πολύ πιο ελκυστικές για τους πελάτες σας.

Promotion

Η τρίτη συνήθεια στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις είναι να σκεφτόμαστε την προώθηση όλων των εποχών. Η προώθηση περιλαμβάνει όλους τους τρόπους με τους οποίους ενημερώνετε τους πελάτες σας για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και πώς στη συνέχεια αγοράζετε και πωλείτε σε αυτούς.

Μικρές αλλαγές στον τρόπο προώθησης και πώλησης των προϊόντων σας μπορούν να οδηγήσουν σε δραματικές αλλαγές στα αποτελέσματά σας.

Μεγάλες και μικρές εταιρείες σε κάθε κλάδο πειραματίζονται συνεχώς με διαφορετικούς τρόπους διαφήμισης, προώθησης και πώλησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους μέσω της σωστής κατασκευής ιστοσελίδας. Και εδώ είναι ο κανόνας: Όποια μέθοδος μάρκετινγκ και πωλήσεις χρησιμοποιείτε σήμερα, αργά ή γρήγορα, θα σταματήσει να λειτουργεί. Μερικές φορές θα σταματήσει να λειτουργεί για λόγους που γνωρίζετε και μερικές φορές θα είναι για λόγους που δεν γνωρίζετε. Σε κάθε περίπτωση, οι μέθοδοι μάρκετινγκ και πωλήσεων θα σταματήσουν τελικά να λειτουργούν και θα πρέπει να αναπτύξετε νέες προσεγγίσεις, προσφορές και στρατηγικές πωλήσεων, μάρκετινγκ και διαφήμισης.

Place

Το τέταρτο P στο μείγμα μάρκετινγκ είναι το μέρος όπου πραγματικά πωλείται το προϊόν ή η υπηρεσία σας. Αναπτύξτε τη συνήθεια να αναθεωρείτε και να εξετάζετε την ακριβή τοποθεσία όπου ο πελάτης συναντά τον πωλητή. Μερικές φορές μια αλλαγή στη θέση μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία αύξηση των πωλήσεων.

Μπορείτε να πουλήσετε το προϊόν σας σε πολλά διαφορετικά μέρη. Ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν απευθείας πωλήσεις, στέλνοντας τους πωλητές τους για να συναντηθούν προσωπικά και να μιλήσουν με την προοπτική. Μερικοί πωλούν μέσω τηλεμάρκετινγκ. Μερικοί πωλούν μέσω καταλόγων ή αλληλογραφίας. Μερικοί πωλούν σε εμπορικές εκθέσεις ή σε καταστήματα λιανικής. Μερικοί πωλούν σε κοινοπραξίες με άλλα παρόμοια προϊόντα ή υπηρεσίες. Ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν εκπροσώπους ή διανομείς κατασκευαστών. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό μιας ή περισσότερων από αυτές τις μεθόδους.

Σε κάθε περίπτωση, ο επιχειρηματίας πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή σχετικά με την καλύτερη τοποθεσία ή θέση για να λάβει ο πελάτης βασικές πληροφορίες αγοράς για το προϊόν ή την υπηρεσία που απαιτείται για να λάβει μια απόφαση αγοράς.

Packaging

Το πέμπτο στοιχείο στο μείγμα μάρκετινγκ είναι η συσκευασία. Αναπτύξτε τη συνήθεια να κοιτάτε πίσω και να κοιτάζετε κάθε οπτικό στοιχείο στη συσκευασία του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας μέσα από μια κρίσιμη προοπτική. Θυμηθείτε, οι άνθρωποι σχηματίζουν την πρώτη τους εντύπωση για εσάς εντός των πρώτων 30 δευτερολέπτων από τη στιγμή που θα σας δουν εσάς ή κάποιο στοιχείο της εταιρείας σας. Μικρές βελτιώσεις στη συσκευασία ή την εξωτερική εμφάνιση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας μπορεί συχνά να οδηγήσουν σε εντελώς διαφορετικές αντιδράσεις από τους πελάτες σας.

Η συσκευασία αναφέρεται στον τρόπο εμφάνισης του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας από έξω. Αναφέρεται στα γραφεία σας, στις αίθουσες αναμονής σας, στα φυλλάδια σας, στην αλληλογραφία σας και σε κάθε οπτικό στοιχείο για την εταιρεία σας. Όλα μετράνε. Όλα βοηθούν , όλα επηρεάζουν την εμπιστοσύνη του πελάτη.

Positioning

Το επόμενο P είναι η τοποθέτηση. Θα πρέπει να αναπτύξετε τη συνήθεια να σκέφτεστε συνεχώς πώς βρίσκεστε στις καρδιές και στο μυαλό των πελατών σας. Πώς σκέφτονται και μιλούν οι άνθρωποι για εσάς όταν δεν είστε παρόντες; Πώς σκέφτονται και μιλούν οι άνθρωποι για την εταιρεία σας; Ποια θέση έχετε στην αγορά σας, όσον αφορά τις συγκεκριμένες λέξεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι όταν περιγράφουν εσάς και τις προσφορές σας σε άλλους;

O τρόπος με τον οποίο βλέπετε και σκέφτεστε οι πελάτες σας είναι ο κρίσιμος καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας σας σε μια ανταγωνιστική αγορά. Η θεωρία απόδοσης λέει ότι οι περισσότεροι πελάτες σας σκέφτονται ως προς ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, είτε θετικό είτε αρνητικό. Μερικές φορές είναι “υπηρεσία”. Μερικές φορές είναι “αριστεία”. Μερικές φορές είναι “ποιοτικής μηχανικής”. Σε κάθε περίπτωση, πόσο βαθιά εδραιωμένο είναι αυτό το χαρακτηριστικό στο μυαλό των πελατών σας και οι υποψήφιοι πελάτες καθορίζουν πόσο εύκολα θα αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας και πόσο θα πληρώσουν.

Αναπτύξτε τη συνήθεια να σκεφτείτε πώς θα μπορούσατε να βελτιώσετε τη θέση σας. Ξεκινήστε καθορίζοντας τη θέση που θέλετε να έχετε. Εάν μπορούσατε να δημιουργήσετε την ιδανική εντύπωση στις καρδιές και στο μυαλό των πελατών σας, ποιά θα ήταν;

People

Το τελικό P του μείγματος μάρκετινγκ είναι οι άνθρωποι. Αναπτύξτε τη συνήθεια να σκέφτεστε τους ανθρώπους εντός και εκτός της επιχείρησής σας που είναι υπεύθυνοι για κάθε στοιχείο των πωλήσεων, των στρατηγικών μάρκετινγκ και των δραστηριοτήτων σας.

Είναι εκπληκτικό πόσοι επιχειρηματίες  θα εργαστούν εξαιρετικά σκληρά για να σκεφτούν κάθε στοιχείο της στρατηγικής μάρκετινγκ και του συνδυασμού μάρκετινγκ και στη συνέχεια να δώσουν λίγη προσοχή στο γεγονός ότι κάθε απόφαση και πολιτική πρέπει να εκτελείται από ένα συγκεκριμένο άτομο, έναν συγκεκριμένο τρόπο. Η ικανότητά σας να επιλέγετε, να προσλαμβάνετε και να διατηρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους, με τις δεξιότητες και τις ικανότητες να κάνετε τη δουλειά που πρέπει να κάνετε, είναι πιο σημαντική από ό, τι όλα τα άλλα μαζί.

Για να είστε επιτυχημένοι στην επιχείρηση, πρέπει να αναπτύξετε τη συνήθεια να σκέφτεστε σε σχέση με το ποιος ακριβώς θα εκτελέσει κάθε εργασία και ευθύνη. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσετε μέχρι να προσελκύσετε και να βάλετε το σωστό άτομο στη σωστή θέση.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι