espa banner
web design

Παρακαλώ αξιολογήστε


Μιλώντας σχετικά με ένα online κατάστημα, forum, γκαλερί, ιστολόγιο ή οποιοδήποτε άλλο είδος ιστοτόπου με ενσωμάτωση eCommerce, το πρώτο πράγμα που πάντα επισημαίνεται από πολλούς ανθρώπους είναι η οπτική όψη ενός online πρότζεκτ.

Παρακάτω είναι μία λίστα από 10 εύκολες και ζωτικής σημασίας συμβουλές που αναμφίβολα θα αποτελέσουν κίνητρο και θα είναι χρήσιμες για όλους.

Υψηλής ποιότητας εικόνες και φωτογραφία που κόβει την ανάσα

Οι εικόνες υψηλής ποιότητας θα ήταν μία καλή προσθήκη στον ιστότοπό σας. Επίσης, οι μοναδικές φωτογραφίες ήταν από πάντα must-have για τους ιδιαίτερους ιστοτόπους. Έτσι, πρέπει να σκεφτείτε πιο προσεκτικά σχετικά με τις φωτογραφίες που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε στην κατασκευή ιστοσελίδας για το δικό σας online πρότζεκτ.

Δεν είναι μυστικό ότι πολλές γνωστές εταιρίες ή σχεδιαστές ιστοτόπων ακόμα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες γνωστών φωτογράφων με σκοπό να πάρουν αποκλειστικές λήψεις για το site τους. Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα, επειδή τα ακριβά πράγματα δεν είναι πάντα και καλά.

Προσπαθήστε να αποκτήσετε μία αυθεντική φωτογραφία για τον ιστότοπό σας, καθώς με τη βοήθειά της θα ξεχωρίσετε από το πλήθος.

Γοητεύστε τους επισκέπτες σας με εφέ Parallax

Θα θέλατε το online πρότζεκτ σας να γίνει ακόμα πιο υπέροχο; Σε αυτή την περίπτωση, η προαναφερθείσα λειτουργία δημιουργήθηκε για τις ανάγκες σας! Για να κάνει τα πράγματα ευκολότερα, το εφέ parallax είναι μία καινούργια και δημοφιλής διαδικτυακή τάση, η οποία περιλαμβάνει φόντο που κινείται με πιο αργό ρυθμό στο προσκήνιο και δημιουργεί ένα θαυμάσιο τρισδιάστατο εφέ όταν κάποιος μετακινεί τη σελίδα.

Εν συντομία, τέτοια παραστατικά εφέ σας δίνουν μία αίσθηση γοητευτικού βάθους και κίνησης. Αρχικά, αυτή η τεχνική δημιουργήθηκε για να χρησιμοποιηθεί σε βιντεοπαιχνίδια, αλλά τώρα είναι μία από τις πιο αγαπητές κι απαραίτητες επιλογές για κάθε σύγχρονο διαδικτυακό ιστότοπο. Ορίστε τρεις βασικοί λόγοι που εξηγούν αυτή την κατάσταση.

•  Αρχικά, ένας ελκυστικός σχεδιασμός του ιστοτόπου σας θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη παραμονή επισκεπτών στο site. Έτσι, η κίνηση του online πρότζεκτ σας θα αυξηθεί!

•  Ακόμη, χρησιμοποιώντας  εφέ κύλισης parallax, ο οποιοσδήποτε έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει μία άψογη κι ελκυστική διαδρομή πληροφοριών, η οποία θα καθοδηγήσει τους ανθρώπους στον ιστότοπό σας, δείχνοντάς τους όλη του την ομορφιά.

•  Επίσης, το εφέ parallax είναι κατάλληλο όχι μόνο για δημιουργία δύο-διαστάσεων. Η λειτουργία αυτή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ένας καλός τρόπος να προστεθούν διάφορα χαρακτηριστικά σε κάποιο online πρότζεκτ. Όπως μεγένθυνση εικονιδίων, μετακίνηση ή ελαχιστοποίηση- πράγματα που βασίζονται εύκολα στην κύληση. Τέλος, με την βοήθεια του εφέ parallax, γίνεστε ο ιδιοκτήτης υπέροχων και συναρπαστικών σελίδων!

Θυμηθείτε τα GIFs

Χρειάζεστε περισσότερους τρόπους για να δείξετε την δημιουργικότητά σας; Λοιπόν, μην ξεχάσετε τα GIFs, αφού μπορούν να σας βοηθήσουν να εκφράσετε τα συναισθήματά σας και να γοητεύσετε τους επισκέπτες του ιστοτόπου σας! Aυτή η διαδικτυακή τάση επιτρέπει στους ανθρώπους να δουν ότι η δουλειά σας δεν έχει να κάνει μόνο με χρήματα και πωλήσεις. Επιπρόσθετα, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε ένα εντυπωσιακό 3D εφέ για να πάτε την εμφάνιση του online πρότζεκτ σας σε πιο επαγγελματικό επίπεδο.

Το κομψό σημαίνει απλό

 

Θέλετε να ακούσετε για την επόμενη τάση στον σχεδιασμό ιστοσελίδων; Αρχικά, απαντήστε στην ερώτηση: είστε απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι ο σχεδιασμός των σελίδων σας πρέπει να είναι γεμάτος από λεπτομέρειες και ασυνήθιστα στοιχεία; Λοιπόν, σκεφτείτε για τις πιο αξιοσημείωτες τάσεις και θα συνειδητοποιήσετε ότι το κομψό σημαίνει απλό, γι’ αυτό και υπάρχει ο flat σχεδιασμός για να σας εξυπηρετήσει.

Ο flat σχεδιασμός είναι μία μινιμαλιστική προσέγγιση σχεδιασμού, η οποία φέρνει μία πραγματική χρηστικότητα. Επιπλέον, στις μέρες μας ο flat σχεδιασμός δεν είναι απλά βολικός, αφού σας παρέχει την δυνατότητα να αποκτήσετε μία κομψή και λαμπερή εμφάνιση για ένα επιθυμητό online πρότζεκτ!  Φυσικά, είστε σε θεση να έχετε ότι θέλετε και ακόμα περισσότερα χρησιμοποιώντας πολλές απίστευτες εικόνες, εντυπωσιακές χρωματικές παλέτες και απαράμιλλες κομψές γραμματοσειρές.


Πειραματιστείτε με τα ακραία χρώματα

Δεν χρειάζεται να κάνετε τον ιστότοπό σας σε άσπρα ή μάυρα χρώματα. Θέλετε να είναι μοναδικός; Τότε, πειραματιστείτε με την εμφάνιση του δικού σας online πρότζεκτ κι εκφράστε τον εαυτό σας όσο περισσότερο μπορείτε με την βοήθεια παλετών, φανταχτερών χρωμάτων κι ασυνήθιστων σκιών!

Αδιαμφιβήτητα, έναν τέτοιο βήμα ίσως τραβήξει γρήγορα την προσοχή του διαδικτυακού κοινού του site σας. Στην πραγματικότητα, η εμφάνιση του ιστοτόπου σας δεν θα πρέπει να είναι κραυγαλέα. Γενικά, είναι σημαντικό να καταλάβετε πως η βασική ιδέα είναι να κάνετε εξαιρετικές αλλαγές που θα βοηθήσουν το site σας να μοιάζει ασυνήθιστο, εξακολουθώντας όμως να είναι κομψό κι ευχάριστο.

Animations

Θυμηθείτε τα animations, αφού αποτελούν την επόμενη διαδικτυακή τάση και παρέχουν τη δυνατότητα να απεικονίσετε το online πρότζεκτ σας με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο!

Εντυπωσιάστε τους επισκέπτες σας με μερικά βίντεο

Στις μέρες μας, η τεχνολογία επιτρέπει στους ανθρώπους να παρουσιάσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους με την χρήση διάφορων βίντεο. Έτσι, μπορείτε να προσθέσετε στο online πρότζεκτ σας οποιαδήποτε μέσα θέλετε.

Γενικά, τα βίντεο διαδίδονται πάντα γρήγορα σε όλο το διαδίκτυο! Ως αποτέλεσμα, θα ήταν μία υπέροχη ιδέα να τα χρησιμοποιήσετε για τους σκοπούς μάρκετινγκ τους δικού σας e-Commerce πρότζεκτ. Με την βοήθεια των βίντεο οι ιδέες σας θα διαδοθούν σε διαφορετικά κοινωνικά μέσα με ένα μόνο κλικ!

Σχεδιασμός με προτεραιότητα στα κινητά

Ας αναφερθούμε και στη λειτουργικότητα του ιστοτόπου. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, προκειμένου να βρουν οτιδήποτε στο διαδίκτυο.

Ο σχεδιασμός με προτεραιότητα στα κινητά, λοιπόν, είναι η διαδικασία σχεδιασμού ιστοτόπου για συσκευές με μικρότερες οθόνες αλλά και για μεγαλύτερες συσκευές. Στο τέλος, έχετε ένα μεγαλοπρεπές, δυνατό site, που θα μοιάζει και θα δουλεύει τέλεια σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και σε όλες τις συσκευές.

Γι’ αυτούς τους απλούς λόγους, ο σχεδιασμός με προτεραιότητα στα κινητά έγινε μία γρήγορα αναπτυσσόμενη διαδικτυακή τάση. Επιπλέον, παρακάτω παρατίθενται τρεις απλοί λόγοι σχετικά με τα πλεονεκτήματα της χρήσης αυτής της στρατηγικής.

• Αρχικά, μέχρι σήμερα υπάρχουν 1.2 δισσεκατομμύρια χρήστες κινητών σε όλο τον κόσμο.

• Ακόμη, εφαρμογές κινητών έχουν ληφθεί κοντά στις 11 δισεκατομμύρια φορές!

• Επιπλέον, η πώληση διαφόρων κινητών συσκευών αυξάνεται κάθε μέρα

Αυτός ο σχεδιασμός δεν θα σώσει μόνο τον δικό σας χρόνο, αλλά και τον χρόνο των πελατών σας.


Περισσότερος responsive σχεδιασμός για τον ιστότοπό σας

Υπάρχουν αρκετές λειτουργίες που μπορούν να σας βοηθήσουν στη δημιουργία ενός μοντέρνου online πρότζεκτ αν δεν γνωρίζετε από κώδικα.

Με τον responsive σχεδιασμό το site σας θα μεταφέρει αποτελεσματικά κάθε τύπο περιεχομένου στα κινητά τηλέφωνα, όπως επίσης και στο tablet, στα laptops ή στα desktops με μεγάλες οθόνες!

Μάθετε για τα SVGs

Θέλετε να έχετε ένα απαράμμιλο σχεδιασμό στο site σας; Απλώς μάθετε περισσότερα σχετικά με την καινούργια διαδικτυακή τάση, που ονομάζεται SVGs και νιώστε άνετοι να το χρησιμοποιήσετε αντί για τα συνηθισμένα JPG ή PNG αρχεία! Ακόμα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει λαμπερές εικόνες ή λογότυπα με την βοήθεια SVGs!

Εκτός από την υπέροχη και μοναδική όψη, τέτοιες εικόνες έχουν όμορφα μικρά μεγέθη που είναι ένα επιπλέον θετικό για την ταχύτητα του site σας!

Επίλογος

Ο πιο σημαντικός, χρήσιμος και αποδοτικός κανόνας για μεγαλύτερη επιτυχία κάθε ιστοτόπου είναι σχετικά απλός. Εσείς χρειάζεται να είστε απαράμιλλοι, προκειμένου να γίνετε ο καλύτερος κι ο πρώτος στην διαπραγμάτευσή σας.

Θυμηθείτε ότι για να το πετύχετε αυτό δεν υπάρχει ένας γενικός κανόνας που να ισχύει για όλους. Χρειάζεται να βρείτε έναν συγκεκριμένο τρόπο για την ευημερία του ιστοτόπου σας. Οι τάσεις στον σχεδιασμό ιστοτόπων (ακόμα κι οι πιο εντυπωσιακές) είναι μόνο συμβουλές που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για τις δικές του ανάγκες. Οπότε δεν σημαίνουν τίποτα χωρίς το δικό σας όραμα!

Δείτε καλύτερα τις παραπάνω τάσεις στον σχεδιασμό ιστοτόπων, ώστε να βρείτε κάτι για το δικό σας online πρότζεκτ. Έπειτα, χρησιμοποιήστε τες ως χρήσιμα μέσα για τη φαντασία σας!


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι