espa banner
arthro aboutnet prohgmenes symvoules

Παρακαλώ αξιολογήστε


Αυτές οι συμβουλές δίνουν μία ιδέα για το πως να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα που θα παρουσιάζει με έναν επαγγελματικό τρόπο το έργο σας και θα διασφαλίζει μία ορατή, αποτελεσματική online παρουσία

To 2019, είναι υποχρέωση να έχει κάποιος μία ιστοσελίδα. Ο σκοπός της είναι να προβάλλει μία επαγγελματική εικόνα, να προωθήσει και να πουλήσει το έργο σας, καθώς και να μεγιστοποιήσει την έκθεσή σας.

Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι φιλική στον χρήστη είτε προκείτε για επαγγελματία είτε όχι. Πρέπει το σάιτ σας να είναι εύκολο στη χρήση και άμεσο, ώστε να πείσει τους ανθρώπους να παραμείνουν σε αυτό. Επίσης, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τα βήματα που θα χρειαστούν για να σας κατατάξει ψηλά η μηχανή αναζήτησης, έτσι ώστε να μην βρεθεί η ιστοσελίδα σας σε αυτές που δεν έχουν σχεδόν καθόλου επισκεψιμότητα.

Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες συμβουλές σχετικά με το πως να κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα, που όχι μόνο θα παρουσιάσει το έργο σας, αλλά θα σας διασφαλίσει τη μέγιστη ορατότητα και την πιο αποτελεσματική online παρουσία.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ:

  1. Διαλέξτε ένα πρότυπο ιστοσελίδας 

Οι μέρες που χρειαζόταν κάποιος να μάθει κώδικα και να χρησιμοποιεί HTML, για την κατασκευή ιστοσελίδων έχουν περάσει. Πλέον, μπορείτε να διαλέξετε ένα προσχεδιασμένο πρότυπο και να το προσαρμόσετε στο γούστο σας. Τα πρότυπα ιστοσελίδας τείνουν να είναι πιο απλά κι όχι φορτωμένα. Ακόμα μπορείτε να διατηρείτε απόλυτο έλεγχο στο κομμάτι της αισθητικής, διαλέγοντας τις γραμματοσειρές που σας αρέσουν περισσότερο, το χρώμα στο φόντο και την παρουσίαση των εικόνων. Επίσης, τα πρότυπα ιστοσελίδας απαγορεύουν τις διαφημίσεις τρίτων από το να πιάσουν τον χώρο του σάιτ σας και να αφαιρέσουν από το έργο σας. Είναι σχεδιασμένα ώστε να τελειοποιήσουν την ιστοσελίδα σας, με σκοπό την καταταξή της ψηλά στη μηχανή αναζήτησης. 

  1. Παρέχετε τη δυνατότητα εγγραφής μέλους και εγγραφής στη λίστα email 

Μην υποτιμάτε αυτό το ανέξοδο εργαλείο ψηφιακού μάρκετινγκ. Το 91% των ανθρώπων τσεκάρουν τα email τους σε καθημερινή βάση, γι’ αυτό και το email marketing είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους να προσεγγίσετε τα μέλη/λίστα των email σας σε ένα προσωπικό χώρο με συχνό τσεκάρισμα, τα εισερχόμενα.  

Επίσης, είναι ωφέλιμο, να χρησιμοποιήσετε μία υπηρεσία που θα διαχειρίζεται τα emails, η οποία θα ενσωματώνει τις φόρμες εγγραφής με την λίστα των email σας, παρακολουθώντας τον αριθμό των ανθρώπων που ανοίγουν και κλικάρουν τα λινκς στα emailσας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μάθετε αν οι πληροφορίες που στέλνετε έχουν κάποιο ενδιαφέρον ή όχι. 

  1. Κάντε την ιστοσελίδα σας φιλική για τα κινητά

Ένα σοφιστικέ σάιτ κατασκευασμένο να δουλεύει ομαλά σε κάθε κινητό, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων, σερφάρει στο διαδίκτυο από κινητό, γι’ αυτό και θα θέλατε η ιστοσελίδα και το έργο σας να μοιάζουν πρώτης ποιότητας, ανεξαρτήτα από το ποια συσκευή χρησιμοποιείται για να το δούνε. 

  1. Διασφαλίστε ότι η ιστοσελίδα κι οι πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων σας είναι συγχρονισμένα

Όταν κάνετε ποστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής σας, συμπεριλάβετε links από σελίδες της ιστοσελίδας σας, όποτε αυτό είναι εφικτό. Να ποστάρετε και γενικότερα να εμπλέκεστε συνεχώς στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης είναι αποτελεσματικές πλατφόρμες που μπορούν να ενισχύσουν την online παρουσία σας, με το να αυξάνουν την κίνηση στην ιστοσελίδα σας. Στην ιστοσελίδα σας, βεβαιωθείτε πως εμφανίζονται τα εικονίδια των μέσων κοινωνικής δικτυωσής σας στην αρχική σελίδα. Αυτά τα εικονίδια θα παρέχουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κοινοποιούν ανεμπόδιστα το περιεχόμενό σας ή να προτείνουν τη δουλειά σας. 

  1. Ελέγξτε την κινητικότητα στην ιστοσελίδα σας

Χρησιμοποιείστε μία δωρεάν υπηρεσία στατιστικών αναλύσεων διαδικτύου που εντοπίζει και καταγράφει την κίνηση που πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα. Μία τέτοια υπηρεσία εντοπίζει και καταγράφει τον αριθμό των επισκεπτών που βλέπουν την ιστοσελίδα σας και αλληλεπιδρούν με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σας. 

  1. Ασφαλείστε ολόκληρη την ιστοσελίδα σας με https

Ως επιπλέον προστασία ειδικά στην κατασκευή eshop, η https είναι μία διαδικτυακή κρυπτογράφηση, που όχι μόνο προστατεύει την ιδιωτικότητα των επισκεπτών σας, αλλά επιπλέον παρεμποδίζει την υποκλοπή των δεδομένων του σάιτ.

  1. Βεβαιωθείτε πως κάθε σελίδα της ιστοσελίδας σας μπορεί να αναζητηθεί

Για να πάρετε clicks στο λινκ της ιστοσελίδας σας στη μηχανή αναζήτησης, θα πρέπει να έχετε συνοπτικές και συγχρόνως περιγραφικές επεξηγήσεις κειμένου. Οι μηχανές αναζήτησης δεν κάνουν αναζήτηση εικόνων, μόνο κειμένου. Γι’ αυτό το λόγο να περιλαμβάνετε πάντα λεπτομέρειες για κάθε μία από τις εικόνες που εμφανίζονται στο σάιτ σας όπως, τίτλος, διαστάσεις, καθώς και μια συναρπαστική αφήγηση.

Πάντα να χρησιμοποιείτε περιγραφικές, λεπτομερείς τίτλους στις ετικέτες (που συνήθως εμφανίζονται δίπλα στην κορυφή του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης κι όχι στο περιεχόμενο της σελίδας). Ένας τίτλος ετικέτας περιλαμβάνει διάφορες λέξεις κλέιδιά που απομονωμένες περιγράφουν το περιεχόμενο της σελίδας. Καθένας τίτλος ετικέτας πρέπει να αντικατοπτρίζει συγκεκριμένα το περιεχόμενο ή την εικόνα της σελίδας. Με άλλα λόγια, κάθε τίτλος ετικέτας είναι ξεχωριστός. Εφαρμόζοντας αυτή την τακτική με τους τίτλους ετικέτας, περισσότερες ευκαιρίες δημιουργούνται για την ιστοσελίδα σας να εμφανιστεί στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και ενδεχομένως περισσότερη κίνηση σε αυτή. Πάντα συνδέεται μία σελίδα σε μία διαφορετική σελίδα της ιστοσελίδα σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε τις σελίδες σας να καταταχθούν ψηλότερα στη μηχανή αναζήτησης.

ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ:

Αποφύγετε δωρεάν υπηρεσίες  web hosting

Οι δωρεάν ιστοσελίδες περιλαμβάνουν διαφημίσεις που αποσπούν την προσοχή, όπως κι άλλες αδιάκριτες διαφημιστικές ορολογίες και εικόνες. Επιπλέον, δωρεάν ιστότοποι αφήνουν τους πιθανούς αγοραστές με την εντύπωση πως είτε δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την δική σας επιχείρηση, είτε είστε ερασιτέχνες και σε καμία περίπτωση επαγγελματίες. Στις μέρες μας, υπάρχει μια ποικιλία από υπηρεσίες web hosting  που μπορείτε να επιλέξετε, ώστε να έχετε τις βέλτιστες αποδόσεις με μικρό κόστος. Ο χώροςweb hosting αγοράζεται συνήθως με βάση συνδρομής, καθώς ο ιστότοπός σας παραμένει διαθέσιμος εφόσον συνεχίζετε να “νοικιάζετε” το χώρο του διακομιστή.  

Αποφύγετε να απαιτείτε από τους επισκέπτες να εγγράφονται πρώτα πριν μπορέσουν να δουν την ιστοσελίδα σας. 

Το να απαιτείτε από τους ανθρώπους να πιστοποιούν τον εαυτό τους, πριν δουν το έργο σας δεν είναι καθόλου καλή πρακτική. Μην τους αποθαρρύνεται από το να δουν τη δουλειά σας.

Αποφύγετε τη χρήση pop-ups, κινούμενων GIFs κι άλλων παρόμοιων ψηφιακών θεατρινισμών 

Αυτά τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται από ορισμένες ιστοσελίδες, είναι απωθετικά στους πειρισσότερους επισκέπτες και συχνά καταλήγουν σε προβλήματα με τον υπολογιστή. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις και να θυμάστε πως οι άνθρωποι που επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας θέλουν να δουν το έργο σας εύκολα, χωρίς άχρηστες αποσπάσεις

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι