espa banner
Responsive Web Design

Παρακαλώ αξιολογήστε


 

 

Ο σχεδιασμός αυτός κυριάρχησε στις ιστοσελίδες τα τελευταία χρόνια, μεταμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις ‘χτίζουν’ την ηλεκτρονική παρουσία τους. Ένας δικτυακός τόπος με ευέλικτο σχεδιασμό ιστοσελίδων είναι ένας ιστότοπος που μπορεί να προσαρμοστεί την οθόνη στην οποία χρησιμοποιείται, ανεξάρτητα από τη συσκευή που είστε. Ο ιστότοπος αναδιαμορφώνεται αυτόματα για να προσφέρει στον χρήστη μια καλύτερη εμπειρία, που είναι κατάλληλη για τη συσκευή του, και μπορεί να δώσει στον ιστότοπό σας ορισμένα πλεονεκτήματα και να είναι σύμφωνη με τις οδηγίες της Google. Ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων τέθηκε σε λειτουργία το 2010 και συνιστάται από το 2015 και μετά καθώς είναι εξαιρετικής σημασίας.

 

Τι χρειάζεστε:

Τα τελευταία χρόνια, η χρήση των κινητών τηλεφώνων (smartphones) έχει αυξηθεί ταχύτατα. Από τότε, η ανάπτυξη του διαδικτύου 4G και άλλες καινοτομίες επηρέασαν τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούσαν κινητές συσκευές.

Μέχρι το τέλος του 2016, η χρήση του κινητού είχε ξεπεράσει τον υπολογιστή για πρώτη φορά, γεγονός που δείχνει πόσοι άνθρωποι περιηγούνται σε smartphones και tablet αντί για laptop ή επιτραπέζιο υπολογιστή. Έτσι, έγινε εξαιρετικά σημαντική η επένδυση σε responsive κατασκευή ιστοσελίδων,  καθώς η επιχείρησή σας χρειάζεται έναν ιστότοπο που λειτουργεί καλά σε οθόνες smartphone ή άλλες συσκευές κινητής συσκευής, λόγω της μεγάλου όγκου ατόμων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τον ιστότοπό σας μέσω ενός smartphone ή tablet.

 

Συστάσεις της Google:

Η Google εισήγαγε συστάσεις το 2015 που σχετίζονται με την ικανοποιητική σχεδίαση των ιστοσελίδων και άρχισε να ανταμείβει ιστότοπους που έχουν βελτιστοποιηθεί πλήρως για κινητές πλατφόρμες. Η Google άρχισε να χρησιμοποιεί τη συμβατότητα προς τα κινητά ως σήμα κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης. Οι επιχειρήσεις άρχισαν να το λαμβάνουν υπόψιν τους από την ανακοίνωση αυτή, αλλά τώρα η Google έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Αν έχετε ήδη ένα responsive web site, τότε δεν θα χρειαστεί να τροποποιήσετε τους ιστοτόπους σας. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια της Google για περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας σας στα κινητά. Από το 2018, η Google ανήγγειλε ότι προωθεί ιστότοπους που ακολούθησαν τις βέλτιστες πρακτικές για τα κινητά. Στο παρελθόν, η Google ανίχνευε την έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές ενός ιστότοπου, αλλά άρχισαν να παρατηρούν ότι αυτό προκάλεσε προβλήματα στους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Αυτό σημαίνει ότι η Google ανιχνεύει κυρίως την ταξινόμηση της έκδοσης για κινητά του ιστότοπου. Λόγω αυτού, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχετε όχι μόνο ένα responsive σχεδιασμό ιστοσελίδων, αλλά και ένα σταθερό κινητό σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας.

 

Η αξία και τα οφέλη του σχεδιασμού ιστοσελίδας

Με responsive σχεδιασμό ιστοσελίδων, όλο το περιεχόμενο και οι σελίδες προσαρμόζονται σε όλες τις οθόνες και τις συσκευές. Είτε βλέπετε έναν ιστότοπο στο smartphone είτε σε φορητό υπολογιστή, θα είναι εύκολο στην πλοήγηση, παρά τα διαφορετικά μεγέθη της οθόνης. Παρέχοντας μια βέλτιστη εμπειρία για τον χρήστη σε όλο το πλάτος, αυτός ο σχεδιασμός των ιστοσελίδων σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να διαβάσει και να πλοηγηθεί στην ιστοσελίδα με ελάχιστη αλλαγή μεγέθους και κύλισης. Μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών, η οποία θα μεταφραστεί σε μια θετική αντίληψη της μάρκας/επωνυμίας και της επιχείρησής σας. Εάν ο πελάτης σας μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση στον ιστότοπό σας σε όλες τις πλατφόρμες, είναι πιθανότερο να επιστρέψει σε εσάς για περισσότερες αγορές στο μέλλον.

Σε έναν κόσμο όπου η τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα προέρχεται από κινητές συσκευές, είναι σημαντικό να διαθέτετε αυτόν τον παράγοντα στον ιστότοπο σας.

Οι ιστότοποι γενικά θα φορτώνονται γρηγορότερα, γεγονός που ενδέχεται να ενισχύσει την κατάταξή σας και να μειώσει το ποσοστό εγκατάλειψης. Μπορεί επίσης να διευκολύνει την κοινή χρήση των κοινωνικών δικτύων, βοηθώντας σας να αναπτύξετε μεγαλύτερο κοινό για το εμπορικό σήμα σας. Η καμπάνια SEO και η συντήρηση του ιστότοπου είναι επίσης πολύ πιο ομαλή διαδικασία με την συμβατότητα προς κινητά. Αποτελεί σήμερα βιομηχανικό πρότυπο, ειδικά χάρη στην πρώτη ευρετηρίαση για κινητά, αφιερώστε ένα λεπτό για να διασφαλίσετε ότι ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας είναι το καλύτερο που θα μπορούσε.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι