espa banner
top media sites

Παρακαλώ αξιολογήστε


Οι έννοιες πίσω από το ‘social networking’ δεν είναι κάτι καινούργιο – από τότε που προϋπήρξαν άνθρωποι, αναζητούμε για τρόπους να συνδεθούμε, να δικτυωθούμε και να προωθήσουμε ο ένας τον άλλον – αλλά πήραν ένα νέο νόημα (και δυναμική) στην ψηφιακή εποχή. Εκεί που συνηθίζαμε να έχουμε χειραψίες, αναφορές από στόμα σε στόμα και σφραγισμένα γράμματα, οι σημερινές σχέσεις συνήθως αρχίζουν και αναπτύσσονται στο LinkedIn, στο Facebook κτλ.
Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων πρέπει να γνωρίζουν και να χρησιμοποιούν μια ποικιλία από social πλατφόρμες  για να παραμείνουν επίκαιροι. Παρακάτω, θα βρείτε τα 10 πιο σημαντικά κανάλια και εργαλεία που χρειάζεται να γνωρίζετε.

1. Twitter
 Ίσως η πιο απλή από όλες τις social media πλατφόρμες, το Twitter τυχαίνει να είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα. Τα μηνύματα περιορίζονται σε 140 χαρακτήρες ή λιγότερους, αλλά φτάνουν για να δημοσιεύσετε ένα link, να μοιραστείτε μια εικόνα ή ακόμα και να ανταλλάξετε σκέψεις με το αγαπημένο σας celebrity ή ‘influencer’. Το περιβάλλον διασύνδεσης του Twitter είναι εύκολο να το μάθετε, να το χρησιμοποιήσετε και το να στήσετε ένα νέο προφίλ παίρνει μόνο κάποια λεπτά.

2. Facebook 
Το όνομα του θεωρείται συνώνυμο με τα “social media” από μερικούς. Το Facebook είναι το μοναδικό site όπου πιθανότατα θα βρείτε φίλους, συναδέλφους και συγγενείς. Παρ’ όλο που το Facebook επικεντρώνεται κυρίως στο μοίρασμα φωτογραφιών, link και σύντομων σκέψεων προσωπικής φύσεως, τα άτομα μπορούν επίσης να δείξουν την υποστήριξη τους σε brands ή οργανισμούς με το να κάνουν like στη σελίδα τους στο fb.

3. LinkedIn
Ένα από τα μόνα κυρίαρχα social media sites που στην πραγματικότητα έχει εφαρμογή στην εργασία. Το LinkedIn είναι για το κυβερνοχώρο ότι ήταν οι ομάδες δικτύωσης (networking groups) παλιά. Είναι πολύ καλό για να συναντάτε πελάτες, να έρχεστε σε επαφή με πωλητές, να προσλαμβάνετε νέους υπαλλήλους και να συμβαδίζετε  με τα τελευταία νέα στις επιχειρήσεις ή τα νέα του κλάδου.

4. Google+
Ο μεγάλος ανερχόμενος των social media κατέφθασε τα τελευταία λίγα χρόνια. Με το να συνδυάζει τα καλύτερα από το Facebook και το Twitter σε ένα site και υποστηρίζοντας το με τη δύναμη της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης του κόσμου, η Google έδωσε στους χρήστες της ένα social site που έχει κάτι για όλους. Μπορείτε να προσθέσετε νέο περιεχόμενο από την ιστοσελίδα σας ή κατευθείαν, να επισημάνετε θέματα με hashtags ακόμα και να διαχωρίσετε τις επαφές σας σε κύκλους. Και ένα G+ προφίλ παίρνει μόνο λίγα λεπτά για να στηθεί.
  
5. Snapchat 
Το απίστευτα εθιστικό αυτό app σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε μια φωτογραφία, να προσθέσετε ζωγραφική και κείμενο αν θέλετε και έπειτα να το στείλετε σε παραλήπτες για ένα συγκεκριμένο χρόνο όπου μετά απ’ αυτόν η φωτογραφία θα διαγράψει τον εαυτό της και θα απαλειφθεί από τους servers της εταιρίας. Είναι πολύ διασκεδαστικό και ενδεχομένως ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε επαφή με φίλους.

6. Tumblr
Αυτή η πλατφόρμα είναι διαφορετική από πολλές άλλες στο γεγονός ότι στην ουσία φιλοξενεί ‘microblogs’ για τους χρήστες του. Άτομα και εταιρίες, με τη σειρά τους, μπορούν να γεμίσουν τα blogs τους με multimedia όπως εικόνες και σύντομα video clips. Η γρήγορου ρυθμού φύση του Tumblr το κάνει ιδανικό για memes, GIF και άλλες μορφές διασκέδασης ή viral περιεχομένου.

7. Pinterest 
Χρησιμεύοντας ως μια γιγάντια εικονική ιδέα και πίνακας έμπνευσης, το Pinterest είχε έναν τεράστιο αντίκτυπο στα social media τα τελευταία λίγα χρόνια. Ιδιαίτερα δημοφιλές με τις γυναίκες και με το do-it-yourself κοινό, σας επιτρέπει να κάνετε share εικόνες, δημιουργικές σκέψεις ή ειδικά εικόνες για το πριν-και-το-μετά από πρότζεκτ που οι άλλοι μπορούν να κάνουν pin, save ή duplicate.

8. YouTube
Σαν μια video sharing υπηρεσία, το YouTube έχει γίνει τόσο δημοφιλές που ο κατάλογος του από δισεκατομμύρια videos έχει γίνει γνωστός ως “η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του κόσμου” σε κάποιους κύκλους και ιδανικό για προσέλκυση επισκεπτών στο eshop, την ιστοσελίδα ή το blog σας. Το site έχει τα πάντα από κριτικές προϊόντων σε πρώτο πρόσωπο μέχρι  διαφημιστικά clips και “how-two” οδηγίες σε πρακτικά οποιοδήποτε θέμα ή  κλάδο/τομέα. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν share, να αποτιμούν και να σχολιάζουν αυτά που βλέπουν.

9. Instagram
Αν ψάχνετε για μία γρήγορη, εύκολη σύνδεση ανάμεσα στη λειτουργία της κάμερας στο smartphone σας και όλα τα social προφίλ σας, τότε το Instagram είναι η απάντηση. Όχι μόνο θα σας επιτρέψει να κάνετε share μέσω Twitter, Facebook και του website του Instagram, αλλά μπορείτε να επιλέξετε από μία ποικιλία φίλτρων για φωτογραφίες και να προσκαλέσετε τους φίλους σας να σχολιάσουν στις φωτογραφίες ή τις ιδέες σας.

10. WhatsApp 
Το concept του WhatsApp είναι απλό: στείλτε μηνύματα κειμένου σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί τη πλατφόρμα, αλλά χωρίς να πληρώνετε χρεώσεις δεδομένων. Αυτή η απλή ιδέα έχει ήδη συσσωρεύσει  περισσότερους από 700 εκατομμύρια οπαδούς, κάνοντας το app την πιο δημοφιλή πλατφόρμα μηνυμάτων του κόσμου. 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι