espa banner

Παρακαλώ αξιολογήστε


1. Xing
Άλλο ένα site επαγγελματικής δικτύωσης και εύρεσης εργασίας, το Xing έχει τη παγκόσμια παρουσία και την εστίαση που λείπει απ’ το LinkedIn. Παρ’ όλο που μπορεί κανείς να το μπερδέψει με portal εύρεσης εργασίας, αυτή η ξεχωριστή ιστοσελίδα από την κατασκευή της προσφέρει ένα αριθμό λειτουργιών και κοινοτήτων που κάνουν εύκολο το να αναπτύσσετε σχέσεις με τους προμηθευτές, τους συναδέλφους ακόμα και με ηγέτες του κλάδου.

2. Renren
Το Renren είναι η μεγαλύτερη social πλατφόρμα της Κίνας και μεταφράζεται κατά γράμμα ως “το website όλων”. Εξαιρετικά δημοφιλές με το νεαρό κοινό, δουλεύει παρόμοια με το Facebook, επιτρέποντας στους χρήστες του να μοιραστούν σύντομες σκέψεις, να ενημερώσουν τη διάθεση τους, να συνδεθούν με άλλους και να προσθέσουν posts ή ιδέες σε μια ροή τύπου blog.

3. Disqus
Το Disqus δεν είναι πραγματικά τόσο μια social media πλατφόρμα όσο μια ‘social engagement’ πλατφόρμα. Σαν ένα εργαλείο για σχόλια, για να διαχειρίζεστε το feedback στο δικό σας website (ή άλλα websites που περιέχουν το Disqus) και να διαχειρίζεστε μηνύματα τύπου spam/troll, είναι ανεκτίμητο.

4. Twoo
Αυτό το βέλγικο κοινωνικό δίκτυο απευθύνεται στο 25 και κάτω κοινό σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα με τις συνήθεις social λειτουργίες όπως τα post, τα update και το sharing φωτογραφιών, διαθέτει επίσης online games και λειτουργίες chat που το κάνουν δημοφιλές με  τους πιο νεαρούς χρήστες που θέλουν να διασκεδάσουν ενώ συνδέονται ο ένας με τον άλλο.

5. MyMFB 
Δημιουργήθηκε σαν τη μουσουλμανική εναλλακτική του Facebook (λεγόταν νωρίτερα MillatFacebook) και στοχεύει στο να διασυνδέσει τους 1.5+ δισεκατομμύρια followers της πίστης σε μία μοναδική social πλατφόρμα. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται φιλόδοξο, αναπτύσσεται γρήγορα και προσφέρει τις ίδιες post, update και sharing λειτουργίες σαν το πρωτότυπο Facebook και είναι ήδη πάρα πολύ δημοφιλές σε κάποια μέρη του κόσμου.

6. LinkedIn Pulse 
Παρ’όλο που το Pulse είναι τεχνικά μέρος του LinkedIn, είναι τόσο μεγάλο και σημαντικό ώστε να αξίζει τη δική του καταχώρηση. Είναι το τέλειο μέσο για να μοιράζεστε νέες ιδέες και να συμβαδίζετε με τους ηγέτες σκέψης στο κλάδο σας.

7. Vine
Αυτό το site (επίσης διαθέσιμο σαν app) προσφέρει στους χρήστες του την δυνατότητα να κάνουν share καθώς και να παρακολουθήσουν σύντομα video clips. Ενώ αυτό θεωρητικά προσφέρει ένα ουσιαστικά ατελείωτο εύρος χρήσεων, το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του Vine είναι εστιασμένο στη ψυχαγωγία, με μια μεγάλη προτίμηση προς τα “viral” και τα “meme” clips τα οποία είναι εύκολο να κάνετε share.

 8. vk.com 
Διαφημίζοντας τον εαυτό της ως το μεγαλύτερο social media site της Ευρώπης, το vk.com είναι στην ουσία η Ρώσικη έκδοση του Facebook, με το ίδιο είδος προφίλ, μηνυμάτων και παιχνιδιών που θα περίμενε κανείς. Όπως το Facebook, το vk.com επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν και προσωπικές και επαγγελματικές πληροφορίες γι’ αυτούς, και να κάνουν follow ή να δείχνουν την υποστήριξη τους για οργανισμούς και επιχειρήσεις.

9. Meetup 
Το Meetup είναι όπως προδίδει και το όνομα του μια τέλεια πλατφόρμα για να οργανώνετε τοπικές ομάδες γύρω από συγκεκριμένα ενδιαφέροντα. Υπάρχουν meetups που επικεντρώνονται σχεδόν στα πάντα, από μουσική μέχρι χόμπι και οι συναθροίσεις είναι σχεδόν πάντα ανοιχτές στους νεοεισερχόμενους. Αυτό το κάνει τέλειο για να εξερευνάτε κάτι που σας ενδιαφέρει και να κάνετε νέους φίλους ταυτόχρονα. 

10. Medium 
Αν ευχηθήκατε ποτέ ότι το ‘social engagement’ θα μπορούσε να γίνει με ένα συνεχιζόμενο, ενημερωμένο “how to” εγχειρίδιο γραμμένο από ειδικούς, το Medium ίσως να είναι αυτό ακριβώς που ψάχνατε. Με πολλές χρήσιμες συμβουλές, υποδείξεις και άρθρα, μπορεί να σας δώσει ό,τι χρειάζεστε για να αρχίσετε να δικτυώνεστε σαν επαγγελματίας.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι