espa banner
μάθετε τα περί φιλοξενίας ιστοσελίδων

Παρακαλώ αξιολογήστε


Πώς λειτουργεί το web hosting;

Όταν θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση στον πραγματικό κόσμο, χρειάζεστε μια φυσική τοποθεσία για να ρυθμίσετε, να αποθηκεύσετε και να πουλήσετε τα προϊόντα σας. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν στον ψηφιακό κόσμο κατά τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Όταν έχετε δημιουργήσει μια διαδικτυακή επιχείρηση, έχετε μια σειρά αρχείων, εικόνων και κώδικα HTML που συνθέτουν τον ιστότοπό σας. Αυτά τα αρχεία καταλαμβάνουν χώρο. Ένας πάροχος φιλοξενίας παρέχει μια θέση σε ένα διακομιστή ιστού για την αποθήκευση όλων των αρχείων σας και είναι υπεύθυνος για την παράδοση των αρχείων του ιστότοπού σας μόλις ένα πρόγραμμα περιήγησης υποβάλει ένα αίτημα πληκτρολογώντας το όνομα τομέα σας. Όταν πληρώνετε για υπηρεσίες φιλοξενίας, απλά νοικιάζετε αποθηκευτικό χώρο στο διαδίκτυο – όπως θα νοικιάζατε ένα φυσικό κατάστημα για την επιχείρησή σας.

Τι είναι το Domain Name ;

Ένα όνομα τομέα για την κατασκευή ιστοσελίδας είναι η διεύθυνση της εταιρείας σας στο διαδίκτυο. Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο: εάν νοικιάζετε χώρο σε μια φυσική τοποθεσία για την επιχείρησή σας, δίνετε στους πελάτες τη διεύθυνση του δρόμου σας, ώστε να μπορούν να σας βρουν. Εάν νοικιάζατε χώρο στο διαδίκτυο, δίνετε στους πελάτες το όνομα του τομέα σας.Κάθε φορά που κάποιος πληκτρολογεί το όνομα τομέα σας, μετατρέπεται σε διεύθυνση IP. Στη συνέχεια, η εταιρεία φιλοξενίας εντοπίζει όλα τα αρχεία που συνδέονται με τη διεύθυνση IP σας και επιστρέφει όλες τις εικόνες, τα βίντεο και τις λέξεις που συνθέτουν τον ιστότοπό σας. Ακριβώς όπως κάθε διεύθυνση δρόμου είναι μοναδική, το ίδιο ισχύει και για κάθε όνομα τομέα. Κάθε φορά που ξεκινάτε έναν νέο ιστότοπο, έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε ένα όνομα που αντικατοπτρίζει τέλεια την επωνυμία σας.

Πώς να επιλέξετε έναν πάροχο φιλοξενίας ;

Κατά την επιλογή ενός παρόχου, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τους διαφορετικούς τύπους υπηρεσιών φιλοξενίας που προσφέρονται. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν καθορίζετε που θέλετε να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας.

 • Τι είδους ιστοσελίδα χτίζετε πχ ηλεκτρονικό εμπόριο, blog, χαρτοφυλάκιο κ.λπ.
 • Με βάση τον τύπο ιστότοπου, ποιο είναι το εύρος ζώνης που απαιτείται για τη
  λειτουργία του ιστότοπού σας
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε διευθύνσεις email για τον τομέα σας;
 • Τι είδους επιλογές φιλοξενίας είναι διαθέσιμες;
 • Παρέχουν πιστοποιητικά SSL;

Τύποι web Hosting

Μόλις επιλέξετε τον πάροχό σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό φιλοξενίας και να καθορίσετε ποιος τύπος φιλοξενίας θα λειτουργήσει καλύτερα για τον ιστότοπό σας.

Δημοσιεύοντας το Hosting

Η κοινή φιλοξενία είναι ο πιο κοινός τύπος φιλοξενίας ιστοσελίδων και είναι κατάλληλη για τους περισσότερους ιδιοκτήτες διαδικτυακών επιχειρήσεων. Με την κοινόχρηστη φιλοξενία, αρκετοί πελάτες μοιράζονται χώρο αποθήκευσης σε έναν ισχυρό διακομιστή. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην κοινή φιλοξενία, όπως:

Προσιτές τιμές-Είναι πολύ φθηνότερο να μοιράζεστε το χώρο σε έναν διακομιστή από το να νοικιάζετε ολόκληρο το μηχάνημα.

Ευκολία χρήσης-Ο διακομιστής σας είναι προρυθμισμένος, καλά οργανωμένος, εύκολος στη χρήση και η εταιρεία φιλοξενίας σας κάνει όλες τις ενημερώσεις συντήρησης και ασφάλειας για εσάς.

Αποκλειστική φιλοξενία

Αντί να μοιράζεστε χώρο, παίρνετε έναν διακομιστή μόνοι σας εάν επιλέξετε ένα ειδικό πακέτο φιλοξενίας.Τα πλεονεκτήματα της αποκλειστικής φιλοξενίας περιλαμβάνουν:

 • Προσαρμογή – Μπορείτε να προσαρμόσετε το λογισμικό και το υλικό για να ικανοποιήσετε τις ατομικές σας ανάγκες
 • Απεριόριστοι πόροι – Δεδομένου ότι δεν μοιράζεστε τον διακομιστή με κανέναν, όλος ο χώρος αποθήκευσης είναι δικός σας.
 • Πλήρης έλεγχος – Μπορείτε να διαμορφώσετε τη ρύθμιση όπως θέλετε.

Φιλοξενία VPS

Η φιλοξενία Virtual Private Server (VPS) περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες ενός αποκλειστικού διακομιστή. Ακολουθούν μερικοί από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους η φιλοξενία VPS μπορεί να είναι ιδανική:

 • Λειτουργικότητα – Η φιλοξενία VPS βασίζεται σε ένα cPanel και υποστηρίζει εύκολη πλοήγηση με πολλά διαισθητικά εργαλεία.
 • Λειτουργίες με ένα κλικ –Έχετε πρόσβαση σε εγκαταστάσεις με ένα κλικ του WordPress, του Magento και του Drupal.
 • Εύκολη πλοήγηση στον ιστότοπο – Η καθαρή διεπαφή καθιστά τη διαχείριση ιστότοπου απρόσκοπτη.

Cloud Hosting

Η φιλοξενία cloud θεωρείται συχνά η πιο αξιόπιστη από όλες τις υπηρεσίες. Αντί να βασίζεται στο χώρο του δίσκο ενός διακομιστή, αντλεί τη δύναμή του από διάφορους πόρους, διασφαλίζοντας ότι δεν έχετε ποτέ χρόνο εκτός λειτουργίας. Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν:

 • Επεκτασιμότητα – Μπορείτε να προσθέσετε στο cloud σας οποιαδήποτε στιγμή.

Μη μετρημένο εύρος ζώνης – Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την πτώση του ιστότοπού σας λόγω αποτυχίας διακομιστή.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι