espa banner
η δουλειά ενός Web Designer

Παρακαλώ αξιολογήστε


Το web design προσδιορίζει τους στόχους ενός ιστότοπου ή μιας ιστοσελίδας και προωθεί την προσβασιμότητα για όλους τους δυνητικούς χρήστες. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την οργάνωση περιεχομένου και εικόνων σε μια σειρά σελίδων, την ενσωμάτωση εφαρμογών και άλλων διαδραστικών στοιχείων.

Οι επαγγελματίες που εκτελούν αυτή τη διαδικασία ονομάζονται σχεδιαστές ιστοσελίδων – web designers – και η εργασία τους περιλαμβάνει τα ακόλουθα καθήκοντα:

  • Επιλογή ευανάγνωστων γραμματοσειρών.
  • Επιλογή ελκυστικών χρωματικών σχημάτων που επιτρέπουν επίσης εύχρηστες γραμματοσειρές.
  • Εφαρμογή της ταυτότητας ενός εμπορικού σήματος κατασκευάζοντας ένα e-shop  στα χρώματα, τις γραμματοσειρές και τη διάταξη.
  • Δημιουργία ενός χάρτη της δομής του ιστότοπου για να διασφαλιστεί η εύχρηστη πλοήγηση.
  • Τοποθέτηση εικόνων, λογότυπων, κειμένου, βίντεο, εφαρμογών και άλλων στοιχείων.
  • Χρήση γλωσσών κωδικοποίησης, όπως η HTML και η CSS, για τη δημιουργία διατάξεων και τη διαμόρφωση σελίδων.
  • Δημιουργία βελτιστοποιημένων εκδόσεων ιστότοπων και σελίδων τόσο για επιτραπέζια όσο και για κινητά τηλέφωνα.

Υπάρχουν δύο κοινές μέθοδοι σχεδιασμού ιστοσελίδων: ο προσαρμοστικός και ο ανταποκρινόμενος σχεδιασμός. Στον προσαρμοστικό σχεδιασμό, το περιεχόμενο του ιστότοπου δημιουργείται χρησιμοποιώντας τα τυπικά μεγέθη οθόνης ως πλαίσιο για τη διάταξη. Στον responsive, ανταποκρινόμενο,  σχεδιασμό το περιεχόμενο μετακινείται δυναμικά ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης. Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων χρησιμοποιούν τα διάφορα στάδια της γενικής διαδικασίας σχεδιασμού ιστοσελίδων για να χρησιμοποιήσουν αυτές τις μεθόδους σχεδιασμού ανάλογα με τις προτιμήσεις και τους στόχους του πελάτη ή του εργοδότη τους για τον ιστότοπο.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι