espa banner

Παρακαλώ αξιολογήστε


Το Responsive Web Design είναι ο τρόπος κατά τον οποίο μια ιστοσελίδα προσαρμόζεται δυναμικά και άμεσα σε κάθε διάσταση της οθόνη σας ανεξαρτήτως συσκευής. Επί της ουσίας προσαρμόζεται το πλάτος της οθόνης σας, καθώς και τα στοιχεία που εμπεριέχονται μέσα σ΄αυτήν όπως εικόνες, γραφήματα, κείμενο κλπ. ώστε να μπορεί να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη  η εμπειρία σας ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, διατηρώντας  την ποιότητα πάντα ίδια.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα 5 βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης του Responsive Web Design στην κατασκευή των ιστοσελίδων σας :

1. Υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης (SEO)

To Responsive Design βοηθά την ανάπτυξη στρατηγικής SEO μιας και συγκεντρώνει το ενδιαφερόμενο κοινό σε μία ιστοσελίδα άσχετα με ποια συσκευή επιλέγει ο επισκέπτης για να συνδεθεί σε αυτή. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται και να συνδέουν το περιεχόμενο του ιστοτόπου σας με ένα μόνο URL. Επίσης πλέον είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε responsive τεχνικές, από τη δημιουργία ενός δευτερεύοντος mobile site, διότι η δεύτερη επιλογή μπορεί να βλάψει το SEO σας, καθώς οδηγεί σε διπλότυπο περιεχόμενο και στη δημιουργία διαφορετικών URLs .

2. Ευχάριστη εμπειρία για τον χρήστη

Όταν δημιουργείτε τον ιστότοπο σας με responsive design το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας θα διαπιστώσετε ότι θα έχει μια σημαντική αύξηση των δυνητικών επισκεπτών, με αποτέλεσμα περισσότερες πωλήσεις και κέρδη για την εταιρεία σας. Το responsive design μπορεί να προσφέρει στους χρήστες μια φιλική διεπαφή με τον ιστότοπο, καθώς μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων smartphone, tablet, τηλεόρασης και οθονών υπολογιστή .

3. Μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας

Οι χρήστες του διαδικτύου όπως είναι λογικό, απαιτούν από μία ιστοσελίδα να φορτώνει το περιεχόμενο της μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Οι περισσότεροι χρήστες δεν θα περιμένουν πάνω από 4 δευτερόλεπτα. Επομένως, αν διαπιστώσει ο χρήστης ότι η σελίδα σας αργεί να φορτώσει τότε σίγουρα δε πρόκειται να την επισκεφτεί ξανά. Στην περίπτωση που η σελίδα έχει responsive σχεδιασμό τότε οι πιθανότητες να αργεί να φορτώσει το περιεχόμενο της εκμηδενίζονται. Με άλλα λόγια, μια ιστοσελίδα με responsive design θα φορτώσει γρήγορα ανεξάρτητα από τη συσκευή που θα χρησιμοποιεί ο χρήστης.

4. Ευκολη ενημέρωση

Σε αντίθεση με το να υπάρχει μία ιστοσελίδα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία εφαρμογή ή μια άλλη έκδοση ιστοσελίδας για κινητές συσκευές, το responsive design διευκολύνει το διαχειριστή της με την έννοια ότι δεν χρειάζεται να ενημερώνει δύο ιστοσελίδες αλλά μόνο την κεντρική. Κατά συνέπεια αυτό τον γλυτώνει από πολύ χρόνο και έξοδα.

5. Χαμηλότερο κόστος κατασκευής και συντήρησης 

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας βάσει responsive design απαλλάσσει την επιχείρηση από τη δημιουργία 2 ιστοσελίδων ( Mobile + Desktop) και κατ΄επέκταση από επιπλέον έξοδα δημιουργίας δεύτερης ιστοσελίδας. Επίσης με το Responsive design δεν χρειάζεται να συντηρείτε και να ενημερώνετε 2 ιστοσελίδες ( Mobile + Desktop) αλλά μία κεντρική γλιτώνοντας αυτόματα το επιπλέον κόστος συντήρησης της ιστοσελίδας .


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι