espa banner

Παρακαλώ αξιολογήστε


Είναι εύκολο σήμερα να δημιουργήσετε μια όμορφη ιστοσελίδα. Απλά εγγραφείτε σε έναν από τους πολλούς δωρεάν κατασκευαστές ιστότοπων και μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να έχετε ένα κομψό και ελκυστικό ιστότοπο.

Tο γεγονός είναι, αν και ένας ιστότοπος μπορεί να φαίνεται καλός, μπορεί να είναι κάθε άλλο παρά λειτουργικός και κατάλληλος για τις ανάγκες του χρήστη.

Αυτό φέρνει πολλούς παράγοντες στο σχεδιασμό – κατασκευή ιστοσελίδων που υπερβαίνουν κατά πολύ την απλή αισθητική. Ο μεγάλος σχεδιασμός ιστοσελίδων αφορά τη χρηστικότητα ενός ιστότοπου, ή με άλλα λόγια, τον συνδυασμό της μορφής (πόσο καλός φαίνεται) με τη λειτουργία (πόσο εύκολος είναι στη χρήση).

Δεδομένου ότι ο ιστότοπός σας είναι επίσης το πρόσωπο της επιχείρησής σας και ο τόπος που πολλοί πιθανοί πελάτες θα επισκεφθούν πρώτοι, θέλετε να δώσει μια θετική εντύπωση για το ποιος είστε και τι εκτιμάτε. Επιπλέον, οι ανεπαρκώς σχεδιασμένοι ιστότοποι δεν τείνουν να αποδίδουν καλά στο Google, κυρίως λόγω των υψηλών ποσοστών εγκατάλειψης και των χαμηλών μετατροπών.

Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας δίνει στους πελάτες σας τη σωστή εντύπωση και κατατάσσεται ψηλά στις σελίδες αναζήτησης με τις πέντε κορυφαίες αρχές σχεδιασμού ιστοσελίδων.

1. Σαφής σκοπός

Κάθε καλά σχεδιασμένος ιστότοπος καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών του. Και ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε έναν ιστότοπο που εξυπηρετεί τους χρήστες είναι να έχετε έναν πολύ σαφή σκοπό.

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων διασφαλίζουν ότι κάθε ιστότοπος, σελίδα και ενότητα στην οποία εργάζονται έχει έναν σαφή και οριστικό σκοπό που στοχεύει να αντιμετωπίσει. Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από την παροχή πληροφοριών και την προσφορά ψυχαγωγίας έως την αποδοχή ενός είδους αλληλεπίδρασης και την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής.

Οι πολυσύχναστοι και υπερβολικά σχεδιασμένοι ιστότοποι δεν λειτουργούν. Όταν υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία σε μια σελίδα,υπάρχει μονάχα απόσπαση της προσοχής και σύγχυση. Ο μεγάλος σχεδιασμός ιστοσελίδων, δεν είναι επομένως μόνο καθαρός και απλός αλλά και σκόπιμος και κατασκευασμένος για να ταιριάζει άμεσα με αυτό που θέλει ο χρήστης.

2. Γρήγορος χρόνος φόρτωσης

Ακόμα και αν κάθε πτυχή του ιστότοπού σας έχει έναν σαφή σκοπό, αν χρειαστεί πολύς χρόνος για να φορτώσει, τότε είναι σχεδόν άχρηστο για τον χρήστη.

Το πρόβλημα είναι, στην κουλτούρα μας του μικρού χρόνου και της αφθονίας των επιλογών, εάν ένας ιστότοπος δεν φορτώνει αμέσως, πολύ λίγοι χρήστες παραμένουν για να περιμένουν.

Ευτυχώς, για να ανταποκριθούν σε αυτές τις προσδοκίες των χρηστών, δεν υπάρχει έλλειψη εργαλείων και τεχνάσματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι σχεδιαστές και οι ιδιοκτήτες ιστότοπων για να βελτιώσουν το χρόνο φόρτωσης των ιστότοπών τους.

Μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για τη βελτίωση των χρόνων φόρτωσης σελίδας περιλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση των μεγεθών εικόνας, το συνδυασμό κώδικα σε ένα κεντρικό αρχείο CSS ή JavaScript και την εξομοίωση HTML, CSS, JavaScript. Η βελτίωση της ταχύτητας και της απόδοσης είναι μια πειραματική και συνεχής εργασία, οπότε φροντίστε να παρακολουθείτε οποιαδήποτε από τις αλλαγές σας χρησιμοποιώντας το Google PageSpeed Checker.

3. Τυπογραφία

Παρά το γεγονός ότι το κείμενο καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του χώρου ενός ιστότοπου και η ανάγνωση είναι μία από τις κύριες δραστηριότητες που κάνουν οι χρήστες στο διαδίκτυο, η τυπογραφία συχνά παραβλέπεται για τον αντίκτυπό της στη συνολική επιτυχία ενός ιστότοπου. Εάν ο ιστότοπός σας πάρει τα βασικά της τυπογραφίας σωστά, τότε είναι πολύ μπροστά από τους περισσότερους.

4. Επικοινωνία

Εκτός από την τήρηση των βασικών στοιχείων της τυπογραφίας, μια σημαντική αρχή του σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι η σαφής και συνεπής επικοινωνία. Οι χρήστες θέλουν πληροφορίες γρήγορα, και έτσι ανεξάρτητα από το μέσο, το μήνυμά σας πρέπει να είναι ευθύ και εύπεπτο. Για παράδειγμα, για τα μενού και τα γραφικά στοιχεία, αυτό περιλαμβάνει την οργάνωση των πληροφοριών ιεραρχικά, και για το περιεχόμενο, σημαίνει καλή χρήση των σημείων κουκκίδας και των διακρίσεων.

5. Αποκριτικό στα κινητά

Ο αποκριτικός σχεδιασμός ήταν προαιρετικός για αποτελεσματικό σχεδιασμό ιστοσελίδων. Σήμερα, εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι διαθέσιμος σε πολλές συσκευές και πολλά μεγέθη οθόνης, θα δυσκολευτεί όχι μόνο να προσελκύσει χρήστες αλλά και να καταταχθεί καλά στο Google.  Για να κάνετε τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά, το ευκολότερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι από το μηδέν ανακατασκευάζοντας τον με μια διάταξη που ανταποκρίνεται. Διαφορετικά, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ειδικό ιστότοπο για κινητά που είναι ξεχωριστός από τον κύριο ιστότοπό σας και ειδικά βελτιστοποιημένος για χρήστες κινητών συσκευών.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι