espa banner
διαχείριση επωνυμίας ιστοσελίδας επιχείρησης

Παρακαλώ αξιολογήστε


Γνωρίζατε ότι χρειάζονται έως και 7 εμφανίσεις για να αρχίσουν οι άνθρωποι να ανακαλούν και να θυμούνται μια επωνυμία;

Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τη γνώση αυτών των στατιστικών είναι οι διαχειριστές της επωνυμίας σας (brand managers). Αυτοί είναι οι άνθρωποι που πραγματικά κάνουν μια επιχείρηση, ένα εμπορικό σήμα. Είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι πάνω από το 89% των ανθρώπων θα παραμείνουν πιστοί σε επωνυμίες που μοιράζονται παρόμοιες αξίες με αυτές. Όλα καταλήγουν στη διαχείριση της επωνυμίας.

Είτε είστε ένας digital marketer που πρέπει να μάθει περισσότερα για τη διαχείριση της επωνυμίας ή ακόμα και ένας ασκούμενος μάρκετινγκ που είναι πρόθυμος να μάθει: συνεχίστε να διαβάζετε τον απόλυτο οδηγό για τη διαχείριση της επωνυμίας σας και μέχρι το τέλος του άρθρου θα έχετε γίνει σχεδόν επαγγελματίες.

Τι είναι η διαχείριση επωνυμίας (brand management);

Η διαχείριση της επωνυμίας είναι ένας από εκείνους τους δύσκολους όρους που οι ειδικοί μάρκετινγκ, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων φαίνεται να χρησιμοποιούν συχνά. 

Το γεγονός όμως είναι, ότι η διαχείριση επωνυμίας θα πρέπει να έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα απ’ ότι έχει, γιατί στην ουσία είναι το επίπεδο αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας που χρειάζεται η επιχείρησή σας. Όταν γίνει με τον σωστό τρόπο, η διαχείριση της επωνυμίας μπορεί να είναι αυτό που θα οδηγήσει την αφοσίωση των πελατών σας και πραγματικά να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ουσιαστική γνώση της επωνυμίας σας.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κατανοήσετε είναι αρχικά να δημιουργήσετε μια επωνυμία και στην συνέχεια να την διαχειριστείτε.

Πλεονεκτήματα της διαχείρισης επωνυμίας (brand management).

Η διαχείριση της επωνυμίας συνοδεύεται από μια μεγάλη λίστα πλεονεκτημάτων, μερικά από τα οποία μπορεί να αρχίσετε να τα βλέπετε αμέσως, άλλα όμως μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να φανούν. Η παρακάτω λίστα με τα πλεονεκτήματα μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά η αξία που μπορούν να δώσουν στην επιχείρησή σας είναι σχεδόν ανεκτίμητη.

i)Μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πωλήσεις σας μέσω της καλύτερης προώθησης πελατών. 

ii)Είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να συνεχίσετε να δημιουργείτε μια ισχυρή παρουσία και αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας.

iii)Σημαίνει ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε την καλύτερη τιμολόγηση για τους πελάτες σας μέσω της σύνδεσης με μια επωνυμία υψηλότερης αξίας 

iv)Είναι ο τρόπος με τον οποίο θα δημιουργήσετε και θα διατηρήσετε μεγαλύτερης διάρκειας σχέσεις με τους πελάτες σας αλλά θα κερδίσετε και την αφοσίωση τους.

Είναι πολύ σημαντικό όμως να συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να κερδίσετε αυτά τα οφέλη μόνο εάν παραμείνετε αφοσιωμένοι στη στρατηγική και τις τακτικές στις οποίες βασίζονται στην σωστή διαχείριση της επωνυμίας σας. Πρέπει να είστε υπομονετικοί και να λειτουργείτε με βάση το πλάνο.

Βασικές αρχές της διαχείρισης και αναγνώρισης της επωνυμίας.

Οι βασικές αρχές της διαχείρισης της επωνυμίας δεν είναι μια ατελείωτη λίστα, πρέπει απλά να είστε προετοιμασμένοι να εργάζεστε συνεχώς. Επίσης, δεν μπορείτε απλά να εφαρμόσετε μια από τις βασικές αρχές χωρίς τις υπόλοιπες, η μηχανή διαχείρισης επωνυμίας δεν θα λειτουργεί χωρίς όλα τα γρανάζια να είναι στη θέση τους.

Η αναγνώριση της επωνυμίας είναι σε μεγάλο ποσοστό αυτονόητη. Μπορείτε να περιγράψετε την αναγνώριση επωνυμίας ως προς το πόσο εύκολο είναι για το κοινό και τους καταναλωτές να βλέπουν και να αναγνωρίζουν την επωνυμία σας χωρίς να βλέπουν το όνομα ή να την ακούν. 

Marketing και Branding.

Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ότι το μάρκετινγκ και το branding δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το branding είναι η κουλτούρα που είναι η επωνυμία σας και η επιχείρησή σας. Το μάρκετινγκ είναι τα εργαλεία και οι διαδικασίες που χρησιμοποιείτε για την προώθηση της επιχείρησής σας. Το branding είναι αυτό που διατηρεί τις προσπάθειές του μάρκετινγκ συνεπείς. Το μάρκετινγκ είναι ο τρόπος με τον οποίο σκοπεύετε να κάνετε τις πωλήσεις. Το branding είναι το πώς αισθάνεται ο πελάτης σας όταν πραγματοποιεί αυτή την αγορά. Το μάρκετινγκ είναι το φλερτ, τα ραντεβού, τα δείπνα και το δαχτυλίδι που χρησιμοποιείτε για να φτάσετε στην πρόταση. Το branding είναι η δήλωση αγάπης, η παραληρηματική ευτυχία, η αιώνια αφοσίωση ανάμεσα σε εσάς και τον πελάτη σας μόλις παντρευτείτε. 

Για να πετύχετε την σωστή διαχείριση της επωνυμίας σας χρειάζεται μόνο ένα πράγμα, ξεκινήστε με μια ξεκάθαρη στρατηγική. Εάν το ταξίδι σας ξεκινά με ένα επιτυχημένο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, τότε θα προετοιμαστείτε για μια μεγάλη διαδρομή. 

Παραμείνετε συνεπείς σε όλα όσα πρεσβεύει η επωνυμία σας και σε αυτά που έχετε εργαστεί τόσο σκληρά για να την δημιουργήσετε.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι