espa banner
Το WordPress στην κατασκευή ιστοσελίδων και eshop

Παρακαλώ αξιολογήστε


1. Ευέλικτο και προσαρμόσιμο για μεταβαλλόμενες ανάγκες

Το WordPress χρησιμοποιείται για τη λειτουργία μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, τη διαχείριση μικρών επιχειρήσεων και τη δημιουργία προσωπικών ιστολογίων. Οι ιστότοποι WordPress μπορούν να περιέχουν καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου με πλήρεις υπηρεσίες, να παρουσιάζουν ένα χαρτοφυλάκιο ή να φιλοξενούν ένα κοινωνικό δίκτυο.

2. Φιλικό προς τον χρήστη ακόμη και για αρχάριους

Ένας ιστότοπος WordPress μπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμη και χωρίς καμία τεχνική εξειδίκευση. Το μόνο που χρειάζεται ένας χρήστης είναι ένα όνομα τομέα (domain name) και ένας λογαριασμός φιλοξενίας ιστού (hosting). Το WordPress μπορεί να εγκατασταθεί μέσω του παρόχου φιλοξενίας ή να μεταφορτωθεί απευθείας από το WordPress.org. Από εκεί, ένας διαισθητικός και εύκολος στη διαχείριση πίνακας ελέγχου διαχειριστή έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να προσαρμόσετε την επικεφαλίδα και τη διάταξη ενός ιστότοπου και να ξεκινήσετε τη δημιουργία σελίδων και αναρτήσεων αμέσως.

3. Τα θέματα (themes) προσφέρουν πολλαπλές επιλογές

Τα θέματα του WordPress προσφέρουν στους χρήστες μια σειρά επιλογών για τη βελτίωση της εμφάνισης και των λειτουργιών ενός νέου ιστότοπου, χάρη στον μεγάλο και αυξανόμενο βασικό κατάλογο και των premium θεμάτων του. Πολλά από αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα μέσω του marketplace του WordPress και χιλιάδες άλλα μπορούν να αγοραστούν μέσω άλλων σχεδιαστών από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των θεμάτων ζωντανά και να εγκαταστήσετε ανά πάσα στιγμή για να αλλάξετε την εμφάνιση και τη διάταξη ενός ιστότοπου WordPress.

4. Πρόσθετα που επεκτείνουν τη λειτουργικότητα

Το WordPress περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός βασικού ιστότοπου, αλλά πολλοί χρήστες θέλουν πιο εξειδικευμένες λειτουργίες που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες ανάγκες ενός ιστότοπου. Ο κατάλογος πρόσθετων του WordPress περιλαμβάνει εκατοντάδες πρόσθετα (μικρά κομμάτια κώδικα σχεδιασμένα για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών) που επιτρέπουν στους χρήστες να προσθέτουν λειτουργίες όπως καλάθια αγορών, γκαλερί, φόρμες επικοινωνίας και άλλα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν εκατοντάδες προσαρμοσμένες προσθήκες από τρίτους προγραμματιστές. Τα πρόσθετα μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν και να απεγκατασταθούν όπως απαιτείται καθώς εξελίσσεται ένας ιστότοπος.

5. Οι ιστότοποι WordPress έχουν υψηλή κατάταξη

Η δυνατότητα αναζήτησης είναι το κλειδί για την υψηλή κατάταξη στο Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Οι ιστότοποι WordPress τείνουν να κατατάσσονται ψηλά για τις λέξεις-κλειδιά τους, κυρίως επειδή ενημερώνονται συνεχώς και επειδή το WordPress περιλαμβάνει μια ποικιλία εργαλείων για τη βελτιστοποίηση περιεχομένου για SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης).

6. Οι ιστότοποι WordPress είναι φιλικοί σε κινητές συσκευές (responsive)

Η απόκριση για κινητά είναι επίσης ένας παράγοντας στην κατάταξη της Google, επομένως οι ιστότοποι πρέπει να φαίνονται καλοί σε οποιαδήποτε συσκευή. Το WordPress προσφέρει μια ποικιλία αποκριτικών σχεδίων θεμάτων και οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν έναν στατικό ιστότοπο να ανταποκρίνεται με προσθήκες και προσαρμογές σε αρχεία θεμάτων.

7. Οι ιστότοποι WordPress έχουν ενσωματωμένο ιστολόγιο

Δεδομένου ότι το WordPress είναι ένα λογισμικό συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS), έχει πολλαπλές δυνατότητες που διευκολύνουν τη δημοσίευση περιεχομένου. Ένα από αυτά είναι η λειτουργία ιστολογίου στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή, ανά πάσα στιγμή, έτσι ώστε οι χρήστες που θέλουν να προσθέσουν ένα ιστολόγιο στον ιστότοπό τους να μην χρειάζεται να το δημιουργήσουν ξεχωριστά.

8. Η κοινότητα του WordPress προσφέρει υποστήριξη

Επειδή το WordPress είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, υποστηρίζεται από κοινότητες που αγαπούν το WordPress σε όλο τον κόσμο. Αυτή η κοινότητα είναι υπεύθυνη για την πραγματοποίηση αλλαγών και τη διατήρηση του WordPress ενημερωμένο και ασφαλές.

Το WordPress χρησιμοποιείται από πάνω από το 30% των ιστοτόπων που βασίζονται σε CMS παγκοσμίως και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί. Το WordPress καθιστά τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία ενός ιστότοπου διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρήστη, όχι μόνο σε έμπειρους προγραμματιστές. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να υποστηρίξουν εξίσου έναν μικρό προσωπικό ιστότοπο όσο και μια μεγάλη περίπλοκη εταιρική σελίδα. Με μια σειρά λειτουργιών, όπως θέματα και πρόσθετα που έχουν σχεδιαστεί για να επεκτείνουν τις λειτουργίες του, το WordPress λειτουργεί για όλα τα είδη των σελίδων.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι