espa banner
τάσεις στο web design για το 2022

Παρακαλώ αξιολογήστε


Οι τάσεις στον web design είναι κυκλικές, αλλά το 2022 μπορεί να ξεχωρίζει για διάφορους λόγους. Ναι, τρέχοντα γεγονότα όπως η πανδημία παίζουν ρόλο, αλλά εκτός αυτού, οι κινητές συσκευές συνεχίζουν να γίνονται όλο και πιο ισχυρές και η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια έχουν γίνει κορυφαίες για τους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρείται ότι την χρονιά αυτή, οι ιστότοποι που θα διορθώσουν την πορεία τους προς τη σαφήνεια, το άνοιγμα και την απλότητα είναι οι ιστότοποι που θα κερδίσουν έδαφος στην αγορά. 

Πιο συγκεκριμένα, αυτές είναι οι 5 τάσεις web design ιστοσελίδων που θεωρείται ότι θα διαμορφώσουν το 2022, αλλά και ο τρόπος που μπορείτε να ξεκινήσετε να τις ακολουθείτε.

1. Sharing not telling

Πρόκειται για μια τάση ή απλά για μια διαχρονική συμβουλή; Το να εμπνέετε τους ανθρώπους με το μήνυμά σας σημαίνει να τους προσελκύετε με οπτικά στοιχεία και αλληλεπιδράσεις που εκπλήσσουν. Στο 2022, θα βλέπετε περισσότερα βίντεο και κινούμενα σχέδια στο φόντο, τα οποία εμπλέκουν το μυαλό του επισκέπτη, θα προσθέσουν απαλή κίνηση στη σελίδα σας και θα βοηθήσουν τους επισκέπτες να ασχοληθούν με τις λέξεις και τα μηνύματα.

Οι micro-animations είναι ένας επίσης τρόπος για να δώσετε ζωή και ενέργεια στις σελίδες.

Πιο συγκεκριμένα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την απεικόνιση πολύπλοκων εννοιών και διαδικασιών με απλό, εύπεπτο τρόπο. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπερβολικά, τα απλά και εκλεπτυσμένα κινούμενα σχέδια απεικονίζουν το μήνυμά σας με τρόπο που οι λέξεις δεν θα μπορούσαν ποτέ να το απεικονίσουν.

2. Απλότητα

Λιγότερες λέξεις, ήρεμα χρώματα, ζωντανές εικόνες και πολύ σαφή μηνύματα θα είναι η τάση της χρονιάς. Ο σχεδιασμός των σελίδων θα έχει την τάση προς εμπειρίες, οι οποίες θα ενθαρρύνουν τον χρήστη να εξερευνήσει βαθύτερα, αντί να υπάρχουν όλα μπροστά σε μια σελίδα. Θα είναι απλουστευμένα μηνύματα που προκαλούν τον επισκέπτη να θέλει να μάθει περισσότερα, αντί για πολύπλοκες συζητήσεις που αφήνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται υπερφόρτωση πληροφοριών.

Σε αντίθεση με μερικά χρόνια πριν, όταν οι web designers έτειναν προς πράγματα όπως τα infographics – σφιχτά σχεδιασμένα, με έμφαση στην τυπογραφία, συμπυκνωμένο χώρο – ο σχεδιασμός το 2022 θα ενσωματώνει περισσότερο χώρο και ήπια κίνηση. Αυτό εξακολουθεί να σας επιτρέπει να μεταφέρετε πληροφορίες – αλλά με τρόπο που αποκαλύπτει και επεκτείνει, αντί να είναι τόσο συμπυκνωμένος και συντριπτικός.

3. Η ασφάλεια

Οι τάσεις του σχεδιασμού eshop / ιστοσελίδων εξελίσσονται ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ασφαλείς  και οι ιστότοποι προσαρμόζουν το σχεδιασμό τους για να δώσουν στους ανθρώπους χώρο, να μειώσουν το άγχος και να νιώσουν άνετα και ασφαλείς.

Για παράδειγμα, υπάρχουν ιστοσελίδες που ενσωματώνουν περισσότερες εικόνες που παραπέμπουν σε εξωτερικούς χώρους και σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη διακόσμηση του σπιτιού. Η ενσωμάτωση φυσικών, οργανικών σχημάτων βοηθά τη σελίδα να αισθάνεται μοναδική, εμπνευσμένη και ζωντανή. Θέλετε να βοηθήσετε τους επισκέπτες σας να νιώσουν ότι βρίσκονται σε έναν νέο χώρο – αλλά είναι εξίσου ασφαλείς με το σπίτι τους. Τα σχέδια που μοιάζουν ευρύχωρα και φιλόξενα θα συμβάλλουν στην αίσθηση ασφάλειας και προστασίας των επισκεπτών σας.

4. Προσαρμογή και προσβασιμότητα

Σχετικά με το θέμα της προσαρμογής, η προσβασιμότητα είναι ένα ολοένα και πιο σημαντικό στοιχείο του σχεδιασμού ιστοσελίδων, καθώς οι συσκευές μας δημιουργούν περισσότερες διευκολύνσεις για επισκέπτες με οπτικές ή ακουστικές δυσκολίες. Με την πάροδο των ετών, ο σχεδιασμός του διαδικτύου έχει προσθέσει πολλαπλές έννοιες αλλά τελικά η προσβασιμότητα πρέπει να ενσωματωθεί στη διαδικασία σχεδιασμού από την αρχή, όπως ακριβώς και η ασφάλεια και ο αγνωστικισμός συσκευών. Η ανάπτυξη ιστοτόπων είναι μια ολιστική διαδικασία όπου συναντώνται το περιεχόμενο και οι τεχνικές ανάγκες και η προσβασιμότητα είναι ισότιμη με την ασφάλεια, το σχεδιασμό και τη στρατηγική περιεχομένου για να φτάσει το μήνυμά σας σε όλους.

5. Θετική σκέψη

Οι πολιτισμικές νοοτροπίες κινητοποιούν τις τάσεις του σχεδιασμού. Υπάρχουν πολλές αρνητικές σκέψεις και νοοτροπίες που θολώνουν και μπερδεύουν το σύγχρονο Διαδίκτυο. Η υπερφόρτωση με πληροφορίες είναι διαδεδομένη και πλήττει την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε και να κατανοούμε τις εμπειρίες μας.

Οι επιτυχημένοι ιστότοποι από το 2022 και μετά θα αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο δημιουργώντας εμπειρίες που βοηθούν τον χρήστη και δημιουργούν θετική σκέψη και καλή θέληση. Τα θέματα της ανάκαμψης και της ανάπτυξης προωθούνται με σαφή μηνύματα και εμπνευσμένες εικόνες. Αυτές οι τάσεις έχουν ως στόχο να βοηθούν τους επισκέπτες σας αντί να τους κατευθύνουν, γεγονός που θα τους βοηθήσει να σκέφτονται θετικά για τον ιστότοπό σας και τη σχέση τους μαζί σας.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι