espa banner

Παρακαλώ αξιολογήστε


Όνομα, διεύθυνση, αριθμός κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εάν είναι σχετικό, συμπεριλάβετε επίσης το προφίλ σας στο LinkedIn ή τον ιστότοπο ιστολογίου όπου οι εργοδότες μπορούν να μάθουν περισσότερα για εσάς.

Στόχος – σε 1 ή 2 προτάσεις, συνοψίστε και τονίστε τα βασικά χαρακτηριστικά σας και την προβλεπόμενη μελλοντική σταδιοδρομία σας. Τα λόγια σας πρέπει να ρέουν απρόσκοπτα – αποφεύγοντας το κλισέ και την περιττή υπερβολή.

Ιστορικό Απασχόλησης & Εργασιακή Εμπειρία

Τοποθετήστε το αυτό πριν από την Εκπαίδευση, εάν εργάζεστε για λίγο. Ξεκινήστε με την πιο πρόσφατη δουλειά σας πχ ”κατασκευή ιστοσελίδων”, περιγράφοντας συνοπτικά την εμπειρία σας σε κουκίδες.

Εκπαίδευση και Κατάρτιση

– ξεκινήστε με τα πιο πρόσφατα προσόντα σας και επιστρέψτε σε αυτά που λάβατε στο σχολείο.

Γλωσσική επάρκεια

– εάν μιλάτε περισσότερες από 1 γλώσσα, αυτό το στοιχείο διακρίνει το βιογραφικό σας σημείωμα εάν υποβάλλετε αίτηση για εργασία σε διεθνή εταιρεία

Επιτεύγματα

– συμπεριλάβετε τα ακαδημαϊκά / επαγγελματικά σας επιτεύγματα για να ξεχωρίσετε από άλλους υποψηφίους.

Ενδιαφέροντα

– συμπεριλάβετε αυτό εάν σχετίζεται με τις ήπιες δεξιότητες που απαιτούνται για την εργασία.

Αναφορές

– ονομάστε δύο άτομα (όχι συγγενείς), μαζί με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου τους, τα οποία μπορεί να επικοινωνήσει ο εργοδότης για μια αναφορά.

Πώς πρέπει να γράψω το βιογραφικό;

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες συμβουλές βιογραφικού σημειώματος, αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις βασικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να φρεσκάρετε τις ικανότητές σας αυτή τη στιγμή:

Το βιογραφικό σας σημείωμα θα πρέπει να αποδεικνύει το μοναδικό μείγμα δεξιοτήτων και εμπειρίας σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει παραδείγματα εμπορικής επιτυχίας, επίλυσης προβλημάτων ή επιτευγμάτων διαχείρισης.

Κρατήστε το απλό. Η επιλογή της γραμματοσειράς και της διάταξης είναι το κλειδί για να βεβαιωθείτε ότι ένας επίδοξος εργοδότης συνεχίζει να διαβάζει το βιογραφικό σας σημείωμα.

Μην είστε γενικοί. Υπολογίστε ποιος ή για ποιον κλάδο προορίζεται το βιογραφικό σας σημείωμα και προσαρμόστε το για να επισημάνετε τις σωστές πτυχές της εμπειρίας σας για αυτούς.

Ελέγξτε και ελέγξτε ξανά. Αποφύγετε τα σφάλματα με κάθε κόστος. Αυτό σημαίνει ορθογραφικά λάθη, ημερομηνίες που έρχονται σε διένεξη μεταξύ τους και εσφαλμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό τηλεφώνου.

Ενημερωμένη έκδοση. Η απενεργοποίηση ενός παλιού βιογραφικού σημειώματος θα φαίνεται αντιεπαγγελματική, οπότε βεβαιωθείτε ότι το δικό σας ενημερώνεται τακτικά για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις οποιωνδήποτε θέσεων εργασίας βλέπετε να διαφημίζονται.

Χρησιμοποιήστε ένα πρότυπο. Ακολουθώντας ένα πρότυπο βιογραφικού σημειώματος δεν περιορίζετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να εκφραστείτε, αλλά θα διαπιστώσετε ότι το βιογραφικό σας γίνεται πιο ευανάγνωστο και καλύπτει όλες τις πιο σημαντικές πτυχές του ιστορικού εργασίας σας. Μπορείτε να βρείτε πρότυπα βιογραφικού δωρεάν στις πλατφόρμες Google docs και Canva.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις συμβουλές, το βιογραφικό σας σημείωμα θα δημιουργήσει τη σωστή εντύπωση και θα βοηθήσει το δικό σας να φτάσει στην κορυφή του σωρού με αποτέλεσμα να είστε πολύ πιο πιθανό να κληθείτε για συνέντευξη.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι