espa banner

Παρακαλώ αξιολογήστε


Ένα πρόγραμμα affiliate marketing είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε έσοδα από την ιστοσελίδα σας. Στην πραγματικότητα, είναι ένα μέσο που συνδέει του διαδικτυακούς λιανοπωλητές με άλλες ιστοσελίδες που μπορούν να τους αποφέρουν τους πελάτες που αυτοί αποζητούν με αντάλλαγμα μια προμήθεια. 

Τέτοιου είδους προγράμματα προσφέρουν σημαντικό αριθμό ωφελειών για τους κατόχους των ιστοσελίδων. Αρχικά, σας επιτρέπουν να παρουσιάσετε στους επισκέπτες προϊόντα ή υπηρεσίες για τις οποίες πιθανόν ενδιαφέρονται χωρίς να είναι απαραίτητο να έχετε την υποδομή για να τους τα πουλήσετε εσείς οι ίδιοι. Στην πραγματικότητα, εσείς απλά τοποθετείτε ένα banner ή ένα κείμενο για το προϊόν του διαφημιζόμενου, χωρίς την απαίτηση για παραγγελίες προς αυτόν ή οποιουδήποτε είδους συμβολή στη διαδικασία της ηλεκτρονικής πώλησης. Αν ένας επισκέπτης πραγματοποιήσει αγορά καθοδηγούμενος από τη διαφήμιση στην ιστοσελίδα σας, τότε λαμβάνετε προμήθεια. Φαινομενικά, μια πράξη που απαιτεί μικρό μερίδιο δράσης από πλευράς σας μπορεί να έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη. 

Ωστόσο, τα προγράμματα affiliate marketing συνοδεύονται και από ορισμένα ρίσκα. Παρακάτω θα βρείτε 10 πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν και να προσέχετε ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε αυτού του είδους τα προγράμματα για να δημιουργήσετε έσοδα από την ιστοσελίδα σας. 

 1. Κατάσταση που κερδίζεις ή χάνεις
  Για να βρείτε το πρόγραμμα affiliate marketing που ταιριάζει και μπορεί να είναι αποδοτικό στην ιστοσελίδα σας απαιτείται αρκετός χρόνος και σημαντική προσπάθεια όπως και με την προώθηση – κατασκευή ιστοσελίδων. Πρέπει να αναζητήσετε τα κατάλληλα προϊόντα & υπηρεσίες που θα έχουν απήχηση στο στοχευόμενο κοινό. Δεν πρέπει να θεωρείτε αδύνατο να διαφημίζετε ακόμα και μεγάλα brands αλλά να δυσκολεύεστε να αποκτήσετε κάποιο εισόδημα. Η επιτυχία μέσω του affiliate marketing απαιτεί αναζήτηση, δοκιμές, προωθητικές ενέργειες και ξανά δοκιμές. 
 2. Πολλές αντιδράσεις, λίγα έσοδα
  Ακόμα και αν θεωρούμε ότι κάποιες διαφημίσεις θα έχουν απήχηση στο κοινό μας είναι πιθανό αυτό να μην αποτυπώνεται στα νούμερα των εσόδων μας. Με ένα μη λειτουργικό affiliate πρόγραμμα στην ουσία παρέχετε δωρεάν διαφήμιση στην ιστοσελίδα σας με χιλιάδες ή και εκατομμύρια αντιδράσεις χωρίς έσοδα, καθώς δεν ολοκληρώνεται η πράξη της αγοράς. Πρέπει να ελέγχετε τακτικά των αριθμό των αντιδράσεων των οποίων προσφέρετε στο πρόγραμμα και να υπολογίσετε ποια θα ήταν τα έσοδά σας αν χρησιμοποιούσατε ένα διαφημιστικό πρόγραμμα που επιβραβεύει το κόστος ανά αντίδραση σε σύγκριση με το πρόγραμμα affiliate marketing. Με αυτό τον τρόπο, ελέγχετε καλύτερα ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να αυξήσετε τα έσοδα μέσω της ιστοσελίδας σας. 
 3. Απαιτείται στρατηγική πωλήσεων
  Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να λάβετε προμήθεια μια συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος είναι να δημιουργήσετε σελίδες στην ιστοσελίδα σας αποκλειστικά αφιερωμένες στο affiliate program και εκεί να παρουσιάζετε τα πλεονεκτήματα των προϊόντων ή υπηρεσιών των συνεργατών του προγράμματος. 
 4. Κίνδυνος να μην λάβετε την προμήθειά σας
  Πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος ο συνεργάτης να είναι αναξιόπιστος και παρόλες τις δεσμεύσεις ή υποσχέσεις που έδωσε στην αρχή της συνεργασίας  να μην σας καταβάλλει την προμήθεια που συμφωνήθηκε.
 5. Ευθύνη να αποζητήσετε οι ίδιοι τις προμήθειές σας
  Ακόμα και αν συμμετέχετε σε μεγάλα προγράμματα affiliate marketing είναι πιθανό να πρέπει να παρακάμψετε την πλατφόρμα και να απευθυνθείτε απευθείας στον διαφημιζόμενο για να σας καταβάλλει την προμήθειά σας. 
 6. Η προμήθεια μπορεί να ανακληθεί
  Μπορεί μια μέρα να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και να δείτε ότι έχετε 100 € από προμήθειες και την επόμενη ημέρα αυτά να έχουν γίνει 20 €. Τι συνέβη; Πολλές φορές, σε προγράμματα affiliate marketing το ποσό που εμφανίζεται δεν είναι αυτό που θα λάβετε τελικά. Ορισμένοι διαφημιστές ενδέχεται να ανακαλέσουν ένα μέρος του ποσού διότι εντόπισαν ότι κάποιες ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από τους καταναλωτές δεν έγιναν τελικά, για παράδειγμα δεν άφησαν τα στοιχεία της κάρτας τους ή δεν πραγματοποίησαν μια αγορά εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.
 7. Η δομή που ορίζει το μέγεθος της προμήθειας μπορεί να αλλάξει
  Δυστυχώς, οι διαφημιζόμενοι σε ένα πρόγραμμα affiliate marketing μπορούν πολύ εύκολα να αλλάξουν τη δομή με την οποία ορίζουν την απόδοση προμήθειας. Με τον τρόπο αυτό, ένας συνεργάτης μπορεί με μια αλλαγή από σημαντική πηγή εσόδων να αποφέρει τελικά ελάχιστα έσοδα. 
 8. Τα έσοδα μπορεί να σταματήσουν ξαφνικά
  Αυτό, δυστυχώς, είναι ένα συχνό φαινόμενο. Δεν οφείλεται σε κάτι που κάνατε εσείς και ορισμένοι ειδικοί εικάζουν ότι μπορεί να οφείλεται σε ξεκαθάρισμα ή διαγραφή cookies, ελαττωματική λειτουργία αυτών ή απλά σε παιχνίδι των διαφημιζόμενων.  
 9. Ανέντιμοι συνεργάτες μπορεί να «κλέψουν» την προμήθειά σας
  Κάποιοι συνεργάτες μπορεί να χρησιμοποιήσουν μεθόδους νόθευσης των cookies. Ουσιαστικά, επιτυγχάνουν να αποδώσουν clicks χρηστών σε διαφορετικά links από τα πραγματικά. Επομένως, αντί να εμφανιστεί μια πώληση μέσω της ιστοσελίδας σας εμφανίζεται μέσω link που διαχειρίζονται οι ίδιοι και έτσι εσείς χάνετε την προμήθειά σας.   
 10. Εναλλάξτε πλατφόρμες & κάντε δοκιμές
  Πρέπει να είστε σε εγρήγορση για κάθε είδους απάτη που μπορείτε να συναντήσετε. Κάντε αρκετές δοκιμές για να βρείτε ποια στρατηγική μπορεί να σας επιφέρει περισσότερα έσοδα. Αφήστε προγράμματα που δεν σας ικανοποιούν και σταματήστε να προβάλετε διαφημιζόμενους που συχνά ανακαλούν την προμήθειά σας.

Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι