Παρακαλώ αξιολογήστε


Ονομα τομέα, Φιλοξενία, Περιεχόμενο. Αυτά είναι τα τρία βασικά στοιχεία για την τοποθέτηση του ιστότοπού σας στο Διαδίκτυο.

Με όλες τις διαφορετικές επεκτάσεις ονομάτων τομέα, όρους εγγραφής, πακέτα φιλοξενίας και τεχνικές ορολογίες (π.χ. FTP, SMTP, PHP κ.λπ.), το απλό όραμα του διαδικτυακού σας ιστότοπου έχει πλέον μετατραπεί σε κάτι που προκαλεί ανησυχία, σύγχυση και εκφοβισμό.

Θα σας βοηθήσουμε να σπάσετε ολόκληρη τη διαδικασία σε απλά, εύκολα στην παρακολούθηση και κατανοητά βήματα.

1. Ο σκοπός της Ιστοσελίδας σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν την κατασκευή ιστοσελίδων είναι να δημιουργήσετε μια λίστα με τους λόγους για τους οποίους θέλετε μια ιστοσελίδα. Θέλετε έναν ιστότοπο επειδή θέλετε να μοιραστείτε τα γραπτά ή τις φωτογραφίες σας με φίλους ή συγγενείς; Ή θέλετε να πουλήσετε τα προϊόντα σας στο διαδίκτυο;

2. Αποφασίστε για ένα Όνομα

Όταν καθορίσετε τον σκοπό του ιστότοπού σας, τότε θα είναι εύκολο να βρείτε ένα κατάλληλο όνομα τομέα (π.χ. όνομα για τον ιστότοπο). Μην πέσετε στην παγίδα του ότι πολλοί δωρεάν πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων σας δίνουν ένα δωρεάν όνομα ιστότοπου. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι το όνομα του ιστότοπού σας θα είναι παράγωγο του “http://www.serviceprovider.com/subfolder/…/yourMemberID” . Όχι ακριβώς το πιο φιλικό προς το χρήστη ούτε το επαγγελματικό όνομα τώρα.

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα όνομα τομέα δωρεάν. Ενώ υπάρχουν εντελώς δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, οι εγγραφές ονομάτων τομέα δεν είναι δωρεάν. Για να χρησιμοποιήσετε το “http://www.yourname.com” , πρέπει να πληρώσετε το τέλος εγγραφής “.COM Registry”. Αυτή η χρέωση εγγυάται ότι το όνομά σας θα είναι δικό σας για χρήση κατά τη διάρκεια του όρου εγγραφής σας.

Εάν η έκδοση .COM του επιθυμητού ονόματος δεν είναι διαθέσιμη, έχετε την επιλογή να λάβετε τα .NET, .ORG, .BIZ, .US, .INFO ή ακόμα και .CA, .UK κ.λπ. Η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως πηγαίνουν για την έκδοση .NET εάν το .COM δεν είναι διαθέσιμο. Εξαρτάται πλήρως από εσάς. Εάν ο ιστότοπός σας αφορά την κοινή χρήση πληροφοριών, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη το .INFO. Εάν ο ιστότοπός σας προορίζεται για την επιχείρησή σας, τότε το .BIZ θα ήταν επίσης καλό.

3 Οι ανάγκες σας.

Θα περιμένετε πολλούς επισκέπτες την ημέρα; Έχετε πολλές φωτογραφίες ή αρχεία για κοινή χρήση με τους επισκέπτες σας; Εάν ναι, τότε μεγάλο εύρος ζώνης και χώρος στο δίσκο θα βρίσκονται στη λίστα αγορών σας.

Εάν δημιουργείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και αποδέχεστε πληροφορίες πιστωτικής κάρτας από τους πελάτες σας, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις προηγμένες επιλογές ασφαλείας (π.χ. πιστοποιητικό SSL).  Εάν αυτός είναι ο πρώτος ιστότοπός σας και απλά πειραματίζεστε, τότε η λίστα σας θα είναι μικρότερη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ένα δωρεάν πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων θα σας προσφέρει τις βασικές ανάγκες για να έχετε έναν ιστότοπο στο διαδίκτυο.

4. Βρείτε μια αξιόπιστη δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας Ιστοσελίδων

Μόλις έχετε μια ιδέα για το τι χρειάζεστε, πρέπει να βρείτε μια αξιόπιστη υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Υπάρχουν πολλά μέρη για να βρείτε έναν πάροχο υπηρεσιών. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για “δωρεάν εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων” στο Google, αλλά έχετε υπόψη σας ότι μόνο και μόνο επειδή μια εταιρεία αναφέρεται στην πρώτη σελίδα του Google δεν σημαίνει ότι είναι 100% ασφαλής και νόμιμη. Είναι πάντα καλύτερο να ψωνίζετε ή να ζητάτε από άτομα για παραπομπές και αναφορές.

Βασικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα δωρεάν σχέδιο υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων:

1. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το δικό σας όνομα τομέα. Και πάλι, δεν θέλετε ένα όνομα ιστότοπου που να είναι “http://www.notyourcompany.com/notyourfolder/…/yourMemberID”

2. Δεν υπάρχουν διαφημιστικά banner

3. Έρχεται με χώρο αποθήκευσης φιλοξενίας ιστοσελίδων (για αρχάριους, 100MB είναι περισσότερο από αρκετό)

4. Έρχεται με εύρος ζώνης / μεταφορά δεδομένων (για αρχάριους, 1000MB είναι άφθονο)

5. Έρχεται με υπηρεσίες email. Με το δικό σας όνομα τομέα, θα θελήσετε να ρυθμίσετε τους λογαριασμούς @ yourdomain.com

Μόλις βρείτε τη δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, τότε μπορείτε να προχωρήσετε και να αρχίσετε να σχεδιάζετε τον νέο σας ιστότοπο και να απολαύσετε τη διασκέδαση και τη χαρά που μπορεί να σας προσφέρει. 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι