espa banner
σημεία προσοχής φιλοξενίας ιστοσελίδων

Παρακαλώ αξιολογήστε


Η δημιουργία ενός ιστότοπου δεν είναι δύσκολη, αλλά κάποιες ορολογίες και έννοιες που σχετίζονται με τη φιλοξενία μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση. Αυτές οι βασικές συμβουλές φιλοξενίας ιστοσελίδων θα βοηθήσουν τους αρχάριους να ενημερωθούν.

Εάν σκέφτεστε, για παράδειγμα, να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο, υπάρχουν διάφορες βασικές πτυχές φιλοξενίας ιστοσελίδων με τις οποίο θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι πριν ξεκινήσετε  την κατασκευή ιστοσελίδων. Παρόλο που είναι σχετικά εύκολο να εγγραφείτε και να χρησιμοποιήσετε το παρεχόμενο λογισμικό δημιουργίας ιστότοπων ενός παρόχου για να δημιουργήσετε γρήγορα ένα ελκυστικό, λειτουργικό webpage, υπάρχουν πολλοί σχετικοί όροι και έννοιες για να ανακαλύψετε. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φιλοξενία ιστοσελίδων πριν ανοίξετε έναν λογαριασμό.

1. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των τύπων φιλοξενίας

Εάν έχετε αφιερώσει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα στον ιστότοπο ενός οικοδεσπότη Ιστού, πιθανότατα έχετε δει όρους όπως κοινή χρήση, VPS, WordPress, cloud και μεταπωλητή. Αντιπροσωπεύουν τους διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας ιστοσελίδων, αλλά δεν τους προσφέρουν όλους οι οικοδεσπότες Ιστού. Επιπλέον, οι τύποι φιλοξενίας διαφέρουν μεταξύ τους με σημαντικούς τρόπους.

Σχεδόν κάθε οικοδεσπότης Ιστού προσφέρει κοινή φιλοξενία, τη φθηνότερη μορφή φιλοξενίας ιστοσελίδων. Με την κοινόχρηστη φιλοξενία, ο ιστότοπός σας μοιράζεται πόρους διακομιστή με πολλούς άλλους ιστότοπους. Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον προϋπολογισμό φιλοξενίας ιστοσελίδων σας μικρό η κοινή φιλοξενία είναι η λύση. Ωστόσο, αυτό το επίπεδο φιλοξενίας είναι πραγματικά το καταλληλότερο για μικρούς ιστότοπους που δεν χρειάζονται τεράστιο εύρος ζώνης. Δεδομένου ότι μοιράζεστε πόρους με άλλους ιστότοπους, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για περιστασιακή επιβράδυνση σε περίπτωση που ένας από τους συντρόφους σας στον ιστότοπο αρχίσει να προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις που αναμένουν μεγάλη επισκεψιμότητα στους ιστότοπούς τους θα πρέπει να επιλέξουν VPS ή αποκλειστική φιλοξενία, καθένα από τα οποία προσφέρει όλο και πιο ισχυρές προδιαγραφές διακομιστή. Η αποκλειστική φιλοξενία τοποθετεί τον ιστότοπό σας σε έναν διακομιστή από μόνος του, ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει την πλήρη ισχύ ενός διακομιστή.

Η φιλοξενία μεταπωλητών σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε τη δική σας επώνυμη επιχείρηση φιλοξενίας ιστοσελίδων χωρίς να ανησυχείτε για την κατασκευή της υποδομής από το μηδέν. Η φιλοξενία WordPress σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο σε ένα περιβάλλον που εξυπηρετεί το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου στον κόσμο. Και φιλοξενία cloud; Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θηρίο που σας επιτρέπει να κλιμακώνετε εύκολα την ισχύ του ιστότοπου σε πολλούς διακομιστές, αν και δεν το προσφέρει κάθε οικοδεσπότης Ιστού.

2. Το εύρος ζώνης δεν είναι το ίδιο με τη μεταφορά δεδομένων

Το “εύρος ζώνης” και η “μεταφορά δεδομένων” χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά για τον καθορισμό του όγκου των δεδομένων που εξυπηρετεί ο ιστότοπός σας στους επισκέπτες, αλλά οι όροι, τεχνικά, δεν έχουν τους ίδιους ορισμούς.

Το εύρος ζώνης αντιπροσωπεύει το συνολικό όγκο των δεδομένων που μπορούν να μεταφερθούν ταυτόχρονα, ενώ η μεταφορά δεδομένων είναι η διακίνηση ή ο πραγματικός όγκος των πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια δεδομένη χρονική περίοδο— συνήθως ένα μήνα. Σκεφτείτε το ως εξής: ένας οικοδεσπότης Ιστού μπορεί να έχει μέγιστο εύρος ζώνης 5GB, αλλά ανάλογα με το πρόγραμμα φιλοξενίας σας, ο ιστότοπός σας μπορεί να επιτρέπει μόνο 1GB μεταφοράς δεδομένων ανά μήνα.

3. Το απεριόριστο δεν είναι πραγματικά απεριόριστο

Οι οικοδεσπότες Ιστού θα σας δελεάσουν να εγγραφείτε στα σχέδια φιλοξενίας ιστοσελίδων τους δελεάζοντάς σας με την υπόσχεση απεριόριστου χώρου αποθήκευσης ή μηνιαίων μεταφορών δεδομένων. Γενικά δεν είναι μια απόλυτα ειλικρινής συμφωνία.

Ο απεριόριστος χώρος αποθήκευσης και οι μεταφορές δεδομένων συνήθως σχετίζονται με κοινά ή σχέδια WordPress και σας επιτρέπουν να τρέχετε  … εντός ορίων. Εάν το ιστολόγιό σας έχει μια σταθερή ροή λογικής επισκεψιμότητας θα είστε σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένετε να ανεβάσετε ή να μεταδώσετε 50 TB δεδομένων ανά ημέρα.

Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους όρους παροχής υπηρεσιών ενός οικοδεσπότη Ιστού ή έναν αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών, για να μάθετε ακριβώς τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε στο πλαίσιο της απεριόριστης προσφοράς του προγράμματός σας.

4. Η ανταλλαγή μονάδας δίσκου/μονάδας σκληρού δίσκου στερεάς κατάστασης

Αν θέλετε να εγγραφείτε για κοινή φιλοξενία ιστοσελίδων, πιθανότατα θα λάβετε ακίνητα στον παραδοσιακό διακομιστή μονάδας σκληρού δίσκου (HDD). Το πλεονέκτημα ενός διακομιστή που βασίζεται σε σκληρό δίσκο είναι ότι μπορεί να προσφέρει μεγάλα ποσά αποθήκευσης φθηνά. Καθώς ανεβαίνεις τη σκάλα φιλοξενίας σε πιο ισχυρές προσφορές, όπως VPS και αφιερωμένες, οι οικοδεσπότες Ιστού θα σας δώσουν την επιλογή να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο σε μια μονάδα δίσκου στερεάς κατάστασης (SSD). Οι διακομιστές που βασίζονται σε SSD είναι μονάδες αποθήκευσης με αστραπιαία ταχύτητα

5. Ένας διακομιστής Linux θα κάνει … Τις περισσότερες φορές

Σχεδόν κάθε οικοδεσπότης Ιστού προσφέρει το Linux ως το λειτουργικό σύστημα που τροφοδοτεί τους διακομιστές του.

Όμως πρέπει να εξεταστεί άμα τα Windows σας ταιριάζουν περισσότερο. Εάν η τοποθεσία σας χρειάζεται τα πλαίσια δέσμης ενεργειών ASP ή ASP.NET, θα πρέπει να εκτελέσετε με το λειτουργικό σύστημα Windows Server. Αυτό συμβαίνει επειδή η δέσμη ενεργειών που γράφετε και οι ιστοσελίδες που παράγετε θα λειτουργούν μόνο σε περιβάλλον που βασίζεται στα Windows.

Υπάρχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα: Οι εφαρμογές της Microsoft, όπως το Office ή το Outlook, ενσωματώνονται εύκολα στο διακομιστή. Το μειονέκτημα; Οι διακομιστές των Windows δεν είναι συμβατοί με το λογισμικό ανοιχτού κώδικα που βασίζεται σε Linux, εκτός εάν κάνετε κάποια διόρθωση.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι