espa banner
τεχνολογία ιστοσελίδων και μέλλον

Παρακαλώ αξιολογήστε


Είναι προφανές ότι τα ρομπότ είναι εδώ για να μείνουν. Και κάνουν όλο και περισσότερα είδη εργασίας που μόνο οι άνθρωποι μπορούσαν να κάνουν στο παρελθόν.

Ωστόσο, οι μηχανές δεν έχουν αποκτήσει κάποιες δεξιότητες και ικανότητες που παραμένουν απαραίτητες για την ανθρώπινη αλληλεπίδραση , όπως η προώθηση και κατασκευή ιστοσελίδων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η AI δεν θα έχει ποτέ ενσυναίσθηση με επιτυχία. Αλλά προς το παρόν, οι άνθρωποι έχουν αυτό το πλεονέκτημα.

Είτε είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης, στέλεχος ή εισέρχεστε στην αγορά εργασίας, θέλετε να καλλιεργήσετε και να ενισχύσετε ορισμένες βασικές ανθρώπινες δεξιότητες που θα βελτιώσουν την επιχείρησή σας και θα διασφαλίσουν την αυξανόμενη αξία σας σε οποιονδήποτε οργανισμό. Οι άνθρωποι και οι μηχανές λειτουργούν καλύτερα όταν συνεργάζονται και αυτό θα γίνει το νέο φυσιολογικό. Όπως κάθε ομάδα, διαφορετικά μέλη φέρνουν διαφορετικές δεξιότητες και προοπτικές στο τραπέζι.

1. Βελτιώστε την κριτική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων

Οι μηχανές κάνουν αυτό που έχουν προγραμματιστεί να κάνουν. Δεν μπορούν να εκτιμήσουν μια κατάσταση και να κατανοήσουν τα πολλά πολιτιστικά και συναισθηματικά περιβάλλοντα που συχνά θα επηρεάσουν σημαντικά την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για οποιοδήποτε δεδομένο πρόβλημα. Τα περισσότερα προβλήματα που πρέπει να λυθούν είναι ακατάστατα, και μόνο τα ανθρώπινα όντα μπορούν να διαπραγματευτούν έναν τόσο ασταθές περιβάλλον εννοιών και συνεπειών. Με τόσες πολλές διαθέσιμες πληροφορίες – η αλήθεια ή η χρησιμότητα των οποίων είναι συχνά αμφισβητήσιμη – το να μπορείς να σκεφτείς κριτικά και να αξιολογήσεις την αξιοπιστία και την αξία σε πολύπλευρα και ρευστά πλαίσια είναι μια ουσιαστική ικανότητα για επιτυχία τόσο στην επιχείρηση όσο και στη ζωή.

2. Ενισχύστε τη συναισθηματική σας νοημοσύνη (EQ ή EI)

Ο όρος «συναισθηματική νοημοσύνη» αποτελείται από τέσσερις τομείς: αυτογνωσία, αυτοδιαχείριση, κοινωνική ευαισθητοποίηση και διαχείριση σχέσεων. Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε την έρευνά σας και γνωρίστε άλλους ανθρώπους. Μάθετε για μια κουλτούρα, είτε πρόκειται για την εταιρεία στην οποία εργάζεστε (ή θέλετε να εργαστείτε) είτε για το πολιτιστικό υπόβαθρο των διαχειριστών, συναδέλφων, συνεργατών  ή πελατών σας.

3. Αυξήστε την ενσυναίσθηση σας

Πιθανότατα έχετε ακούσει την ενσυναίσθηση που αναφέρεται πολύ τελευταία, ειδικά όσον αφορά την εμπειρία των πελατών, την εμπειρία των εργαζομένων και γενικά τη βελτίωση της οργανωτικής και επιχειρηματικής απόδοσης και παραγωγικότητας. Η έρευνα υποστηρίζει την επιχειρηματική υπόθεση για ενσυναίσθηση που επιτρέπει ουσιαστική επικοινωνία, οικοδόμηση εμπιστοσύνης με υπαλλήλους, συναδέλφους, συνεργάτες και πελάτες. Αυτό φυσικά σχετίζεται με τη συναισθηματική σας νοημοσύνη. Προχωρήστε το EQ σας ένα βήμα παραπέρα από τη γνώση των πολιτιστικών κανόνων και των αποδεκτών πρακτικών έως την κατανόηση και τον σεβασμό των προοπτικών και των συναισθημάτων των άλλων.

4. Ενημερώστε συνεχώς τις ανθρώπινες δεξιότητες και γνώσεις σας

Η ενημέρωση σχετικά με τις δεξιότητες και τις τεχνολογίες στον τομέα ή την πειθαρχία σας είναι το ελάχιστο. Αναζητήστε έναν μέντορα. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας. Για να προχωρήσετε μπροστά, είναι ζωτικής σημασίας να επεκτείνετε τις δεξιότητες σας, να αποκτήσετε νέες ικανότητες και να κοιτάξετε μπροστά για να μάθετε πού αναπτύσσονται οι τεχνολογίες. Όλο και περισσότερο, αυτό περιλαμβάνει την επίγνωση ευρύτερων κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών πλαισίων, τα οποία όλα συντελούν στην ενσυναίσθηση σας, στο EQ σας και, τελικά, στην ικανότητά σας να συνεργάζεστε με άλλους σε μια συνεχώς διευρυμένη και διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι