espa banner
συμβουλές κατασκευής ιστοσελίδων που ξεχωρίζουν

Παρακαλώ αξιολογήστε


Όσον αφορά το σχεδιασμό ιστοσελίδων, υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά στυλ και κατευθύνσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στην σχεδίαση του ιστότοπόυ σας: μπορεί να είναι οπουδήποτε από αριστοκρατικό έως μινιμαλιστικό, από παιχνιδιάρικο και ζωντανό έως κομψό και μοντέρνο.

Ενώ η τελική σας εμφάνιση και αίσθηση πρέπει να αποπνέει το προσωπικό σας στυλ, τη γραμμή εργασίας και την ταυτότητα της επωνυμίας, υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που ισχύουν πάντα.

Η εξαιρετική σχεδίαση ιστού τροφοδοτεί την εμπειρία και τη λειτουργικότητα του χρήστη σας. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει πέντε απλές συμβουλές για την κατασκευή ιστοσελίδων για να βοηθήσουμε τον ιστότοπό σας να είναι αποτελεσματικός και συναρπαστικός:

1.Διατηρήστε την αρχική σας σελίδα μινιμαλιστική και χωρίς ακαταστασία

Η αρχική σελίδα του ιστότοπού σας πρέπει να κοινοποιεί το κεντρικό σας μήνυμα αμέσως. Σε τελική ανάλυση, διαβάζουμε σπάνια κάθε λέξη σε έναν ιστότοπο. Αντ ‘αυτού, σαρώνουμε γρήγορα τη σελίδα, επιλέγοντας βασικές λέξεις, προτάσεις και εικόνες. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις γνωστές συμπεριφορές, είναι καλύτερο να προσελκύσετε συναισθηματικά παρά να μετράτε τις λέξεις.

Όσο λιγότεροι επισκέπτες πρέπει να διαβάσουν, να κάνουν κλικ ή να θυμηθούν, τόσο καλύτερα θα είναι σε θέση να επεξεργαστούν και να αξιολογήσουν το περιεχόμενό σας. Σχεδιάζοντας για μείωση της προσοχής, είναι πιο πιθανό οι χρήστες να κάνουν ό, τι σκοπεύετε να κάνουν.

2. Σχεδιασμός με γνώμονα την οπτική ιεραρχία

Η ιεραρχία είναι μια σημαντική αρχή σχεδιασμού που βοηθά στην προβολή του περιεχομένου σας με σαφή και αποτελεσματικό τρόπο. Μέσω της σωστής χρήσης της ιεραρχίας, θα μπορείτε να κατευθύνετε την προσοχή των επισκεπτών του ιστότοπου σε ορισμένα στοιχεία σελίδας κατά σειρά προτεραιότητας, ξεκινώντας από το πιο σημαντικό κομμάτι.

Μόλις δημιουργήσετε μια σαφή ιεραρχία για τις πληροφορίες σας, οι αναγνώστες δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν ασυνείδητα τα βήματα που έχετε αφήσει για αυτούς. Στη συνέχεια, εφαρμόστε χρώμα, αντίθεση για περαιτέρω έμφαση, παραμένοντας προσεκτικοί σχετικά με το τι προσελκύει τη μεγαλύτερη προσοχή και βεβαιωθείτε ότι είναι πάντα σκόπιμο.

3. Δημιουργήστε ευανάγνωστο περιεχόμενο ιστότοπου

Η «αναγνωσιμότητα» μετρά πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να αναγνωρίζουν λέξεις, προτάσεις και φράσεις. Όταν η αναγνωσιμότητα του ιστότοπού σας είναι υψηλή, οι χρήστες θα μπορούν να σαρώσουν χωρίς κόπο ή να τα διαβάσουν εύκολα. Με αυτόν τον τρόπο, η λήψη των πληροφοριών γίνεται αβίαστη.

4. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι εύκολος στην πλοήγηση

Μπορεί να είναι στη φύση σας να κάνετε κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό, αλλά η πλοήγηση στον ιστότοπο δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να πειραματιστείτε. Θέλετε οι χρήστες σας να βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Επιπλέον, ένας ιστότοπος με σταθερή πλοήγηση βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριάσουν το περιεχόμενό σας βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία χρήστη:

5. Μείνετε φιλικοί προς κινητά

Όλοι οι επισκέπτες του ιστότοπού σας θα πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν τον επαγγελματικό σας ιστότοπο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ανεξάρτητα από τη συσκευή στην οποία περιηγούνται. Όταν σχεδιάζετε έναν ιστότοπο, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη και να δημιουργείτε μια φιλική προς κινητά έκδοση του ιστότοπού σας, έτσι ώστε να μπορείτε να συμβαδίζετε με τις ανάγκες των χρηστών σας.

Ανατρέξτε στην έκδοση για κινητά του ιστότοπού σας, ενώ βάζετε τον εαυτό σας στη θέση του χρήστη και δοκιμάστε κάθε σελίδα, ενέργεια και κουμπί χρήστη.

Ο ιστότοπός σας για κινητά θα πρέπει να είναι καθαρότερος και λιγότερο φορτωμένος με πληροφορίες, από την έκδοση που προορίζεται για τον υπολογιστή σας, οπότε σκεφτείτε να ελαχιστοποιήσετε τα στοιχεία σελίδας και να μειώσετε ορισμένα στοιχεία, όπως το μενού. Υπάρχουν επίσης μοναδικές δυνατότητες για κινητά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε τη σχεδίαση.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι