espa banner
προώθηση ιστοσελίδων επιχειρήσεων για το 2021

Παρακαλώ αξιολογήστε


H πανδημία έπληξε πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ακόμα χειρότερα οδήγησε ορισμένες επιχειρήσεις να κλείσουν οριστικά. Με τη νέα χρονιά  πού μπήκε, κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει.  Σαν ιδιοκτήτης επιχειρήσεων όμως,  πρέπει να σχεδιάσετε και να ενισχύσετε την επιχείρησή σας όσο το δυνατόν περισσότερο για να είστε προετοιμασμένοι.

 Κάθε μέρα δημιουργούνται καινοτόμες υπηρεσίες που απλοποιούν τη διαδικασία αγοράς για  το καταναλωτικό κοινό.  Αν δεν βοηθήσετε και δεν διευκολύνετε τη ζωή των πελατών σας, ενδέχεται να διακινδυνεύσετε να τους χάσετε από  επιχειρήσεις που θα το κάνουν. Με λίγα λόγια,  αν θέλετε να γίνετε ηγέτης στον κλάδο,  πρέπει να  καινοτομήσετε. Αυτό περιορίζει το μάρκετινγκ, την παράδοση προϊόντων, τη διατήρηση πελατών κ.λπ.

Το 2021 είναι μια διαφορετική χρονιά και πιθανότατα θα έχει νέες προκλήσεις. Παρακάτωακολουθούν πέντε συμβουλές επιβίωσης για την επιχείρησή σας.

1. Μείνετε στο μυαλό των πελατών σας

Το μάρκετινγκ είναι πολύ σημαντικό για κάθε επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις που επέζησαν το 2020 ήταν αυτές που παρέμειναν στο μυαλό των πελατών τους. Εάν εξακολουθήσουν να υπάρχουν απαγορεύσεις το 2021, αυτό μπορεί να επηρεάσει την κανονική λειτουργία της επιχείρησής σας, με αποτέλεσμα χαμηλότερα έσοδα. Ωστόσο, δεν πρέπει να σταματήσετε ποτέ το μάρκετινγκ  της επιχείρησης σας, αλλά, αντίθετα, να μειώσετε τον προϋπολογισμό του μάρκετινγκ.

Το μάρκετινγκ αφορά το πώς αντιλαμβάνεστε τις ανάγκες των πελατών σας, πώς να τους ενημερώσετε μέσω της προώθησης και κατασκευής ιστοσελίδων, την εύρεση δυνητικών πελατών, και πώς να τους μετατρέψετε σε μόνιμους πελάτες.  Οι στρατηγικές μάρκετινγκ μπορεί να μην έχουν άμεσα αποτελέσματα στις πωλήσεις,  ωστόσο οι πωλήσεις θα έρθουν συστηματικά  αν υπάρχει συνέπεια και συνέχεια.

Ένας τρόπος για να είστε πάντα στο μυαλό των καταναλωτών σας είναι να βρίσκεστε κάπου που να σας βλέπουν, τα social media σας δίνουν αυτή την δυνατότητα. Το πώς θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα, μέσωχρήσηςinfluencers  ή πληρωμένης διαφήμισης είναι δική σας επιλογή,  αρκεί να καταβάλετε κόπο για να στοχεύετέ το κατάλληλο κοινό και να είστε μέσα στο μυαλό των πελατών σας.

2. Βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους για τη δουλειά
Ως γνωστόν η εταιρεία είναι οι υπάλληλοι σας.  Άμα θέλετε να βρίσκεστε σε μία ανταγωνιστική και  πλεονεκτική θέση,  πρέπει να έχετε τους καλύτερους. Παίρνετε αυτά που δίνετε.

Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι πρέπει να προσλάβετε αποκλειστικά τους σωστούς ανθρώπους, αλλά να τους εκπαιδεύετε και να τους φροντίζετε. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει να φροντίζετε να βρίσκονται μέσα σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον  το οποίο θα είναι ευχάριστο.

 Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ιδανικό περιβάλλον κάνοντας κάτι απλό.  Ακούστε τι έχουν να σας πουν, σε όλους αρέσει να εκφράζονται ελεύθερα και να ακούγονται οι απόψεις τους,  αυτό μπορεί να διεξαχθεί κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων συναντήσεων.  Θα δείτε σημαντική διαφορά στην παραγωγικότητα των συνεργατών σας και εν τέλει στην επιχείρησή σας.

3. Προστασία περιουσιακών στοιχείων

Σαν επιχειρηματίες πολλοί παράγοντες μπορεί να βλάψουν την επιχείρησή σας και με αυτό να χάσετε λεφτά. Πολλοί επιχειρηματίες αδιαφορούν  να πλαισιώσουν τα νομικά θεμέλια με αποτέλεσμα να χάνουν τις επιχειρήσεις τους όταν γίνει μία στραβή.  Σίγουρα κανένας δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να έχει νομικές επιπτώσεις ανοίγοντας μία επιχείρηση, τις περισσότερες φορές όμως για αυτό το λόγο έχουν προβλήματα.  Πέρα από φυσικό νομικό αντιπρόσωπο, μπορείτε να ασφαλίσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία και διαδικτυακά, ανεξαρτήτως του μεγέθους της εταιρείας σας.

4. Χρηματοδότηση και προϋπολογισμός

Πρέπει να έχετε ένα πλάνο των χρηματικών σας γιατί τα λεφτά είναι που βοηθούν την επιχείρηση να συνεχίσει να τρέχει.  Έχοντας ένα budget ουσιαστικά δρομολογείτε την επιχειρηματική σας δράση και αποφεύγετε πιθανούς κινδύνους.

 Φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα για τον προϋπολογισμό σας μπορείτε να καταλάβετε αν η επιχείρησή σας κυλάει ομαλά,  αντιλαμβάνεστε τα έσοδα και τα έξοδα,  απολαβές και φόρους.  Το πιο επιθυμητό θα ήταν να έχετε έναν λογιστή ο οποίος θα ελέγχει και θα προσέχει τα οικονομικά της επιχείρησης σας.

5. Να είστε έτοιμοι να προσαρμοστείτε

Κανένας μας δεν περίμενε το 2020 να εξελιχθεί με αυτό τον τρόπο. Ο νέος χρόνος είναι και αυτός αβέβαιος,  το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να είστε έτοιμοι να προσαρμοστείτε σε οτιδήποτε, όποιος και αν είναι ο κλάδος της επιχείρησης σας. Πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με αμεσότητα,  αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι