espa banner
προώθηση ιστοσελίδων εν καιρώ κορονοϊού

Παρακαλώ αξιολογήστε


Η εξάπλωση της νόσου Covid-19 έχει επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη. Μεγάλο ποσοστό των χωρών – αναπτυγμένες, αναπτυσσόμενες και υποανάπτυκτες χώρες – βρίσκονται σε κατάσταση lockdown. Αυτό έχει προκαλέσει τεράστια αναταραχή στην παγκόσμια οικονομία.
Πιο αναλυτικά, άνθρωποι έχουν χάσει την εργασία τους ή έχουν πολύ περιορισμένες πηγές εισοδήματος, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε αναστολή ή κλείνουν, και οι κολοσσοί εταιρειών περιορίζουν διαδικασίες.

Πώς λοιπόν, ο Κορονοϊός μπορεί να οδηγήσει σε νέες αλλαγές στο Digital Marketing;
Το lockdown, το οποίο επικρατεί, έχει σταματήσει πολλές επιχειρηματικές διαδικασίες. Ορισμένες επιχειρήσεις έχουν διακόψει, ακόμη, και τις δραστηριότητες ψηφιακού μάρκετινγκ. Η προσωρινή αυτή διακοπή, μακροπρόθεσμα μειώνει τις πωλήσεις, την επικοινωνία και ανάπτυξη πίστης με το κοινό. Εάν χρησιμοποιείτε τεχνικές ψηφιακού μάρκετινγκ, όπως βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) ή μάρκετινγκ μέσω των Social Media, ίσως γνωρίζετε πως για να δείτε κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα χρειάζεται να περιμένετε τρεις με τέσσερις μήνες. Έτσι λοιπόν, αν αποφασίσατε να διακόψετε την προώθηση – κατασκευή ιστοσελίδων, αναμένεται σοβαρή πτώση μελλοντικά.

Καλό θα ήταν λοιπόν, να συνεχίσετε να εργάζεστε πάνω στο ψηφιακό μάρκετινγκ και κατά τη διάρκεια αυτού του δύσκολου χρονικού διαστήματος. Η συμπεριφορά των καταναλωτών έχει αλλάξει δραστικά. Σίγουρα βλέπετε έναν διαφορετικό καταναλωτή σήμερα. Όπως προαναφέρθηκε, οι αγορές είναι κλειστές, οι ανάγκες είναι εκτός αποθέματος, οι αγοραστές και οι οικογένειές τους μένουν στο σπίτι – μερικοί εργαζόμενοι έχουν χάσει τις θέσεις εργασίας τους και έχουν περιορισμένες πηγές εισοδήματος. Αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς έχει αλλάξει τα σενάρια της αγοράς, έχουμε συνεπώς μια εντελώς διαφορετική αγορά να υπηρετήσουμε. Με αυτόν τον τρόπο, θα χρειαστούμε μια διαφορετική προσέγγιση στο μάρκετινγκ. Πιο αναλυτικά:

-Μπορείτε να αναπτύξετε μια βραχυπρόθεσμη στρατηγική και να προβάλετε τη συμπεριφορά των συνθηκών της αγοράς αυτό το διάστημα. Κρατήστε όσο περισσότερο μπορείτε το ψηφιακό μάρκετινγκ ευέλικτο. Επομένως, εάν και όποτε υπάρξουν αλλαγές στη στρατηγική, θα είστε σε θέση να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε κατάσταση. Τώρα ποια στρατηγική ταιριάζει στην επιχείρησή σας και ποια όχι; Μπορεί να μετρηθεί μόνο μετά την εφαρμογή της.

Στο πλαίσιο λοιπόν της πανδημίας, θα χρειαστεί να αναπτύξετε διαφορετική βραχυπρόθεσμη στρατηγική. Πιο αναλυτικά, κατανοήστε το κοινό σας και τις ανάγκες του. Μπείτε στη θέση αντικειμενικού κριτή κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του προϊόντος ως προς τη ζήτηση, καθώς και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδα σας. Παρατηρήστε όμως, και τη συμπεριφορά του χρήστη κατά τη διάρκεια περιήγησής του εκεί. Συνοψίζοντας, προετοιμάστε μια στρατηγική μάρκετινγκ γύρω από αυτούς τους παράγοντες και θα έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Ένα παράδειγμα στην κατηγορία όπου το προϊόν σας δεν βρίσκεται σε ζήτηση, τότε δελεάσετε το κοινό σας με την προσφορά εκπτώσεων ή δωρεάν αποστολής κατά τη διάρκεια του lockdown.

-Δώστε μεγαλύτερη έμφαση στο κόστος ανά κλικ (CPC). Το κόστος ανά κλικ (CPC) αποδεικνύεται ως ένα αποδοτικό εργαλείο για τους εμπόρους κατά τη διάρκεια του Coronavirus. Δεδομένου ότι η προσφορά αγαθών είναι περιορισμένη, υπάρχουν λιγότερες διαφημίσεις σε κορυφαία κανάλια μάρκετινγκ, όπως Google Ads και Facebook Ads. Επίσης η κίνηση και οι αναζητήσεις είναι το ίδιο υψηλές, αλλά ο ανταγωνισμός, το κόστος των πληρωμένων διαφημίσεων έχουν λάβει μια πτωτική τάση. Θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την επωνυμία σας να αποκτήσει έκθεση και να αυξήσει τις πωλήσεις μακροπρόθεσμα.

Συνδυάστε SEO, SMO με το CPC σε ψηφιακές στρατηγικές μάρκετινγκ για βέλτιστα αποτελέσματα. Μπορείτε να ξεκινήσετε προσδιορίζοντας τους στόχους καμπάνιας και διαφημίσεων αντίστοιχα. Ανακαλύψτε το καλύτερο κανάλι μάρκετινγκ για την δική σας επιχείρηση και παρατηρήστε τα αποτελέσματα, βελτιώνοντας έτσι τελικά την εφαρμογή σας.

-Οργάνωση Webinars και Webcast

Τα δύο αυτά εργαλεία μάρκετινγκ αποτελούν τον πιο ελκυστικό τύπο περιεχομένου σήμερα. Σίγουρο είναι πως ο χρήστης θα προτιμήσει να δει βίντεο μάρκας από την ανάγνωση ενός blog που μιλάει για την επωνυμία. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν, αυτή την ευκαιρία και αλληλεπιδράστε με το κοινό σας και λάβετε νέες εγγραφές και πωλήσεις, εν τέλει. Ειδικότερα, αν τα δια ζώσης σεμινάρια ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν λόγω αυτής της κατάστασης, θα ήταν εύλογο να συνεχίσετε με κάποιο webinar. Αναλυτικότερα, προετοιμάστε στρατηγική περιεχομένου που ταιριάζει απόλυτα στην δική σας επιχείρηση, επιλέξτε την σωστή πλατφόρμα και συγκεντρώστε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Είστε έτοιμοι για ένα πολύ καλό webinar ή webcasting, προσελκύοντας το κοινό σας χωρίς να χάνουν το ενδιαφέρον τους για την δική σας επωνυμία.

Για να ξεκινήσετε με ένα webinar και live streaming μάρκετινγκ, αρχικά κάντε μια- δυο- τρεις δοκιμές ζωντανής εκτέλεσης ώστε να είστε σίγουροι για το περιεχόμενο που έχετε σχεδιάσει προσεκτικά και να μην πάει κάτι στραβά στην ζωντανή, ύστερα, σύνδεση. Ακόμη, χρήσιμες αποτελούν οι ερωτήσεις που σας ζητήθηκαν για το θέμα του ιστολογίου σας. Τέλος, προωθήστε την εκδήλωση αυτή, σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα. Θέλετε όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό, είτε νέο είτε πιστά ακόλουθο από πριν.

Συμπερασματικά, σπουδαία για την επιχείρησή σας αποτελεί η εστίαση και η αύξηση των πωλήσεων. Αυτός που θα σας δώσει όμως τις πωλήσεις είναι ο πελάτης, όπου αν τον παραμελήσετε τώρα την περίοδο του lockdown θα σας ξεχάσει και τελικά θα τον χάσετε. Συνεπώς, μπορείτε να παραμείνετε συνδεδεμένοι μαζί του στα κοινωνικά δίκτυα, να υπενθυμίζετε την ύπαρξη της επωνυμίας σας, να ακούτε την ιστορία του και να απαντάτε στα σχόλια και τις αναφορές του. Έτσι θα είστε σε επαφή και δεν θα χάσει την εμπιστοσύνη του στο εμπορικό σας σήμα.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι