espa banner

Κατασκευή E-shop

Η επιτυχία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από  τον σωστό σχεδιασμό του. Η ομάδα της Aboutnet σας δίνει σε αυτό το άρθρο  χρήσιμες συμβουλές για να σχεδιάσετε με επιτυχία τo δικό σας e-shop, αλλά και να το προωθήσετε σωστά στην αγορά.

Καταρχάς, αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζετε είναι ότι ένα πετυχημένο e-shop οφείλει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

 • Θα πρέπει να έχει άριστη εμπειρία χρήστη (user experience). Για να συμβεί αυτό, το e-shop σας θα πρέπει να δίνει προτεραιότητα στην ταχύτητα, η οποία εξασφαλίζει γρήγορο χρόνο φόρτισης, αλλά και να είναι καλαίσθητο και εύκολο στη χρήση
 • Δεύτερον, θα πρέπει να είναι φιλικό στις μηχανές αναζήτησης, δηλαδή να εμφανίζεται όσο το δυνατόν υψηλότερα στο google, bing, yahoo, κ.λπ.
 • Τρίτον, θα πρέπει να σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε εύκολα τα προϊόντα που πουλάτε, τοποθετώντας τα μαζικά στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Η ομάδα της Aboutnet μπορεί να σας υποστηρίξει και να σας προσφέρει λύσεις σε κάθε στάδιο της κατασκευής του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Από την κατοχύρωση του domain name της επιχείρησής σας έως τον σχεδιασμό και την προώθηση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, η ομάδα της Aboutnet εγγυάται την καλύτερη δυνατή παρουσίαση της επιχείρησής σας ανάλογα με τον τομέα δραστηριοποίησής της.

Πώς μπορεί κανείς να φτιάξει ένα e-shop;

-Εάν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορείτε να φτιάξετε μόνος σας ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με σχεδόν μηδενικό κόστος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πλατφόρμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και να τις προσαρμόσετε στην επιχείρησή σας. Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αρκετά βίντεο που μπορούν να σας οδηγήσουν βήμα προς βήμα στην κατασκευή ενός e-shop. Το μειονέκτημα σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι αυτό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρονοβόρο, αλλά και να μην ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας ως προς ορισμένα επιμέρους χαρακτηριστικά του e-shop σας, τα οποία απαιτούν μια πιο εξειδικευμένη τεχνική προσέγγιση.

-Εάν δεν επιθυμείτε να μπείτε στη διαδικασία DIY, μπορείτε να αναθέσετε την κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος σε έναν επαγγελματία και να προσθέσετε τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα το κάνουν απολύτως λειτουργικό και αποτελεσματικό. Είναι σημαντικό επίσης να σας παρέχεται τεχνική υποστήριξη, για να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή οποιαδήποτε πρόκληση μπορεί να εμφανισθεί και να επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματός σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας παρουσιάσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Πόσο κοστίζει ένα e-shop;

Το κόστος ενός e-shop εξαρτάται από την πλατφόρμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και το μέγεθος των απαιτήσεων του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Αρκετά e-shops μπορούν να γίνουν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα τώρα που οι υγειονομικές συνθήκες καθιστούν απαραίτητο για τα φυσικά καταστήματα να αναπτύσσουν ταυτόχρονα και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Όσα περισσότερα προϊόντα και κατηγορίες διαθέτει ένα  ηλεκτρονικό κατάστημα, τόσο ανεβαίνει το κόστος κατασκευής του. Αντίστοιχα, όσο πιο πολύπλοκος είναι ο σχεδιασμός, τόσες περισσότερες εργατο-ώρες θα απαιτηθούν για την ολοκλήρωσή του, γεγονός το οποίο μπορεί να αυξήσει την τιμή του. Άλλες παράμετροι που μπορούν να ανεβάσουν το budget είναι ο αριθμός των ραντεβού που θα απαιτηθούν με τον τεχνικό, τα extra features και οι αλλαγές που μπορεί να ζητηθούν από εσάς κ.λπ. Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσετε και το αν επιθυμείτε να διαχειρίζεστε μόνοι σας το ηλεκτρονικό σας κατάστημα ή αν θέλετε να το κάνει κάποιος τρίτος για λογαριασμό σας.

Η κατασκευή ενός e-shop βήμα προς βήμα

Η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος περιλαμβάνει μια σειρά από διαδικασίες και στάδια το οποία πρέπει να έχετε υπόψη σας για να καταρτίσετε σωστά το επιχειρηματικό σας πλάνο και να αποφύγετε καθυστερήσεις ή έξοδα που δεν είχαν ληφθεί υπόψη στον προϋπολογισμό του e-shop σας.

Βήμα 1ο Κατοχύρωση domain name για την κατασκευή e-shop

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν τη κατασκευή του e-shop σας είναι να κατοχυρώσετε το domain name σας. Πρόκειται ουσιαστικά για την ηλεκτρονική διεύθυνσή σας στο διαδίκτυο, τα στοιχεία δηλαδή με το οποία θα αναζητούν οι πελάτες σας το κατάστημά σας στο ίντερνετ. (για παράδειγμα: www.aboutnet.gr). Το domain name είναι η επωνυμία σας στο διαδίκτυο. Αυτή η διεύθυνση μπορεί να εμφανίζεται σε όλες σας τις συναλλαγές με τρίτους, αλλά και στις διαφημίσεις, έντυπα κ.λπ.

Το ενδεικτικό κόστος για αυτή την υπηρεσία ανέρχεται στα 30€ τον χρόνο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να κατοχυρώστε το domain name σας άμεσα και με ασφάλεια.

Βήμα 2ο: Επιλογή Hosting

Αφού κατοχυρώσετε το domain name σας, θα πρέπει να αγοράσετε ένα πακέτο hosting του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Ουσιαστικά, πρόκειται για την επιλογή servers οι οποίοι θα φιλοξενήσουν την ιστοσελίδα σας. Ανάλογα με το μέγεθος του ηλεκτρονικού σας καταστήματος (αν δηλαδή προσφέρεται μεγάλο πλήθος  προϊόντων) ή το λογισμικό που χρησιμοποιείται, διαμορφώνονται και οι ανάγκες για το πακέτο φιλοξενίας σας.

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, μπορείτε να βρείτε πακέτα φιλοξενίας σε προσιτές τιμές. Αυτό όμως που θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε είναι το πακέτο σας να περιλαμβάνει φίλτρα antispam, και antivirus και κυρίως να σας παρέχεται τεχνική υποστήριξη 24/24, για να μη βρεθείτε ποτέ στη δύσκολη θέση να μην μπορείτε να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να διαλέξετε το πακέτο φιλοξενίας που καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας.

Βήμα 3ο : Εγκατάσταση του ηλεκτρονικού καταστήματος

Αφού ολοκληρώσουμε τα δύο προηγούμενα βήματα, μπορούμε να εγκαταστήσουμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Η πλειοψηφία των πακέτων φιλοξενίας περιλαμβάνουν αυτοματοματοποιημένες διαδικασίες εγκατάστασης. Αν το e-shop σας δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, η εγκατάστασή του μπορεί να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Το τεχνικό τμήμα της Aboutnet μπορεί να σας παρέχει την υποστήριξή του και να σας βοηθήσει σε οποιοδήποτε ζήτημα σχετικά με την εγκατάσταση του e-shop σας.

Βήμα 4ο: Επιλογή template

Το template είναι ο «σκελετός» πάνω στον οποίο χτίζεται το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Πρόκειται για ένα προ-σχεδιασμένο μοντέλο, που πάνω σε αυτό μπορούμε να κάνουμε τις σχετικές προσθήκες και να διαμορφώσουμε το e-shop μας. Η επιλογή του κατάλληλου template έχει μεγάλη σημασία γιατί αυτή καθορίζει τόσο το αισθητικό όσο και το λειτουργικό κομμάτι του e-shop. Σε αυτό το σημείο, o web developer θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με τον πελάτη, για να εξασφαλισθεί η κατάλληλη επιλογή template ανάλογα με το είδος του ηλεκτρονικού καταστήματος και τις εικαστικές απαιτήσεις του project.

Βήμα 5ο: Προσαρμογή template

Το βήμα αυτό είναι κυρίως τεχνικό, διότι απαιτείται να γίνει προσθήκη των χαρακτηριστικών που εξατομικεύουν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την προσθήκη του logo της επιχείρησής σας, φωτογραφίες για το Slider της κεντρικής σελίδας, περιεχόμενα στο κεντρικό μενού, όπως προφίλ εταιρείας, κατηγορίες προϊόντων, συμβουλές αγοράς, επικοινωνία κ.λπ.

Βήμα 6ο: Καταχώρηση προϊόντων στο e-shop

Σε αυτό το στάδιο ο τεχνικός αναλαμβάνει να «γεμίσει» το ηλεκτρονικό κατάστημα με προϊόντα και κατηγορίες προϊόντων. Όμως, η καταχώρηση των στοιχείων αυτών στο ηλεκτρονικό κατάστημα δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται εφάπαξ.  Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα πρέπει να εμπλουτίζεται συνεχώς με προϊόντα για να καλύπτει τις ανάγκες του πελατολογίου του. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να μπορείτε να διαχειρίζεστε μόνοι σας την εισαγωγή προϊόντων στο e-shop σας.

H ομάδα της Aboutnet αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει τον υπεύθυνο της εταιρείας ή του ηλεκτρονικού καταστήματος σας, ώστε να λάβει την κατάρτιση που θα του επιτρέπει να πραγματοποιεί τη διαχείριση και την εισαγωγή προϊόντων στο e-shop.

Επίσης, είμαστε σε θέση να αναλάβουμε πλήρως τη διαχείριση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος σε ανταγωνιστικές τιμές.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να σας κάνουμε μια οικονομική προσφορά.

Βήμα 7ο: Ρυθμίσεις μεταφορικού κόστους

Όταν κατασκευάζουμε ένα e-shop, είναι απαραίτητο να κάνουμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις, ώστε να υπολογίζεται σωστά το μεταφορικό κόστος. Εάν διαθέτετε ήδη ένα στάνταρ κοστολόγιο, δεν έχουμε παρά να το ενσωματώσουμε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Εναλλακτικά, έχετε την επιλογή να βάλετε κάποιες στάνταρντ χρεώσεις ανάλογα με το βάρος του προϊόντος, την περιοχή παράδοσης, το ύψος των αγορών  κ.λπ.

Βήμα 8ο: Τρόποι πληρωμής

Οι πελάτες μπορούν να πληρώνουν στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα με διάφορους τρόπους, όπως με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, με αντικαταβολή ή με απευθείας κατάθεση στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Το PayPal, δημοφιλής τρόπος πληρωμής στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια, εμφανίζεται και στα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα όλο και πιο συχνά.

Μπορείτε να διαλέξετε όσους τρόπους σας εξυπηρετούν και δεν έχετε παρά να ενημερώσετε τον web developer για να κάνει τις σχετικές ρυθμίσεις.

Βήμα 9ο: Λοιπές παραμετροποιήσεις

Αυτές οι ρυθμίσεις σχετίζονται με παραμετροποιήσεις που αφορούν κυρίως σε τρόπους παράδοσης, τρόπους πληρωμής, εκπτώσεις, προσφορές κ.λπ. Οι ρυθμίσεις αυτές αλλάζουν και το κόστος τους διαφέρει ανάλογα με την πλατφόρμα που χρησιμοποιείται ή την απαίτηση για επιμέρους προγραμματισμό από τον τεχνικό.

Βήμα 10ο: Νομικές διατάξεις

Το νομικό σκέλος του ηλεκτρονικού σας καταστήματος είναι πολύ σημαντικό αφενός διότι χωρίς αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, και αφετέρου επειδή διασφαλίζει τις συναλλαγές σας και σας προφυλάσσει από τυχόν μελλοντικές διενέξεις με τους πελάτες σας.

Τα νομικά κείμενα περιλαμβάνουν:

Α.  Γενικούς Όρους χρήσης.

Πρόκειται για τις γενικές διατάξεις που είναι σχεδόν κοινοί σε όλες τις ιστοσελίδες και τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Β. Πολιτική Απορρήτου

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό κείμενο, καθώς το κατάστημά σας οφείλει να συμμορφώνεται με τις διατάξεις του κανονισμού περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτό το στάδιο, ο νομικός που θα συντάξει τα κείμενά σας θα σας ζητήσει να τον ενημερώσετε ποια προσωπικά στοιχεία ζητάτε από τους πελάτες σας (πχ. Ε-mail, τηλέφωνο, στοιχεία τιμολόγησης), αν έχετε Links με social media, αν στέλνετε newsletters και θα διαμορφώσει την πολιτική απορρήτου, για να σας καλύπτει σε κάθε περίπτωση.

Γ. Πολιτική αλλαγών, επιστροφών, ακυρώσεων

 Αν και ο Νόμος καθορίζει εν γένει το νομικό πλαίσιο των ηλεκτρονικών συναλλαγών, καλό θα ήταν να συζητήσετε με τον νομικό σας σύμβουλο τι πολιτική θα ακολουθήσετε, ανάλογα με το είδος των προϊόντων που πουλάτε. Για παράδειγμα, η πολιτική επιστροφών για tailor made αντικείμενα ή κατά παραγγελία δεν μπορεί να είναι η ίδια με τα ετοιμοπαράδοτα εμπορεύματα. Αντίστοιχα, κάποια προϊόντα σε προσφορά ή ακόμα και για λόγους υγιεινής, μπορεί να εξαιρούνται της πολιτικής επιστροφών.

Δ. Πολιτική Cookies

Αν και οι χρήστες είναι εξοικειωμένοι με την αποδοχή cookies, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα πρέπει να δηλώνει ρητά τι είδους cookies χρησιμοποιεί και για ποιο λόγο. H Aboutnet εγγυάται ότι όλα της τα ηλεκτρονικά καταστήματα χρησιμοποιούν τεχνολογία cookies σύμφωνα με τις διαδικασίες συμμόρφωσης με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Το νομικό τμήμα της Aboutnet βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας παρέχει εντελώς δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, αλλά και να απαντήσει στα ερωτήματά σας.

Βήμα 11ο: Σύνδεση eshop με συνεργαζόμενη Τράπεζα

Αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος, θα πρέπει στη συνέχεια να συνδεθεί με μία συνεργαζόμενη τράπεζα. Εκεί θα σας ζητηθούν όλα τα παραπάνω περιγραφόμενα νομικά κείμενα (βλ. προηγούμενο βήμα 10) και αφού ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος έλεγχος και λάβετε τη σχετική έγκριση, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα μπορεί να πραγματοποιεί συναλλαγές μέσω της τράπεζας.

Πώς αυξάνουμε τις πωλήσεις του e-shop μας;

Οι πωλήσεις ενός ηλεκτρονικού καταστήματος εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από το διαδικτυακό marketing. Αυτό δεν αποκλείει και τη χρήση των κλασικών μεθόδων μάρκετινγκ όπως η διαφήμιση στα ΜΜΕ, οι τηλεφωνικές πωλήσεις, οι δημόσιες σχέσεις, οι προωθητικές ενέργειες κ.λπ.

Εμείς ωστόσο θα σταθούμε στα εργαλεία που μας προσφέρει το ψηφιακό μάρκετινγκ, για να δούμε πώς μπορούμε να επωφεληθούμε στο έπακρο από τις δυνατότητες του μέσου, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

 • Search Engine Optimization 

Οι πωλήσεις σχετίζονται σε μεγάλο από τα Οργανικά Αποτελέσματα  της κατάταξης στην πρώτη σελίδα της Google. Επιτυγχάνεται με προωθητικές ενέργειες, όπως το Search Engine Optimization (SEO). H στρατηγική χρήση εργαλείων όπως οι «λέξεις-κλειδιά» (key words) στο περιεχόμενο του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να εντοπίσουν τη σελίδα σας και να προβάλλουν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σε υψηλή θέση στις μηχανές αναζήτησης.

 • Social media marketing

Οι στοχευμένες διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως: Facebook ads, Ιnstagram ads, Τwitter ads, LinkedIn ads επιτρέπουν στο e-shop ολοκληρωμένη προβολή της επιχείρησής σας σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα. Παράλληλα, μπορείτε να συνδέσετε το e-shop σας με τα social media που διαχειρίζεστε ώστε να έχετε ενημέρωση προϊόντων και μέσα σε αυτά.

 • Google ads.

Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο σας επιτρέπει να προσεγγίσετε χρήστες τη στιγμή που πραγματοποιούν αναζήτηση, χρησιμοποιώντας ορισμένες λέξεις-κλειδιά, καθώς και όταν περιηγούνται σε websites με θέματα που σχετίζονται με την επιχείρησή σας.

Η Aboutnet προσφέρει μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων στον τομέα του Search Engine Optimization με σκοπό την προώθηση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος και την αύξηση της κίνησης, που προέρχεται από τα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, προς την ιστοσελίδα σας. Παράλληλα, η ομάδα των συμβούλων marketing της Aboutnet σας εκπαιδεύει, ώστε να μπορείτε να διαχειρίζεστε μόνος σας το κατάστημά σας, και σας παρέχει πολύτιμα εργαλεία προώθησης του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Είμαστε κοντά σας συνεχώς και σας παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνική υποστήριξη για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας και την αύξηση των πωλήσεών σας.

Κατασκευάζουμε επαγγελματικά ηλεκτρονικά καταστήματα και με ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, χρησιμοποιώντας τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου όπως: Joomla, Virtuemart, WordPress με Woocommerce, Opencart, Drupal και Magento.

Ποιες είναι οι βασικότερες πλατφόρμες κατασκευής e-shop

 Η πιο οικονομική αλλά και δημοφιλής πλατφόρμα κατασκευής e-shop είναι το WooCommerce. Πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία χρησιμοποιείται για την πλειοψηφία των ηλεκτρονικών καταστημάτων παγκοσμίως. Στα βασικά της πλεονεκτήματα προσμετρούνται το χαμηλό κόστος κατασκευής, αλλά και οι συνεχείς αναβαθμίσεις για να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις τις τεχνολογίας και τις τάσεις της σύγχρονης ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας.

Η κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων με Οpencart είναι επίσης δημοφιλής, καθώς δίνει την δυνατότητα σε εμπόρους να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Η πλατφόρμα διαθέτει μεγάλο αριθμό χαρακτηριστικών τα οποία εμπλουτίζουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, όπως πλοήγηση στα προϊόντα με βάση τον κατασκευαστή, με βάση τις κατηγορίες των προϊόντων, μετατροπή νομίσματος κ.λπ.

Εάν σκοπεύετε να φτιάξετε ένα εξειδικευμένο ηλεκτρονικό κατάστημα με μεγαλύτερες τεχνικές απαιτήσεις μπορείτε να  χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένες πλατφόρμες όπως το Magento και Virtuemart . Το κόστος σε αυτές τις περιπτώσεις διαμορφώνεται ανάλογα με το μέγεθος και τις απαιτήσεις του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ειδικότερα, το Magento χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία websites και καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου σήμερα, καθώς προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών και δυνατοτήτων για τη δημιουργία και διαχείριση ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει απλώς ένα από τα προσφερόμενα θεματικά μενού του προγράμματος ή να δημιουργήσει ένα καινούργιο, σύμφωνα με το δικό του προσωπικό στυλ.

Στον πυρήνα του προγράμματος βρίσκεται ένα σύστημα επεκτάσεων (modules), το οποίο πολλαπλασιάζει και επεκτείνει τις δυνατότητες επιλογής των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα μπορεί να επεκτείνεται απεριόριστα χωρίς να απαιτείται επανασχεδιασμός στο άμεσο μέλλον. Το Magento περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως: πολυεπίπεδη κατηγοριοποίηση προϊόντων, φόρμα σύγκρισης, αναζήτησης και αξιολόγησης προϊόντων, εφαρμογές εκπτωτικών κουπονιών, αποτελεσματικότητα στις μηχανές αναζήτησης, μηχανισμό υποστήριξης google analytics, wish lists, e-mails, newsletters κ.λπ.

Το Virtuemart είναι μια ολοκληρωμένη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου που χρησιμοποιείται από χιλιάδες εταιρίες διεθνώς. Στο πρόγραμμα αυτό μπορεί να προστεθεί αναρίθμητο πλήθος κατηγοριών, υποκατηγοριών και προϊόντων, ενώ  διαθέτει μεγάλο αριθμό χαρακτηριστικών τα οποία εμπλουτίζουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, όπως φάκελοι προϊόντων, ευρετήριο κατασκευαστών και προϊόντων, λίστες κουπονιών και εκπτώσεων, λίστα συναλλάγματος, Εισαγωγή / εξαγωγή CSV και αναφορές πωλήσεων.

Η ομάδα της Aboutnet μπορεί να σας παρουσιάσει όλες τις δυνατότητες κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος και να σας δείξει demo ηλεκτρονικών καταστημάτων εφαρμοσμένο σε κάθε μία από τις παραπάνω πλατφόρμες. Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για να δούμε μαζί από κοντά ποιες είναι οι πιο συμφέρουσες λύσεις για το δικό σας κατάστημα.

Μπορείτε ακόμη να μεταβείτε στην ιστοσελίδα μας και να διαλέξετε ανάμεσα στα πακέτα προσφορών της Aboutnet για κατασκευή του e-shop σας.

Ζητήματα που αφορούν σε ένα eshop

Η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και η προώθησή του στις μηχανές αναζήτησης δεν είναι αρκετές για να δείτε τις πωλήσεις σας να αυξάνονται. Είναι σημαντικό ο χρήστης να είναι σε θέση να βρει γρήγορα και εύκολα αυτό που ψάχνει και να μη χρειάζεται να περιμένει για να «φορτώσει» το προϊόν που τον ενδιαφέρει.

Ταχύτητα του e-shop

Η γρήγορη ταχύτητα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος διευκολύνει την περιήγηση και αυξάνει την πιθανότητα μιας πώλησης. Επιπροσθέτως, η Google επιβραβεύει τα καταστήματα με υψηλή ταχύτητα φόρτωσης (Loading speed) κατατάσσοντάς τα ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Ομοίως, είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας ότι η ταχύτητα φόρτωσης μπορεί να επηρεάσει τη βαθμολογία (quality score) στα Google Ads. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσο υψηλότερη βαθμολογία έχει το κατάστημά σας, τόσο χαμηλότερο θα είναι το κόστος σας ανά κλικ.

Η ταχύτητα ενός e-shop μπορεί να επηρεαστεί από τον server, το θέμα (template) και τα plug-in που χρησιμοποιούνται στο e-shop.

Όπως έχουμε αναφέρει και παραπάνω, η επιλογή ενός καλού πακέτου hosting σε αξιόπιστο server είναι καθοριστική για να τρέχει σωστά το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, χωρίς διακοπή και χωρίς να επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες.

H Aboutnet διαθέτει servers με απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο και back up servers, για να μη διακόπτεται ποτέ η digital εμπορική παρουσίας σας ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες (πχ. σεισμοί, blackouts, ακραία καιρικά φαινόμενα κ.λπ.).

Η κακή επιλογή του template μπορεί επίσης να επηρεάσει την ταχύτητα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, ιδιαίτερα αν περιέχονται στον κώδικα πολλές κρυμμένες άχρηστες πληροφορίες ή λανθασμένες σειρές. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και όταν γίνεται αλόγιστη προσθήκη plug in, τα οποία μπορεί να φορτώσουν υπερβολικά το site σας και να το κάνουν να «σέρνεται». Ένας ικανός developer είναι σε θέση να κάνει τις απαραίτητες προσθήκες αλλά και να επεξεργαστεί τα στοιχεία που θα επιτρέψουν τη σελίδα να έχει γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης. Για παράδειγμα, ο προγραμματιστής μπορεί να επεξεργαστεί και να συμπιέσει τις εικόνες του ηλεκτρονικού σας καταστήματος με τρόπο που η ανάλυσή τους να είναι κατάλληλη για προβολή σε mobile ή desktop, χωρίς να έχουν μεγάλο όγκο δεδομένων.

Η χωρητικότητα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος

Μια απορία που έχουν συχνά οι πελάτες μας είναι πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το e-shop τους. Στην αρχή συνήθως επιθυμούν να καταχωρήσουν 200-1000 προϊόντα, αλλά θέλουν να ξέρουν εάν στη συνέχεια μπορούν να εμπλουτίσουν το κατάστημά τους με νέους κωδικούς, χωρίς να μπουν σε περαιτέρω έξοδα και διαδικασίες.

Η απάντηση σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να δεχθεί άπειρες καταχωρήσεις νέων προϊόντων, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει το λογισμικό του. Εφόσον η προσθήκη προϊόντων γίνεται από εσάς τους ίδιους  ή από κάποιο εκπαιδευμένο άτομο της εταιρείας σας, τότε δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τρίτους για να κάνουν τη σχετική διαχείριση του καταστήματός σας.

Θα πρέπει ωστόσο να έχετε υπόψη σας ότι όσο περισσότερο μεγαλώνει το κατάστημά σας, τόσο αυξάνονται οι απαιτήσεις του για hosting. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ένα «βαρύ» ηλεκτρονικό κατάστημα με πολλές εικόνες μπορεί να απαιτεί πολλά gbytes χώρου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχετε παρά να αναβαθμίσετε το πακέτο φιλοξενίας σας.

Επισκεφτείτε την εταιρεία μας για να δείτε ποιο πακέτο φιλοξενίας εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Ασφάλεια του ηλεκτρονικού καταστήματος

Η ασφάλεια του ηλεκτρονικού σας καταστήματος είναι ζωτικής σημασίας για να μπορείτε να δουλεύετε απερίσπαστα, χωρίς κινδύνους.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι να επιλέξετε ασφαλές hosting.  Το κατάστημά σας θα πρέπει να φιλοξενείται σε servers που διαθέτουν φίλτρα antispam και antivirus. Αν έχετε αυξημένες ανάγκες μπορείτε να επιλέξετε ένα πακέτο φιλοξενίας σε virtual private servers (VPS) που εξασφαλίζουν περισσότερη ταχύτητα, ασφάλεια και επεκτασιμότητα.

Το hosting σε Virtual Private Servers είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και μπορεί να αναβαθμιστεί οποιαδήποτε στιγμή, παράλληλα με το site σας.

Εάν διαθέτετε ήδη ένα μεγάλο κατάστημα και επιθυμείτε τη μέγιστη δυνατή κάλυψη, οι dedicated servers που αποτελούν την πιο ολοκληρωμένη λύση hosting για μεγάλες επιχειρήσεις με υψηλή κυκλοφορία.

Το δεύτερο στοιχείο που καθιστά το ηλεκτρονικό σας κατάστημα ασφαλές, είναι  η προσθήκη plug-in. Μπορείτε για παράδειγμα να ρυθμίσετε τα plug-in, ώστε κάθε φορά που εισέρχεται ο διαχειριστής στο κατάστημα να απαιτείται η αποστολή sms. Ακόμα, μπορεί να γίνει ρύθμιση, ώστε ο διαχειριστής να μπορεί να μπαίνει μόνο από μία συγκεκριμένη IP ή ακόμα και να γίνεται φραγή εισόδου στο κατάστημα μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποκλείσουμε κακόβουλες προσπάθειες εισόδου στο κατάστημά μας.

Κατασκευή e-shop Αθήνα

Τι είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο;

Το ηλεκτρονικό εμπόριο αναφέρεται στη διαδικασία αγοράς και πώλησης αγαθών και υπηρεσιών στο διαδίκτυο, αν και τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η αγορά έχει επεκταθεί ακόμη περισσότερο. Για παράδειγμα, τα φυσικά καταστήματα δημιουργούν επιπροσθέτως και ένα e-shop για να μπορούν οι πελάτες να αγοράζουν και online και να παραλαμβάνουν τα προϊόντα στον χώρο τους ή απευθείας από το φυσικό κατάστημα. 

Ως έμποροι, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του φυσικού σας καταστήματος, είτε αυτό βρίσκεται στην Αθήνα, είτε στην επαρχία, μπορείτε να επωφεληθείτε από την ενσωμάτωση του ηλεκτρονικού εμπορίου στην επιχειρηματική στρατηγική σας.

Όπως κάθε ψηφιακή τεχνολογία, το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να εξελίσσεται ραγδαία. Σήμερα, σχεδόν κάθε  επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για να ανοίξει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα σε λίγες ώρες.

Οφέλη από την πώληση στο διαδίκτυο

Πολλά καταστήματα λιανικής πειραματίζονται με διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας των επιχειρήσεων τους, είτε πρόκειται για παράλληλη έναρξη και χονδρικής ή εισαγωγής μιας νέας σειράς προϊόντων, είτε για την εξ ολοκλήρου ανάμειξη σε έναν άλλο κλάδο. 

Μεταξύ των λιανοπωλητών που πωλούν στο διαδίκτυο, κατά μέσο όρο ο μισός τζίρος τους προέρχεται σήμερα από διαδικτυακές πωλήσεις. 

Ακολουθούν μερικά οφέλη από τη λειτουργία ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου:

 • 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα αγορές: Οι περισσότεροι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου επιτρέπουν στους αγοραστές να βλέπουν τα προϊόντα σας και να αγοράζουν ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Αυτό διευκολύνει τις αγορές για τους πελάτες αποτελώντας ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. 
 • Γνωρίστε τους πελάτες όπου βρίσκονται: Η κατασκευή ενός διαδικτυακού καταστήματος σας προσφέρει περισσότερους τρόπους για να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες. Ενσωματώστε το e-shop σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφήστε τους χρήστες να ψωνίζουν μέσα από αυτά.
 • Διευρυμένο πεδίο εφαρμογής: Ένα φυσικό κατάστημα περιορίζεται στην πώληση σε πελάτες που βρίσκονται στην περιοχή σας. Αντίθετα, τα e-shops δεν έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς. Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα  απευθύνονται σε άλλες χώρες, εκτός Ελλάδας, διευρύνοντας σημαντικά την πελατειακή τους βάση και τα πιθανά έσοδά τους. 

Αν είστε ήδη έμπορος ή αν σκέφτεστε να αρχίσετε τώρα την επιχειρηματική σας δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας σας ή την έδρα σας, μπορείτε τώρα να έρθετε σε επαφή με την Aboutnet.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να κατασκευάσουμε για εσάς γρήγορα και αποτελεσματικά το δικό σας e-shop.

Η ομάδα των συνεργατών μας μπορεί μέσω τηλεδιάσκεψης ή μέσω τηλεφώνου να σας προτείνει λύσεις όσο μακριά και αν βρίσκεστε και να δημιουργήσει το e-shop που θα απογειώσει τις πωλήσεις σας.

Τιμές κατασκευής e-shop

Το κόστος ενός e-shop εξαρτάται από την πλατφόρμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και το μέγεθος των απαιτήσεων του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Αρκετά e-shops μπορούν να κατασκευαστούν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα τώρα που οι υγειονομικές συνθήκες καθιστούν απαραίτητο για τα φυσικά καταστήματα να αναπτύσσουν ταυτόχρονα και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Όσα περισσότερα προϊόντα και κατηγορίες διαθέτει ένα  ηλεκτρονικό κατάστημα, τόσο ανεβαίνει το κόστος κατασκευής του. Αντίστοιχα, όσο πιο πολύπλοκος είναι ο σχεδιασμός, τόσες περισσότερες εργατο-ώρες θα απαιτηθούν για την ολοκλήρωσή του, γεγονός το οποίο μπορεί να αυξήσει την τιμή του.

Πώς επηρεάζουν το κόστος οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ανάλογα με το πόσο απλή ή περίπλοκη είναι η πλατφόρμα που επιλέξετε, το κόστος μπορεί να διαφέρει σημαντικά για παρόμοια λειτουργικότητα.

Η πιο δημοφιλής και οικονομική πλατφόρμα είναι η WooCommerce καθώς είναι η πιο εύκολη στη χρήση. Πιο διαμορφώσιμες και προσαρμόσιμες επιλογές όπως το Magento και το Magento Enterprise δεν έχουν σχεδιαστεί για να στήνονται από έναν ιδιοκτήτη επιχείρησης που στερείται τεχνικής εξειδίκευσης. Ο προσαρμοσμένος προγραμματισμός και η λειτουργικότητα είναι παράγοντες που μπορεί να ανεβάσουν το κόστος κατασκευής ενός e-shop.

Πώς η φιλοξενία ιστοσελίδων επηρεάζει το κόστος ενός eshop

Το κόστος φιλοξενίας είναι πιο προβλέψιμο και λιγότερο μεταβλητό από όλα τα άλλα, καθώς μπορείτε να επιλέξετε εξαρχής το πακέτο φιλοξενίας που ταιριάζει στο e-shop σας. Οι προσφορές πακέτων hosting της Aboutnet περιλαμβάνουν λύσεις για κάθε ανάγκη σας σε ταχύτητα, όγκο και ασφάλεια, ενώ παρέχουν διαρκή εξυπηρέτηση και υποστήριξη.

Άλλες παράμετροι που μπορούν να ανεβάσουν το budget είναι ο αριθμός των ραντεβού που θα απαιτηθούν με τον τεχνικό, τα extra features και οι αλλαγές που μπορεί να ζητηθούν από εσάς κ.λπ. Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσετε και το αν επιθυμείτε να διαχειρίζεστε μόνοι σας το ηλεκτρονικό σας κατάστημα ή αν επιθυμείτε να το κάνει κάποιος τρίτος για λογαριασμό σας.

Ως επιπλέον κόστος το οποίο δεν έχει άμεση σχέση με την κατασκευή, αλλά είναι σημαντικό να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό σας, είναι και το κόστος προώθησης (μάρκετινγκ) και η δημιουργία περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των περιγραφών και φωτογραφιών προϊόντων.

Αξίζει να ανοίξω e-shop;

Η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος σημαίνει ότι θα μπορούν τα προϊόντα σας να είναι διαθέσιμα όχι μόνο τοπικά, αλλά όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα μπορούν να γίνουν δυνητικοί πελάτες σας. Οι υπηρεσίες και οι πωλήσεις σας μπορούν να αυτοματοποιηθούν οικονομικά, διευκολύνοντας τόσο εσάς όσο και τους πελάτες σας.

Ελάχιστες επιχειρήσεις μπορούν σήμερα να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις τους χωρίς να διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα και σελίδες κοινωνικών μέσων.

Τα e-shops είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσει μια επιχείρηση στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό τοπίο. Ας διερευνήσουμε ποια είναι τα οφέλη των ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τα eshops είναι οικονομικά, αποδοτικά και εύκολα προσιτά.

Το κόστος δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι αμελητέο σε σύγκριση με το κόστος ενοικίασης μιας πραγματικής αποθήκης ή καταστήματος. Η συντήρηση είναι επίσης αρκετά απλή όσον αφορά στη φιλοξενία και την κατοχύρωση domain name, ενώ μπορείτε εύκολα να τροποποιείτε διαρκώς τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, όσο οι στρατηγικοί σας στόχοι αλλάζουν και επεκτείνονται.

Αυτό που μπορούμε να παράγουμε στη χώρα μας μπορεί να πωληθεί χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό, λόγω της εμβέλειας του Διαδικτύου.

24/24 πωλήσεις

Σ΄ ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δεν υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί που επιβάλλονται από τις ώρες λειτουργίας και τις αργίες. Εφόσον ο ιστότοπός σας λειτουργεί, μπορείτε να αποδεχτείτε παραγγελίες και να τις επεξεργάζεστε γρήγορα, ώστε να φτάσει το προϊόν σας στον πελάτη μέσα σε λίγες ημέρες.

Βελτιστοποίηση διαφήμισης και SEO

Το μάρκετινγκ και η διαφήμιση στο διαδίκτυο είναι φθηνότερα από τις παραδοσιακές μεθόδους, αλλά απαιτεί εξίσου μεγάλη φροντίδα. Για να αποκτήσετε κορυφαίες κατατάξεις SEO (Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης), θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σελίδα σας είναι η πρώτη που εμφανίζεται, όταν ο επισκέπτης κάνει αναζήτηση για το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρετε. 

Εάν θέλετε να αυξήσετε την απήχηση στην αγορά σας και να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, επενδύστε στην οικοδόμηση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Αφιερώστε χρόνο για να το κάνετε σωστά, ώστε η συντήρηση να είναι ελάχιστη και η επιχείρησή σας να αποφέρει γρήγορα κέρδη.

Γιατί η κατασκευή eshop με wordpress είναι τόσο δημοφιλής

Εάν διαθέτετε ιστότοπο με WordPress, μπορείτε να τον μετατρέψετε σε ένα πλήρως λειτουργικό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου με WooCommerce. Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόσθετο (Plug in) που είναι εύκολο και απλό στη χρήση. Ορισμένα από τα πλεονεκτήματά του:

 • Είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα – ακριβώς όπως το WordPress.
 • Είναι το πιο δημοφιλές πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου για το WordPress.
 • Μπορείτε να το ρυθμίσετε μόνοι σας.
 • Η ρύθμιση είναι γρήγορη. Συνήθως, είναι ζήτημα ωρών.
 • Λειτουργεί με οποιοδήποτε σχέδιο / θέμα που έχετε ήδη στον ιστότοπό σας WordPress – χωρίς να αλλάξετε τον ήδη υπάρχοντα σχεδιασμό του ιστότοπού σας.

Τι μπορείτε να πουλήσετε με το WordPress + wooCommerce;

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές, για παράδειγμα:

 • Ψηφιακά προϊόντα (π.χ. λογισμικό, λήψεις, ηλεκτρονικά βιβλία)
 • Φυσικά προϊόντα
 • Υπηρεσίες
 • Κρατήσεις (π.χ. για ραντεβού ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να γίνει κράτηση)
 • Συνδρομές
 • Προϊόντα τρίτων επιχειρήσεων – ως συνεργάτης

Πλεονεκτήματα σχεδιασμού eshop με wordPress και WooCommerce (ΔΩΡΕΑΝ)

Μπορείτε να αξιοποιήσετε την καρτέλα “Δωρεάν χαρακτηριστικά” για να βελτιώσετε το κατάστημά σας με δωρεάν επεκτάσεις που προσφέρει το WooCommerce. Όλα είναι αρκετά χρήσιμα, οπότε μπορείτε να αποφασίσετε να τα επιλέξετε όλα. 

Θέμα

Από προεπιλογή, το WooCommerce λειτουργεί με οποιοδήποτε θέμα WordPress. Εάν έχετε ήδη επιλέξει το σχέδιό σας και μπορείτε να το διατηρήσετε ακριβώς ως έχει. Εναλλακτικά, μπορείτε επιλέξετε ειδικά θέματα βελτιστοποιημένα με WooCommerce. Αυτά τα θέματα συνοδεύονται από προκαθορισμένα στυλ που θα διευκολύνουν την οπτική ενσωμάτωσή τους στον ιστότοπό σας.

Το επίσημο θέμα WooCommerce – και αυτό που είναι πιο πιθανό να λειτουργήσει σωστά – ονομάζεται Storefront. Και αυτή η προεπιλεγμένη έκδοση είναι δωρεάν.

Στη συνέχεια μπορείτε να ρυθμίσετε τους τρόπους πληρωμής, νόμισμα, αποστολή και να ρυθμίσετε τους σχετικούς φόρους.

Η δημιουργία του e-shop σας μπορεί να γίνει εύκολα αρκεί να έχουμε υπόψη μας ότι:

Πριν αρχίσουμε να προσθέτουμε προϊόντα, θα πρέπει να δημιουργήσετε σελίδες. Παρόλο που οι σελίδες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον σκοπό και τα προϊόντα του καταστήματός σας, υπάρχουν ορισμένες σελίδες κοινές για κάθε ιστότοπο:

 • Αρχική σελίδα
 • Πληροφορίες για τη Σελίδα
 • Σελίδα επικοινωνίας
 • Σελίδα συχνών ερωτήσεων – για να απαντήσετε στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις
 • Σελίδα Πολιτικής Απορρήτου – εδώ μπορείτε να σημειώσετε τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο χειρισμού των δεδομένων των πελατών.

Αφού ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, μπορείτε να προσθέσετετα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να επωφεληθείτε άμεσα από τα εργαλεία αξιοποίησης του ηλεκτρονικού σας καταστήματος και να ξεκινήσετε προωθητικές ενέργειες.

Πώς ο σχεδιασμός ενός e-shop μπορεί να αυξήσει την κερδοφορία σας;

Σαφής σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός του ηλεκτρονικού σας καταστήματος πρέπει να είναι σαφής και να μην προκαλεί σύγχυση με κανέναν τρόπο. Ένας επισκέπτης που είναι μπερδεμένος δεν θα αγοράσει τίποτα.

Κεντρικό μπλοκ περιεχομένου 

Το κεντρικό μπλοκ περιεχομένουπρέπει να τραβήξει την προσοχή του επισκέπτη αμέσως μόλις έρθει στον ιστότοπο. Αυτό το κεντρικό μπλοκ είναι το μέρος όπου θα εμφανίζονται τα προϊόντα σας.

Ρυθμιζόμενες πλαϊνές μπάρες

Πρέπει να μπορείτε να επιλέξετε πόσες πλαϊνές μπάρες χρειάζεστε και επίσης να απενεργοποιήσετε εντελώς την πλαϊνή στήλη για ορισμένες δευτερεύουσες σελίδες.

Mobile friendly

Το  60% των διαδικτυακών επισκέψεων λιανικής προέρχονται από κινητές συσκευές. Επιπλέον, η πλειοψηφία των επισκεπτών από mobile συσκευές σας θα προτιμήσει τους ανταγωνιστές σας εάν δεν έχουν καλή εμπειρία περιήγησης από το κινητό. Συνεπώς, η διασφάλιση ότι ο ιστότοπός σας είναι βελτιστοποιημένος για κινητά είναι ζωτικής σημασίας.

Καλή δομή πλοήγησης

Τα μενού σας πρέπει να είναι εύκολα κατανοητά έτσι ώστε οι επισκέπτες σας να μπορούν να βρουν τη σελίδα που αναζητούν.

Χρώματα

Τα χρώματα που θα επιλέξετε καλό θα ήταν να εναρμονίζονται με τα χρώματα του λογότυπού (Logo) σας. Καλό θα ήταν να περιορίσετε την παλέτα σας σε τρία βασικά χρώματα.

Επιδότηση eshop λόγω covid-19

To πρόγραμμα ΕΣΠΑ e-shop επιδοτεί την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος. Καλύπτει στο 100% όλα τα έξοδα για την κατασκευή, υποστήριξη και φιλοξενία ενός νέου e-shop λιανικής.

Η δράση με τίτλο «e-Λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» αφορά στην ενίσχυση μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου, με σκοπό την ανάπτυξη, την αναβάθμιση και την διαχείριση του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop) καθώς και να βελτιώσουν την αντιμετώπιση των δυσκολιών σε αυτές τις εξαιρετικές περιστάσεις της έξαρσης της νόσου COVID-19.

Η Δράση έχει σκοπό:

 • τη στήριξη της λειτουργίας των ΜμΕ επιχειρήσεων υπό το καθεστώς της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19),
 • την ενίσχυση του βαθμού ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας καθώς και του ψηφιακού μετασχηματισμού τους και
 • την αποφυγή του συνωστισμού στους εσωτερικούς τους χώρους

Το ποσό εποδότησης είναι 5000 ευρώ, και καλύπτει τα έξοδα σχεδιασμού, κατασκευής και  υποστήριξης ενός ολοκληρωμένου eShop.
Η επιδότηση καλύπτει την κατασκευή και μερικώς υποστήριξη μέχρι το ποσό των 5000 ευρώ κατά 100%.

Μην ξεχνάτε:

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης

Εάν είστε ήδη δικαιούχος του προγράμματος, η ομάδα της Aboutnet βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας προτείνει ολοκληρωμένες λύσεις για να αξιοποιήσετε στο maximum το ποσό της επιδότησης. Είμαστε σε θέση να  υλοποιήσουμε σωστά το e-shop σας ανάλογα με το είδος της επιχείρησής σας και να σας εκπαιδεύσουμε, για να μπορείτε να το διαχειρίζεστε αποτελεσματικά.

Επιδότηση e-shop μέσω ΕΣΠΑ

To πρόγραμμα ΕΣΠΑ επιδοτεί τα ηλεκτρονικά καταστήματα και καλύπτει στο εξ ολοκλήρου τα έξοδα για την κατασκευή, υποστήριξη και φιλοξενία ενός νέου e-shop λιανικής.

Η aboutnet, παρούσα σε κάθε σας επιχειρηματικό βήμα, μπορεί να σας προσφέρει Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop που θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version και θα ενσωματώνει λειτουργίες παραγγελιοληψίας (καλάθι), αποθήκης (ποσότητα ειδών) και ασφαλών ηλεκτρονικών πληρωμών (redirect σε τραπεζικό περιβάλλον).

Εάν είστε ήδη δικαιούχος του προγράμματος, η ομάδα της Aboutnet βρίσκεται στη διάθεσή σας, για να σας προτείνει ολοκληρωμένες λύσεις, για να αξιοποιήσετε στο maximum το ποσό της επιδότησης. Είμαστε σε θέση να  υλοποιήσουμε σωστά το e-shop σας, ανάλογα με το είδος της επιχείρησής σας και να σας εκπαιδεύσουμε για να μπορείτε να το διαχειρίζεστε αποτελεσματικά.

Για τις σχεδιαζόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες λαμβάνουμε υπόψη τις συστάσεις Οριζόντιου Χαρακτήρα και τις Γενικές Απαιτήσεις Υλοποίησης, όπως προτείνονται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις:

Α. Προδιαγραφές χρηστικότητας ηλ. Υπηρεσιών

Κατασκευάζουμε ηλεκτρονικά καταστήματα όπου διατίθεται ενότητα συχνών ερωτήσεων (FAQ questions),  βίντεο επίδειξης χρήσης της υπηρεσίας (demo), λειτουργικότητα live support, φόρμα επικοινωνίας και στοιχεία επικοινωνίας, φόρμα αποστολής σχολίων και παραπόνων,  φόρουμ συζήτησης ή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μηχανισμός μέτρησης της ικανοποίησης από τη χρήση της υπηρεσίας

Β. Προδιαγραφές διαφάνειας παροχής ηλ. Υπηρεσιών

Κατασκευάζουμε ηλεκτρονικά καταστήματα όπου διατίθεται ειδοποίηση ολοκλήρωσης υπηρεσίας, πρόοδος ολοκλήρωσης υπηρεσίας, δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης

Γ. Προδιαγραφές διαφάνειας στη χρήση προσωπικών δεδομένων

Κατασκευάζουμε ηλεκτρονικά καταστήματα όπου παρέχεται στο χρήστη η δυνατότητα πρόσβασης στα προσωπικά του δεδομένα και σχετικές με την επεξεργασία των δεδομένων πληροφορίες,  παρέχεται στο χρήστη η δυνατότητα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων που τον αφορούν,  παρέχεται στο χρήστη η δυνατότητα συμπλήρωσης ελλιπών δεδομένων του προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και η δυνατότητα διαγραφής και περιορισμού της επεξεργασίας. Επίσης, διατίθεται μηχανισμός υποβολής παραπόνων αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, παρέχεται μηχανισμός καταγραφής/παρακολούθησης των φορέων/μητρώων στους οποίους παρέχεται πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα ενός χρήστη, σύμφωνα με τον κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GDPR).

Δημιουργία e-shop και εφορία

Η φορολόγηση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος στην Ελλάδα είναι η ίδια με αυτή που έχει και μια συμβατική επιχείρηση. Αναλυτικότερα, η ατομική επιχείρηση ή το νομικό πρόσωπο υπόκεινται σε ΦΠΑ, ενώ οι συντελεστές εξαρτώνται από το εμπορευόμενο αγαθό.

Οι συντελεστές ΦΠΑ έχουν ως εξής:

α) Ο κανονικός συντελεστής ο οποίος ορίζεται σε 24% επί της φορολογητέας αξίας (ισχύει από 1/6/2016).

β) Ο μειωμένος συντελεστής που είναι 13% επί της φορολογητέας αξίας.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

 • βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως  ψωμί, γάλα, κρέας, ψάρια, ελαιόλαδο, τυριά, ζυμαρικά, άλευρα, δημητριακά, λαχανικά,  καφές, τσάι, αλάτι, ξύδι, διάφορα παρασκευάσματα διατροφής με βάση τα δημητριακά, τα αλεύρια, τα άμυλα, ζώντα ζώα, είδη για εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, αγροτικά εφόδια, παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, πάνες για βρέφη, κράνη δικυκλιστών κ.λπ.,
 • υπηρεσίες όπως διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, παροχή υπηρεσιών  κατ’ οίκον φροντίδας παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών κ.λπ., την εκμετάλλευση εστιατορίων, καφενείων, ζαχαροπλαστείων και συναφών επιχειρήσεων κ.λπ..

γ) Ο υπερμειωμένος συντελεστής που ορίζεται σε 6% επί της φορολογητέας αξίας.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

 • φάρμακα, βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο κ.λπ.

Επιπλέον, κατόπιν έκδοσης σχετικής απόφασης Υπουργού Οικονομικών,  οι ανωτέρω συντελεστές εφαρμόζονται μειωμένοι κατά 30%  και ορίζονται σε 17%, 9% και  4% αντίστοιχα στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο, Χίο.

Επίσης, το ηλεκτρονικό κατάστημα υπόκειται σε φόρο εισοδήματος.

Εάν το e-shop σας έχει τη μορφή της ατομικής επιχείρησης, ο φορολογικός συντελεστής είναι 9% για κέρδη ως και 10.000 ευρώ, 22% για κέρδη ως και 20.000 ευρώ, 28% για κέρδη ως και 30.000 ευρώ 36% για κέρδη ως και 40.000 ευρώ και φθάνει μέχρι και  το 44% για κέρδη που υπερβαίνουν τα 40.000 ευρώ.

Στη περίπτωση που το e shop σας έχει τη μορφή εταιρίας,  δηλαδή Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε, Ι.Κ.Ε, Α.Ε. κ.λπ. με τήρηση απλογραφικού ή διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, τότε ο συντελεστής φορολόγησης είναι στο 22% για το 2021, ανεξαρτήτως ποσού κερδών.

Σε περίπτωση των κεφαλαιουχικών εταιριών, ήτοι: ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, θα πρέπει να συνυπολογίζεται και ένα 5% για φόρο μερισμάτων των μελών που συμμετέχουν στην εταιρία.

Στα παραπάνω φορολογικά έξοδα θα πρέπει υπολογίζεται και η προκαταβολή φόρου. Αυτό σημαίνει ότι επιπλέον του φόρου εισοδήματος, θα πρέπει να προκαταβάλλεται και ισόποσος φόρος ως προκαταβολή επόμενου έτους, ενώ παράλληλα αφαιρείται το ποσό που είχε προπληρωθεί αντίστοιχα το προηγούμενο έτος ως προκαταβολή.

Φυσικά πρόσωπα


Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 69 του ν.4172/2013 ορίζεται ότι όταν υποβάλλεται δήλωση για πρώτη φορά από φυσικό πρόσωπο που αποκτά εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, το προς βεβαίωση ποσό της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος περιορίζεται στο μισό.

Νομικά πρόσωπα


Επίσης, με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 71 του ν.4172/2013 ορίζεται ότι τα ποσοστά προκαταβολής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων μειώνονται κατά πενήντα τοις εκατό (50%) για τα νέα νομικά πρόσωπα κατά τα τρία (3)πρώτα οικονομικά έτη από τη δήλωση έναρξης εργασιών τους. Η μείωση αυτή δεν εφαρμόζεται για τα νομικά πρόσωπα που προέρχονται από μετατροπή ή συγχώνευση άλλων επιχειρήσεων με βάση τις διατάξεις οποιουδήποτε νόμου.

Τέλος, όσον αφορά στις ατομικές επιχειρήσεις, για τα πρώτα 5 έτη απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος που ανέρχεται στα 650 ευρώ. Αυτό δεν ισχύει για τις εταιρίες οι οποίες οφείλουν το  τέλος επιτηδεύματος ποσού 1.000 ευρώ και ισχύει από το πρώτο χρόνο λειτουργίας. Το τέλος επιτηδεύματος χρεώνεται ανεξάρτητα αν η επιχείρηση παρουσιάσει κέρδη ή ζημίες. 

Θα πρέπει να έχετε πάντοτε υπόψη σας ότι η φορολογία αλλάζει συνεχώς και θα πρέπει πάντοτε να συμβουλεύεστε έναν έμπειρο λογιστή-φοροτεχνικό για να σας ενημερώνει επίκαιρα και υπεύθυνα.

Η Aboutnet βρίσκεται στη διάθεσή σας για να κατασκευάσει για λογαριασμό σας το πιο γρήγορο και αποδοτικό E-shop

Κατά πόσο συμφέρει η κατασκευή φθηνού e-shop

Η κατασκευή ενός φθηνού e-shop μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως μια καλή ευκαιρία, όμως τελικά ίσως σας κοστίσει περισσότερο από ό,τι νομίζετε.

Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τους κρυμμένους κινδύνους πίσω από τα φθηνά templates και websites. Παρόλο που μπορούν να ρυθμιστούν γρήγορα, δεν αποκλείεται, ωστόσο, μακροπρόθεσμα να σας δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα.

Χαμηλές Κατατάξεις

Το πιο σημαντικό στοιχείο στο διαδικτυακό μάρκετινγκ είναι η δυνατότητα των e shops να κατατάσσονται σε υψηλή θέση στο διαδίκτυο προσελκύοντας έτσι νέους πελάτες στην επιχείρησή σας. Εάν δεν κατατάσσεστε στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης, δύσκολα θα προσελκύσετε πιθανούς πελάτες. Τα φθηνά websites και e-shop templates στερούνται πολλών θεμελιωδών στοιχείων του SEO και δίνουν ελάχιστη προσοχή στις βασικές απαιτήσεις αυτού που ονομάζουμε “φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης”. 

Μικρή ταχύτητα, μη επαρκής ασφάλεια

Τα φθηνά website templates μπορεί να περιέχουν κώδικα που  φορτώνεται στο παρασκήνιο. Ως αποτέλεσμα, το e shop σας θα είναι πολύ αργό, εχθρικό για τους χρήστες κινητών συσκευών και δεν θα εμφανίζεται εύκολα στις μηχανές αναζήτησης.

Τα φθηνά e-shops μπορούν να παρουσιάζουν κενά ασφαλείας. Αποτελούν εύκολο στόχο για τους χάκερ που αναπτύσσουν κακόβουλο λογισμικό, ο οποίος μπορεί να μολύνει τον ιστότοπό σας.

Κακή σχεδίαση

Οι φθηνοί ιστότοποι συνήθως έχουν κακό σχεδιασμό. Με λιγότερο διαδραστικό σχεδιασμό, non responsive και αργή πρόσβαση σε κινητές συσκευές, το e-shop σας μπορεί να υστερεί σε σχέση με τις ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Φιλοξενία χαμηλού κόστους και προϋπολογισμού

Φιλοξενία δεν σημαίνει απλώς  ανεύρεση ενός Web server. Καλό θα ήταν να διασφαλίσετε ότι ο πάροχος φιλοξενίας σας λαμβάνει τακτικά αντίγραφα ασφαλείας και έχει μια ομάδα υποστήριξης που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας όταν χρειάζεστε βοήθεια. 

Εμείς στην Aboutnet πιστεύουμε ότι η εξυπηρέτηση πελατών και η υποστήριξη συμβαδίζουν με τον όμορφο σχεδιασμό e-shops. Κατανοούμε πλήρως τη σημασία του SEO, ενώ προσφέρουμε αποτελεσματική και εγγυημένη για την επιχείρησή σας συντήρηση και φιλοξενία.

Η ομάδα των σχεδιαστών και προγραμματιστών μας παρέχει αποτελεσματικά και καλαίσθητα e-shops για κάθε προϋπολογισμό. Στείλτε μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μη διστάσετε να καλέσετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά για το πώς μπορείτε να φτιάξετε το e-shop σας με τον σωστό τρόπο.

Πλεονεκτήματα κατασκευής eshop με magento

Όλοι όσοι πρόκειται να ξεκινήσουν μια νέα διαδικτυακή επιχείρηση αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της επιλογής του κατάλληλου CMS για το μελλοντικό ηλεκτρονικό τους κατάστημα. Η πλατφόρμα / Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) είναι η βάση για την εκτέλεση των λειτουργιών ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. 

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της δημιουργίας ενός διαδικτυακού καταστήματος με Magento, το οποίο αποκτά ολοένα και περισσότερη δυναμική, λόγω της απλότητάς του και, ταυτόχρονα, της υψηλής αξιοπιστίας του.

#1 Προσανατολισμένο στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Το Magento είναι μια καλή λύση για όσους διευθύνουν μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Αν και πιθανότατα θα χρειαστείτε τη βοήθεια μιας εταιρείας ανάπτυξης Magento για να ρυθμίσετε και να ξεκινήσετε το κατάστημά σας, το σύνολο των διαθέσιμων χαρακτηριστικών του είναι αρκετά μεγάλο για να ικανοποιήσει τις περισσότερες από τις ανάγκες σας. 

Μεταξύ των προεπιλεγμένων δυνατοτήτων, θα βρείτε:

 • Φίλτρα βήμα προς βήμα
 • Ομαδοποίηση προϊόντων δέσμης
 • Προϊόντα που είδατε τελευταία
 • Αποστολή, καλάθι, ολοκλήρωση αγοράς
 • Κριτικές και προτάσεις και πολλά άλλα

#2 Βελτιστοποιημένο για μηχανές αναζήτησης

Το Magento θα βοηθήσει το κατάστημά σας να φτάσει γρήγορα στις κορυφαίες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης, χάρη στη φιλικότητα προς το SEO. Οι αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις βοηθούν στη δημιουργία ενός χάρτη τοποθεσίας XML που απαιτείται για ρομπότ αναζήτησης. Αυτό και πολλά άλλα χαρακτηριστικά έχουν θετικό αντίκτυπο στην επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις.

#3 Εργαλεία μάρκετινγκ

Η πλατφόρμα Magento διαθέτει φιλικό CMS όσον αφορά την ανάπτυξη και τη διεξαγωγή πολυάριθμων δραστηριοτήτων μάρκετινγκ, καθώς διαθέτει εκπτώσεις, κουπόνια, μπεστ σέλερ, νέα προϊόντα και διάφορες άλλες επιλογές προώθησης.

#4 Αναλυτικά στοιχεία και αναφορές

Το Magento περιέχει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων αναφοράς, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών σας:

 • Τροφοδοσία RSS για νέες παραγγελίες
 • Φορολογικές εκθέσεις
 • Αναφορές καλαθιών που δεν ακολούθησε αγορά
 • Αναφορά προϊόντων με τις περισσότερες προβολές
 • Αναφορά σχολίων
 • Αναφορά καλύτερων πελατών
 • Αναφορά εκπτωτικών κουπονιών και πολλά άλλα

#5 Δυνατότητες καταλόγου προϊόντων

Το Magento διαθέτει ευρείες επιλογές προσαρμογής. Η σύγκριση, οι κριτικές, οι αξιολογήσεις επιτρέπουν στους πελάτες να βρουν το προϊόν που αναζητούν. Η διαχείριση καταλόγου προϊόντων συστήματος περιλαμβάνει:

 • Έγκριση, επεξεργασία και διαγραφή ετικετών προϊόντων
 • Πώληση εικονικών προϊόντων
 • Εξατομικευμένη πρόταση προϊόντων
 • Διαχείριση εικόνων προϊόντων και δυνατότητα αυτόματης αλλαγής μεγέθους τους
 • Ανακατεύθυνση αποτελεσμάτων αναζήτησης και πολλά άλλα

#6 Ασφάλεια

Τα καταστήματα που δημιουργούνται με Magento είναι ασφαλή. Οι σελίδες τους φορτώνονται γρήγορα και το πιο σημαντικό, είναι ανθεκτικές σε κακόβουλες επιθέσεις. Το CMS βελτιώνεται και ενημερώνεται τακτικά για να είναι ασφαλές και αξιόπιστο.

#7 Εύκολη διαχείριση

Το Magento αναπτύσσεται και ενημερώνεται επαγγελματικά, προσφέροντας περαιτέρω ευκολία στη διαχείριση του διαδικτυακού σας καταστήματος. Ο πίνακας διαχείρισης είναι σαφής, οπότε η επεξεργασία των απαραίτητων ενοτήτων και η προσθήκη νέων προϊόντων και άλλων πληροφοριών γίνεται πιο εύκολα.

#8 Έτοιμα πρότυπα

Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά θέματα και ενότητες που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα πλήρως λειτουργικό και βελτιστοποιημένο ηλεκτρονικό κατάστημα. 

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα που κατασκευάζονται με Magento έχουν ελκυστική εμφάνιση και αρκετά απλή πλοήγηση, η οποία επιτρέπει στους πελάτες σας να βρουν τα επιθυμητά προϊόντα γρήγορα και αβίαστα. 

Η Aboutnet βρίσκεται πάντοτε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα με Magento ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα επιθυμείτε.

Πλεονεκτήματα κατασκευής eshop με opencart

Πλεονεκτήματα κατασκευής eshop με opencart

Μία από τις καλύτερες επιλογές για δημιουργία e-shop είναι το OpenCart. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του λογισμικού είναι ότι είναι προσαρμόσιμο για όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλες ή μικρές είναι. 

Εύκολη λειτουργία

Για να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό OpenCart συνήθως θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν προγραμματιστή για να επεξεργαστεί το λογισμικό ή για να το ενημερώνει. 

Με το OpenCart μπορείτε να εκτελέσετε μια ατελείωτη σειρά εργασιών με τη χρήση ενός μόνο πίνακα διαχείρισης. Αυτό, με τη σειρά του, συμβάλλει στην εξοικονόμηση του χρόνου σας, για να μπορείτε να εστιάσετε τον χρόνο και την ενέργειά σας σε εργασίες περισσότερο απαιτητικές. 

Απεριόριστα προϊόντα

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του OpenCart είναι ότι είστε ελεύθεροι να επιλέξετε τον αριθμό των προϊόντων που θέλετε να πουλήσετε μέσω του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Μπορείτε να καταχωρήσετε έναν ατελείωτο αριθμό προϊόντων σε διάφορες κατηγορίες. Ταυτόχρονα, μπορείτε να εμφανίσετε τις σχετικές κριτικές αυτών των προϊόντων, τις αξιολογήσεις και τα σχόλια  των πελατών.

Λειτουργικότητα πολλαπλών καταστημάτων

Με έναν μόνο πίνακα διαχείρισης, η πλατφόρμα σας επιτρέπει να φιλοξενήσετε όσα ηλεκτρονικά καταστήματα χρειάζεστε. Μπορείτε να ρυθμίσετε και να διαχειριστείτε καθένα από αυτά τα ηλεκτρονικά καταστήματα χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό πίνακα διαχείρισης. Έχετε έτσι τη δυνατότητα να πουλήσετε πολλά προϊόντα μέσω διαφορετικών καταστημάτων, καθένα από αυτά διαχωρισμένο και οργανωμένο. 

Υποστήριξη για πολλές γλώσσες και πολλαπλά νομίσματα

Το OpenCart προσφέρει το πλεονέκτημα της φιλοξενίας πολλαπλών γλωσσών και της υποστήριξης πολλαπλών νομισμάτων μέσω της διεπαφής του. 

Υποστήριξη για πολλαπλές μεθόδους αποστολής και επιλογές πληρωμής

Σε αυτή την πλατφόρμα, θα μπορείτε να βρείτε ολοκληρωμένη υποστήριξη για πολλές ασφαλείς επιλογές πληρωμής. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες σας θα μπορούν να πληρώσουν για τις αγορές τους μέσω όποιας λειτουργίας κρίνουν κατάλληλη. Παράλληλα, θα είστε σε θέση να ολοκληρώσετε όλες τις παραγγελίες με ασφαλή και αξιόπιστη μέθοδο.

Υποστήριξη για πάνω από 1300 πρόσθετα

Με υποστήριξη για μια σειρά από πρόσθετα, η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου σας θα παραμένει πάντοτε επικαιροποιημένη και αποτελεσματική.

Φιλικό προς το SEO

Κάνοντας χρήση του OpenCart, προσθέτετε υψηλή απόδοση για το κατάστημά σας, σε όλες τις ψηφιακές συσκευές. Η φιλική προς το SEO υποστήριξη της πλατφόρμας διασφαλίζει ότι ο ιστότοπός σας κερδίζει κορυφαία κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης Google.

Απόδοση και χρηστικότητα

Η εμπειρία αγορών ενός πελάτη επηρεάζεται σημαντικά από την ταχύτητα του ιστότοπου. Το OpenCart εξασφαλίζει ότι ο χρόνος φόρτωσης μειώνεται και η ταχύτητα του καταστήματος αυξάνεται. 

Κόστος

Σε σύγκριση με μερικά άλλα δημοφιλή καλάθια αγορών, το κόστος διατήρησης είναι επίσης αρκετά χαμηλό. 

Η ομάδα της Aboutnet βρίσκεται πάντοτε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να υλοποιήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με OpenCart ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα επιλέξετε.

Κατασκευή e-shop μόνος μου: Μπορώ να τα καταφέρω;

H Aboutnet, με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στη δημιουργία e-shops, απαντά στις πιο συνήθεις ερωτήσεις χρηστών που ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν από μόνοι τους το ηλεκτρονικό τους κατάστημα.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω το δικό μου ηλεκτρονικό κατάστημα;

Για να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, θα χρειαστείτε μια εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου. Η πιο δημοφιλής και εύκολη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το WordPress σε συνδυασμό με το πρόσθετο WooCommerce.

Πόσο κοστίζει η έναρξη ενός διαδικτυακού καταστήματος;

Αυτό εξαρτάται από το αν είστε διατεθειμένοι να δημιουργήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα “do-it-yourself” όπως το Shopify, ή αν θέλετε να απευθυνθείτε σε έναν προγραμματιστή. Με την πρώτη επιλογή, συνήθως θα χρειαστεί να πληρώσετε μόνο το hosting, το κόστος του οποίου διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα υπηρεσιών. Όσο για τη δεύτερη επιλογή, το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος των απαιτήσεων που έχετε για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Μπορώ να ξεκινήσω ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δωρεάν;

Για να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα χρειαστείτε μια λύση ηλεκτρονικού εμπορίου που προσφέρεται δωρεάν. Οι περισσότερες από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου (όπως BigCommerce, Shopify και Squarespace) δεν το κάνουν, αλλά το Ecwid και το Big Cartel προσφέρουν σχέδια που σας επιτρέπουν να πουλήσετε έναν περιορισμένο αριθμό προϊόντων χωρίς να πληρώσετε συνδρομή για ένα μηνιαίο πρόγραμμα.

Ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα κατασκευής διαδικτυακών καταστημάτων;

Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις σας ως διαδικτυακός έμπορος, αλλά μερικές από τις λύσεις που μπορούμε να προτείνουμε είναι τα προγράμματα BigCommerce και Shopify, ως πληρέστερα στα χαρακτηριστικά τους, και το Squarespace ως το ευκολότερο στη χρήση.

E-shop με έδρα το σπίτι

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ανοίξετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, θα πρέπει αρχικά να δηλώστε μία έδρα στην εφορία.

Μπορεί η έδρα να είναι ένα δωμάτιο του σπιτιού σας;

Ναι, είναι δυνατόν μόνον εφόσον πρόκειται για παροχή υπηρεσιών. Σε περίπτωση που πουλάτε εμπορεύματα, θα πρέπει να υπάρχει ένας ξεχωριστός χώρος που μισθώνεται και να δηλώνεται το μισθωτήριο στο taxisnet.

Ένα δεύτερο στοιχείο που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι όταν κάνετε έναρξη εργασιών και δηλώνετε ως έδρα το σπίτι σας, θεωρείστε για την εφορία αλλά και για τους πελάτες σας ως επιχείρηση και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να υποβληθείτε σε έλεγχο.

Μπορώ να δηλώσω ως έδρα της εταιρείας μου το σπίτι;

Μπορείτε να δηλώσετε το σπίτι σας μόνο εφόσον έχετε ατομική επιχείρηση. Οι εταιρείες ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΑΕ δεν μπορούν να έχουν ως έδρα την οικία σας. Βεβαίως, έχετε πάντοτε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ένα διαμέρισμα ή έναν οποιονδήποτε άλλο ξεχωριστό ηλεκτροδοτούμενο χώρο που θα δηλώνεται στην εφορία ως έδρα.

Υποχρέωση εγκατάστασης POS

Ανεξάρτητα από τη δραστηριότητα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, έχετε την υποχρέωση δημιουργίας επαγγελματικού λογαριασμού και εγκατάσταση τερματικού POS ακόμα και αν πρόκειται για το σπίτι σας.

Σημαντική υγειονομική υπενθύμιση

Εάν η δραστηριότητά σας είναι η παρασκευή φαγητού, δεν μπορείτε σε καμία περίπτωση να δηλώσετε το σπίτι σας ως έδρα της επιχείρησής σας. Ειδικά για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες που ορίζει ο νόμος για τις προδιαγραφές του χώρου και να υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας υγειονομικού ελέγχου.

Τέλος, θα πρέπει να έχετε πάντοτε υπόψη σας ότι η νομοθεσία αλλάζει συνεχώς και θα πρέπει πάντοτε να συμβουλεύεστε έναν έμπειρο λογιστή-φοροτεχνικό για να σας ενημερώνει επίκαιρα και υπεύθυνα.

Η Aboutnet βρίσκεται στη διάθεσή σας για να κατασκευάσει για λογαριασμό σας το πιο γρήγορο και αποδοτικό e-shop για να το διαχειρίζεστε από την άνεση του σπιτιού σας!

Γιατί η κατασκευή e-shop με ρούχα είναι τόσο δημοφιλής;

Οι διαδικτυακές πωλήσεις είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο στοιχείο για πολλές επιχειρήσεις. Ωστόσο, λίγες βιομηχανίες χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό εμπόριο όσο η βιομηχανία μόδας.

Αλλά τί πλεονεκτήματα δίνει αυτό, τόσο στους καταναλωτές όσο και στους λιανοπωλητές; Και κατά πόσο χρειάζεται η βιομηχανία της μόδας το ηλεκτρονικό εμπόριο;

Η ομάδα της Aboutnet συγκέντρωσε μερικά βασικά στοιχεία σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά και δημιουργήσαμε για εσάς μια ολοκληρωμένη επισκόπηση που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις βέλτιστες πρακτικές για να αυξήσετε τις πωλήσεις του ηλεκτρονικού καταστήματός σας.

Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ χρησιμοποιούν διαδικτυακούς λιανοπωλητές για τις αγορές ρουχισμού. Η συνεχής αύξηση των εσόδων που δημιουργούνται οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των δυνητικών καταναλωτών. 

Χαρακτηριστικά του κλάδου

Το ηλεκτρονικό εμπόριο μόδας διαθέτει μια σειρά χαρακτηριστικών. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Παρουσίαση – Ο σχεδιασμός οποιουδήποτε ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η ουσία της επιτυχίας του. Όχι μόνο πρέπει να είναι αισθητικά άρτιο και εύκολο στη χρήση, αλλά πρέπει επίσης να ξεχωρίζει.
 • Υπηρεσία που υπερέχει – Πολλοί από τους καλύτερους διαδικτυακούς λιανοπωλητές χρησιμοποιούν προσφορές και εξυπηρέτηση πελατών μαζί. 
 • Προγράμματα αφοσίωσης – Ο πιο σαφής τρόπος για να δημιουργήσετε αφοσίωση των πελατών σας είναι να ανταμείψετε τους πελάτες που επιστρέφουν ξανά και ξανά. Τα προγράμματα αφοσίωσης παρουσιάζονται σε σχεδόν οποιαδήποτε επιχείρηση που βασίζεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
 • Ζωντανή συνομιλία – Ένας εύκολος τρόπος για τους πελάτες με ερωτήματα να μπορούν να επικοινωνήσουν με το κατάστημά σας.
 • Αυτοματοποίηση – Η όλη διαδικασία θα πρέπει να μπορεί να γίνει και χωρίς συνομιλία με άλλο άτομο. Θα πρέπει να αρκούν μόνο μερικά κλικ για τις αγορές.

Τί αναζητούν οι αγοραστές μόδας;

Οι αγοραστές επηρεάζονται από ένα ευρύ φάσμα παραγόντων που τους οδηγούν να προτιμούν την online εμπειρία.

Εξατομίκευση: διαδικτυακοί αγοραστές

Οι διαδικτυακοί αγοραστές τείνουν να λαμβάνουν ιδιαίτερα υπόψη τις εξατομικευμένες προσφορές. Πολλοί πελάτες θα ψωνίσουν όπου βρουν την καλύτερη προσφορά. Ωστόσο, εάν υπάρχει μια προσφορά προσαρμοσμένη ειδικά στο άτομο, για παράδειγμα μια έκπτωση γενεθλίων, τότε ο πελάτης πιθανότατα θα προτιμήσει να κάνει μια αγορά που συσχετίζεται με το πρόσωπό του.

Προσαρμοσμένα αποτελέσματα: αποτελεσματικά συστήματα φιλτραρίσματος

Οι αγοραστές μόδας τείνουν επίσης να απαιτούν να βρουν γρήγορα το προϊόν που θέλουν. Ένα εύκολο και αποτελεσματικό σύστημα φίλτρων συμβάλλει επίσης σε αύξηση των πωλήσεων.

Το καλύτερο φιλτράρισμα επιτρέπει στους πελάτες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε άλλες περιοχές ενός διαδικτυακού λιανοπωλητή μόδας (για παράδειγμα , «ριγέ πουκάμισα > μπλε ριγέ πουκάμισα»). Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να βρουν παρόμοια προϊόντα με αυτά που έψαξαν, απολαμβάνοντας παράλληλα την εμπειρία περιήγησής τους. 

E-shop νομοθεσία-φορολογία

Σύμφωνα με την οδηγία 2000/31/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2000 για ορισμένες νομικές πτυχές των υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας, ιδίως του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην εσωτερική αγορά («οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο») το ηλεκτρονικό σας κατάστημα οφείλει να προσφέρει στους αποδέκτες του και στις αρμόδιες αρχές εύκολη, άμεση και συνεχή πρόσβαση στις ακόλουθες τουλάχιστον πληροφορίες:

α) επωνυμία του φορέα παροχής της υπηρεσίας·

β) γεωγραφική διεύθυνση στην οποία ο φορέας είναι εγκατεστημένος·

γ) στοιχεία που να επιτρέπουν την ταχεία επαφή και την άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με τον φορέα παροχής της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανόμενης της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης·

δ) εφόσον ο φορέας είναι εγγεγραμμένος σε εμπορικό μητρώο ή παρόμοιο δημόσιο μητρώο, το οικείο μητρώο και τον αριθμό εγγραφής του σε αυτό, ή ισοδύναμο τρόπο αναγνώρισης στο μητρώο αυτό·

ε) εφόσον η δραστηριότητα υπόκειται σε καθεστώς έγκρισης, τα στοιχεία της σχετικής εποπτικής αρχής·

στ) όσον αφορά στα νομοθετικώς κατοχυρωμένα επαγγέλματα:

– επαγγελματική ένωση ή παρόμοιο όργανο στο οποίο είναι εγγεγραμμένος ο φορέας παροχής υπηρεσιών,

– επαγγελματικό τίτλο και το κράτος-μέλος όπου έχει χορηγηθεί,

– μνεία των επαγγελματικών κανόνων που ισχύουν στο κράτος-μέλος εγκατάστασης, καθώς και του τρόπου πρόσβασης σε αυτούς·

ζ) εφόσον η δραστηριότητα που ασκεί ο φορέας υπόκειται σε ΦΠΑ, τα στοιχεία αυτού.

Όσον αφορά στον Ελληνικό NOMO ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4635 της 30 Οκτωβρίου 2019 Φύλλο 1 ΦΕΚ 167, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα πρέπει να αναφέρει τον αριθμό Γ.Ε.ΜΗ..

Συγκεκριμένα, ο αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. αναγράφεται υποχρεωτικά:

α. σε κάθε έγγραφο που υποβάλλεται προς καταχώριση στο Γ.Ε.ΜΗ.,

β. σε κάθε έγγραφο που εκδίδουν οι Υ.Γ.Ε.ΜΗ.,

γ. σε κάθε έντυπο που αφορά τον υπόχρεο,

δ. στους διαδικτυακούς τόπους του υπόχρεου,

και ε. στα ηλεκτρονικά καταστήματα του υπόχρεου.

Οι επιστολές και τα έγγραφα παραγγελίας, ανεξάρτητα από το εάν είναι έγχαρτα, άυλα ή ηλεκτρονικά, καθώς και οι διαδικτυακοί τόποι και τα ηλεκτρονικά καταστήματα των υπόχρεων πρέπει να φέρουν επιπλέον και τη νομική τους μορφή, τον τόπο της έδρας και, ενδεχομένως, το γεγονός ότι βρίσκονται σε κατάσταση εκκαθάρισης. Οι διαδικτυακοί τόποι των υπόχρεων και τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα δύνανται να εμπεριέχουν σύνδεσμο που ανακατευθύνει στη Μερίδα τους στο Γ.Ε.ΜΗ..

Εάν έχετε απορίες σχετικά με την υποχρέωση δημοσιότητας του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, το νομικό τμήμα της Aboutnet βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσει εντελώς δωρεάν για τις νομικές σας υποχρεώσεις.

Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι