βελτίωση κατασκευής ιστοσελίδας αθλητικού συνδέσμου

Παρακαλώ αξιολογήστε


Αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ιστοσελίδες για αθλητικούς συλλόγους και πρωταθλήματα νέων. Η μετακίνηση ενός ιστότοπου από κακό ή άσχημο σε καλό ή μεγάλο μπορεί να επικεντρωθεί σε μερικά κρίσιμα στοιχεία σχεδιασμού. Για να βοηθήσουν τους αθλητικούς συλλόγους και τους διαχειριστές του πρωταθλήματος να βελτιώσουν τους ιστότοπούς τους, υπάρχουν 5 κρίσιμα σφάλματα στο σχεδιασμό του ιστοτόπου της αθλητικής ένωσης που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος.

 

  1. Χρησιμοποιώντας πάρα πολλά χρώματα στη γραμματοσειρά.

Ενώ τα ουράνια τόξα είναι όμορφα στον ουρανό, όταν πρόκειται για ιστοσελίδες ένα ουράνιο τόξο χρωματιστών γραμματοσειρών είναι πολύ δύσκολο να διαβαστεί. Συχνά μια αλλαγή στο χρώμα της γραμματοσειράς χρησιμοποιείται για να τραβήξει την προσοχή σε μια σημαντική λεπτομέρεια μέσα σε μια μακρύτερη σειρά κειμένου, όπως η ημερομηνία, το ποσό, η θέση κλπ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί έγχρωμη γραμματοσειρά, αλλά να το χρησιμοποιήσετε λιτά και απλά. Το κύριο αντίγραφο του ιστότοπού σας θα πρέπει να είναι μαύρο κείμενο σε ανοιχτό φόντο, γεγονός που καθιστά πιο εύκολη την ανάγνωση. Επισημάνετε σημαντικές λέξεις με χρώμα, όχι ολόκληρες προτάσεις και χρήση του ίδιου χρώματος σε ολόκληρο τον ιστό, όταν προσπαθείτε να επιστήσετε την προσοχή σε κάτι. Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέπτες σας θα είναι σε θέση να εντοπίζουν σημαντικά στοιχεία με ευκολία.

 

  1. Χρησιμοποιώντας πολλά μεγέθη γραμματοσειρών.

Στην κατασκευή ιστοσελίδων, όπως και με το χρώμα, το ίδιο ισχύει και για τα μεγέθη γραμματοσειρών. Έχουμε δει ιστοσελίδες όπου η οθόνη γίνεται μπερδεμένη λόγω των προτάσεων που είναι σε διαφορετικές γραμματοσειρές (και χρώματα!) και κάνουν πολύ δύσκολη ανάγνωση. Τα μάτια του επισκέπτη κουράζονται. Αυτό προκαλεί κακή κατανόηση, δυσαρέσκεια και πρώιμη έξοδο από την ιστοσελίδα. Οι καλύτεροι ιστότοποι είναι καθαροί με ισχυρούς τίτλους σε μια μεγαλύτερη γραμματοσειρά 14-16 ακολουθούμενο από κείμενο σε γραμματοσειρά 11-12.

 

  1. Δεν ανταποκρίνεται στο κινητό (responsive).

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, πάνω από το 60% της συνολικής κίνησης στο Διαδίκτυο βασίζεται σε κινητά. Αυτό σημαίνει ότι το 60% των επισκεπτών του ιστότοπού σας έχει πρόσβαση από το κινητό τηλέφωνο ή το tablet. Ένας εν κινήσει επισκέπτης θα απογοητευτεί εάν ένας ιστότοπος δεν ανταποκρίνεται στο κινητό του, πράγμα που σημαίνει ότι η διάταξη αλλάζει αυτόματα το μέγεθος και αναδιαρθρώνεται με βάση τη συσκευή προβολής. Προσπαθώντας να μετακινηθείτε σε μια μεγάλη περιοχή απο μια μικροσκοπική οθόνη είναι αρκετά δύσκολο και κουραστικό. Εάν ο ιστότοπός σας δεν ανταποκρίνεται στο κινητό, μεταβείτε σε μια νέα πλατφόρμα που είναι προσαρμοσμένη για το κινητό. Οι επισκέπτες σας θα σας ευχαριστούν!

 

  1. Ανεπαρκές περιεχόμενο.

Το παλιό περιεχόμενο καθιστά μια περιοχή υπερβολικά απασχολημένη και περίπλοκη. Έτσι στέλνει ένα μήνυμα ότι οι διαχειριστές της ιστοσελίδας είτε δεν βρίσκονται εκεί, είτε δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα της ιστοσελίδας. Σίγουρα είναι ευκολότερο να αφήσετε παλιό περιεχόμενο εκεί, αλλά για χάρη μιας καθαρής, καλά οργανωμένης και αποτελεσματικής ιστοσελίδας του αθλητικού σωματείου, κρατήστε το ανανεωμένο!

 

  1. Μπερδεμένη πλοήγηση.

Ποιες είναι οι δύο πιο συχνές περιοχές μιας ιστοσελίδας αθλητικού συλλόγου; Η εγγραφή και τα προγράμματα. Γιατί, λοιπόν, αυτά τα ιδιαίτερα τμήματα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά ‘κρύβονται’ κάτω από το “About”; Ορίστε ποιες περιοχές του ιστότοπού σας χρησιμοποιούνται πιο συχνά και βεβαιωθείτε ότι είναι εμφανείς στην πλοήγηση. Ο πάροχος του ιστότοπου πρέπει να έχει τη δυνατότητα να σας ενημερώνει για το ποιες σελίδες του ιστότοπού σας χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Αν δεν έχετε αυτή την πολυτέλεια, ρωτήστε μερικούς από τους χρήστες σας μέσω μιας έρευνας, εάν και υπάρχει το google analytics.

Είναι υπέροχο να λαμβάνετε άμεσα σχόλια από τους προπονητές, τους γονείς και το προσωπικό σας σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας. Συνεπώς αποφύγετε τα 5 κρίσιμα λάθη στον σχεδιασμό ιστοσελίδας του αθλητικού σωματείου. Κάντε την επίσκεψη ευχάριστη για τους επισκέπτες και πιο αποτελεσματική.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι