espa banner
PetShop

Παρακαλώ αξιολογήστε


 

Ένα μικρό ξεκίνημα μπορεί να είναι ένας καλός, χαμηλού κινδύνου τρόπος για να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Ίσως θέλετε να αρχίσετε με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για να εξοικειωθείτε με τον κόσμο των Online πωλήσεων. Στη συνέχεια, όταν είστε έτοιμοι, προχωρήστε παρακάτω αλλά βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε καλύψει όλα τα βασικά στάδια.

 

Βρείτε ένα “πιασάρικο” όνομα χώρου (Domain Name)

Το σωστό όνομα χώρου για την κατασκευή eshop της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο είναι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να ξεχωρίζει στο μυαλό των πελατών και να τους διευκολύνει να σας θυμούνται. Δυστυχώς, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι ορισμένα από τα καλύτερα ονόματα ανήκουν ήδη σε κάποιον άλλον. Χρειάζεται λοιπόν να γίνετε δημιουργικοί. Αυτό γίνεται πιο εύκολα αν έχετε ένα μοναδικό προϊόν προς πώληση. Αν αποφασίσετε να πωλήσετε γενικά προϊόντα για ζώα και τρόφιμα, θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να ξεχωρίζετε από άλλους ιστότοπους. Κάντε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για αντικείμενα παρόμοια με αυτά που θα μεταφέρετε για να πάρετε μια ιδέα από τα ονόματα που είναι ψηλά στη λίστα και χρησιμοποιούνται ήδη. Επίσης να κρατήσετε το όνομα της ιστοσελίδας σας σύντομο και εύηχο . Να αποφύγετε κάτι που θα είναι άβολο, ασαφές ή υπερβολικά μεγάλο. Επίσης βεβαιωθείτε ότι περιέχει μια καλή λέξη-κλειδί που θα εμφανιστεί εύκολα στις μηχανές αναζήτησης. Μην ξεχάσετε να καταχωρήσετε το όνομα της ιστοσελίδας σας, έτσι ώστε να παραμείνει αποκλειστικά δικό σας.

 

Δημιουργήστε μια καλά σχεδιασμένη ιστοσελίδα

Ίσως θελήσετε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να σχεδιάσετε το ηλεκτρονικό κατάστημα pet shop, εκτός αν είστε εξαιρετικά άνετοι  με την τεχνολογία. Επιλέξτε κάποιον που έχει συγκεκριμένη εμπειρία με ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να βρεθεί ένας καλός σχεδιαστής ιστοσελίδων είναι από κάποιον γνωστό σας ή από το διαδίκτυο. Ελέγξτε άλλους ιστότοπους και ρωτήστε άλλους που έχουν αποτελεσματικές λειτουργίες, για συστάσεις. Επίσης φροντίστε να ζητήσετε από οποιονδήποτε μελλοντικό σας σχεδιαστή να σας δείξει παραδείγματα της δουλειάς του στην κατασκευή ιστοσελίδας. Λάβετε υπόψη ότι ένας καλός σχεδιαστής ιστοσελίδων θα σας κοστίσει περισσότερο από έναν free lancer αλλά δεν μπορείτε να έχετε ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς μια καλή και επαγγελματική παρουσία. Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι εύκολος στην πλοήγηση και κατανόηση. Θα πρέπει να είναι οπτική, επαγγελματική, διαδραστική και ενημερωτική η ιστοσελίδα σας. Συμπεριλαμβανομένων των μαρτυριών των πελατών μπορεί να είναι ένα μεγάλο διαφημιστικό εργαλείο. Ο ιστότοπός σας πρέπει επίσης να συνδέεται με τις σελίδες κοινωνικών μέσων και να περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο που επιτρέπει στους πελάτες να εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο σας το οποίο θα πρέπει να στέλνεται σε τακτική βάση. Θα θέλετε επίσης να συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο επαφής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζί με τον αριθμό τηλεφώνου της επιχείρησής σας.

 

Δημιουργήστε μια εφαρμογή για κινητά

Μια πολύ καλή ιδέα επίσης είναι να μην βασίζεστε αποκλειστικά στον ιστότοπό σας. Σκεφθείτε να δημιουργήσετε μια αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά για όσους προτιμούν να κάνουν ψώνια μέσω των smartphones τους. Διαφορετικά, υπάρχει περίπτωση να χάσετε αυτούς τους πιθανούς πελάτες. Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε μια native εφαρμογή, εφαρμογή Web ή υβριδική. Οι native εφαρμογές τείνουν να είναι στην κορυφή των προτιμήσεων και πιθανότατα να χρειαστεί να προσλάβετε έναν εμπειρο για την δημιουργία, εκτός αν τυχαίνει να είστε ειδικός εσείς. Οι mobile εφαρμογές είναι εύκολο να δημιουργηθούν και δεν κοστίζουν τόσο πολύ για τη δημιουργία και τη συντήρησή τους. Οι υβριδικές εφαρμογές είναι αυτό που υποδηλώνει το όνομά τους, δηλαδή λειτουργούν τόσο σε mobile όσο και σε web περιβάλλον.

 

Η σημασία ενός καλού διαδικτυακού οικοδεσπότη

Ο ιστότοπός σας θα απαιτήσει έναν κατάλληλο web hosting. Αυτός είναι ένας server στον οποίο μπορείτε να ενοικιάσετε χώρο, συνήθως με ετήσια χρέωση. Ο server θα μεταδώσει στη συνέχεια τον ιστότοπό σας στον Παγκόσμιο Ιστό. Ο ιστότοπός σας θα εμφανιστεί αυτόματα όταν κάποιος πληκτρολογεί το όνομα χώρου σας σε μια μηχανή αναζήτησης.

 

Ρύθμιση επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληρωμών

Ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει να δημιουργήσετε έναν τρόπο για να πληρωθείτε για τα προϊόντα που πουλάτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα σας. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό μέσω του PayPal, του δημοφιλούς ιστότοπου επεξεργασίας πληρωμών ή μέσω μιας τράπεζας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια πύλη πληρωμής με ένα γνωστό όνομα.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι