espa banner
Τάσεις στη φιλοξενία ιστοσελίδας το 2021

Παρακαλώ αξιολογήστε


Η αυξανόμενη σημασία της διαδικτυακής παρουσίας αυξάνει τη ζήτηση για υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία για τους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων. Αλλά για να αξιοποιήσετε πλήρως αυτήν την ευκαιρία, είναι σημαντικό να παραμείνετε στην κορυφή των τάσεων φιλοξενίας ιστοσελίδων.

1. Πολλαπλοί cloud

Για να δημιουργήσετε μια επιχείρηση ανθεκτική και ευέλικτη – πρέπει να βασιστείτε σε τεχνολογίες που εξελίσσονται μαζί σας. Το cloud computing είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ψηφιακές τεχνολογίες στην αγορά αυτή τη στιγμή. Προσφέρει όλα όσα απαιτεί μια σύγχρονη επιχείρηση για να παραμείνει στην κορυφή του παιχνιδιού της. Από τις χαμηλές επενδύσεις και την άμεση επεκτασιμότητα έως την κορυφαία ασφάλεια των δεδομένων στην κατασκευή ιστοσελίδων και την ευελιξία των πόρων, η φιλοξενία cloud ήταν και είναι μια τεχνολογική πρόοδος αυτής της δεκαετίας.
Το multi-cloud είναι ένα υπολογιστικό μοντέλο που χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερους διαφορετικούς τύπους δημόσιων, ιδιωτικών ή υβριδικών cloud. Με κατανεμημένες λύσεις cloud πολλαπλών παρόχων, οι επιχειρήσεις μπορούν να επιτύχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και οικονομίες κλίμακας.

Τους βοηθά επίσης να επιλέξουν τις καλύτερες υπηρεσίες διαφορετικών παρόχων cloud. Για παράδειγμα, μπορούν να επιλέξουν έναν πάροχο cloud με βάση την premium προσφορά ασφάλειας, ενώ ένας άλλος πάροχος μπορεί να εγγυηθεί υψηλή ταχύτητα μεταφόρτωσης για την εφαρμογή που αντιμετωπίζει ο πελάτης.

Αν και η δημιουργία μιας ρύθμισης πολλαπλών cloud δεν είναι εύκολη, με τη σωστή τεχνογνωσία, οι επιχειρήσεις μπορούν να επιτύχουν πλήρη ευελιξία και κινητικότητα φόρτου εργασίας. Ως πάροχος φιλοξενίας, πρέπει να έχετε κατά νου αυτήν την τάση κατά την προετοιμασία της προσφοράς υπηρεσιών σας.

2. Η πράσινη φιλοξενία γίνεται σταδιακά αναγκαιότητα

Η πράσινη φιλοξενία ορίζει τη φιλοξενία ιστοσελίδων που είτε χρησιμοποιεί ανανεώσιμους ενεργειακούς πόρους είτε αντισταθμίζει την ενέργεια που καταναλώνεται από διακομιστές χρησιμοποιώντας πράσινες πρωτοβουλίες.
Οι πράσινοι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων προσπαθούν ενεργά να χρησιμοποιούν πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον-όπως η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη λειτουργία κέντρων δεδομένων. Αυτές οι εταιρείες είναι πιστοποιημένες REC (Πιστοποιητικά Ανανεώσιμης Ενέργειας) ή VERs (Carbon Offset Certificate).

Τα επόμενα χρόνια, με περισσότερες συζητήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, η πράσινη φιλοξενία μπορεί να γίνει η πρώτη επιλογή των πελατών.

3. Η ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο θα πάρει το επίκεντρο της βιομηχανίας των υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων φέτος και για τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος είναι η πανδημία που περιπλέκει το τοπίο ασφάλειας – εισάγει νέες απειλές και τρωτά σημεία. Οι απάτες που σχετίζονται με τον COVID-19 αποτελούν σοβαρές απειλές τόσο για προσωπικά όσο και για εμπορικά δεδομένα. Έτσι, αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων και τις αυξανόμενες κυβερνοεπιθέσεις.
Καθώς οι άνθρωποι γίνονται πιο ευαισθητοποιημένοι για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τη σημασία της, οι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων θα πρέπει να κάνουν την ασφάλεια αναπόσπαστο μέρος των προσφορών υπηρεσιών τους.

Όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει επίσης να ακολουθήσετε τα καλύτερα πρωτόκολλα ασφαλείας στον επιχείρησή σας. Ακόμα και ένα μικρό περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μπορεί να καταστρέψει τη φήμη σας. Ορισμένες βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μπορεί να περιλαμβάνουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, πιστοποίηση SSL, ενοποιημένη προστασία και ελέγχους συμμόρφωσης για το CMS (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου).

Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν επίσης υπηρεσίες απορρήτου τομέα. Μια υπηρεσία απορρήτου τομέα διασφαλίζει ότι οι πληροφορίες τομέα του πελάτη στο WHOIS (δημόσιος κατάλογος τομέα) διατηρούνται ανώνυμες και ιδιωτικές.

Μια άλλη σημαντική προσφορά ασφάλειας είναι το HTTPS. Σήμερα, η προσφορά HTTPS περισσότερο από ένα χαρακτηριστικό ωραίο έχει γίνει απαραίτητο. Το HTTPS όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει το προφίλ ασφαλείας οποιουδήποτε ιστότοπου αλλά και να το βοηθήσει να καταταχθεί υψηλότερα σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι