espa banner
ανάπτυξη λογισμικού ιστοσελίδων eshop το 2022

Παρακαλώ αξιολογήστε


Δεδομένου ότι το 2022 είναι τώρα εδώ, το τεχνικό προσωπικό και οι εταιρείες πρέπει να λάβουν υπόψη τις νέες τάσεις στον χώρο παραγωγικότητας λογισμικού και να προσαρμοστούν ανάλογα για να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες προσδοκίες της αγοράς. Το μέλλον είναι αβέβαιο, και αν έχουμε μάθει κάτι από τους τελευταίους μήνες είναι η αξία της προετοιμασίας για το απροσδόκητο. Υπάρχουν βασικές τάσεις, ιδίως στους τομείς της απομακρυσμένης εργασίας, του υπολογιστικού νέφους, της τεχνητής νοημοσύνης, της κυβερνοασφάλειας και της εξωτερικής ανάθεσης που πρέπει να ληφθούν υπόψη. 

Εργασία εξ αποστάσεως

Η ελευθερία και η ικανότητα λειτουργίας από οπουδήποτε θα είναι μόνιμη στο μέλλον της ανάπτυξης λογισμικού. H πανδημία Covid-19 επιτάχυνε την ανάπτυξη της απομακρυσμένης εργασίας μεταξύ των προγραμματιστών, με μείωση του γραφείου που εργάζεται κατά 74% από τότε που χτύπησε η πανδημία. Οι μελέτες δείχνουν επίσης ότι η ανάπτυξη της υβριδικής εργασίας — ορισμένες εργασίες που γίνονται εξ αποστάσεως και άλλες στο γραφείο — θα είναι επικείμενη. Οι επιχειρήσεις αναμένεται να φιλοξενήσουν συστήματα εξ αποστάσεως εργασίας κατά 46% σε σύγκριση με πριν από την παγκόσμια υγειονομική κρίση. 

Τεχνητή νοημοσύνη και συναφείς καινοτομίες

Η δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) θα αξιοποιηθεί επίσης. Το 2022 θα είναι ένα σημαντικό έτος για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ειδικά στον χώρο ανάπτυξης λογισμικού. Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις υπάρχουσες τεχνολογίες θα προσφέρει μια ουσιαστική πλατφόρμα για καλύτερη λήψη αποφάσεων, καλύτερα αποτελέσματα, αποτελεσματικότητα, αυτοματοποίηση και βελτιωμένη ψηφιακή εμπειρία. Η υιοθέτηση της τεχνητής νέφους θα συνοδεύεται από υπολογιστικό νέφος και Kubernetes. Το Kubernetes θα επιτρέψει στους προγραμματιστές και τις επιχειρήσεις στον κλάδο ανάπτυξης λογισμικού να εκτελούν τις εφαρμογές τους σε ένα σύστημα πολλαπλών cloud. Σε γενικές γραμμές, οι τεχνολογίες cloud θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές να κλιμακώσουν τα συστήματα και να ενσωματώσουν chatbots και γνωστικές υπηρεσίες.

Ανάπτυξη μεταξύ πλατφορμών

Η ανάπτυξη μεταξύ πλατφορμών θα αυξηθεί το 2022 και τα επόμενα χρόνια. Λόγω των προκλήσεων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του “μόνο για iOS”, “μόνο για Android” ή “μόνο για Windows”, οι επιχειρήσεις ανάπτυξης λογισμικού διερευνούν όλο και περισσότερο την ανάπτυξη μεταξύ πλατφορμών. Με τη βοήθεια καινοτόμων τεχνολογιών, η ανάπτυξη μεταξύ πλατφορμών θα είναι σε θέση να υποστηρίξει διαφορετικές πλατφόρμες με ενιαία βάση κώδικα, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για πρόσθετους πόρους μηχανικής. Με άλλα λόγια, οι δυνατότητες διασταυρούμενης ανάπτυξης έχουν τεράστια οικονομική σημασία, εξοικονομώντας στους προγραμματιστές σημαντικό χρόνο και πόρους. 

Κυβερνοασφάλεια

Το μέλλον της ανάπτυξης λογισμικού θα σημειώσει σημαντική αύξηση στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της κυβερνοασφάλειας ιστοσελίδων. Η πρόοδος σε μια έντονη ψηφιακά διασυνδεδεμένη εποχή σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν πλέον να αγνοούν τις απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Οι εγκληματικές δραστηριότητες στον εικονικό χώρο κοστίζουν στις επιχειρήσεις έως και 6 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. Ως εκ τούτου, οι προγραμματιστές λογισμικού και οι εταιρείες λογισμικού πελατών αναγκάζονται να παρεκκλίνουν από τα παραδοσιακά μέτρα προστασίας στον κυβερνοχώρο, όπως τα τείχη προστασίας και το λογισμικό προστασίας από ιούς, για να επανεξετάσουν νέους τρόπους προστασίας. Οι ειδικοί ανάπτυξης λογισμικού προτείνουν την εφαρμογή πλέγματος κυβερνοασφάλειας κατά την ανάπτυξη λογισμικού. 

Αυτοματισμός

Επαναλαμβανόμενες εργασίες στην ανάπτυξη λογισμικού θα αυτοματοποιηθούν. Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, το υπολογιστικό νέφος, τη ρομποτική και αρκετές άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες, η αυτοματοποίηση θα είναι μια αναπόφευκτη τάση στον χώρο ανάπτυξης λογισμικού. Για παράδειγμα, ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων ανάπτυξης λογισμικού ενσωματώνει (με πολλούς άλλους να εξετάζουν) τεχνικές αυτοματισμού ρομποτικών διεργασιών (RPA) με σκοπό την επίτευξη υψηλότερης απόδοσης. Η καινοτομία RPA αποσκοπεί στην αντιμετώπιση περιττών και περιστροφικών καθηκόντων που είναι κατάλληλα για μηχανές αντί για ανθρώπινη εργασία. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ενσωμάτωσης της RPA στην ανάπτυξη λογισμικού είναι ότι δίνει σε μεμονωμένους προγραμματιστές περισσότερο χρόνο για να επικεντρωθούν περισσότερο στη δημιουργική πλευρά της ανάπτυξης λογισμικού.

Γρήγορη καινοτομία και πρωτοτυπία

Μια άλλη κρίσιμη τάση που θα παρατηρηθεί το 2022 είναι η γρήγορη καινοτομία και η πρωτοτυπία. Η ανάπτυξη λογισμικού eshop και σελίδων είναι απρόβλεπτη, ασταθής και πολύ ανταγωνιστική. Τα άτομα και οι επιχειρήσεις αυτού του κλάδου πρέπει συνεχώς να καινοτομούν ή να εξαφανίζονται από τη βιομηχανία. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού θα αναγκαστούν να αναπτύξουν μια κουλτούρα καινοτομίας ανταμείβοντας αναλόγως τους καινοτόμους υπαλλήλους και δημιουργώντας οδούς για την ανάπτυξη λογισμικού. Πολλές επιχειρήσεις είναι πιθανό να ακολουθήσουν αυτή την τάση — εκείνες που δεν θα το πράξουν, ή θα περιορίσουν την καινοτομία, θα διακινδυνεύσουν να χάσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. 

Τελικές σκέψεις

Οι αναδυόμενες τάσεις δείχνουν ότι το μέλλον της ανάπτυξης λογισμικού θα υποστεί σημαντικές αλλαγές. Το ευρύ φάσμα νέων τεχνολογιών και καινοτομιών έχει τεράστιες επιπτώσεις στον χώρο ανάπτυξης λογισμικού. Οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού δεν έχουν την πολυτέλεια να δίνουν προσοχή στις αναδυόμενες τάσεις. Οι εταιρείες που επιλέγουν να επενδύσουν χρόνο, οικονομικά και άλλους πόρους για να προσαρμοστούν στις προσδοκίες της μεταβαλλόμενης αγοράς είναι αυτές που θα επιτύχουν και θα διατηρήσουν ένα βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι