espa banner
σχέδιο UX

Παρακαλώ αξιολογήστε


Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει αλλάξει κάθε πτυχή του κόσμου μας και τις αλληλεπιδράσεις μας. Ο σχεδιασμός UX πρωτοπορεί στην ευκολία χρήσης και ενσωμάτωσης της τεχνητής αιώρης σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Όσο πιο σημαντικός γίνεται ο σχεδιασμός UX στον κόσμο της τεχνολογίας, τόσο πιο σημαντική θα γίνει η τεχνητή τεχνολογία. Οι σχεδιαστές UX έχουν ανυψωθεί σε μερικές από τις πιο σημαντικές θέσεις σε εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Προφανώς ο σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο μέλλον μας.

1. Εστιάστε περισσότερο στην εξυπηρέτηση του πελάτη

Στο παρελθόν και επί του παρόντος, οι επιχειρήσεις με την κατασκευή eshop έχουν να πουλήσουν προϊόντα και υπηρεσίες. Κάθε απόφαση βασίζεται στον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να κάνετε έναν πελάτη να αγοράσει αυτό που έχετε να προσφέρετε.

Ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν. Καθώς περνούν τα χρόνια, οι εταιρείες θα επικεντρωθούν περισσότερο στο πώς μπορούν να εξυπηρετήσουν τον πελάτη, σε αντίθεση με το πώς μπορούν να πουλήσουν κάτι στον πελάτη.

Χρησιμοποιώντας αυτό το μοντέλο, το προϊόν γίνεται η εμπειρία που παρέχετε σε κάθε άτομο. Η σχεδίαση UX/UI θα καθορίσει ποια είναι αυτή η εμπειρία.

Με την πάροδο του χρόνου, ο τρόπος με τον οποίο οι πελάτες αποφασίζουν ποιον θα επιλέξουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους θα μετατοπιστεί επίσης. Αντί να εξετάσουν καθαρά το προϊόν ή την υπηρεσία χωρίς να εξετάσουν την εταιρεία, οι πελάτες θα λάβουν υπόψη τη σχέση που έχουν με την εταιρεία.

2. Ευκολότερο και γρηγορότερο σχέδιο

Μόλις οι άνθρωποι καθορίσουν τον καλύτερο τρόπο για να διευκολύνουν το UX σε μια συγκεκριμένη πτυχή μιας εφαρμογής, δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσετε από την αρχή κάθε φορά με ένα νέο σχέδιο.

Καθώς οι γνώσεις σχετικά με το UX γίνονται πιο διαδεδομένες μεταξύ εταιρειών και σχεδιαστών, τα σχέδια θα είναι ευκολότερα και ταχύτερα.

Επιπλέον, AI σημαίνει ότι το λογισμικό θα γνωρίζει ήδη τις απαραίτητες πληροφορίες, καθιστώντας δυνατό για το λογισμικό να δημιουργήσει αμέσως ένα σχέδιο που παρέχει την ιδανική εμπειρία χρήστη.

Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακή και τεχνολογική αλληλεπίδραση θα αποθηκεύονται σε βιβλιοθήκες λογισμικού τεχνητής θέσης, προσβάσιμα όποτε χρειάζεται.

3. Το σχέδιο θα προσαρμοστεί στις προσωπικότητες

Καθώς η τεχνητή επαφή γίνεται όλο και πιο συχνή, οι χρήστες θα μπορούν να έχουν εξατομικευμένες εμπειρίες στις περισσότερες, αν όχι σε όλες, εφαρμογές και ιστότοπους με τους οποίο αλληλεπιδρούν. Το λογισμικό τεχνητής ταυτότητας μπορεί να λάβει υπόψη την ηλικία, τα ενδιαφέροντα, το φύλο, τις διαθέσεις ενός ατόμου και μια ατελείωτη λίστα άλλων ιδιοτήτων.

Μόλις συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο άτομο, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει συγκεκριμένα μέρη εφαρμογών και ιστότοπων για να απευθυνθεί στον συγκεκριμένο χρήστη που επισκέπτεται.

Το τμήμα περιβάλλοντος εργασίας χρήστη μιας ψηφιακής υπηρεσίας θα δημιουργηθεί σε πραγματικό χρόνο για να εξυπηρετήσει κάθε άτομο που το επισκέπτεται.

4. Λιγότερες οθόνες

Η εικονική πραγματικότητα δεν θα επηρεάσει μόνο τις οθόνες της τηλεόρασης. Οι φωνητικές διεπαφές και οι συσκευές εικονικής πραγματικότητας μπορούν να προσφέρουν στον χρήστη μια πολύ πιο εξατομικευμένη εμπειρία και σε κάποιο βαθμό να αφαιρέσουν την αίσθηση ότι χρησιμοποιείτε ακόμη και ένα περιβάλλον εργασίας.

5. Νέες θέσεις σχεδιαστών

Στο παρελθόν, υπήρχε μια χούφτα σχεδιαστών σε κάθε εταιρεία. Καθώς το λογισμικό AI γίνεται πιο διαδεδομένο και ο σχεδιασμός UX / UI γίνεται πιο σημαντικός, οι σχεδιαστές UX θα είναι ιδιαίτερα επιθυμητοί.

Οι εταιρείες θα χρειαστούν ανθρώπους που μπορούν να δημιουργήσουν αποτελεσματικά την ιδανική εμπειρία χρήστη χρησιμοποιώντας συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία. Ο τομέας των σχεδιαστών UX θα επεκταθεί και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέξουν να κάνουν καριέρες ως σχεδιαστές UX. Μπορεί ακόμη και να γίνουν μερικοί από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους σε οποιαδήποτε δεδομένη εταιρεία.

6. Η σκέψη σχεδίου θα γίνει σημαντικότερη

Οι άνθρωποι που μπορούν να σκεφτούν δημιουργικά για το σχεδιασμό δεν είχαν προτεραιότητα στο παρελθόν. Μόλις τώρα αρχίζουν να εκτιμώνται από τα στελέχη της εταιρείας. Οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η σχεδιαστική σκέψη επεκτείνεται στο παρελθόν έχοντας την κυριολεκτική γνώση για το σχεδιασμό και καλύπτει επίσης την ικανότητα να σκεφτόμαστε τις συνολικές ιδιότητες ενός προϊόντος και πώς να δημιουργήσουμε το ιδανικό UX.

Με το σχεδιασμό UX / UI να γίνεται όλο και πιο σημαντικό την ανάπτυξη ιστοσελίδων, οι άνθρωποι δεν θα είναι πλέον σε θέση να απορρίψουν την ανάγκη κατανόησης του σχεδιασμού. Η τεχνολογία και ο σχεδιασμός θα είναι ακόμη πιο αλληλένδετα στο μέλλον.

Τα στελέχη και όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να κατανοήσουν τόσο το σχεδιασμό όσο και την τεχνολογία για να κατανοήσουν πλήρως τον επιχειρηματικό κόσμο.

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων θα πρέπει να είναι σε θέση να διαχειρίζονται τους ανθρώπους στον τομέα του σχεδιασμού, καθώς και την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις, καθώς οι θέσεις σχεδιασμού θα γίνονται όλο και πιο σημαντικές σε όλες τις εταιρείες.

Η σχεδιαστική σκέψη θα είναι ο ολοκληρωτής που συνδυάζει την τεχνολογία τεχνητής ενέργειας και τις ανθρώπινες ικανότητες για να δημιουργήσει την πιο επιτυχημένη εμπειρία χρήστη.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι