espa banner
Προώθηση ιστοσελίδων με περιεχόμενο βίντεο

Παρακαλώ αξιολογήστε


Σε μία έρευνα του 2020 ένας μεγάλος αριθμός ατόμων,  είπε ότι θα ήθελε να δει περισσότερα βίντεο από εταιρείες. Αυτή η έρευνα λοιπόν παρουσιάζει την ανάγκη δημιουργίας marketing βασισμένο σε βίντεο.  Ωστόσο,  το ζητούμενο είναι η δημιουργία βίντεο το οποίο θα ανταποκρίνεται στους σκοπούς της επιχείρησης και θα είναι αρεστά από το κοινό.  Η δημιουργία λοιπόν μιας στρατηγικής marketing βασισμένη στο βίντεο η οποία θα επιφέρει κι άλλους πελάτες στην επιχείρηση,  απαιτεί σχεδιασμό,  στρατηγική και οργάνωση.

Παρακάτω παρατίθενται 5 ιδέες για τη δημιουργία βίντεο που θα προσελκύσουν νέους πελάτες:

1. Προσθέστε μία αποτελεσματική παρότρυνση για δράση

Είτε ανεβάζετε μία ιστορία στο Instagram ή ένα μακροσκελές βίντεο στο YouTube, ενθαρρύνετε τους δέκτες να λάβουν δράση.  Αυτό θα αποτελούσε μία από τις πολλές επιλογές βασισμένη στους στόχους σας-  όπως η επίσκεψη της ιστοσελίδας σας,  η αγορά ενός προϊόντος, η εγγραφή στο κανάλι σας  ή στα email και άλλα. Επικοινωνήστε με σαφήνεια ακριβώς τι θέλετε να κάνουν,  όπως “μοιραστείτε το με τους φίλους σας”  ή “Κατεβάστε τώρα”.

Εάν το βίντεο σας είναι αρκετά μεγάλο, προσθέστε  ανά τακτά χρονικά διαστήματα CTAs  κατά τη διάρκεια του βίντεο.  Με το YouTube,  μπορείτε να προσθέσετε κάρτες και σημειώσεις για συγκεκριμένα CTAs. Βεβαιωθείτε ότι τα CTAs είναι σχετικά με το περιεχόμενο και κατευθύνουν απευθείας τους χρήστες στη σωστή σελίδα.

2. Προσθέστε βίντεο στην κεντρική σας ιστοσελίδα

Οι κεντρικές ιστοσελίδες είναι σχεδιασμένες για να δημιουργούν μεγαλύτερο αριθμό δυνητικών πελατών.  Προκειμένου να τις κάνετε περισσότερο πληροφοριακές και ελκυστικές στο  κοινό,  μπορείτε να συμπεριλάβετε βίντεο μέσα σε αυτές στη φάση κατασκευής ιστοσελίδας.  Τα βίντεό σας επιτρέπουν να μεταφέρετε περισσότερη πληροφορία χωρίς να χρησιμοποιείτε τόσο κείμενο.  Όταν  προσθέτετε ένα βίντεο στην κεντρική σας ιστοσελίδα,  τοποθετήστε το ακριβώς στη μέση της οθόνης και πάνω από την κεφαλίδα.  Μην απαιτείτε από τους επισκέπτες να ψάχνουν μέσα στην ιστοσελίδα για το βίντεο σας, γιατί δεν πρόκειται να το κάνουν. 

3. Προσθέστε βίντεο σε καμπάνιες μέσω email

 

Χρησιμοποιώντας βίντεο στα e-mail σας,  θα τα κάνετε αυτόματα να ξεχωρίζουν.  Ένα βίντεο μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε είδος email,  όπως e-email για πληροφόρηση,  για λανσάρισμα καινούργιου προϊόντος ή πρόσκληση σε ένα γεγονός.  Μπορείτε να πειραματιστείτε και να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και το κοινό σας. 

Ωστόσο η χρήση βίντεο στο email δεν είναι ιδιαίτερα άμεση.  Για παράδειγμα, το Gmail και το Outlook δεν αποδέχονται email με συνημμένα βίντεο.  Για να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα,  μπορείτε να προσθέσετε το σύνδεσμο για ένα βίντεο στο email σας ή,  διαφορετικά,  θα χρησιμοποιήσετε εναλλακτικές πλατφόρμες που θα επιτρέπουν τη χρήση βίντεο εντός email. 

Μία άλλη λύση είναι να  δημιουργήσετε μία εικόνα  thumbnail-  παίρνετε μία φωτογραφία, το βίντεο και προσθέτετε το κουμπί  play στην εικόνα.  Μην αμελήσετε να  προσθέσετε τη λέξη “βίντεο”  στο θέμα του email.  Αυτό μπορεί να αποβεί δελεαστικό για τους χρήστες έτσι ώστε να ανοίξουν τα email,  και να δημιουργήσουν -κατά συνέπεια- μεγαλύτερο αριθμό  δυνητικών πελατών. 

4. Χρησιμοποιείστε τα βίντεο ως περιορισμένο περιεχόμενο

Το περιορισμένο περιεχόμενο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δημιουργήσετε πιθανούς πελάτες για την εταιρεία σας.  Για τους αδαείς,  οι επισκέπτες πρέπει να προσφέρουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους προκειμένου να δουν το υλικό. 

Μικρά σεμινάρια,  βίντεο του πώς να φτιάξεις πράγματα μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν ως περιορισμένο περιεχόμενο επειδή είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα-  ένα χαρακτηριστικό το οποίο οι θεατές θεωρούν πολύτιμο.  Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μία σειρά από βίντεο.  Τα πρώτα δεν θα είναι περιορισμένα, έτσι ώστε να δημιουργήσει μία σειρά πελατών οι οποίοι θα ενδιαφέρονται για το περιεχόμενό σας.  Στη συνέχεια,  κάντε τα υπόλοιπα περιορισμένου περιεχομένου.  Αυτοί οι οποίοι θα εγγραφούν έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποτελέσουν μελλοντικούς πελάτες.

Για την καλύτερη λειτουργία αυτής της στρατηγικής,  να είστε ξεκάθαροι  για το τι θα λάβουν οι πελάτες  από τη θέαση του περιεχομένου σας,  και πώς αυτό θα τους ωφελήσει.

5. Αξιοποιήστε τις μηχανές αναζήτησης για τα βίντεο σας

Η βαθμολόγηση των βίντεο σας στις μηχανές αναζήτησης,  μπορεί δραστικά να βελτιώσει το ποσοστό επισκεψιμότητας σας και να προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Προκειμένου να βελτιώσετε τη θέση των βίντεο σας στις μηχανές αναζήτησης,  δημιουργήστε έναν τίτλο ο οποίος περιλαμβάνει μία κεντρική λέξη- κλειδί.  Διατηρήστε τον τίτλο σε μικρό μέγεθος προκειμένου να είναι πλήρως ορατός. 

Είναι εξίσου σημαντικό να δημιουργήσετε και μία μικρή περιγραφή,  η οποία θα επιτρέπει στους θεατές να αντιληφθούν τι πρέπει να περιμένουν.  Προσέχετε να μην γεμίζετε την περιγραφή με πολλές λέξεις- κλειδιά,  αλλά συμπεριλάβετε μόνο όσες χρειάζεται. Εφόσον οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να σκανάρουν τις λέξεις που έχουν ειπωθεί στο βίντεο,  φροντίστε να συμπεριλάβετε το κείμενο από κάτω.

Πώς να ξεκινήσετε με το marketing μέσω βίντεο

Τα βίντεο προσφέρουν μία πληθώρα ευκαιριών για να ενημερώσετε το κοινό σας και να τους πείσετε να σας αφιερώσουν το χρόνο τους.  Εισάγοντας βίντεο στη στρατηγική του marketing σας,  μπορείτε να τα μετατρέψετε ως το κύριο μέσο διεύρυνσης της επιχείρησης σας.

 

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι