Παρακαλώ αξιολογήστε


Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται για σχεδιασμό ιστοσελίδων, τους έρχεται στο μυαλό πως μοιάζουν αυτές οι ιστοσελίδες: οι χρωματικοί συνδυασμοί, η διάταξη, το μέγεθος κειμένου κι η γραμματοσειρά. Αυτά πράγματι μετράνε, αλλά ένας καλός σχεδιασμός ιστοσελίδας καθορίζεται από το τι συμβαίνει πίσω από αυτό που βλέπουν οι επισκέπτες.Ένας ελκυστικός σχεδιασμός μπορεί να είναι οπτικά ευχάριστος και να προκαλεί την προσοχή, αλλά δεν μπορεί να είναι ποτέ αρκετός για να εξισορροπήσει την κακή λειτουργία.Παρακάτω, θα δούμε μία επισκόπηση, για τον λόγο που η κατασκευή ιστοσελίδας για αρχιτέκτονες είναι βασική για το πλάνο της διαδικτυακής στρατηγικής της εταιρίας σας. Ακόμη, γιατί όλα τα διαφορετικά στοιχεία πρέπει να δουλέψουν μαζί για να μπορεί ο ιστότοπος να προσφέρει μία εξαιρετική εμπειρία χρήστη για τους πελάτες σας.

Γιατί Ένας Καλός Σχεδιασμός Ιστοτόπου Είναι Τόσο Σημαντικός;

Ο ιστότοπός σας είναι η ευκαιρία για να κάνετε μία πρώτη εντύπωση. Εάν αρέσει στους ανθρώπους αυτό που βλέπουν, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στο site σας, να περιηγηθούν σε άλλες σελίδες και να απευθυνθούν σε εσάς μέσω email ή social media. Εάν δεν τους αρέσει ο ιστότοπός σας, δεν θα επιστρέψουν. Σε γενικές γραμμές, η ποιότητα του ιστοτόπου σας επηρεάζει άμεσα την επιτυχία της επιχείρησής σας.Μερικά από τα αποτελέσματα ενός καλά σχεδιασμένου ιστοτόπου περιλαμβάνουν:

Μεγαλύτερη Αφοσίωση Πελατών

Ένας καλός σχεδιασμός ιστοτόπου επιτρέπει στους επισκέπτες να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται και να μπορούν να επικοινωνήσουν αν θέλουν να μάθουν περισσότερα. Αυτό απαιτεί την κατάλληλη διάταξη περιεχομένου, όπως επίσης εύκολη πρόσβαση σε επιλογές επικοινωνίας που επιτρέπουν σε πιθανούς και τρέχοντες πελάτες να έρθουν σε επαφή με την επιχείρησή σας.

Μεγαλύτερη Λειτουργικότητα

Ένας κακός σχεδιασμός όχι απλά φαίνεται, αλλά αποδίδει κι άσχημα. Ένας επαγγελματίας σχεδιαστής ιστοσελίδων ξέρει πως να κάνει ένα site που δεν φαίνεται καλό, να φορτώνει γρήγορα και να περιέχει διαδραστικές λειτουργίες που δουλεύουν σωστά κάθε στιγμή.

Περισσότερη Κίνηση Από Αναζητήσεις

Ένας κακοσχεδιασμένος ιστότοπος θα οδηγήσει ακόμα και την πιο ενδιαφέρουσα επιχειρηματική προοπτική μακριά. Ένας καλός, όμως, σχεδιασμός κρατάει το κοινό στο site περισσότερο, κάνοντάς το ενδεχομένως να περιηγηθεί σε άλλες σελίδες και αυξάνοντας τις πιθανότητες να επιστρέψει.

Υψηλότερη Κατάταξη στα Προγράμματα Περιήγησης

Οι μηχανές αναζήτησης προτιμούν sites που μετακινούνται απρόσκοπτα από τη μία συσκευή στην άλλη. Ένας responsive σχεδιασμός επιτρέπει στο site σας να εμφανίζει το ίδιο περιεχόμενο σε desktops, tablets, και smartphones, οδηγώντας σε περισσότερους επισκέπτες και σε υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Αξιοπιστία Εμπορικής Φίρμας

Κανείς δε θα εμπιστευόταν ένα πρότζεκτ αξίας πολλλών χρημάτων σε μία εταιρία που ο ιστότοπός της μοιάζει να είναι κατασκευασμένος από μη επαγγελματίες. Ένας καλός σχεδιασμός ιστοσελίδας αυξάνει την πεποίθηση μεταξύ των πιθανών πελάτών ότι η επιχείρησή σας μπορεί να φέρει εις πέρας τις υποσχέσεις της.
Για να κατασκευάσετε έναν αποτελεσματικό και αποδοτικό ιστότοπο, είναι σημαντικό να εντοπίσετε τα στοιχεία ενός καλού σχεδιασμού και να τα εφαρμόσετε στον ιστότοπό σας.

Ποια Είναι τα πιο Σημαντικά Στοιχεία στον Σχεδιασμό Ενός Ιστοτόπου;

Ο ιστότοπός σας θα είναι το κέντρο της online παρουσίας σας, έτσι πρέπει να αντιπροσωπεύει την επιχείρησή σας με τον καλύτερο τρόπο. Την ίδια στιγμή, χρειάζεται κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι εύκολη η πλοήγηση κι η συντήρησή του.Ο ιστότοπός σας χρειάζεται να περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία:

Ευανάγνωστο Κείμενο

Οι άνθρωποι δεν διαβάζουν ένα κείμενο online με τον τρόπο που το κάνουν σε μία σελίδα. Γι’ αυτό το λόγο ο ιστότοπός σας πρέπει να έχει απλή γραμματοσειρά που είναι ευανάγνωστη. Επιπλέον, το περιεχόμενό σας πρέπει να διαιρεθεί σε μικρότερα τμήματα με κεφαλίδες και υποκεφάλαια, που να επιτρέπει στους αναγνώστες να αναζητούν σημαντικές πληροφορίες.

Μία Ξεκάθαρη Διάταξη

Το φόντο στο site σας πρέπει να είναι μονόχρωμο, για παράδειγμα, άσπρο, γκρι ή μαύρο. Αυτό κάνει το κείμενο ευκολότερο στο να διαβαστεί και βοηθά τα γραφικά να ξεχωρίσουν. Άλλα στοιχεία, όπως πλαϊνά μενού ή κεφαλίδες και υποσέλιδα, πρέπει να εμφανίζονται μονόχρωμα και να παρουσιάζονται ξεκάθαρα οι πληροφορίες της πλατφόρμας.

Ελκυστικά Γραφικά

Διαχειρίζεστε μία αρχιτεκτονική επιχείρηση, που σημαίνει ότι οι φωτογραφίες είναι απαραίτητες για να δείξετε την εμπειρίας σας. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων για αρχιτέκτονες επικεντρώνεται στην προβολή αυτού του είδους περιεχομένου, έτσι μην ξεχνάτε να τοποθετήσετε φωτογραφίες στο site σας σε κατάλληλες τοποθεσίες, όπως γκαλερί ή ειδικά μελετημένες σελίδες.

Εύκολη Πλοήγηση

Οι επισκέπτες κρίνουν έναν ιστότοπο από το πόσο εύκολα μπορούν να πλοηγηθούν σε αυτόν και να βρουν αυτό που χρειάζονται. Ο σχεδιασμός σας χρειάζεται να αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες πλοηγούνται σε έναν ιστότοπο. Τοποθετήστε μενού, βασικό περιεχόμενο και calls to action ανάλογα.

Ποια Άλλα Στοιχεία Πρέπει να Ληφθούν Υπόψιν;

Δεν είναι μόνο τα ορατά στοιχεία ενός ιστοτόπου που έχουν σημασία. Μην ξεχνάτε να λαμβάνετε υπόψιν σας τα στοιχεία που επηρεάζουν την απόδοση του site σας, όπως:

Διαχείριση Περιεχομένου

Η ικανότητα του να κάνετε συχνές αλλαγές εξαρτάται από το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (ή CMS) που χρησιμοποιείτε. Εάν δεν έχετε ένα αξιόπιστο CMS, αυτές οι αλλαγές μπορεί να πάρουν αρκετό χρόνο.

Λειτουργικότητα

Ο σχεδιασμός σας πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση και να κοινοποιούν περιεχόμενο, να κάνουν εγγραφή για να σας ακολουθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μπορούν να στέλνουν email στην επιχείρησή σας απευθείας, μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας. Εάν δεν γίνουν αυτά, οι επισκέπτες σας ενδέχεται να φύγουν, αναζητώντας έναν ιστότοπο που θα κάνει αυτά που επιθυμούν.

Search Engine Optimization

Το Search Engine Optimization ή αλλιώς SEO, καθορίζει πόσο ορατός είναι ένας ιστότοπος στις μηχανές αναζήτησης. Εάν ένας ιστότοπος έχει καλό SEO, θα καταταχθεί υψηλότερα για σχετικές λέξεις κλειδιά. Αν δεν έχει καλό SEO, δεν θα καταταχθεί καθόλου καλά.Ο σχεδιασμός σας μπορεί να επηρεάσει το SEO σας, καθώς ένας κακοσχεδιασμένος ιστότοπος θα κάνει τους επισκέπτες σας να φύγουν γρήγορα, καταλήγοντας σε αυτό που είναι γνωστό ως ΄΄bounce rate” (΄΄ποσοστό εγκατάλειψης΄΄). Ιστότοποι με υψηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης δεν έχουν καλή κατάταξη. Έτσι, το καλύτερο για το SEO του ιστοτόπου της αρχιτεκτονικής σας επιχείρησης είναι να κάνετε και τον σχεδιασμό και το SEO σας όσο καλύτερα γίνεται.Αυτές είναι δύσκολες και χρονοβόρες αποφάσεις, ακόμα και για κάποιον που έχει εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων. Όταν τις εμπιστεύεστε σε μία επαγγελματική εταιρία, καταλήγετε με μία λειτουργική ιστοσελίδα με επαγγελματική όψη. Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι του δικού σας σχεδίου μάρκετινγκ κι ενισχύει την επωνυμία σας.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι