Παρακαλώ αξιολογήστε


Διαλέγοντας την καλύτερη υπηρεσία φιλοξενίας για τον ιστότοπό σας μπορεί να είναι μία διαδικασία που θα σας προκαλέσει σύγχυση.Με τόσες πολλές εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων εκεί έξω, δεν είναι εύκολο να επιλέξετε ποια σας ταιριάζει- και αυτό είναι οπωσδήποτε μία αποφάση που δεν πρέπει να πάρετε στην τύχη. Έχοντας αυτό στο μυαλό σας, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν στο να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

 1. Σκεφτείτε τις ιδιαίτερες ανάγκες σας
  Δυστυχώς, διαλέγοντας την καλύτερη υπηρεσία διαδικτυακής φιλοξενίας δεν είναι τόσο απλό όσο το να διαλέξετε μία από κάποια λίστα. Το τι θεωρεί ο καθένας ”καλύτερη”, εξαρτάται από τις δικές του ανάγκες.Για παράδειγμα, εάν σχεδιάζετε να τρέξετε έναe-commerce site, θα χρειαστείτε μία υπηρεσία φιλοξενίας που να μπορεί να δεχτεί τοe-commerce λογισμικό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην κατασκευή της ιστοσελίδας.

Πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε για υπηρεσίες διαδικτυακής φιλοξενίας, σκεφτείτε τι χρειάζεστε να σας προσφέρει μία τέτοια υπηρεσία. Λάβετε υπόψιν σας τις ακόλουθες ερωτήσεις:

 1. Τι τύπο site θα δημιουργήσετε;
 2. Θα δημιουργήσετε πάνω από ένα siteΚάποιες υπηρεσίες σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε πολλά sites από τον ίδιο λογαριασμό.
 3. Πόση κίνηση περιμένετε να έχετε κάθε μήνα; Να είστε ρεαλιστές. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθορίσετε πόσους πόρους θα χρειαστείτε.
 4. Τι τεχνικές απαιτήσεις θα χρειαστεί το site σας;
 5. Θα χρειαστείτε περισσότερες λειτουργίες, όπως φιλοξενία email ή ένα πιστοποιητικό SSLΒεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία φιλοξενίας που θα διαλέξετε προσφέρει ότι ψάχνετε.
 6. Ποιος είναι ο μηνιαίος σας προϋπολογισμός; Ξέροντας το αυτό θα σας βοηθήσει να απομακρυνθείτε από συγκεκριμένες υπηρεσίες φιλοξενίας πριν ξοδέψετε χρόνο στο να κάνετε περιττές συγκρίσεις.
 7. Ελέγξτε την αξιοπιστία και την ταχύτητα Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα να έχετε στο μυαλό σας όταν διαλέγετε μία υπηρεσία φιλοξενίας είναι η αξιοπιστία και ο χρόνος λειτουργικότητας. Προφανώς, θέλετε τοsiteσας να λειτουργεί όσο πιο συχνά γίνεται. Ακόμα και λίγα λεπτά να πέφτει ανά μέρα μπορεί να οδηγήσει σε χαμένα έσοδα και χαμηλή εμπειρία χρήστη.

Εκτός από τον χρόνο λειτουργικότητας, θα θέλετε να διαλέξετε και μία υπηρεσία φιλοξενίας με γρήγορους διακομιστές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας, αλλά εάν το site σας είναι σε αργό διακομιστή, δεν έχει σημασία πόσες μικροαλλαγές θα κάνετε σε αυτόν, θα είναι πάντα αργός.Μπορεί η ταχύτητα να μην μοιάζει σημαντική για έναν αρχάριο με λίγη διαδικτυακή κίνηση, αλλά θα γίνει εξαιρετικά σημαντική μόλις το site μεγαλώσει. Ακόμη, 40% των επισκεπτών ενός site εγκαταλείπουν έναν ιστότοπο, που παίρνει περισσότερο από 3 λεπτά για να φορτώσει. Μικρές καθυστερήσεις μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στα κέρδη σας.Για να ενημερωθείτε για τέτοιες πληροφορίες μίας συγκεκριμένης υπηρεσίας φιλοξενίας, αρχίστε με το να κοιτάτε στον ιστότοπό της και μετά περιηγηθείτε μέσα στις διαδικτυακές κριτικές για να δείτε και τις εμπειρίες άλλων πελατών.

3. Μάθετε τις επιλογές αναβάθμισής σας

Γενικά, η επιλογή μίας υπηρεσίας φιλοξενίας που ο διακομιστής φιλοξενεί πολλούς ιστοτόπους είναι μία καλή αρχή, καθώς είναι φθηνή λύση και μπορεί να ανταποκριθεί στις περισσότερες ανάγκες ενός αρχάριου. Παρ’ όλ’ αυτά, οι ανάγκες σας μπορεί να μην είναι πάντα ίδιες. Όσο το site σας μεγαλώνει, μπορεί να έχετε και παραπάνω απαιτήσεις.Θα ήταν προτιμότερο να κοιτάξετε για μία υπηρεσία φιλοξενίας που θα σας προσφέρει χώρο για εξέλιξη. Μία υπηρεσία που προσφέρει φιλοξενία VPS και που ο διακομιστής θα φιλοξενεί μόνο τον δικό σας ιστότοπο, θα σας βοηθήσει στο να κάνετε ευκολότερη την μετάβαση σε ένα καινούργιο διακομιστή, καθώς το site σας μεγαλώνει.

4. Εξερευνήστε τις λειτουργίες ασφαλείας

Άλλο ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να λάβετε υπόψιν σε μία υπηρεσία διαδικτυακής φιλοξενίας, είναι οι λειτουργίες ασφαλείας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν σκοπεύετε να τρέξετε μία ιστοσελίδα που να αποθηκεύει ή να μεταφέρει ευαίσθητα δεδομένα, όπως νούμερα από πιστωτικές κάρτες πελατών.Αρχίστε με το να ψάχνετε εάν τρέχει ή όχι η υπηρεσία φιλοξενίας προγράμματα προστασίας ή ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού στους διακομιστές της. Κοιτάξτε για μία υπηρεσία φιλοξενίας που να προσφέρει πιστοποιητικά SSL για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα που στέλνονται μέσω του site σας παραμένουν ασφαλή και κρυπτογραφημένα. Μερικές υπηρεσίες προσφέρουν επίσης υπηρεσίες άρνησης IP, που σας επιτρέπουν να μπλοκάρετε συγκεκριμένες διευθύνσεις IP, όπως αυτές που ενδεχομένως προέρχονται από χάκερς.Εάν η υπηρεσία φιλοξενίας σας προσφέρει υπηρεσίες αντίγραφων ασφαλείας, θα είστε σε θέση να επαναφέρετε γρήγορα το site σας, σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε. Γι’ αυτό προσπαθήστε να βρείτε υπηρεσίες που να κρατάνε αντίγραφα του site σας κάθε 24 ώρες, ειδικά εάν σχεδιάζετε να αναβαθμίζετε συνεχώς το site σας.

 1. Ψάξτε για ποιοτική υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατώνΚατά τη διάρκεια της διαδικασίας της έρευνάς σας, δείτε τι είδους κανάλια υποστήριξης είναι διαθέσιμα, όπωςlive chat,email ή τηλεφωνική υποστήριξη. Κοιτάξτε, επίσης, για τις ώρες υποστήριξης κάθε υπηρεσίας φιλοξενίας. Μερικές προσφέρουν υπηρεσία πελατών 24/7, ενώ άλλες είναι διαθέσιμες μόνο κατά τη διάρκεια λειτουργίας επιχειρήσεων, που μπορεί να κάνει δύσκολη την επικοινωνία όταν χρειαστείτε υποστήριξη όσο το δυνατόν γρηγορότερα.Τελικά, διαβάστε κριτικές για κάθε υπηρεσία φιλοξενίας που κοιτάτε, για να καταλάβετε την ποιότητα υποστήριξης που προσφέρουν. Δείτε κριτικές που να αναφέρουν πόσο γρήγορο και ενημερωμένο (ή οχι) είναι το προσωπικό υποστηρίξης. Έχετε στο μυαλό σας, φυσικά, ό,τι οι άνθρωποι συχνά αφήνουν κριτικές όταν οι εμπειρίες τους είναι είτε πολύ θετικές, είτε πολύ αρνητικές, το οποίο μπορεί να διαστρεβλώσει την γνώμη.
 2. Έρευνα τιμώνΠροφανώς και θέλετε να διαλέξετε ένα πακέτο υπηρεσίας φιλοξενίας που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. Ωστόσο, όταν ψάχνετε για τιμές, είναι σημαντικό να κοιτάξετε πέρα από τη μηνιαία αρχική τιμή που εμφανίζεται.Αρχικά, σκεφτείτε ότι πολλές υπηρεσίες φιλοξενίας, παρέχουν εισαγωγικές προσφορές για αυτούς που γίνονται πρώτη φορά χρήστες. Μετά την πρώτη σας χρέωση, το πλάνο σας θα αντικατασταθεί με την κανονική τιμή. Βεβαιωθείτε ότι δε σχεδιάζετε τον προϋπολογισμό σας με βάση την εισαγωγική τιμή, αλλά μπορείτε επίσης, να αντέξετε οικονομικά την μόνιμη τιμή.Συγκρίνετε την τιμή κι άλλων πακέτων που προσφέρει η υπηρεσία. Εάν σας ενδιαφέρει τώρα μόνο η φθηνότερη επιλογή, αλλά σχεδιάζετε να αναβαθμίσετε το πλάνο σας αργότερα, μπορεί να καταλήξετε να πληρώνετε περισσότερα για το αναβαθμισμένο πακέτο, απότι ίσως για οποιοδήποτε άλλο. Φροντίστε να κοιτάξετε το κόστος των πρόσθετων στοιχείων και των έξτρα υπηρεσιών. Για παράδειγμα, μερικές υπηρεσίες φιλοξενίας, χρεώνουν έξτρα για φιλοξενία email, ενώ άλλες το συμπεριλαμβάνουν στην βασική τους τιμή.Υπάρχουν πολλά να λάβετε υπόψιν σας, όταν διαλέγετε μία υπηρεσία παροχής φιλοξενίας. Το βασικό είναι να ξέρετε ποιες είναι οι ανάγκες σας, ώστε να βρείτε την καλύτερη υπηρεσία που να ταιριάζει σε αυτές.

Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι