espa banner

Παρακαλώ αξιολογήστε


Ένα Vlog (ή αλλιώς video blog) είναι ένα blog που περιέχει βίντεο. Το μικρό, αλλά αυξανόμενο, τμήμα της μπλογκόσφαιρας (blogosphere) που αναφέρεται στα vlogs ονομάζεται και βλογκόσφαιρα (vlogosphere).
Ορισμένοι bloggers χρησιμοποιούν βίντεο εδώ και πολλά χρόνια. Όμως, το Vlogging γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο καθώς ο εξοπλισμός γίνεται φθηνότερος και το λογισμικό υποστήριξης και φιλοξενίας γίνεται ολοένα και πιο διαδομένο. Η Yahoo και η Google διευκολύνουν τη χρήση του, ενώ πολλά MP3 players, όπως το εξαιρετικά δημοφιλές iPod, υποστηρίζουν πλέον τη χρήση βίντεο.

Οποιοσδήποτε με πρόσβαση σε μια βίντεο-κάμερα και ένα σχετικά καλό υπολογιστή με σύνδεση υψηλής ταχύτητας μπορεί να δημιουργήσει vlog και να το διανείμει σε απευθείας σύνδεση. Ορίστε πώς γίνεται:

1. Δημιουργήστε το βίντεό σας και αποθηκεύστε το ως αρχείο στον υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο λογισμικό, όπως το Windows Movie Maker, QuickTime ή iMovie (για τα συστήματα της Apple).

2. Συμπιέστε το βίντεο φάκελό σας. Το Movie Maker, iMovie, Avid Free DV και το Final Cut Pro είναι προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

3. Δημιουργήστε ένα blog. Το Feedburner και Blogger.com είναι δημοφιλή sites που φιλοξενούν blogs.

4. Φτιάξτε ένα στιγμιότυπο από το βίντεο σας για την προβολή στο blog σας.

5. Δημοσιεύστε το βίντεό σας στο διαδίκτυο. To Internet Archive, BlipTV και Οurmedia είναι δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας.

6. Δημιουργήστε την είσοδο στο blog σας. Προσθέστε την εικόνα και το link με το βίντεό σας.

Η vlogosphere είναι ένας εξαιρετικά δημοκρατικός χώρος. Σε αντίθεση με τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως η τηλεόραση ή μια εμπορική ιστοσελίδα, τα vlogs δεν έχουν, ως επί το πλείστον, επικερδή χαρακτήρα. Έτσι, οι vloggers είναι ελεύθεροι να ορίζουν το περιεχόμενο των βίντεό τους, ακόμα και αν το θέμα τους είναι προσωπικό ή αμφιλεγόμενο. Το Vlogging δίνει στον πολίτη τη δυνατότητα να αποκτήσει κοινό και να ακουστεί η φωνή του.

Συχνά τα vlogs διανέμονται μέσω RSS feeds. Τα βίντεο που διανέμονται κατ’ αυτόν τον τρόπο ονομάζονται vodcast ή vidcast.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι