espa banner
Πως να γίνετε Web Developer

Παρακαλώ αξιολογήστε


Στη σημερινή εποχή, είμαστε όλοι περικυκλωμένοι από τεχνολογία. Η τεχνολογία είναι παντού, από βασικές εφαρμογές έως πρωτοποριακές εφευρέσεις όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), η Μηχανική Μάθηση (MI), η Ρομποτική και άλλες. Ακόμη και οι ιστότοποι κοινωνικών μέσων και οι μηχανές αναζήτησης που επισκεπτόμαστε και καταναλώνουμε περιεχόμενο προέρχονται από την τεχνολογία.

Τι είναι το Web Development;

Για να ξεκινήσετε με τα βασικά, πρώτα, καταλάβετε τι είναι το Web Development. Είναι η διαδικασία δημιουργίας eshop  ιστότοπων και εφαρμογών και περιλαμβάνει και τα δύο – αυτά που έχουν επιμεληθεί για χρήση ανοιχτού κώδικα, δηλαδή το Διαδίκτυο και για ιδιωτικά δίκτυα – που παρατηρούνται συνήθως σε μεγάλες εταιρείες – δηλαδή το Intranet. Η έλευση επικεντρώνεται στην κωδικοποίηση και τον προγραμματισμό ιστότοπων που οδηγούν στη λειτουργικότητα και τη λειτουργία.

Για να εμβαθύνετε περαιτέρω σε αυτήν την αρένα, η ανάπτυξη ιστού περιλαμβάνει τρία επίπεδα: κωδικοποίηση από την πλευρά του πελάτη (frontend), κωδικοποίηση από την πλευρά του διακομιστή (backend) και τεχνολογία βάσης δεδομένων.

Τα τρία επίπεδα του Web Development

Front End Development

Η ανάπτυξη του front end αφορά τα χαρακτηριστικά που είναι άμεσα ορατά και εύκολα προσβάσιμα από τον τελικό χρήστη. Αυτό που βιώνετε από τις φορτώσεις ιστότοπων, όπως η φιλικότητα προς το χρήστη και η αισθητική, γίνεται από τους προγραμματιστές front end. Με απλούστερες λέξεις, ενσωματώνουν τα οπτικά στοιχεία που πηγαίνουν σε ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων κουμπιών, πλοήγησης και άλλων πτυχών.

Εάν η ανάπτυξη του frontend είναι κάτι που σας δελεάζει, τότε το HTML, το JavaScript και το CSS είναι υψίστης σημασίας. Η γνώση αυτών των γλωσσών αποτελεί προϋπόθεση. Επιπλέον, πρέπει επίσης να είστε καλά εξοπλισμένοι με την τεχνογνωσία για τη δημιουργία αποκριτικών σχεδίων, δοκιμών και εντοπισμού σφαλμάτων. Επιπλέον, εξοικειωθείτε με εργαλεία όπως CMS, API και Frameworks.

Back End Development

Η ανάπτυξη back end εξυπηρετεί τα παρασκήνια των ιστότοπων και επικεντρώνεται στη λογική και την ενσωμάτωση διακομιστών για εφαρμογές ιστού. Για να το θέσω με απλούστερες λέξεις, λειτουργεί σε προϊόντα και προγράμματα που αντιμετωπίζουν τον πελάτη. Αυτοί οι προγραμματιστές χειρίζονται διακομιστές, βάσεις δεδομένων και εφαρμογές. Αυτές είναι πτυχές που δεν είναι αόρατες για τον τελικό χρήστη.

Για τους επίδοξους προγραμματιστές backend, οι γλώσσες και τα frameworks όπως η Java και το Ruby on Rails είναι ένα must-have. Δεύτερον, η εξοικείωση με κάποιες δεξιότητες θα είναι χρήσιμο. Οι πάροχοι εργασίας συνήθως αναζητούν γνώσεις σχετικά με τη διαχείριση βάσεων δεδομένων, τη χρήση των frameworks, τον προγραμματισμό και τη συμμόρφωση με την ασφάλεια.

Database Technology

Σκεφτείτε την τεχνολογία βάσης δεδομένων ως το σύστημα υποστήριξης ή τη ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης ιστού. Δημιουργεί το αποθετήριο που αποθηκεύει και διαχειρίζεται πολλαπλά περιεχόμενα, όπως κωδικούς και αρχεία που είναι υψίστης σημασίας για τη βέλτιστη λειτουργικότητα των ιστότοπων. Οι περισσότεροι ιστότοποι σήμερα χρησιμοποιούν κάποια μορφή συστήματος διαχείρισης σχεσιακών βάσεων δεδομένων (RDBMS) που επιτρέπει σε αυτό το trifecta της ανάπτυξης ιστού να συγχρονίζεται απρόσκοπτα για να δημιουργήσει πλήρως λειτουργικούς ιστότοπους.

Για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στην τεχνολογία βάσης δεδομένων, η Structured Query Language (SQL) θεωρείται ευκολότερη μεταξύ των ποικίλων επιλογών. Είναι παρόμοιο με τα αγγλικά, γεγονός που καθιστά εύκολο να διαβάσετε, να γράψετε και να κατανοήσετε. Επίσης, εξοικειωθείτε με ορισμένα από τα βασικά σχεσιακή συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων όπως mySQL, PostgreSQL και Oracle DB.

Οι διαφορές Web Design και Web Development

Αν και συχνά χρησιμοποιείται εναλλακτικά, υπάρχει μια έντονη διαφορά μεταξύ του Web Design και του Web Development. To Web Development ανταποκρίνεται στις λειτουργικές πτυχές ιστότοπων όπως διακομιστές και εφαρμογές. To Web Design με την εμφάνιση και την αίσθηση – ή την ατμόσφαιρα – της ιστοσελίδας. Δηλαδή, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων εξυπηρετεί συνδυασμούς χρωμάτων, γραμματοσειρές, αναπτυσσόμενα μενού, γραμμές κύλισης και σημεία επαφής.

Τώρα που είστε εξοικειωμένοι με το τι συνεπάγεται η ανάπτυξη ιστού, τώρα ερευνούμε πώς να προχωρήσουμε στην απόκτηση αυτών των δεξιοτήτων. Αν έχετε φτάσει ως εδώ, τότε πιθανότατα σας κίνησε την περιέργεια να μάθετε για την ανάπτυξη ιστοσελίδων, έτσι δεν είναι;

To learning curve για τους Codebreakers

Χάρη στο Διαδίκτυο για την παρουσίαση μιας πληθώρας διαδικτυακών μαθημάτων. Αυτά τα διαδικτυακά μαθήματα αναφέρονται ως Coding Bootcamps. Με γνώμονα την εφαρμογή και την πρακτικότητα, η καμπύλη μάθησης είναι έντονη και μπορείτε να είστε έτοιμη ακόμα και σε δώδεκα εβδομάδες. 

Περαιτέρω καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ανήκετε σε έναν τομέα που σχετίζεται με την τεχνολογία, όπως η μηχανική, η επιστήμη των υπολογιστών ή η μηχανική λογισμικού. Ακόμη και εκείνοι που ανήκουν σε διάφορους τομείς μπορούν να αναπτύξουν επάρκεια στην κωδικοποίηση και την ανάπτυξη ιστοσελίδων. Σπάζοντας το παραδοσιακό προπύργιο όπου οι προγραμματιστές ιστού ξεκινούν μέσω των επιδιώξεών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τομείς που σχετίζονται με την τεχνολογία, υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για εσάς να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Σύμφωνα με το Switchup, αρκετά στρατόπεδα εκκίνησης κωδικοποίησης, όπως το Le Wagon και η Γενική Συνέλευση, βοηθούν στην τελειοποίηση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων σας στην ανάπτυξη ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Brainstation, ένας αυξανόμενος αριθμός επαγγελματιών ανάπτυξης ιστού ξεκινούν αργότερα στην καριέρα τους. Περίπου το 55 τοις εκατό των ερωτηθέντων προέρχεται από διαφορετικό τομέα.

Οι περιοχές ανάπτυξης του αύριο

Περισσότερο από την ανάπτυξη δεξιοτήτων, θα πρέπει κανείς να προσέχει για τη σχετική ανάπτυξη δεξιοτήτων. Ενώ βρίσκεται ήδη στην αγορά, το φαινόμενο AI, ML, Internet of Things (IoT), blockchain και επαυξημένη πραγματικότητα (AR) βρίσκονται σε εκκολαπτόμενα στάδια. Το μέλλον έχει τεράστια ανάπτυξη σε αυτούς τους τομείς και οι επερχόμενοι λάτρεις της ανάπτυξης ιστοσελίδων θα πρέπει να συνεχίσουν την επιδίωξη επάρκειας στις γλώσσες σε αυτές τις πτυχές.

Οι ειδικές γλώσσες κωδικοποίησης για την περιοχή είναι η Ruby και η Solidityγια blockchain, JavaScript και PHP για IoT, Lisp και Prolog για AI και ML, και JavaScript και Swift για AR. Επιπλέον, η υποδομή cloud είναι μεταξύ των περιοχών ανάπτυξης και η γλώσσα διαμόρφωσης HashiCorp (HCL) είναι η συνιστώμενη γλώσσα κωδικοποίησης.

Τελικά σχόλια

Η τεχνολογία είναι διαδεδομένη και είναι παντού, από ιστότοπους επωνυμίας έως πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έως ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Η ανάπτυξη – κατασκευή ιστοσελίδων δημιουργεί εφαρμογές και ιστότοπους και περιλαμβάνει τους τρεις πυλώνες της ανάπτυξης του front end, της ανάπτυξης back end και της Database Technology.

To Web Development διαφέρει από τo Web Design, δεδομένου ότι το πρώτο εξυπηρετεί διακομιστές και εφαρμογές και το δεύτερο στις οπτικές πτυχές, όπως οι συνδυασμοί χρωμάτων, οι γραμματοσειρές και τα σημεία επαφής. Η εκμάθηση της ανάπτυξης ιστού σήμερα έχει γίνει ευκολότερη από πριν και μπορεί να ακολουθηθεί μέσω code bootcamps. Επιπλέον, με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στo Blockchain, το IoT, το AR και άλλους, θα πρέπει κανείς να μπει στο συγκρότημα με αυτά επίσης.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι