espa banner
Πληρωμές Διαφημίσεων Ιστοσελίδων

Παρακαλώ αξιολογήστε


Είναι το PayPal ασφαλές σε σύγκριση με μια πιστωτική κάρτα; Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ενεργοποίηση ασφαλών συναλλαγών είναι η μόνη δουλειά του PayPal. Αλλά με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι προκλήσεις δεν τελειώνουν ποτέ. Το PayPal έχει τώρα περίπου 392 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο και έκτοτε προσφέρει πολλές υπηρεσίες. Έχει σχεδιαστεί για να καθιστά ασφαλή την αποστολή ή τη λήψη χρημάτων, ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως.

Το PayPal υπάρχει από το 1998, όταν εμφανίστηκε ως ένας δημοφιλής τρόπος πληρωμής για αγορές από την ιστοσελίδα eBay. Αν δεν ήταν τόσο ασφαλές ή ασφαλέστερο στη χρήση από μια πιστωτική κάρτα, μετρητά ή επιταγή, το PayPal πιθανότατα θα είχε αποσταλεί στον κάδο απορριμμάτων των τεχνολογικών πλατφορμών εδώ και πολύ καιρό.

Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να ρωτούν, είναι το PayPal ασφαλές; Αυτή μπορεί να μην είναι η σωστή ερώτηση. Το PayPal διαθέτει μια σειρά εργαλείων για να κρατήσει οποιονδήποτε άλλο πέρα από σας, μακρυά από τα χρήματά σας. Αλλά τα εργαλεία αυτά είναι πιο αποτελεσματικά όταν λαμβάνετε επίσης κάποιες βασικές προφυλάξεις.

Είναι επίσης η πέμπτη πιο χρησιμοποιούμενη μέθοδος πληρωμής σε όλα τα διαδικτυακά καταστήματα λιανικής, μετά τις Visa, Mastercard, American Express και Discover.

Πόσο ασφαλές είναι το PayPal;

Όλα τα δεδομένα συναλλαγών PayPal αποστέλλονται με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει κάθε χάκερ που επιδιώκει να συλλάβει ιδιωτικές πληροφορίες καθώς αυτές μετακινούνται από αγοραστή σε πωλητή. Αυτό σημαίνει ότι τα οικονομικά στοιχεία σας δεν αποκαλύπτονται ακόμη και στον παραλήπτη. Εκτός αυτού χρήστες της εφαρμογής PayPal μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν δεύτερο παράγοντα εξουσιοδότησης για να κάνουν κάθε συναλλαγή ασφαλέστερη. 

Οι διαδικασίες του PayPal αποτελούν τις κορυφαίες του κλάδου για ηλεκτρονικές συναλλαγές αυτές τις μέρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε τράπεζα που εκδίδει πιστωτική κάρτα πληροί τα πρότυπα του κλάδου. Το PayPal πληρώνει ακόμη και τους χάκερ αν βρουν τρωτά σημεία στα συστήματά του — που στον κλάδο αναφέρεται ως «ηθική πειρατεία». 

Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες-απατεώνες στο Διαδίκτυο που θα δέχονται PayPal ή οποιαδήποτε άλλη μορφή πληρωμής και δεν παρέχουν τίποτα σε αντάλλαγμα ή τίποτα που να μοιάζει με αυτό για το οποίο πληρώσατε. Σε αυτήν την περίπτωση, το πρόγραμμα προστασίας PayPal υπόσχεται να αποζημιώσει πλήρως την απώλειά σας.

Αυτή είναι μια γενναιόδωρη πολιτική και υπάρχουν τουλάχιστον δύο καλοί λόγοι για αυτό: το PayPal μπορεί στη συνέχεια να συλλέξει αρκετές πληροφορίες για να αναφέρει τους κακοποιούς στις αρχές και μπορεί να παρέχει τη σιγουριά ότι οι χρήστες του χρειάζονται για να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα PayPal.

Το PayPal ή μια πιστωτική κάρτα ή μια πιστωτική κάρτα PayPal, μπορούν να χρησιμοποιηθούν online και offline για συνήθεις συναλλαγές μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Όταν επιλέγετε ποιο να χρησιμοποιήσετε, λάβετε υπόψη την ευκολία, τις ειδικές δυνατότητες που συνοδεύουν τον λογαριασμό και τα επιτόκια που χρεώνει το ίδρυμα.

Όποιο κι αν χρησιμοποιείτε, μέρος της ευθύνης για την ασφάλεια ανήκει σε εσάς. Χρησιμοποιήστε περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης και αλλάξτε τους περιστασιακά. Επιλέξτε τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές που χρησιμοποιείται με σύνεση. Αποφύγετε τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi και να συνδέεστε συχνά στον λογαριασμό σας για να ελέγχετε για μυστικές αγορές.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι