espa banner
Angular ιστοσελίδων

Παρακαλώ αξιολογήστε


Καθώς οι τάσεις της τοπικής αγοράς αρχίζουν να κλίνουν προς το React, είναι εύκολο να αμφισβητήσετε το μέλλον της ζήτησης για Angular. Είναι το ένα ή το άλλο και σας κάνει να αναρωτιέστε ποιο θα πρέπει να διαλέξετε, ειδικά όταν ξεκινάτε.

Δεδομένου ότι το Facebook άλλαξε την άδεια BSD της React σε MIT, η βιβλιοθήκη φαίνεται να εκρήγνυται σε κάθε γωνιά της παγκόσμιας αγοράς ανάπτυξης. Ωστόσο, αυτό που πολλοί επιχειρηματίες και νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν συνειδητοποιούν μέχρι αργότερα, είναι ότι το React δεν είναι ένα πλήρες σύστημα διεπαφής- είναι μόνο μια βιβλιοθήκη, ένα δομικό στοιχείο πολλών για να βοηθήσει γρήγορα να κλιμακώσει μια μικρή εφαρμογή σε μεγαλύτερη , διαμερισματοποιημένο και βασισμένο σε συστατικά σύστηματα.

Η συζήτηση React vs Angular

Το Facebook χρησιμοποιείται συχνά ως το πρωταρχικό παράδειγμα της επιτυχίας του. Αλλά το React είναι μόνο μια μικρή πτώση στο πλήθος των τεχνολογιών που χρησιμοποιεί ο τεχνολογικός γίγαντας. Σε τελική ανάλυση, είναι απλώς μια βιβλιοθήκη διεπαφής χρήστη JavaScript.

Το Angular, ωστόσο, είναι μια συλλογή βιβλιοθηκών που συνεργάζονται με μια συνεκτική ενότητα.

Υπάρχουν πράγματα που το Angular κάνει καλά και που το React παραλείπει, ενώ άλλες θεωρητικές υλοποιήσεις  εκτελούνται πολύ καλύτερα. Οι προγραμματιστές στην κατασκευή ιστοσελίδων και εφαρμογών θα είναι πάντα μεροληπτικοί απέναντι σε ό, τι γνωρίζουν καλύτερα και ως εκ τούτου, αρνούνται να εξετάσουν άλλα παραδείγματα που μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στην κατάσταση – ή ίσως αυτό το είδος σκέψης συχνά ρυθμίζεται σε εκείνους που κάθονται στο κατώτερο και το ενδιάμεσο επίπεδο.

Παρά την άνοδο της React στα δημοφιλή μέσα, η Angular εξακολουθεί να έχει ισχυρή υποστήριξη από έναν εξίσου, αν όχι μεγαλύτερο, τεχνολογικό γίγαντα γνωστό ως Google. Τα συνέδρια και οι υποστηρικτές προγραμματιστών είναι εξίσου ισχυρά και για τις δύο μεθοδολογίες διεπαφής που βασίζονται σε JavaScript. Ωστόσο, μπορεί να έχουμε ένα άλλο ανερχόμενο αουτσάιντερ που βρίσκεται μεταξύ Angular και React όσον αφορά τις προσφορές.

Πρέπει να μιλήσουμε για το Vue

Το Vue είναι ο νεότερος ανταγωνιστής στο μπλοκ και ανεβαίνει σταθερά στη δημοτικότητά του, μετατρέποντας το React στο δημοφιλές μεσαίο παιδί. Ενώ η κοινότητα είναι πολύ μικρότερη από την Angular και την React, κερδίζει δημοτικότητα λόγω του ότι είναι ελαφριά, όχι τόσο περίπλοκη όσο η Angular, αλλά προσφέρει περισσότερα από τις βασικές λειτουργίες της React.

Ο δημιουργός του Vue έχει στην πραγματικότητα ένα υπόβαθρο στο AngularJS, το οποίο είναι πολύ πιο ευθυγραμμισμένο με τις αρχές του React από την τρέχουσα έκδοση και τις μεθοδολογίες του Angular που γνωρίζουμε.

Ευκολία υιοθέτησης και προτροπής προγραμματιστή

Το React είναι αναμφισβήτητα εύκολο στη συλλογή και τη μετατροπή του σε μια πλήρως ολοκληρωμένη εφαρμογή που είναι εγγενής φιλική για μετατροπές εφαρμογών για κινητά και είναι δημοφιλής στον κύκλο προγραμματιστών για αρχάριους.

Το Angular απαιτεί λίγο πιο βαριά γνώση για να ξεκινήσετε, δανείζοντας έννοιες και ιδεολογίες από την Java, μια κυρίως τεχνολογία backend που κυριαρχεί στην υποδομή κώδικα της Google. Το Facebook, ωστόσο, βασίζεται στην PHP και ως εκ τούτου, εισάγει ένα καλό μέτρο του πλαισίου των στοιχείων από τη γλώσσα.

Δεν είναι δύσκολο να περάσετε μια ολόκληρη μέρα συγκρίνοντας το React και το Angular, το κύριο σημείο είναι ότι και οι δύο έχουν καλή προοπτική, έχουν  προγραμματιστεί  με ισχυρή υποστήριξη από την κοινότητα. Ωστόσο, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις κλίνουν περισσότερο προς το React επειδή θέλουν τη χαμηλότερη δυνατή επιβάρυνση. Η επιβίωσή τους εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μπορούν να πάνε στην αγορά και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τις τάσεις.

Αλλά αυτό που τείνουν να χάσουν πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι ότι με ευκολότερο εμπόδιο στην είσοδο, τόσο χαμηλότερη είναι η πιθανή ποιότητα. Καθώς όλο και περισσότεροι προγραμματιστές γίνονται αυτοδίδακτοι και καθοδηγημένοι από την κοινότητα, ορισμένα θέματα όπως τα πρότυπα προγραμματισμού και ο καθαρός κώδικας χάνονται στη θάλασσα των αρχαρίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι προγραμματιστές του Angular είναι καλύτεροι – αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη δομημένη δομή που φέρνει το Angular και δεν έχει το React.

Ο Vue ζει στο δικό του μικρό χώρο και υπάρχει για να λύσει τη συζήτηση React vs Angular για όσους δεν θέλουν να είναι μέρος της αμφιλεγόμενης προκατάληψης για την πρώτη συνάντηση ενός προγραμματιστή με το θέμα της διεπαφής.

Τι χρησιμοποιεί το Netflix;

Αποδεικνύεται ότι το Netflix χρησιμοποιεί το React – μεταξύ πολλών άλλων τεχνολογιών υποστήριξης και υποδομής. Εάν εξετάσουμε πραγματικά τη μεγάλη εικόνα ενός οικοσυστήματος μιας ολόκληρης εφαρμογής, οι τεχνολογίες διεπαφής αποτελούν μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτού που χρησιμοποιείται.

Το PayPal χρησιμοποιεί το Angular, όπως φαίνεται στα ενδεικτικά σημάδια ng εδώ και εκεί στο HTML που αποδίδεται.

Τόσο το Netflix όσο και το PayPal είναι εξίσου κολοσσοί από μόνα τους και τα δύο δεν έχουν καμία σχέση με το Angular και το React όπως έχει το Google και το Facebook, και οι δύο επέλεξαν το React και το Angular, αντίστοιχα, ως λύση για τα μπροστινά τους μέρη.

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κώδικα παλαιού τύπου και οτιδήποτε άλλο, αλλά και οι δύο εταιρείες έχουν περισσότερα από αρκετά χρήματα για να προσλάβουν ένα πλεόνασμα προγραμματιστών για να χειριστούν τη βάση κώδικα με τον τρόπο που θέλουν να αντιμετωπιστεί.

Σε μια σημείωση, το GitLab χρησιμοποιεί το Vue και το χρησιμοποιεί από το 2016.

Όλα αφορούν τη λύση, όχι τα εργαλεία

Καθώς η συζήτηση μαίνεται στο ποιό πλαίσιο ή βιβλιοθήκη είναι καλύτερη από την άλλη, κανείς δεν φαίνεται να θέτει την ερώτηση – ποια είναι η καλύτερη λύση για αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε;

Εάν είναι η ταχύτητα ανάπτυξης με περιορισμένο προϋπολογισμό, τότε το React είναι ίσως το καλύτερο για σας. Εάν θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό και πολύ πιο ισχυρό λόγω της απαιτούμενης καμπύλης εκμάθησης, τότε το Angular είναι η επιλογή. Θέλετε το καλύτερο και των δύο κόσμων; Οι υποστηρικτές της Vue σίγουρα θα βάλουν τα χέρια τους για αυτήν την κατηγορία.

Το Angular δεν πεθαίνει στη δημοτικότητα. Αντίθετα, η προσοχή μόλις εκτράπηκε. Παρόλο που το React μπορεί να καταναλώνει περισσότερο από το αναπτυξιακό οικοσύστημα και την πίτα ζήτησης, το Angular συνεχίζει να είναι σταθερό παρά την αυξανόμενη φήμη του React.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Angular έπρεπε να ξαναχτίσει την κοινότητά της από το μηδέν μετά τη μετατροπή της από το AngularJS. Ενώ είχαν έτοιμο κοινό, όλοι έπρεπε να μάθουν τα πάντα από την αρχή όταν βγήκε το Angular 2.

Αν το κοιτάξουμε με αυτόν τον τρόπο, το Angular όπως το ξέρουμε σήμερα είναι στην πραγματικότητα νεότερο από το React για 3 χρόνια. 

Τελικές λέξεις

Εάν είστε νέος προγραμματιστής που προσπαθεί να καταλάβει τι να μάθει – μην το σκεφτείτε υπερβολικά. Στο τέλος της ημέρας, είναι απλώς JavaScript, οπότε ίσως είναι καλύτερο να μάθετε πώς λειτουργεί πρώτα πριν μεταβείτε στα “διασκεδαστικά” πράγματα και κάνετε πράγματα να συμβούν.

Όποιο πλαίσιο και βιβλιοθήκη καταλήγετε, θα έρθετε σε επαφή με μεταβιβάσιμα παραδείγματα που διευκολύνουν την παραλαβή ενός άλλου πλαισίου ή βιβλιοθήκης. 

Μάθετε να είστε προγραμματιστής που έχει καλή γνώση του προτύπου προγραμματισμού και μην κολλάτε ή συνδέεστε με κανένα πράγμα. Ανακαλύψτε βαθιά τις αρχιτεκτονικές δομές, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας στοιχεία, κατανοώντας πώς τα δεδομένα ρέουν μέσω της εφαρμογής και της διαχείρισης κατάστασης, μεταξύ άλλων.

Το να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε και να μεταφέρετε αυτές τις δεξιότητες είναι αυτό που ξεχωρίζει εκείνους που έχουν κολλήσει στο κατώτερο και το ενδιάμεσο επίπεδο από τους πραγματικούς ανώτερους.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι