espa banner
Οφέλη του UI/UX Design ιστοσελίδων και eshop

Παρακαλώ αξιολογήστε


Η προσέλκυση και η διατήρηση της προσοχής των ανθρώπων γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη για τους οργανισμούς, επομένως η συμπερίληψη μιας στρατηγικής σχεδίασης διεπαφής χρήστη / εμπειρίας χρήστη (UI/UX) στη διαδικασία ανάπτυξης της εφαρμογής ιστού/κινητού σας έχει καταστεί κρίσιμη για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί ή να προχωρήσετε μπροστά από τον ανταγωνισμό σας. Έχει να κάνει με τη μεγιστοποίηση της ευκαιρίας να μετατρέψετε τους επισκέπτες σε χρήστες και τελικά σε αγοραστές και υποστηρικτές.

Μια καλά ανεπτυγμένη εμπειρία UI/UX μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ικανοποίηση των πελατών σας όταν αλληλοεπιδρούν με την ψηφιακή πλατφόρμα και τις εφαρμογές σας, κάτι που μεταφράζεται σε υψηλότερα ποσοστά μετατροπών, επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες και μεγαλύτερα έσοδα. Η ενσωμάτωση της σχεδίασης UI/UX στη διαδικασία σας είναι πολύ σημαντική, ειδικά στο πλαίσιο της αυξημένης υιοθέτησης της διαδικασίας DevOps. Η ύπαρξη ενός πλαισίου UI/UX συμβάλλει στο να βοηθήσετε τις ομάδες σας να αναπτύξουν μια εστίαση «πρώτα ο χρήστης», να επινοήσουν καινοτόμους τρόπους για να διευκολύνουν τους χρήστες να αγοράσουν από εσάς και να δημιουργήσουν περισσότερη αξία για τους αγοραστές σας, επομένως περισσότερους λόγους επιστρέψτε και διαδώστε τη λέξη στο δίκτυό τους.

Ακολουθούν πέντε βασικά πλεονεκτήματα της υιοθέτησης του σχεδιασμού UI/UX:

1. Αυξήστε την απόκτηση και την αφοσίωση των πελατών

Η ισχυρή εμπειρία χρήστη σάς δίνει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την προσέλκυση και τη διατήρηση πελατών στο eshop σας. Όσο πιο αισθητικά ευχάριστη και διαισθητική είναι μια λύση, τόσο πιο εύκολα χτίζετε εμπιστοσύνη με τους ανθρώπους και, επομένως, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητές σας να προσελκύσετε χρήστες, να τους μετατρέψετε σε πελάτες που θα θέλουν να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν και να ενθαρρύνουν τις επαφές τους να κάνουν το ίδιο.

2. Μεγιστοποιήστε τις ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων

Ο σχεδιασμός του ταξιδιού των χρηστών σας στην πλατφόρμα σας διασφαλίζει ότι προσδιορίζετε και βελτιστοποιείτε όλες τις πιθανές ευκαιρίες μετατροπής των χρηστών σε αγοραστές. Μπορείτε να εκτελέσετε δοκιμές A/B για να ελέγξετε σε τι ανταποκρίνονται καλύτερα οι χρήστες και να βελτιώνετε συνεχώς την εμπειρία, ώστε να ξεπερνάτε πάντα τα καλύτερα αποτελέσματά σας, τροποποιώντας πόσο διαισθητική είναι η εμπειρία, σχεδιάζετε καλύτερα τις αλληλεπιδράσεις και βελτιώνετε τις παροτρύνσεις για δράση που μετατρέπουν και οδηγούν σε αύξηση εσόδων.

3. Βελτιστοποιήστε τους πόρους, τον χρόνο ανάπτυξης και το κόστος

Η ενσωμάτωση της σχεδίασης UI/UX στη διαδικασία ανάπτυξής σας θα τονίσει και θα σας δώσει την ευκαιρία να αντιμετωπίσετε τα περισσότερα από τα ζητήματα χρηστικότητας που θα είχατε αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια και μετά την ανάπτυξη της λύσης σας. Οι σχεδιαστές UI/UX μπορούν να προβλέψουν τις ανάγκες των χρηστών πριν ξεκινήσουν την παραγωγή και τελικά να διασφαλίσουν ότι η σχεδίαση – κατασκευή ιστοσελίδων είναι ευέλικτη και επεκτάσιμη, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν με τους χρήστες στο μέλλον. Η υιοθέτηση μιας προσέγγισης εστιασμένης στον χρήστη με σχεδιασμό UI/UX θα σας εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους, χρόνο και χρήμα.

4. Λάβετε περισσότερες πληροφορίες από την αφοσίωση των χρηστών

Οι μετρήσεις αφοσίωσης είναι πολύ πολύτιμες, σας δίνουν πληροφορίες για το τι θεωρούν πολύτιμο οι πελάτες σας και τι τους κάνει να αγοράζουν. Βελτιστοποιώντας την εμπειρία χρήστη της πλατφόρμας σας, δημιουργείτε ένα πειραματικό περιβάλλον για να αλληλοεπιδρούν οι πελάτες σας με τις λύσεις σας, με βάση τις πληροφορίες αφοσίωσης που συγκεντρώνετε, μπορείτε να μετράτε με ακρίβεια την επιτυχία σε ένα νέο επίπεδο και να διαμορφώνετε μια προσφορά που μετατρέπεται με συνέπεια.

5. Μειώστε την αντιμετώπιση προβλημάτων και το σχετικό κόστος

Περίπου το 50% του προϋπολογισμού μηχανικής μιας επιχείρησης δαπανάται για την επίλυση σφαλμάτων που μπορούν να αποφευχθούν εύκολα. Αυτά τα σφάλματα είναι συνήθως εσφαλμένες υποθέσεις σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών, την περίπλοκη πλοήγηση που έχει ως αποτέλεσμα να κολλάνε ή να χαθούν οι χρήστες και τυχόν νέες δυνατότητες που είναι ανεπιθύμητες, περιττές ή απρόσιτες. Η διασφάλιση ότι η σχεδίαση χρήστη της πλατφόρμας σας γίνεται αποτελεσματικά και αποδοτικά από την αρχή, θα συμβάλει στην ανακούφιση από πιθανούς πονοκεφάλους στο μέλλον.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι