espa banner

Παρακαλώ αξιολογήστε


Υπάρχουν χιλιάδες εταιρείες φιλοξενίας (web hosting companies). Πως όμως ένας επιχειρηματίας επιλέγει αυτό που είναι κατάλληλο για την επιχείρησή του;

Για να βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία φιλοξενίας σας υποστηρίζει τις επιχειρηματικές σας ανάγκες και δεν δημιουργεί περιττά εμπόδια στην επιτυχία του ιστότοπού σας , πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τους κύριους τύπους φιλοξενίας. Στη συνέχεια, σκεφτείτε ορισμένα βασικά κριτήρια για να επιλέξετε το καλύτερο σχέδιο για εσάς.

Καθώς αρχίζετε να αγοράζετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού, θα συναντήσετε διάφορους τύπους, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων επιλογών:

Μεμονωμένα σχέδια: Αυτές είναι οι πιο προσιτές επιλογές. Συνήθως, αυτά τα σχέδια παρέχουν υποστήριξη φιλοξενίας για έναν μόνο τομέα και ενδέχεται να περιορίζουν τις δυνατότητες, το εύρος ζώνης και την αποθήκευση δεδομένων. Επομένως, είναι συχνά πιο κατάλληλα για αρχάριους webmaster που δεν προβλέπουν σημαντική επισκεψιμότητα ή ειδικές ανάγκες για τους ιστότοπούς τους.

Αφιερωμένοι διακομιστές: Τα μεμονωμένα σχέδια αναφέρονται μερικές φορές και ως “κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας” επειδή μοιράζονται χώρο σε διακομιστές φιλοξενίας με άλλους webmaster. Όταν οι webmaster ξεπερνούν τις δυνατότητες που διατίθενται μέσω αυτών των περιορισμένων σχεδίων, θα πρέπει να αναβαθμιστούν σε εκείνους που παρέχουν στις εταιρείες τους δικούς τους διακομιστές. Εάν αναμένεται να αυξηθεί η εταιρεία σας σε μέγεθος που τελικά απαιτεί αυτήν την αναβαθμισμένη επιλογή, βεβαιωθείτε μετά την κατασκευή των σελίδων σας ότι έχετε επιλέξει έναν πάροχο φιλοξενίας που προσφέρει και τους δύο τύπους προγραμμάτων και επιτρέπει τη μετάβαση λογαριασμού.

Λογαριασμοί μεταπωλητών: Η φιλοξενία μεταπωλητών καταλαμβάνει μια ειδική θέση μεταξύ μεμονωμένων σχεδίων και αφιερωμένων ρυθμίσεων διακομιστή, επιτρέποντας στους πελάτες να δημιουργήσουν πολλά μεμονωμένα σχέδια σε έναν μόνο λογαριασμό. Τα προγράμματα μεταπωλητών συνήθως κοστίζουν μεταξύ 10-20€ το μήνα και ταιριάζουν καλύτερα στις επιχειρήσεις που αναμένουν να εκτελεστούν σε αρκετούς μικρούς ιστότοπους.

Αφού αποφασίσετε σχετικά με τον τύπο του προγράμματος φιλοξενίας, εξετάστε αυτά τα ζητήματα κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου παρόχου:

Κόστος: Παρόλο που είναι σημαντικό να αναζητήσετε έναν πάροχο φιλοξενίας που προσφέρει λογικές τιμές, αποφύγετε εντελώς δωρεάν προγράμματα φιλοξενίας, καθώς μπορεί να είναι αναξιόπιστα και το χαμηλό κόστος τους επιδοτείται συχνά από τις απαιτούμενες διαφημίσεις στον ιστότοπο.

Κριτικές πελατών: Οι κριτικές πελατών μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό πόρο για την αξιολόγηση των οικοδεσποτών Ιστού. Αναζητήστε πολλαπλές κριτικές από τρέχοντες ή από προηγούμενους πελάτες, επειδή μια θετική κριτική θα μπορούσε να προέρχεται από το τμήμα μάρκετινγκ της ίδιας της εταιρείας.

Υποστήριξη πελατών: Είτε είστε αρχάριος webmaster ή πιο έμπειρος ιδιοκτήτης ψηφιακής επιχείρησης, θα θέλετε μια αξιόπιστη ομάδα υποστήριξης πελατών πίσω από το πρόγραμμα φιλοξενίας Ιστού. Η υποστήριξη όταν την χρειάζεστε μπορεί να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση τυχόν πιθανών ζημιών στην επιχείρησή σας. Αναζητήστε εταιρείες που παρέχουν 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη, πρόσβαση μέσω email και διαδικτυακή συνομιλία. Πριν δεσμευτείτε σε ένα σχέδιο, δοκιμάστε κάθε μία από αυτές τις δυνατότητες για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο καλά θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες σας.

Αποζημιώσεις αποθήκευσης και εύρους ζώνης: Καθώς περισσότερα σχέδια φιλοξενίας αρχίζουν να προσφέρουν απεριόριστο χώρο στο δίσκο και εύρος ζώνης, αυτό μπορεί να μην ανησυχεί την επιχείρησή σας. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να γνωρίζετε τυχόν περιορισμούς για να διασφαλίσετε ότι το σχέδιό σας καταλαμβάνει αρκετό χώρο ούτως ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά ο ιστότοπός σας.

Υποστήριξη σεναρίων. Ένα τελευταίο ζήτημα είναι η ενσωματωμένη υποστήριξη της εταιρείας φιλοξενίας για δημοφιλή σενάρια ιστού. Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι θέλετε να εκτελέσετε το WordPress στον ιστότοπό σας. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές προσφέρουν ενσωματωμένα πακέτα σεναρίων που κάνουν την εγκατάσταση αυτής της δημοφιλούς πλατφόρμας ιστολογίου παιχνιδάκι. Άλλοι κεντρικοί υπολογιστές περιορίζουν τον αριθμό των βάσεων δεδομένων SQL που μπορούν να δημιουργηθούν, τις οποίες θα χρειαστεί να εκτελέσετε στο WordPress και σε άλλα προγράμματα.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι