espa banner
Ανάπτυξη ιστοσελίδων 2021

Παρακαλώ αξιολογήστε


1. H React θα γίνει ακόμα πιο δημοφιλής

H βιβλιοθήκη JavaScript ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία διεπαφών χρήστη, θα συνεχίσει την ανάληψη της ανάπτυξης ιστού. Εν μέρει, θα είναι το αποτέλεσμα της αυξανόμενης δημοτικότητας μεταξύ των “μετα-πλαισίων” όπως το Next.js, το Remix και το Gatsby – όλα τα πλαίσια που βασίζονται πάνω από το React.

Ένας άλλος λόγος για την ανάπτυξη του React θα είναι η ολοένα αυξανόμενη εξάρτηση από λύσεις χαμηλού κώδικα στην κατασκευή ιστοσελίδων. Το React θα είναι η υποκείμενη μηχανή πολλών εργαλείων χαμηλού κώδικα. Όλα έχουν να κάνουν με μια ολοκληρωμένη ροή εργασίας προσανατολισμένη στην απόδοση.

2. Τα πρότυπα ιστού θα αποκτήσουν δυναμική, χάρη στην JavaScript και τον Χωρίς-Κώδικα

Θα υπάρξει τεράστια ανάπτυξη στον χώρο χωρίς-κώδικα. Τα συστήματα σχεδιασμού θα κωδικοποιηθούν και θα επιτρέψουν εγγενώς πιο ευρεία χρήση και επαναληπτική βελτίωση των Προτύπων Web με την πάροδο του χρόνου. Θα υπάρξει καλύτερη κατανόηση του JS στο διακομιστή έναντι του προγράμματος περιήγησης, το οποίο θα βοηθήσει με τα Πρότυπα Ιστού. Θα σταματήσουμε να διαφωνούμε για το πού είναι γραμμένο το CSS και θα αρχίσουμε να αποδεχόμαστε τα πλαίσια JS ως αποδεκτά και ίσως ακόμη για πολλά σενάρια. Η JS θα συνεχίσει να κυριαρχεί και θα πρέπει να διαμορφώσουμε λύσεις στα προβλήματα των προτύπων ιστού που εγείρονται, αντί να αγωνιζόμαστε κατά της JS. Τα Στοιχεία Web θα κάνουν μια πολύ απαραίτητη ώθηση, αλλά θα παραμείνουν “περιθώρια”. Η χρήση των πλαισίων JS θα βοηθήσει στην πραγματικότητα τη μεταγενέστερη έγκριση των Στοιχείων Web για το 2022. Υπάρχουν μερικά σημαντικά οδοφράγματα, αλλά το 2021 θα πρέπει να αποδειχθεί ένα επιτυχημένο και παραγωγικό έτος για τα Πρότυπα Ιστού.

3. Το Serverless θα έχει ένα έτος ξεμπλοκάρισμα

Το serverless θα βασιστεί στην επιτυχία που είχε το Kubernetes τα τελευταία χρόνια και θα έχει τη δική του “στιγμή” το 2021. Οι προγραμματιστές δεν θα χρειαστεί να σκεφτούν την ανάπτυξη κόμβων ή εικονικών μηχανών. Θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα πάντα στη βάση δεδομένων να εξάγονται και να εικονικοποιούνται. Καθώς οι προγραμματιστές αναλαμβάνουν μεγαλύτερο ρόλο στη λήψη αποφάσεων, θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αλλαγή στο είδος των εργαλείων που θα αναζητήσουν και θα εφαρμόσουν οι προγραμματιστές. Η δυνατότητα κλιμάκωσης σε παγκόσμιο επίπεδο είναι δυνατή με το Kubernetes, αλλά είναι πολύ περίπλοκη. Το Serverless παρέχει ένα ωραίο πακέτο για την επίτευξη παγκόσμιας κλίμακας.

Πιθανότατα δεν θα έχουμε μια πλατφόρμα χωρίς διακομιστή ανοιχτού κώδικα στην κλίμακα του Kubernetes σύντομα, αλλά υπάρχουν φιλόδοξες εταιρείες cloud όπως η Lightbend που θα ταρακουνήσουν τα πράγματα. Το Lightbend βρίσκεται πίσω από το έργο Cloudstate ανοιχτού κώδικα και στοχεύει να δημιουργήσει ένα θεμέλιο για το “Serverless 2.0″ (επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, τις κρατικές εφαρμογές).

4. Οι νέοι ιστότοποι Jamstack θα δεκαπλασιαστούν το 2021

Η ανάπτυξη ιστότοπων Jamstack ήταν μια βιομηχανία ανάπτυξης το 2020 (αν και όχι χωρίς τους επικριτές της). Αυτή η ανάπτυξη θα πολλαπλασιαστεί το επόμενο έτος. Αν και, οι «βασικές προσφορές τεχνολογίας» του Jamstack πρέπει να «συνεχίσουν να σταθεροποιούνται», το Jamstack θα τραβήξει όλο και περισσότερο την προσοχή των προγραμματιστών κατά τη διάρκεια του 2021.

Θα δούμε συνεχή ανασχηματισμό των πιο δημοφιλών πλαισίων [Jamstack], ενώ ένας αυξανόμενος αριθμός μεγαλύτερων εταιρειών θα εισαγάγει προσφορές εστιασμένες στο Jamstack (π.χ. Cloudflare). Αυτές οι νέες εξελίξεις θα ωθήσουν την εμπιστοσύνη και την περιέργεια γύρω από το χώρο, και με τη σειρά τους, αναμένουμε ότι ο αριθμός των ιστότοπων Jamstack που δημιουργούνται καθημερινά θα δεκαπλασιαστεί φέτος.

5. Οι προοδευτικές εφαρμογές Ιστού θα ενσωματωθούν πιο κοντά στα λειτουργικά συστήματα

Οι ProgressiveWebApps (PWAs) είναι προηγμένες εφαρμογές web που κλείνουν γρήγορα το κενό με εγγενείς εφαρμογές. Η Google ορίζει τις PWAs ως “ιστότοπους που πήραν όλες τις σωστές βιταμίνες.. Στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ChromeDev, ειπώθηκε ότι οι PWAs είναι “στα πρόθυρα μιας άλλης μεταμορφωτικής στιγμής”, παρόμοια με όταν το AJAX (Ασύγχρονο JavaScript και XML) έφερε επανάσταση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ιστού στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με την κυκλοφορία του Gmail. Στα λειτουργικά συστήματα με πραγματική επιλογή κινητήρα προγράμματος περιήγησης, το ProgressiveWebApps θα ενσωματωθεί ακόμα πιο κοντά με το εν λόγω λειτουργικό σύστημα, αλλά η αγορά θα εξακολουθεί να είναι διστακτική λόγω ενός προμηθευτή.

6. Επιστροφή στα βασικά στοιχεία για την εξυπηρέτηση ιστού

Ο ιστός θα γίνει απλούστερος για την εξυπηρέτηση έργων ιστού, αλλά πιο περίπλοκος στην ανάπτυξη. Ο ιστός επιστρέφει πίσω στην “απλότητα” όσων αφορά την εξυπηρέτηση αλλά πολύπλοκος για την κατασκευή στατικών έργων.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι