espa banner
στρατηγική μάρκετινγκ ιστοσελίδας

Παρακαλώ αξιολογήστε


H ιστοσελίδα σας είναι το μέρος όπου οι περισσότεροι άνθρωποι θα έρχονται σε επαφή με την εταιρεία σας. Τόσο οι διαδικτυακές όσο και άλλες δραστηριότητες μάρκετινγκ θα έχουν ως αποτέλεσμα την εισροή πελατών στην ιστοσελίδα σας. Μπορεί να επενδύσετε σε μία μεγάλη καμπάνια μάρκετινγκ και να απογοητευτείτε από τις τελικές πωλήσεις, γιατί η κεντρική σας ιστοσελίδα δεν λειτουργεί με τον επιθυμητό τρόπο. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μία ιστοσελίδα δεν λειτουργεί σωστά όπως η ταχύτητα του site, η πλοήγηση και η διαδραστικότητα. Επαναξιολογείτε την ιστοσελίδα σας με τους εξής παράγοντες στο μυαλό σας:

• συναλλαγματική ισοτιμία- καταφέρνετε να προσελκύσετε πιθανούς πελάτες;

• ανταγωνιστικότητα – είστε καλύτεροι από τους ανταγωνιστές σας;

• επωνυμία – η ιστοσελίδα σας αντικατοπτρίζει την επωνυμία σας;

• SEO – ποια είναι η απόδοση σας στις μηχανές αναζήτησης;

• ρυθμός απόκρισης- είναι η ιστοσελίδα σας αποκριτική;

• ταχύτητα της ιστοσελίδας- οι σελίδες σας φορτώνουν γρήγορα;

 Εάν δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα και η ιστοσελίδα σας δεν πληρεί όλους αυτούς τους παράγοντες τότε πρέπει να σκεφτείτε μία αναδιαμόρφωση επανα – κατασκευή ιστοσελίδων. Εάν πιστεύετε ότι χρειάζεστε μία καινούργια ιστοσελίδα τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψιν τους ακόλουθους παράγοντες πριν την δημιουργήσετε.

1. Το κοινό

Πρώτα από όλα κατασταλάξετε στο ποιο είναι το κεντρικό σας κοινό και χτίστε την ιστοσελίδα σας με ένα τρόπο που θα είναι αρεστός σε αυτούς. Μόλις καταλάβετε ποιοι είναι οι θεατές σας, μπορείτε να διαμορφώσετε κάθε τμήμα της ιστοσελίδας σας με ένα συγκεκριμένο τρόπο και να τους καθοδηγήσετε σε ένα ταξίδι ανακάλυψης της.

2. Βελτίωση στις μηχανές αναζήτησης

Η βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης αφορά την αύξηση της ορατότητας σας στις εν λόγω μηχανές, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μία ποικιλία τεχνικών. Κρίνεται επίσης απαραίτητο η ιστοσελίδα σας να είναι συμβατή με το μέσο το οποίο χρησιμοποιείται για να την προσεγγίσουν. Υπάρχει μία μεγάλη ομάδα ιστοσελίδων οι οποίες ενώ μέσω υπολογιστή λειτουργούν εξαιρετικά παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα όταν η πρόσβαση σε αυτές γίνεται μέσω κινητού τηλεφώνου. Πέρα από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης είναι απαραίτητο ένας υπεύθυνος μάρκετινγκ να ασχοληθεί με τη βελτίωση του περιεχομένου της πλοήγησης και των τεχνικών στοιχείων της ιστοσελίδας σας. Οποιαδήποτε αλλαγή εφαρμόσετε θα επηρεάσει την εμφάνισή της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης.

3. Βελτιστοποίηση ποσοστού αλλαγής

Η βελτιστοποίηση ποσοστού αλλαγής είναι η διαδικασία ενδυνάμωσης της ιστοσελίδας σας ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες ένας χρήστης να συμπληρώσει μία επιθυμητή δράση και να βελτιώσει το ποσοστό συναλλαγής. Μία συναλλαγή δεν είναι απαραίτητο να αφορά την αγορά προϊόντος αλλά αντίθετα μπορεί να περιλαμβάνει: καταθέσεις εντύπων επικοινωνίας, εγγραφές email, δημιουργία λογαριασμού και ολοκλήρωση συναλλαγής.

4. Εμπειρία χρήστη

 Η εμπειρία του χρήστη επικεντρώνεται στην ικανοποίηση των πελατών. Όταν σχεδιάζετε μία ιστοσελίδα, θέλετε να είναι εύκολη στη χρήση, εύκολα προσβάσιμη και άξια να την επισκεφτεί ένας χρήστης. Η εμπειρία χρήστη είναι απαραίτητη στη δημιουργία ιστοσελίδων και συνδέεται στενά με τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης και του ποσοστού αλλαγών.

5. Ταυτότητα της εταιρείας

Μία ιστοσελίδα φανερώνει πάρα πολλά πράγματα για την εταιρεία σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα αποκτήσουν μία πρώτη εντύπωση της εταιρείας σας επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα σας οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι με το πως αυτή εκπροσωπείται. Η ταυτότητα της ιστοσελίδας είναι απαραίτητη και για την εμπειρία του χρήστη αλλά και για το ποσοστό αλλαγών καθώς χτίζει εμπιστοσύνη μεταξύ των πελατών και της εταιρίας σας και επηρεάζει τις αποφάσεις τους. Εάν η εταιρεία σας αντανακλά έναν απλό εύκολο και γρήγορο χαρακτήρα τότε η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτά τα χαρακτηριστικά μέσω της πλοήγησης και της δομής της.

6. Στατιστικά και έλεγχος

Όπως σε όλες τις στρατηγικές είναι απαραίτητο να αφιερώνεται χρόνος στον έλεγχο. Δεν υφίσταται η ιδέα ενός τέλειου website. Χρειάζεται μία συνεχής προσαρμογή, αλλαγή και βελτιστοποίηση του. Οι περισσότερες εταιρείες αποζητούν μία ιστοσελίδα η οποία καθοδηγεί τους χρήστες σε επικερδείς δράσεις. Για αυτό το λόγο είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχετε πλήρη γνώση ποιοι τομείς της ιστοσελίδας σας λειτουργούν ορθά και ποιοι όχι. Κάθε πτυχή πρέπει να ελέγχεται λεπτομερειακά προκειμένου να βελτιώνεται συνεχώς.

 Συμπερασματικά, μία καλή ιστοσελίδα είναι πολλά περισσότερα από άλλη μία ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Χρειάζεται σκέψη και δράση προκειμένου να επιτύχει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Όλες οι στρατηγικές μάρκετινγκ μπορεί να αποβούν λιγότερο αποτελεσματικές εξαιτίας μιας κακής ιστοσελίδας.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι