espa banner
pws na apotrepsete tin klopi eikonwn

Παρακαλώ αξιολογήστε


 

 

Η θλιβερή αλήθεια του να είστε graphic designer, φωτογράφος ή blogger είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διαρκώς αντιγράφουν το περιεχόμενό σας. Οι χρήστες μπορούν να τροποποιήσουν τις εικόνες σας και να τις προβάλουν στους ιστοτόπους τους, χωρίς να σας δώσουν καμία οικονομική ανταπόδοση. Η κλοπή οπτικού ή κειμενικού περιεχομένου απευθείας από τον ιστότοπό σας είναι η πιο κοινή μέθοδος κλοπής περιεχομένου και εικόνας. Εδώ είναι μερικές μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατεύεστε από αυτό.

 

Αποτροπή κλοπής εικόνων

Οι νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι γενικοί και ισχύουν για όλους όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Εάν δημιουργήσετε ένα σχέδιο ή μια φωτογραφία, είστε ο δημιουργός της εργασίας σας, ακόμη και αν ξεχάσατε να το αναφέρετε στον ιστότοπο.

Όταν κάποιος προσπαθεί να κλέψει το έργο του δημιουργού, δεν είναι μόνο ανήθικο, αλλά και παράνομο.

Όλοι οι τύποι εικόνων, όπως φωτογραφίες, γραφικά, κινούμενα σχέδια, σχέδια, θεωρούνται έργα τέχνης. Σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, μόνο ο δημιουργός μπορεί να επιτρέψει την ανατύπωση του έργου και της χρήσης του. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, το χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε του αρέσει, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες όπου μπορεί κανείς να βρει δημόσιες ή ελεύθερες εικόνες. Ενώ είναι κολακευτικό να βλέπεις άλλους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το έργο σου, μπορεί να είναι ενοχλητικό να βλέπεις την καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων σου. Αλλά υπάρχουν λίγοι τρόποι για να αποτρέψετε τις εικόνες και να αποθαρρύνετε τους «κλέφτες» των εικόνων σας.

 

1. Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα για δεξί κλικ

Όλοι γνωρίζουμε πώς να αντιγράψουμε κάτι. Απλά κάντε δεξί κλικ στο ποντίκι και επιλέξτε ‘Αποθήκευση εικόνας ως.’ Το επόμενο πράγμα που θα δείτε είναι η αντιγραμμένη εικόνα στο φάκελο λήψης. Όταν απενεργοποιείτε τη δυνατότητα δεξί κλικ στην εικόνα σας, καθιστά δύσκολο για έναν μέσο χρήστη να αντιγράψει το έργο τέχνης σας.

Πως να το κάνετε;

Υπάρχουν plugins που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην κατασκευή ιστοσελίδας για να απενεργοποιήσετε την επιλογή δεξί κλικ.

 

2. Δημιουργία γκαλερί φώτο (Gallerie)

Η μεταφόρτωση εικόνων μία προς μία στον ιστότοπό σας μπορεί να είναι κουραστική. Η δημιουργία γκαλερί είναι πολύ πιο εύκολη Ακόμα και μετά τη μεταφόρτωση μιας γκαλερί στον ιστότοπό σας, μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε φωτογραφίες σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε επίσης να κλειδώσετε το δεξί κλίκ.

 

3. Χρησιμοποιήστε υδατογραφήματα στις εικόνες

Το υδατογράφημα είναι μια διαδικασία πολύ δημοφιλής και αρκετά ασφαλής. Λειτουργεί τέλεια σε πολλές ιστοσελίδες. Σας βοηθά στην ανίχνευση και απόδειξη της πηγής των παράνομα αντιγραμμένων εικόνων.

 

4. Συμπεριλάβετε ειδοποιήσεις πνευματικών δικαιωμάτων

Η προσθήκη μιας ειδοποίησης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα δεν κάνει πολλά, αλλά βοηθά να τρομάξει κάποιον να χρησιμοποιήσει την πνευματική δημιουργία. Θα φανεί μια ειδοποίηση ότι η κλοπή εικόνων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό αδίκημα. Κάνοντας αυτό θα αποθαρρύνει τους ανθρώπους να κλέψουν και να χρησιμοποιήσουν την εικόνα σας.

Πρόληψη κλοπής περιεχομένου

Πολλοί άνθρωποι αντιγράφουν περιεχόμενο από έναν ιστότοπο και προσθέτοντάς το στο δικό του, χωρίς να δίνουν αναφορά στην αρχική ανάρτηση. Ένα άτομο επιτρέπεται να χρησιμοποιεί μόνο τους τίτλους ή τα αποσπάσματα από το κείμενό σας, αλλά όχι ολόκληρο το περιεχόμενο. Αν κάποιος κλέψει το πλήρες άρθρο χωρίς την άδειά σας, τότε έχουμε την κλοπή περιεχομένου. Υπάρχουν τα ακόλουθα πρόσθετα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε να συμβεί αυτό:

 

1. Καθυστέρηση ροής

Οι μηχανές αναζήτησης θα δουν την ανάρτησή σας ως αντίγραφο. Ως εκ τούτου, κρατούν τη σελίδα σας κάτω από την κατάταξη του ιστολογίου του κλεμμένου περιεχομένου σας.

Η καθυστέρηση τροφοδότησης είναι κάτι που σας σώζει από αυτό. Καθυστερεί τις δημοσιεύσεις από την προσθήκη στο RSS για το προτιμώμενο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρονοδιάγραμμα που θα βοηθήσει το περιεχόμενό σας.

 

2. WordPress SEO

Το plugin SEO σας προσφέρει ένα μενού RSS που σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε περιεχόμενο ακριβώς κάτω από και πάνω από κάθε θέση. Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο σε αυτό. Αν όμως πρέπει να προσθέσετε έναν σύνδεσμο απόδοσης στην τροφοδοσία RSS, θα σας δοθεί ένας ειδικός σύνδεσμος. Την στιγμή που το κλεμμένο περιεχόμενο αναδημοσιεύεται, θα παρέχει έναν σύνδεσμο στην ανάρτησή σας και οι αναγνώστες θα γνωρίζουν ποιος είναι ο αρχικός συγγραφέας.

 

3. Λογοκλοπή

Μπορείτε να βρείτε διάφορες εφαρμογές λογοκλοπής online. Χρησιμοποιήστε τες για να ελέγξετε το κείμενό σας ενάντια σε οποιαδήποτε πιθανή λογοκλοπή. Υπάρχουν εργαλεία που μας δίνουν την δυνατότητα να ελέγξουμε μια ολόκληρη διεύθυνση URL για λογοκλοπή.

 

Τελικές προειδοποιήσεις

Να είστε προσεκτικοί καθώς υπάρχουν «κλέφτες» περιεχομένου και εικόνας σε υπερθετικό βαθμό στο internet πλέον. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει.

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι