espa banner

Παρακαλώ αξιολογήστε


Οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να μετρούν τις δραστηριότητές τους στα socialmedia, αλλά πολλές δεν το κάνουν. Σύμφωνα με μία ανάλυση,μόνο το 42% των επιχειρήσεων είπαν ότι μπορούσαν να εκτιμήσουν το μέγεθος των κοινωνικών τους δραστηριοτήτων.
Όσο για την μέτρηση των καθαρών εσόδων από τις επενδύσεις, το 37% το 2014 έδειξε ότι μπορούσε να το πετύχει ενώ το 2013 το ποσοστό ήταν μόνο 26%.Σε σύγκριση με το 87% των επιχειρήσεων οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι σχεδίαζαν να αυξήσουν την επένδυση χρόνου και χρημάτων στα κοινωνικά κανάλια.

Εν συντομία πολλές επιχειρήσεις, που έχουν ήδη προβεί στην κατασκευή δυναμικών ιστοσελίδων και eshops για τις ανάγκες προβολής τους, δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι μπορεί να κάνουν τα social media για αυτές ενώ συνεχίζουν να επενδύουν χρήματα και χρόνο σε αυτά καθημερινά. Είναι σαν να πηγαίνει κανείς σε ένα πολύ ακριβό γυμναστήριο για πολλές ώρες την ημέρα και να μην έχει υποβάλει τον εαυτό του στη διαδικασία βελτίωσης της υγείας και της εμφάνισης.

Μην βρεθείτε κ εσείς σε αυτή την κατηγορία. Το καλύτερο κομμάτι του Facebook marketing είναι η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων.
Με το Facebook, με τη χρήση ακριβούς targeting, του αποτελεσματικού «bidding», την πρακτική αρχικά, των πωλήσεων  δευτερευόντως, τη δημιουργία περιεχομένου και στο τέλος  τη στενή παρακολούθηση των κανόνων( ώστε να μην βρεθείτε εκτός ), μπορείτε να βρείτε ανταμοιβή με έτοιμες για δράση προοπτικές που θα γεμίσουν την χοάνη των πωλήσεων της επιχείρησής σας.
Ακόμα, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν συναλλάσσονται στο Facebook με αυτό τον τρόπο. Δημοσιεύουν τυχαία, διαφημίζουν τυφλά και ακολουθούν τις μάζες. Και μαντέψτε τι. Οι μάζες δεν κερδίζουν χρήματα από το Facebook, άρα είναι μία επικίνδυνη πλειοψηφία να ακολουθεί κανείς. Είναι η στιγμή να γίνετε αισθητοί και να χαράξετε την δική σας πορεία για τα πραγματικά, μετρήσιμα αποτελέσματα στο Facebook.

Σας παραθέτουμε 4 κανόνες να ακολουθήσετε που θα σας κάνουν πρωταθλητή στις πωλήσεις  μέσω του Social Media Marketing:

1.Το ακριβές targeting είναι το κλειδί.
Η ζωήείναιπολύ μικρή για να σπαταλάει κανείς χρόνο σε μη πιστοποιημένες προοπτικές. Έχετε λοιπόν σαν στόχο τους υποψήφιους αγοραστές και μόνο, για μεγαλύτερη ροή καθαρών εσόδων.

Για αρχή , γράψτε το «σχετικά με εμάς» πεδίο στο Facebook σας για να προσελκύσετε τους ιδανικούς πελάτες. Εξηγήστε σε αυτούς που σας επισκέπτονται γιατί πρέπει να συνδέονται με εσάς αναφέροντας το UPS σας (unique selling proposition) . Το USP είναι ο λόγος που οι άνθρωποι θέλουν να συναλλάσσονται μαζί σας οικονομικά και επιχειρηματικά , αντίθετα με τον συναγωνισμό, δείχνει πως τα προϊόντα σας ή οι υπηρεσίες τους ωφελούν.
Σιγουρευτείτε ότι παρέχετε ένα σύνδεσμο σε μια ιστοσελίδα προορισμού όπου μπορείτε να προσφέρετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες. Εάν έχετε κάποιο μαγνήτη ή εργαλεία όπως κάποια δωρεάν έρευνα, λήψη κεφαλαίων ή video, είναι μία θαυμάσια αρχή. Εάν όχι , στείλτε τους επισκέπτες σας στο blog σας ή σε κάποια άλλη αξιόλογη σελίδα του ιστότοπου σας.
Κάποιες εταιρίες στοχεύουν σε ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που προσπαθούν να αυξήσουν τις αποδοχές τους μεσώ πιο αποτελεσματικού marketing.Ένα παράδειγμα περιγραφής «σχετικά με εμάς» στη σελίδα του Facebook μίας επιχείρησης είναι το εξής: «Πώς να μετατρέψετε την μικρή σας επιχείρηση σε μία ατελείωτα πιο δυναμική και άμεση επιχείρηση marketing».
Αυτό το σχετικά με εμάς μήνυμα είναι ειδικό και προσανατολισμένο στην επιχείρηση , προσελκύοντας αγοραστικά μέλη , κάνοντας σαφές το σε ποιόν απευθύνονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες και πώς θα επωφεληθούν.

2. Μην προσπαθείτε να πουλήσετε κάτι με το «Καλημέρα»
Ποιόν θα εμπιστευόσασταν περισσότερο; Τον καλύτερο φίλο σας ή μία εταιρία που προσπαθεί να σας πουλήσει κάτι; Εάν προσπαθείτε να πουλήσετε με το «καλημέρα» πέφτετε σε δεύτερη κατηγορία. Χρησιμοποιήστε χρόνο για να χτίσετε μια σχέση με τον ενδιαφερόμενο  πριν να προχωρήσετε στην πώληση. Εδώ είναι ένα παράδειγμα τρόπου πωλήσεων που δουλεύει καλύτερα.
• Δημιουργήστε μια διαφήμιση ροής ειδήσεων που να συνδέεται σε ένα blog που δεν ζητά κάποια opt-in μέθοδο.
• Επανεξετάστε να ζητήσετε κάποιο “like” στο Facebook.
• Επανεξετάστε μία σελίδα που ζητά κάποιο Οpt-in και έπειτα στέλνει τον ενδιαφερόμενο σε μία χοάνη πωλήσεων.
Είτε η επιχείρησή σας είναι ένα οδοντιατρείο, ένα γυμναστήριο ή μία λογιστική εταιρία, η μέθοδος πωλήσεων παραμένει η ίδια. Πρώτα  το blog, δεύτερον, opt-in για ένα Facebooklike,τρίτον opt-inγια κάποιο μαγνήτη και τέταρτον η πώληση.
Για να έχετε μία ιδέα σχετικά με τους αριθμούς, εδώ υπάρχουν μερικά παραδείγματα ροής πωλήσεων σε δράση.
Για ένα πελάτη οδοντιατρικής κλινικής πρώτα τον στέλνουμε σε ένα blog έπειτα για μία πιστοποίηση ενός δωρεάν καθαρισμού.
• Κόστος απόκτησης πελάτη:27€
• Αξία πελάτη:3,500€
• Κέρδος (ROI) : περισσότερο από 100 φορές η αρχική επένδυση.

3. Μετρήστε τα πάντα.
Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πει ότι η αποτελεσματικότητα του Facebook marketing δεν μπορεί να μετρηθεί. Τα πάντα στο Facebook μπορούν να υπολογιστούν χρησιμοποιώντας παρακολούθηση μετατροπών (conversion tracking.)
Στην πραγματικότητα το Facebook πρόσφατα αναβάθμισε αυτές τις μετρήσεις ώστε να παρέχει εις βάθος αναλύσεις, χρησιμοποιώντας conversion lift.Πρόκειται για ένα εργαλείο που αιχμαλωτίζει με ακρίβεια το αντίκτυπο που έχουν οι διαφημίσεις στην κινητικότητα των επιχειρήσεων. Δείτε πώς δουλεύουν:
• Για την δημιουργία μίας διαφημιστικής εκστρατείας μέσω Facebook, μια τυχαία  πειραματική ομάδα (ανθρώπων που παρακολουθούν τις διαφημίσεις) και μία ομάδα ελέγχου(ανθρώπων που δεν παρακολουθούν)δημιουργούνται.
• Ο διαφημιστής προσεκτικά μοιράζεται δεδομένα από την εκστρατεία του Facebook.Τυπικά, αυτά τα δεδομένα έρχονται από πηγές όπως το Facebook Custom Audiences
• Το  Facebook επεξηγεί την επιπρόσθετη άνοδο που γεννάται από την εκστρατεία, συγκρίνοντας μετατροπές στις ομάδες πειράματος και ελέγχου.
• Τα αποτελέσματα της μελέτης διατίθενται στο Ads Manager.
Είναι αρκετά διαφορετικό από το πάτημα του κουμπιού της προώθησης. Το οποίο παρεμπιπτόντως, μας οδηγεί στον κανόνα νούμερο 4.

4. Μην κάνετε προώθηση δημοσίευσης(Boost Post).
Η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων δημιουργεί βελτίωση , έξυπνη κλιμάκωση και δίνει την δυνατότητα επιτυχών αποτελεσμάτων. Στην πραγματικότητα η επιτυχημένη μειοψηφία το κάνει, και το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και εσείς. Όταν πατάτε προώθηση δημοσίευσης, αποφασίζει το Facebook που θα πάει η διαφήμισή σας.

Σίγουρα, θα σας δώσουν μερικές επιλογές στόχευσης, αλλά αυτό δεν θα επιφέρει το όφελος που πολύτιμα εργαλεία targeting όπως το Ads Manager και to power editor, προσφέρουν. Αντισταθείτε στο να πατήσετε το κουμπί προώθησης δημοσίευσης, και χρησιμοποιείστε πιο αναβαθμισμένες πλατφόρμες για να αναπτύξετε υψηλότερη απόδοση των επενδύσεών σας.

Ναι, το να αποκτήσετε καθαρό κέρδος στο Facebook απαιτεί ειδική προσπάθεια. Όμως κάντε το παραπάνω βήμα. Έχει λιγότερο κόσμο εδώ και η θέα είναι καταπληκτική.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι